Online Cursus Beleggen in ETF: vergroot je winstkans tot rendement!
Online Cursus Beleggen in ETF: vergroot je winstkans tot rendement!
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
07/16/2020
7 min

Online Cursus Beleggen in ETF: vergroot je winstkans tot rendement!

07/16/2020
7 min

Beste Happy Investor, allereerst mijn complimenten dat je opzoek bent naar een cursus tot ETF beleggen. Investeren in ETFs is voor particulieren vaak de meest slimme keuze wanneer het aankomt op minder volatiel rendement en derhalve de risico’s te verlagen. Slim van je dus! Al moeten we ons wel realiseren dat ETFs zeker niet zonder risico’s zijn. En daarom is er inderdaad noodzaak tot een goede, online cursus beleggen in ETFs waarbij je leert hoe je vandaag maar ook in de toekomst rendabel kan investeren in deze trackers. Met name dit laatste is belangrijk, want de wereld van beleggen verandert continue en er zijn vele trackers die ook negatief rendement opleveren (jammer genoeg).

Na dit artikel weet jij waar je op moet letten en wat een goede online cursus beleggen in ETF jou dient te leren.

Inhoudsopgave:

Wat is een ETF?
Misconceptie bij de particuliere belegger: Beleggen in ETF is beslist niet zonder risico
Waarom online cursus beleggen in ETFs?
Voorbeelden van ETFs waarbij het helemaal fout gaat
Voor wie is een online cursus beleggen in ETFs geschikt?
Wat krijg je bij de online cursus ETF beleggen van Happy Investors Community?

Wat is een ETF?

Waarschijnlijk weet jij al wat een ETF is, en derhalve zal ik het kort houden. Een ETF is een tracker die een koers volgt, zoals die van een aandeel of een indexfonds. De meest bekende ETFs zijn trackers die een indexfonds volgen. Investeer jij in zo’n ETF, dan investeer je dus eigenlijk in het indexfonds. Er zijn ook ETFs die een select groepje aandelen tracken, dit zijn meer custom made ETFs voor bijvoorbeeld themabeleggen. Dit laatste kan heel interessant zijn omdat je hierdoor hogere rendementen kan behalen dan een indexfonds. Dit is mogelijk als je kiest voor de juiste ETFs in de juiste groeisectoren. Maar dat is nu natuurlijk juist de kunst. Een kunst die je kan leren in een goede online cursus voor beleggen in ETF.

Misconceptie bij de particuliere belegger: Beleggen in ETF is beslist niet zonder risico

cursus etf beleggen voor beginners

Toen de bedenkers van de ETF voor het eerst ging werken met dit nieuwe beleggingsproduct, verklaarde vele day traders en andere beleggers hen voor gek. Immers, passief beleggen gaat toch nooit rendabel rendement opleveren? Maar day traders zaten er behoorlijk naast. Want zo is gebleken dat je bij een goede ETF strategie in principe het jaarlijks gemiddeld rendement van de aandelenmarkt kan evenaren. En wat blijkt, heel veel day traders of andere beleggingsstrategieën slagen er niet in om de markt te verslaan. Dat betekent dat vele professionele beleggers slechter presteren dan de gemiddelde aandelenmarkt. Waarom zou een particuliere belegger het beter kunnen doen dan een professionele belegger?

Even los van die vraag: uit mijn jarenlange ervaring met beleggen kan ik je alvast verklappen dat ETF beleggen de beste keuze is voor 70 – 90% van alle particuliere beleggers. Dankzij beleggen in ETF is het namelijk mogelijk om het gemiddelde rendement van de aandelenmarkt te evenaren. En met ETFs is het zelfs mogelijk om risico te spreiden buiten de aandelenmarkt. Denk bijvoorbeeld aan commodities zoals goud en olie, maar ook de vastgoedmarkt middels REITs ETFs.

Maar nu komt het. Hedendaags zijn er honderden dan wel niet duizenden verschillende ETFs. Dus in welke moet je als particuliere belegger investeren? Want ik kan je verzekeren dat niet alle ETFs hetzelfde presteren. Sommige presteren heel goed. Anderen weer heel slecht. Bij dit laatste verlies je (gedeeltelijk) je geld.

Een goede online cursus beleggen in ETF helpt je om in te schatten welke ETFs in de toekomst een hogere winstkans hebben dan anderen. Het is dus niet een kwestie van gewoon een lijstje met ETFs delen. Nee, een goede online cursus beleggen in ETFhelpt je begrijpen hoe het werkt, zodat je succesvol kan beleggen op zowel de korte- als lange termijn.

Waarom online cursus beleggen in ETFs?

De belangrijkste reden om te kiezen voor een online cursus beleggen in ETFs is om te leren hoe het allemaal werkt. Je dient te begrijpen waar je op moet letten. Want de beleggingswereld is namelijk altijd en continue in beweging. Wat in het verleden heeft gewerkt, kan in de toekomst drastisch mis gaan. Nu maken ETFs de wereld van beleggen gelukkig een stuk meer eenvoudiger, waardoor je dankzij een goede online cursus ETF beleggen dan ook 100% begrijpt hoe het allemaal werkt en waar je op moet letten. Immers, vergeet niet dat ETF beleggen mogelijk meer risicovol is dan je zou denken.

Om jou te helpen met mijn jarenlange ervaringen tot beleggen in ETFs, heb ik een online cursus hiervoor samengesteld. Dit betreft een complete cursus met meer dan 35 trainingen, en daar komen er steeds meer bij. Deze training betreffen meer dan alleen jou te leren hoe je succesvol kan beleggen in ETF’s. Ook leer je in deze complete cursus hoe je kan beleggen om je winstkans tot duurzaam en structureel rendement op lange termijn te verhogen. ETFs zijn hier een onderdeel van, maar ook andere aandelensoorten en niet te vergeten vastgoed.

Wil je echt leren en goed begrijpen hoe je succesvol kan beleggen met ETFs? Dan mag je de cursus ‘Winnen met Beleggen’ niet missen.

Klik op deze blauwe link met meer informatie over de online cursus beginnen met beleggen.

Dankzij deze cursus leer je van beginnend tot aan gevorderd niveau hoe je kan beleggen in ETFs en meer. Ook leer je hoe je een gediversifieerde beleggingsportefeuille kan samenstellen om je risico aanzienlijk te verlagen. Tot slot vind je enkele kant-en-klare beleggingsstrategieën waar je zelf mee aan de slag kan. Mocht je deze termen nog niet kennen, dan geen probleem want dat leer je juist in de cursus.

goedkoop-aandelen-beleggen

Voorbeelden van ETFs waarbij het helemaal fout gaat

Denk niet dat door te beleggen in ETFs je alleen maar positief rendement kan halen. Wanneer je kiest voor de verkeerde ETFs, en daar zijn er veel van, loop je het risico om (gedeeltelijk) je geld te verliezen.

Hieronder een paar voorbeelden:

online cursus beleggen in ETF

De ETF van hierboven is in de olie. We zien dat als je hierin had geïnvesteerd vanaf 2008 dat je 85% rendementsverlies zou hebben gehad. Dit betekent dat iedere 10.000 euro nog maar 1.500 euro waard zou zijn. Daar dienen we ook nog de inflatie van af te halen, waardoor je op zo’n 1.000 euro uitkomt. Met andere woorden: deze investering had een verlies van 9.000 euro gegenereerd.

waarom cursus etf beleggen

Bovenstaande ETF bevindt zich binnen de sector luchtvaartmaatschappijen. Wie hierin 2016 in had geïnvesteerd zou verwachten dat dit een slimme investering zou zijn geweest. Echter, in 2020 dankzij de coronacrisis staat deze ETF maar liefst 30% lager. Een enorm verlies. Zeker als we zien dat andere soorten ETFs wel enorm zijn gestegen, zowel voor, tijdens als na de coronacrisis!

online cursus etf beleggen voor hoger rendement

Een laatste voorbeeld is de grote ETF van Vanguard binnen de energiesector. Met alle steunmaatregelen voor duurzame energie zoals zonne- en windenergie zou je verwachten dat een ETF binnen de energiesector enorm zou stijgen. En dat is waar, de juiste ETFs zijn enorm gestegen. Echter, wie had gekozen voor Vanguard Energy ETF zou over een termijn van 16 jaar (!) nog steeds negatief rendement hebben gehad. En daar moet de inflatie nog bij!

Conclusie: denk niet dat je zomaar even winst kan maken met ETFs. Wil je echt leren en goed begrijpen hoe je succesvol kan beleggen met ETFs? Dan mag je de cursus ‘Winnen met Beleggen’ niet missen.

Klik op deze blauwe link met meer informatie over de online cursus beginnen met beleggen.

Voor wie is een online cursus beleggen in ETFs geschikt?

Een goed online cursus in ETF beleggen helpt haar leerlingen begrijpen hoe je kan kiezen voor de juiste strategie om duurzaam hoger rendement te realiseren met ETFs. Het gaat hier dus om het begrijpen van. Want als jij begrijpt hoe het werkt, kan je ook in de toekomst voor jezelf de winstkans tot succes verhogen. En dat is wat we willen: positief rendement bij beleggen zodat we rijker worden en het geld voor ons laten werken.

In de cursus ‘Winnen met Beleggen’, waarvan je de link hierboven terugvindt, heb ik een allesomvattende cursus gemaakt over hoe je succesvol kan beleggen voor hoger rendement. Dit betekent vooral begrijpen hoe je risico’s kan verkleinen terwijl je kiest voor winstgevende investeringen.

Als jij rijker wilt worden en geld voor jou wilt laten werken, mag je die cursus eigenlijk niet missen. Het is een kleine investering die je in enkele maanden (of weken) zal terugverdienen.

Wat krijg je bij de online cursus ETF beleggen van Happy Investors Community?

Hierboven zag je een dikgedrukte blauwe link naar de complete cursus ‘Winnen met Beleggen’ die ik heb samengesteld voor beleggers die willen leren hoe zij risico kunnen beheersen om zo te streven naar een duurzaam jaarlijks rendement van tussen de 8 – 14% gemiddeld. Op basis van mijn vele jaren in beleggen heb ik wel geleerd dat de hoogste kans tot succes is om zoveel mogelijk risico te spreiden en te investeren in de juiste ETFs en andere beleggingsproducten. Het gaat hier vooral om de juiste ETFs. Want tegenwoordig zijn er duizenden verschillende trackers, dus voor welke moet je dan kiezen?

De online cursus beleggen in ETF die ik heb samengesteld is de meest complete cursus die je online kan vinden. Het bevat namelijk meer dan 40 trainingen over beleggen in ETFs, aandelen, dividend, vastgoed en meer. En het mooiste is dat er iedere maand nieuwe trainingen bij komen, dus waarschijnlijk op moment van lezen krijg je nog meer trainingen. Uiteindelijk met als doel om duurzaam vermogen te behalen, en te allen tijde verlies proberen te voorkomen!

Ga naar de bovenstaande blauwe link voor een overzicht van de complete cursus.

Wil je naast beleggen ook leren hoe je financiële onafhankelijkheid kan bereiken, en wil je toetreden tot de exclusieve Happy Investors Community waar succesvolle mensen elkaar helpen nog beter te worden (en rijker)?

Ga dan naar deze link met meer informatie over de Happy Investors Community. Middels een lidmaatschap krijg jij onbeperkt toegang tot alle discussies, alle cursussen met meer dan 60 trainingen, en je kan zelfs kiezen voor het lidmaatschap Premium beleggen voor exponentieel hoog rendement.

Reacties
Categorieën