Update DEGIRO beleggingsaccount 140.000 euro aandelen & ETFs
Update DEGIRO beleggingsaccount 140.000 euro aandelen & ETFs
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
02/07/2021
5 min

Update DEGIRO beleggingsaccount 140.000 euro aandelen & ETFs

02/07/2021
5 min

Beste Happy Investor, in deze update geef ik je een paar inzichten tot mijn DEGIRO beleggingsaccount met een waarde van 140.000 euro. De laatste maanden is er veel rendement bij gekomen, met enkele persoonlijke successen in groeiaandelen. Momenteel bouw ik vooral veiligheden in (stop limiet orders) en spaar ik voor meer cash om in te stappen bij grotere dipjes. De markt is nog steeds (te) euforisch en ik ben zeer benieuwd hoe zich dit in de komende jaren zal manifesteren.

Laten we snel doorgaan met de update

Mijn DEGIRO beleggingsaccount van 140.000 euro en groeiende

degiro-belegging-100-000-euro

Het is 7 februari 2021. Het is de dag waarop de eerste serieuze sneeuw is gevallen. Mij kat, een Bengaalse kat die denkt heel wat te zijn, durft niet eens naar buiten omdat er een beetje sneeuw ligt. Zelf, als groot liefhebber van de zon, kan ik dit weer wel waarderen. Even buiten staan, ogen dicht en luisteren naar de snijdende wind. Even de Mind op reset, even nergens aan denken.

Het is inmiddels weer zes jaar geleden dat ik mijn eerste investering maakte. Destijds in het opkomende Ethereum en wat andere cryptomunten. Toen de hype kwam, ging het hard omhoog. Om vervolgens in januari 2018 nog harder te dalen. Alhoewel cryptomunten geen enkele economische waarde bieden, is er ook vandaag de dag weer een hype tot online beleggen in cryptomunten. Mensen moeten zelf weten wat ze doen, maar ik stop geen euro meer in dit type belegging wat vol speculatie en hypes is. Immers, welke dwaas gaat nu investeren in de DOGE coin? Helaas ken ik er een paar (en erger: niet willen luisteren)……

Alhoewel ik weer op een mooie winst sta in cryptomunten, heb ik alles verkocht. Mijn financieel succes begon pas toen ik mijzelf ging verdiepen in aandelen. Er is een essentieel verschil tussen beide. Bij cryptomunten is pure speculatie, net als bij CFD beleggen. Maar beleggen in aandelen (en ETFs) is een kwestie van kennis en ervaring, waarbij je jouw winstkans positief kan beïnvloeden door heel goed onderzoek te doen. Inmiddels staat mijn DEGIRO beleggingsaccount op 140.000 euro. Daarbij heb ik nog zo’n 15% cash om in te stappen bij een grote dip. Waarom ik bij DEGIRO beleg lees je in deze DEGIRO review.

Laten we eens kijken naar een paar van mijn huidige aandelen.

goedkoop-aandelen-beleggen

Mijn (riscovolle) groeiaandelen op mijn DEGIRO beleggingsaccount

degiro-beste-aandelen-100-000-euro

Hierboven laat ik niet al mijn aandelen zien. De reden hiervoor is simpel: ik deel mijn onderzoek en ervaring binnen de Happy Investors Community. Dit is een abonnement waarvoor je een kleine vergoeding (vanaf 9,- euro per maand) betaalt om toegang te krijgen tot al mijn onderzoek en trainingsvideo’s. Het zou niet eerlijk zijn aan mijn leden om alles via deze weg te delen. Dit is hoe ik waarde toevoeg en mensen help om betere financiële keuzes te maken. Daarbij ligt mijn grootste succes in mijn specialiteit om groeiaandelen te evalueren. Beleggen in groeiaandelen is heel risicovol, en je kan veel geld verliezen. Maar als je het goed doet kan je ook veel geld verdienen.

Zo benoemde ik in het beleggingsrapport Augustus 2020 nogmaals de noodzaak om ASML te kopen. ASML is mijns inziens de winnaar van de beste AEX aandelen. Ik had het aandeel al sinds 2018, alleen had ik het helaas te vroeg verkocht in Mei 2020. Dit was een persoonlijke fout waar ik als lange termijn belegger zeker wel een lesje heb geleerd. Spijt hebben is nooit goed. Het enige wat telt is vooruit kijken, en de leerpunten toepassen om daar beter van te worden. Zo waren andere successen uit het verleden The Trade Desk en Zscaler, waar ik mooie rendementen van boven de 300% heb mogen boeken.

Zo heb ik in het beleggingsrapport van Oktober 2020 een heel uniek groeiaandeel gevonden dat in lijn is met de Trade Desk’s en Zscaler’s van deze wereld. Hier heb ik 40.000 euro in geïnvesteerd. Dit is het aandeel wat net boven Galapagos staat op de afbeelding, waarbij ik vandaag de dag op een rendement van +48% staat. Galapagos daarentegen heb ik gekocht zonder hier genoeg kennis van te hebben, maar puur omdat dit aandeel enorm in waarde is gedaald. Op de lange termijn ga ik hier wel winst op maken, maar het is niettemin een leerpunt.

Let op: ik adviseer niemand om zoveel geld op een groeiaandeel te zetten. Het is bijzonder risicovol en kan ook heel slecht uitpakken! Sterker nog, mijns inziens zou 90% van alle beleggers uitsluitend in ETFs moeten beleggen. Gelukkig had ik genoeg vertrouwen in mijn onderzoek om deze zet te wagen, en het pakt goed uit. Nogmaals, met de juiste kennis en ervaring kan je jouw winstkans bij beleggen positief beïnvloeden.

Wil je ook toegang tot mijn nieuwste onderzoek naar groeiaandelen? Klik hier voor meer informatie

Mijn beste groei ETFs voor duurzame groei

degiro-beste-etfs

Naast mijn aandelen op DEGIRO heb ik ook enkele groei ETFs. Ik noem het groei ETFs omdat dit ETFs zijn met een risicovol karakter. Persoonlijk vind ik de ETF van Invesco QQQ een prima investering voor de lange termijn. Daarbij heb ik enkele toekomstgerichte ETFs voor de industrie van Automatisering, Gaming en de Cloud.  Meer informatie hierover lees je in dit artikel over beste ETFs.

Omdat ik binnen mijn lange termijn beleggingsstrategie langzaam wil afbouwen van hoog risico naar lager risico, koop ik maandelijks meer ETFs bij. De tactiek die voor mij fijn werkt is om 75% van mijn maandelijks spaarbedrag te investeren in ETFs en 25% te sparen. Met die 25% vul ik mijn cashreserve aan die ik kan inzetten bij een grote dip of zelfs beurscrash. Op die manier kan ik het rendement verhogen door extra bij te kopen wanneer de koersen dalen. Het probleem met markttiming is echter dat je er vaak naast zit. Dus dat motiveert mij om de overige 75% wel maandelijks in te leggen voor het “dollar-costing-averaging” effect (een gemiddelde aankoopprijs).

In het artikel over hoeveel maandelijks beleggen leer je als geen ander hoeveel vermogen je kan opbouwen met een kleine maandelijkse inleg vanaf 200 euro. En bij 500 euro kan je zelfs tot de half miljoen komen. In het artikel leg ik je uit hoe.

vastgoed beleggen met weinig geld

DEGIRO beleggingsaccount samen met mijn vriendin – meer risicospreiding voor meer zekerheid

Tot slot heb ik ook samen met mijn vriendin een DEGIRO beleggingsaccount. We leggen maandelijks 200 euro in op basis van een gediversifieerde beleggingsportefeuille. De combinatie bestaat uit groeiaandelen, ETFs en dividendaandelen. Hier kiezen we bewust voor minder risico en accepteren we een lager rendement. Het is een “safety” potje. Altijd handig, zeker aangezien ik zelf al mijn geld investeer 😉.

Op de lange termijn willen we de switch maken naar enkele vastgoedpanden. Vastgoed is een prima manier voor investeren in cashflow. Cashflow geeft je iedere maand meer geld, wat je vervolgens weer kan herinvesteren in aandelen, goud, P2P Lending, et cetera.

Wat zijn jouw beleggingen? En beleg jij al samen met je vriendin of vriend?

Reacties
Categorieën