Hoger rendement dan sparen? Dit is hoe je hoog rendement krijgt
Hoger rendement dan sparen? Dit is hoe je hoog rendement krijgt
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
08/02/2020
7 min

Hoger rendement dan sparen? Dit is hoe je hoog rendement krijgt

08/02/2020
7 min

Beste Happy Investor, als jij dit artikel leest is dat een teken dat je al wel in de gaten hebt dat je wordt belazerd. Veel mensen leven nog altijd in de onwetendheid dat zij langzaam armer worden. Zij denken keurig hun spaarrekening ieder jaar aan te spekken, maar vergeten de nadelige realiteit van inflatie. Al jaren is de inflatie hoger dan de spaarrente. Dit betekent dat je armer wordt, in plaats van rijker. Er is dus een grote noodzaak tot hoger rendement dan sparen. Immers, als je mag kiezen wil je toch rijker worden in plaats van armer?

Er zijn twee zaken die we van elkaar dienen te onderscheiden. Allereerst is er het vraagstuk hoe je hoger rendement dan sparen kan krijgen. In principe is dit vraagstuk eenvoudig te beantwoorden. Immers, hiervoor dienen we te kijken naar beleggen. Geld investeren is de manier waarop je hoger rendement dan sparen kan krijgen. In dit artikel geef ik je hier concrete en praktische tips voor. Maar daar blijft het niet bij. Er zijn namelijk ook manieren om nog hoger rendement te halen. Dan heb ik het over het tweede vraagstuk.

Het tweede vraagstuk is hoe je hoger rendement dan de gemiddelde belegger behaalt. Dit betekent dus eigenlijk het beleggen als gevorderde, waarbij je beter presteert dan anderen. Op basis van mijn vele jaren ervaring zal ik je hierbij enkele krachtige principes op hoofdlijnen meegeven. Dit zijn principes die in detail worden uitgelegd binnen de Happy Investors Community. Daar vind je meer dan 70 uur aan lesmateriaal over beleggen voor gevorderden. Ook krijg je onbeperkte coaching. Meer weten hierover? Klik dan hier voor meer informatie over Happy Investors Community.

Inhoudsopgave:

Hoe krijg ik hoger rendement dan sparen?
Beleggen in vastgoed en vastgoedfondsen geeft hoger rendement dan sparen
Investeer in de aandelenmarkt
Laat het geld voor je beleggen
Hoe krijg ik hoger rendement dan de gemiddelde belegger?
Value Investing
Growth Investing
Indexbeleggen

Hoe krijg ik hoger rendement dan sparen?

hoger rendement dan spaarrente

Hoger rendement dan sparen is vrij simpel. Er zijn meerdere manieren om dit te realiseren, en deze zijn allemaal gerelateerd aan het principe van geld investeren. Wanneer je vandaag 100 euro investeert, en over een jaar 105 euro terugkrijgt. Dan is het rendement 5%. Dit is 4,5% hoger rendement dan sparen. Althans, sommige spaarrentes zijn nog lager dan dat…

Zelf heb ik al vele jaren ervaring met succesvol beleggen. Beleggen is de meest passieve bron van inkomsten die je kan realiseren bij geld investeren. Juist omdat het passief is, wil zeggen dat je hierdoor financieel onafhankelijk kan worden. Er zijn vele voordelen aan beleggen, waarbij de grootste is dat je jouw vermogen kan laten groeien zonder hiervoor harder te moeten werken. Maar uiteraard zijn er ook nadelen aan beleggen. Zo is het grootste nadeel dat het risico tot geld verlies met zich meebrengt.

Toch bestaan er manieren om geld te beleggen met weinig risico. Bij dergelijke tactieken zal je minder hoog rendement ontvangen, maar dit is nog altijd aanzienlijk hoger rendement dan sparen. Tot slot zijn er ook manieren om heel hoog rendement te realiseren, maar hierbij is het risico ook een stuk hoger. Denk hierbij aan speculatie zoals crypto’s. Dit laatste wil ik je wel afraden. Het is veel slimmer om te kiezen voor lange termijn rijk worden op een duurzame wijze, waarbij je het risico in controle houdt.

Voor wie de tijd neemt is rijk worden makkelijker dan je zou denken.

Hieronder vind je drie manieren tot hoger rendement dan sparen.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Beleggen in vastgoed en vastgoedfondsen geeft hoger rendement dan sparen

Zolang de bevolkingsgroei toeneemt en deze mensen in huizen gaan wonen, zullen de vastgoedprijzen stijgen. Dit principe wordt extra versterkt door een (chronisch) tekort aan huizen. Dit geldt niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. En zeker wanneer je gaat investeren in vastgoed van populaire steden, kan je enorme rendementen realiseren. Een uitgebreide uitleg hierover vind je in dit artikel over rijk worden met vastgoed.

Het nadeel aan vastgoed is dat dit een hoog startkapitaal vereist. Zo heb je toch wel minimaal rond de 25.000 euro nodig, wil je een klein appartement kopen. Gelukkig zijn er ook manieren om te investeren in vastgoed met weinig geld. Een uitstekend voorbeeld hiervan zijn vastgoedfondsen.

Wist je dat je met een vastgoedfonds tussen de 5% tot 8,5% hoger rendement dan sparen kan genereren? Iedere 10.000 euro spaargeld levert dan geen 50 euro op (bij 0,5% spaarrente), maar zo’n 500 tot 850 euro. En dat ieder jaar weer. Nu zijn vastgoedfondsen zoals Exporo beslist een slimme investering. Het is echter niet de beste optie voor hoog rendement. Immers, met aandelen kunnen we tussen de 9 – 11% rendement per jaar realiseren. Maar vastgoedfondsen zijn wel heel passief. Zo hoef je slechts eenmalig geld over te boeken, en het vastgoedfonds doet de rest voor jou. Je kan letterlijk achteroverleunen, terwijl je ieder jaar rendement ontvangt.

Uiteraard krijg je het niet zomaar. Je loopt risico. En omdat je risico loopt (bv. het vastgoedfonds gaat failliet), word je hiervoor gecompenseerd. Hoe hoger het risico, hoe hoger de compensatie. Daarom is het rendement van vastgoedfondsen wat lager dan bij aandelen. Omdat de meeste varianten van aandelen iets meer risico bevatten krijg je hiervoor in ruil een hoger rendement.

Let op: kies voor de beste vastgoedfondsen die hoog rendement geven tegen relatief lager risico! Klik hier voor het vergelijken van vastgoedfondsen, waarbij er een duidelijke top 3 is.

Investeer in de aandelenmarkt

Het historisch gemiddelde rendement van de afgelopen 100 jaar op de aandelenmarkt is 8,5%. En van de afgelopen 10 jaar was dit zelfs 12%. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is te kiezen voor indexfondsen. Maar let op, kies je voor de verkeerde indexfondsen dan kan je negatief rendement halen. Kies je voor de goede indexfondsen, dan kan je serieus hoog gemiddeld jaarlijks rendement behalen.

Een van de beste manieren om te investeren in indexfondsen is via ETFs. Zo vind je in het artikel beleggen in ETF een zeer uitgebreide uitleg over hoe je jouw winstkans tot hoger rendement dan sparen kan verhogen.

Naast beleggen in ETFs zijn er ook andere strategieën die je kan hanteren. Denk daarbij aan dividend beleggen of investeren in individuele aandelen. Let wel dat dit doorgaans meer risicovollere strategieën zijn dan indexfondsen.

Wil je consistent hoger rendement dan sparen, maar weet je niet goed hoe? En bang dat je te veel risico neemt, met geld verlies als gevolg? Dan heb ik het antwoord voor jou. Zo heb ik de Happy Investors Community opgericht voor mensen die lange termijn rijk willen worden. Het bereiken van financiële onafhankelijkheid staat centraal binnen de community. Wie lid wordt, krijgt toegang tot meer dan 70 uur aan trainingsmateriaal over financieel onafhankelijk worden en beleggen als gevorderde. Ook krijg je onbeperkte coaching, zoveel als je wilt.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over de online cursus beleggen.

goedkoop-aandelen-beleggen

Laat het geld voor je beleggen

hoe hoger rendement dan sparen

Als je zelf gaat beleggen kan je hoger rendement halen dan wanneer je jouw geld laat beleggen. Toch is het voor veel mensen een optie om ook (een deel) van je geld te laten beleggen. Op die manier laat je beleggingsexperts jouw vermogen groeien. In ruil hiervoor betaal je zo’n 1 – 2% van het gerealiseerde rendement. Gemiddeld genomen kom je dan uit op een jaarlijks rendement van circa 4 – 6%. Het grote voordeel hiervan is dat je er niks voor hoeft te doen.

Waarom moeilijk doen, als je ook anderen voor je kan laten werken? Deze optie is geschikt voor als je wel hoger rendement dan sparen wilt, maar geen kennis en/of affiniteit met beleggen hebt.

Meer weten? In dit artikel over BinckBank vs. DEGIRO lees je het verschil tussen laten beleggen en zelf beleggen.

Hoe krijg ik hoger rendement dan de gemiddelde belegger?

Het tweede vraagstuk van dit artikel is niet alleen om hoger rendement dan sparen te halen. Next level is om hoger rendement dan de gemiddelde aandelenmarkt te halen. Dit noemen ze “beat the market”, wat inhoudt dat je hoger rendement haalt dan het rendement uit de wereldwijde aandelenmarkt. Zoals hierboven al beschreven ligt dit historisch gemiddelde rond de 8% (kijkende naar de S&P 500).

Hieronder beschrijf ik een tweetal algemene strategieën waarmee je in praktijk significant hoger rendement (dan sparen) kan halen.

Value Investing

Een manier om hoger rendement dan sparen en zelfs de gemiddelde belegger te halen, is Value Investing. Deze strategie behelst dat je actief opzoek gaat naar ondergewaardeerde aandelen. Dit zijn aandelen die je kan kopen tegen een bepaalde prijs, die lager ligt dan haar intrinsieke waarde. Zoiets kan ontstaan doordat de markt niet altijd rationeel is. Op sommige dagen is de markt euforisch, en willen beleggers hoge prijzen betalen voor een aandeel. Op andere dagen is men depressief, en verkopen ze tegen (te) lage prijzen.

Value Investing is een strategie waar bekende beleggers zoals Warren Buffet mee begonnen zijn. Wel is het zo dat Warren Buffet zijn tactiek heeft aangepast doorheen de laatste jaren. Zo is hij nog steeds opzoek naar relatief goedkope aandelen, maar kijkt hij ook vooral naar enkele fundamentele waarden die aantonen dat een bedrijf een rooskleurig toekomstpotentieel heeft.

In een zeer waardevolle online cursus beginnen met beleggen, heb ik alle verschillende strategieën waaronder die van Warren Buffet ontleed. Dit, zodat je de strategie leert begrijpen en zelf kan toepassen voor hoger rendement dan spaarrente.

Growth Investing

Bij deze strategie kijkt men enkel naar bedrijven die zeer sterke groei doormaken. Een andere benaming hiervoor zijn groeiaandelen. Het beleggen in groeiaandelen is aanzienlijk meer risicovol, maar kan leiden tot enorme hoge rendementen.

Indexbeleggen

Het ironische is dat 90% van de particuliere beleggers een hoger rendement behalen dankzij Indexbeleggen, dan wanneer zij kiezen voor een van de bovenstaande beleggingsstrategieën. Die strategieën zijn namelijk voor gevorderden. 90% van de particuliere beleggers is simpelweg niet gevorderd genoeg om hier succesvol mee te worden. Wie het toch probeert, loopt risico om grote verliezen te genereren. Voor deze mensen is het daarom slimmer om te kiezen voor indexbeleggen.

Dit wil overigens niet zeggen dat je het slecht doet! Het is per definitie al zeer verstandig van je dat je kiest voor hoger rendement dan sparen. Indexbeleggen is niets meer dan een goede, lange termijn strategie voor particuliere beleggers. In mijn optiek daarmee ook een van de meest rationele keuzes. Kies alleen voor gevorderd beleggen wanneer jij hier jarenlange ervaring en kennis mee hebt.

Reacties
Categorieën