BUX vs. DEGIRO Vergelijken: de Beste Keuze uit Ervaringen
arrow_drop_up arrow_drop_down
BUX vs. DEGIRO Vergelijken: de Beste Keuze uit Ervaringen
15 februari 2021 

BUX vs. DEGIRO Vergelijken: de Beste Keuze uit Ervaringen

Beste Happy Investor, overweeg je te beleggen bij BUX of DEGIRO? Of wellicht wel allebei? Alhoewel deze beleggingsplatformen overeenkomsten met elkaar hebben, zijn er toch cruciale verschillen. In deze review gaan we de verschillen tussen BUX vs. DEGIRO vergelijken. Je gaat onder meer ontdekken wie het grootste aanbod heeft, en wie de goedkoopste is. Daarbij zal ik op basis van mijn jarenlange ervaring in beleggen enkele essentiële tips geven die jou helpen in de keuze tussen deze twee online brokers.

Laten we snel doorgaan!

Inhoudsopgave:

BUX vs. DEGIRO: wie heeft de grootste….
Wie is de goedkoopste broker: BUX ZERO of DEGIRO?
Is DEGIRO meer betrouwbaar dan BUX?
BUX vs. DEGIRO vergelijken op gebruiksvriendelijkheid
Conclusie: voor- en nadelen vergelijken tussen beide platformen

BUX vs. DEGIRO: wie heeft de grootste…

bux-vs-degiro-review

Niets is zo irritant als het niet kunnen aankopen van de gewenste aandelen en/of ETFs. Als je een goede tip leest over een goed aandeel of de beste ETFs, dan wil je die ook graag kunnen kopen. Alleen hebben sommige platformen een aanzienlijk kleiner aanbod dan anderen. Dit is daarom voor mij een van de belangrijkste criteria bij BUX vs. DEGIRO vergelijken. De vraag is: wie heeft het grootste aanbod van aandelen en ETFs?

DEGIRO heeft een veel groter aanbod van aandelen en ETFs dan BUX.

BUX is een nieuw Nederlands beleggingsplatform dat momenteel een heel beperkt aanbod heeft. Zo hebben ze slechts 6 beurzen beschikbaar en een aanbod van 30 ETFs. In vergelijking is DEGIRO veel groter dan BUX. Zo bieden zij aandelen uit meer dan 50 beurzen aan. Tevens hebben ze meer dan 200 ETFs.

Ik kan je uit ervaring verzekeren dat het bijzonder irritant is als je niet die aandelen en ETFs kan aankopen die je wilt. Puur op basis van het aanbod, zou je moeten willen kiezen voor DEGIRO.

Inmiddels zijn meer dan 1 miljoen beleggers aangesloten bij DEGIRO. Zelf beleg ik ook al vele jaren succesvol via DEGIRO. Meer weten? Lees hier mijn DEGIRO ervaringen. Of klik hier voor gratis account aanmaken. Als je via die link een account aanmaakt krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dat kost je niks extra’s ;).

In de onderstaande afbeelding zie je mijn BUX vs. DEGIRO vergelijking samengevat.

bux-of-degiro-vergelijken

Wie is de goedkoopste broker: BUX ZERO of DEGIRO?

In mijn persoonlijke lange termijn beleggingsstrategie vind ik het fijn om te kiezen tussen een combinatie van maandelijks inleggen en groter instappen bij dipjes. Is jou voorkeur ook om maandelijks een klein bedrag te investeren? In dat geval zijn de transactiekosten van belang. Zo hebben hoge transactiekosten een nadelig effect op je rendement. Hoe lager de transactiekosten, hoe beter.

Hoe zit dit bij BUX vs. DEGIRO vergelijken. Wie heeft de laagste transactiekosten en is daarmee de goedkoopste broker?

Antwoord: BUX ZERO is goedkoper dan DEGIRO

Bij BUX kan je commissievrij aandelen en ETFs aankopen met de zogenoemde ‘Zero Orders’. Bij markt- en limietorders betaal je 1 euro per order. Dit is altijd nog 1 euro goedkoper dan bij DEGIRO. Bovendien betaal je bij BUX ZERO geen variabele percentage. Al is dit bij DEGIRO ook maar heel laag. Tot slot zijn alle Amerikaanse aandelen en ETFs bij BUX ZERO commissievrij te kopen.

Dit wilt overigens niet zeggen dat DEGIRO duur is. Uit meerdere vergelijkingen blijkt dat DEGIRO een van de laagste transactiekosten heeft als online broker. Daarbij zijn ETFs uit de kernselectie van DEGIRO eveneens commissievrij aan te kopen. Alleen is daar dan nog BUX ZERO die een strategie hanteert van commissievrij beleggen. De vraag is wel voor hoelang dit nog het geval is, alvorens ze de prijzen gaan verhogen (net als Flatex dat deed in 2019).

Persoonlijk blijf ik fijn beleggen via DEGIRO. Voor mij is dit nog steeds het beste platform op dit moment. Wil je ook aansluiten? Klik op deze link voor gratis account aanmaken bij DEGIRO

970x250

Is DEGIRO meer betrouwbaar dan BUX?

Als je het mij vraagt is DEGIRO meer betrouwbaar dan BUX. Het gaat hier wel om wat je onder betrouwbaar verstaat. Kijk, zowel DEGIRO als BUX zijn gereguleerde instanties die onder toezicht van het AFM staat. Ze mogen geen illegale praktijken verrichten, anders worden ze daar voor beboet (zoals DEGIRO al eens een boete heeft gekregen). Maar je hebt ook nog betrouwbaarheid in de context van aanbieder zijn. DEGIRO vind ik een meer betrouwbare aanbieder dan BUX, omdat zij een veel groter aanbod van aandelen en ETFs heeft.

Bij BUX is er nog een uitzondering. Zo heb je naast de gewone BUX (ZERO), ook nog BUX C en BUX X. Bij BUX C kan je online beleggen in cryptomunten. Alhoewel het platform betrouwbaar is, vind ik het persoonlijk niet betrouwbaar om te beleggen in cryptomunten. Meer dan 90% van alle cryptomunten zijn gebakken lucht, en niks meer dan een hype. Wees alsjeblieft verstandig. Blijf bij lange termijn investeren in aandelen en ETFs!

Tot slot hebben we nog BUX X. Via die beleggingsapp kan je uitsluitend beleggen in CFDs. Hier lees je alles over CFD beleggen. Maar een korte samenvatting is dat het uiterst risicovolle beleggingen zijn waarbij je gebruik maakt van hefbomen. Ook bij DEGIRO kan je met hefbomen werken. Echter, in beide gevallen zou ik het je ten zeerste willen afraden.

goedkoop-aandelen-beleggen

Conclusie: voor- en nadelen vergelijken tussen deze online brokers

We zijn aan het einde gekomen van mijn BUX vs. DEGIRO vergelijking op basis van vele reviews en ervaringen. Hieronder vind je de conclusie uit deze review, met daarbij de grootste voor- en nadelen op een rijtje.

BUX is de Nederlandse Robinhood. Je kan (bijna) commissievrij aandelen en ETFs aankopen. Dit is het grote voordeel van BUX.

Het grote nadeel aan BUX is dat zij een zeer beperkt aanbod hebben. Je kan enkel aandelen kopen uit slechts 6 beurzen. En dan hebben zelfs die beurzen nog een beperkt aanbod. Zo kan je uit de Amerikaanse beurs niet alle aandelen kopen, maar een beperkte selectie van circa 100 – 200 aandelen. Dit is mijns inziens een te grote beperking en de reden waarom ik op dit moment niet voor BUX ZERO zou willen kiezen.

DEGIRO daarentegen is een van de meest complete beleggingsplatformen in Nederland. Ze hebben de laagste transactiekosten in vergelijking tot andere grote platformen zoals Lynx of BinckBank. Ja, alleen BUX ZERO is dus goedkoper dan DEGIRO. De rest is (aanzienlijk) duurder.

Het grootste voordeel van DEGIRO in vergelijking tot BUX is dat het aanbod veel groter is. Zo kan je bij DEGIRO beleggen in meer dan 50 beurzen uit 30 verschillende landen. Ook is het aanbod van ETFs tot wel 7x groter dan bij BUX. Het is geen luxe maar een noodzaak dat je alle aandelen en ETFs kan kopen die je wilt kopen. Dit is voor mij de grootste reden om te kiezen voor DEGIRO.

Persoonlijk blijf ik lekker beleggen via DEGIRO. Voor mij is dit nog steeds het beste platform op dit moment. Wil je ook aansluiten? Klik op deze link voor gratis account aanmaken bij DEGIRO. Het kost je niks extra’s, en als je via die link een account aanmaakt krijg ik een kleine vergoeding. Dankjewel daarvoor!

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset. Al jarenlang deel ik mijn filosofie over een gelukkiger leven met meer vrijheid, voldoening en financiele onafhankelijkheid. Daarbij help ik mensen om (financieel) meer succesvol te worden in Mindset & Rijkdom, met een specialisatie in lange termijn beleggen in aandelen en ETFs
Rakesh
Door

Rakesh

op 15 April 2021

Bux zero charges 0.25% for currency conversion between USD and EUR whereas Degiro charges I think 0.10%. Considering this , which is better for long term when I am getting dividend as well from purchased stocks?

Jorik-Vermeulen
Door

Jorik-Vermeulen

op 20 April 2021

Hi, i'm in favor of DEGIRO and if the current currency conversions of BUX are higher than DEGIRO then it is one more factor in favor of choosing for DEGIRO as a long term investment platform

Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Mis nooit meer unieke groeiaandelen

Sluit je aan op de Happy Investors Community en krijg direct toegang tot al mijn exclusieve beleggingsrapporten met unieke groeiaandelen voor (potentieel) 300% rendement of hoger