Hoe Investeren in Gelukkig Leven? 13 Waardevolle Tips
investeren-in-gelukkig-leven
Persoonlijke Ontwikkeling
Happy Investors
Persoonlijke Ontwikkeling
02/23/2022
10 min

Hoe Investeren in Gelukkig Leven? 13 Waardevolle Tips

02/23/2022
10 min

Beste Happy Investor, op onze website vind je talloze kennisartikelen en inzichten omtrent het investeren van geld. Het doel van een Happy Investor is om een gelukkiger leven te krijgen. Hieronder verstaan wij onder meer dat geld de hoogste vorm van dividend kan uitkeren, namelijk: meer vrijheid. Het is mijn persoonlijke missie om jou correct te informeren omtrent de prachtige kansen die beleggen ons biedt. Maar dit is slechts het middel. Het hoger gelegen doel is gelukkig zijn. Een groot en soms zelfs vaag begrip. Hier is niks rationeels aan. Alles is relatief. En toch: er bestaan manieren om te investeren in gelukkig leven.  

In dit artikel gaan we het even niet hebben over beleggen. Ditmaal is de insteek vanuit Mindfulness. Hieronder vind je 13 waardevolle tips en inzichten over hoe je kan investeren in een gelukkiger leven.

Op naar duurzaam financieel succes!

13x Hoe je kan investeren in gelukkiger leven vanuit Mindfulness

hoe-investeren-in-gelukkiger-leven

Mensen praten veel over geluk, maar de meesten werken er helaas niet aan. Dit is het verschil tussen iets willen, en het daadwerkelijk verlangen. In plaats daarvan jagen vele van ons geld, een diploma, een huis, of een geweldige carrière na. Daar is niets mis mee, maar ze doen het onbewust. Ze doen het omdat de maatschappij ons dat leert. Als je geld of materiële zaken ziet als doelen en niet als een middel om een doel te bereiken, zul je lijden.

Waarom? Omdat dingen op zichzelf je geen geluk kunnen geven. Het is niet geld dat je geluk kan geven, maar hoe je het gebruikt.

Als we een gelukkig leven willen leiden, is het essentieel om te weten hoe we onze tijd, geld en middelen moeten investeren in een gelukkig leven!

1. Laat geld voor je werken

Mensen die minder waarde hechten aan geld hebben vanuit bepaalde aspecten een voordeel. Maar zij onderschatten iets wat van groot belang is: geld is belangrijk. Tot een zeker niveau is geld noodzakelijk. Vanaf dat moment is er een niveau waarbij geld heel fijn is. En pas boven dat niveau is geld irrelevant.

Mijn visie met de Happy Investors is om geld voor je te laten werken. Door zo vroeg mogelijk te beleggen op een duurzame, consistente wijze. Het resultaat daarvan draagt enorm bij aan je Mindfulness. Ik spreek uit ervaring.

Hoe zou jij je iedere dag voelen als je genoeg geld hebt?

Wat zou je voelen wanneer je je financieel vrij voelt? Wanneer je, bijvoorbeeld, ieder jaar zo’n 25.000 euro aan inkomsten verwerft uit dividend en rendement. Inkomsten waar je overigens niet voor hoeft te werken.

Letterlijk iedereen kan financieel vrij worden op de lange termijn. Zo’n bedrag is al haalbaar vanaf een €500 maandelijkse inleg. Er is altijd een manier om dat bedrag te realiseren. Het enige wat je vervolgens nodig hebt is een beleggingsstrategie en emotionele discipline. De reis volhouden.

Dit is geen verkooptruc. Dit is het leven. Dit is het meest waardevolle financiële advies wat je kan krijgen: begin zo vroeg mogelijk met geld voor jou te laten werken. En als je dit combineert met Mindfulness (dankbaarheid, leven in het moment, et cetera), dan word je gegarandeerd gelukkiger. Dit laatste is uiteraard het allerbelangrijkste. Met een positieve Mindset kan je ook gelukkig zijn zonder geld. Het enige punt dat ik wil maken is dat voldoende geld het simpelweg makkelijker maakt om iedere dag blij(er) te zijn. Niets meer dan dat.

Meer weten over hoe je succesvol kan beleggen? Bekijk onze Happy Investors Community voor meer informatie.

cursus-beleggen-aandelen

2. Koop planten en bloemen

hoe-investeren-in-gelukkig-leven

Als lange termijn belegger zijn we geneigd heel rationeel om te gaan met geld. Zo heb ik persoonlijk zelfs een kleine aversie tegen bloemen. Waarom bloemen kopen als zij na twee weken afsterven? Vanuit financieel perspectief is dit irrationeel gedrag. Maar wij zijn mensen. We zijn emotioneel. En wie wordt er nu niet gelukkig van bloemen? Investeren in gelukkig leven hoeft niet complex te zijn. Kleine uitgaven zoals bloemen die het huis opvrolijken dragen al bij aan onze emotionele welzijn.

Planten geven leven aan elke ruimte. Planten in een woon- of werkruimte zorgen voor harmonie en een vredige sfeer. Sommige planten kunnen zelfs helpen onze gezondheid te verbeteren door de lucht binnenshuis te zuiveren. Ook helpt het verzorgen van planten geeft je ontspanning en minder stress. En nee, dan heb ik het niet over wietplanten 😉.

Jordan B. Peterson betoogt in zijn boeken en video’s dat we één kamer zo mooi mogelijk moeten maken. Wijsheid of gebrabbel?

3. Creatieve hobby's

Creatieve hobby's stellen je in staat je energie te kanaliseren in iets zinvols. Als je je boos, angstig, bezorgd of gestrest voelt, zijn creatieve uitlaatkleppen goede manieren om die energie te richten op het verkennen van je innerlijke wereld.

Dus, creatieve hobby's zijn prachtige manieren om uw tijd en geld te investeren in gelukkig leven. Als je van schrijven houdt, schrijf dan. Als je van muziek maken houdt, investeer daar dan je tijd in. Als je van schilderen houdt, schilder. Schilder desnoods het huis van je buurman. Dan maak je in ieder geval zijn leven ook een stukje gelukkiger (voor even).

Er is geen schande als je middelen investeert in iets dat helpt om rust in je hoofd te voelen.

Sporten of in de natuur wandelen zijn ook geweldige manieren om je creatieve energie te kanaliseren en voor je lichamelijke- en mentale gezondheid te zorgen. Is de kwaliteit van je lichaam en denken niet belangrijker dan geld? Hoe wil je voor anderen zorgen als je niet goed voor jezelf zorgt? Alles kan, totdat de realiteit zich aandient.

4. Over liefdadigheid of vrijwilligerswerk

Iets doen voor een ander geeft je een moeilijk te omschrijven gevoel. Het is een mix van innerlijke vrede, gelukkig zijn, en verbinding met je essentie. Je hoeft geen deel uit te maken van een instelling of organisatie om anderen te helpen. Je kunt het hier en nu doen. Help een geliefde of iemand die het echt nodig heeft. Dit geeft je leven meer betekenis. Een goede investering in gelukkig leven. En niet alleen voor jezelf. Anderen helpen kan je helpen veel dingen over het leven te begrijpen en iemand anders laten glimlachen, dus het is de investering van tijd en/of geld waard.

beheerd-beleggen-voor-pensioen

5. Reis (alleen)

investeren-in-gelukkig-leven-tips

Reizen is goed, leuk en waardevol. Het zien van andere levenswijzen en culturen is leerzaam. Genieten van de natuur (of mooie steden) is rustgevend. In relatie tot investeren in gelukkig leven speelt reizen echter een andere rol. Reizen op zichzelf kan ons namelijk niet duurzaam gelukkig maken. Het kan ons wel een soort van vreugde geven, maar geen echt geluk.

Wat reizen wel voor je kan doen is helpen te reflecteren. Wanneer je de dagelijkse routine verlaat om de natuur of een rustige plek te bezoeken, is dat de perfecte gelegenheid om bij jezelf te zijn. De moderne wereld houdt ons de hele dag bezig, en we hebben weinig tijd voor onszelf. Dus, gebruik reizen als een kans voor zelfontdekking.

Welke angsten of beperkende overtuigingen houden je tegen?

Hoe kun je je denkwijze of gedrag veranderen om je leven te verbeteren?

Ben jij de persoon die je wilt zijn?

Wat wil je écht in het leven?

Door op reis te zijn kan je jezelf even echt distantiëren van alles en iedereen. Stilte… Heerlijk.

6. Adopteer een dierenvriend

tips-investeren-gelukkiger-leven

Het hebben van een huisdier helpt tegen stress, angst en depressie. Het verlicht het gevoel van eenzaamheid en verbetert de cardiovasculaire gezondheid. Dierenvrienden zijn waardevol gezelschap. Een hond is altijd blij om je te zien. Een kat doet haar eigen ding, maar wanneer ze even komt kroelen geeft dat een intens gelukkig gevoel. Oké ze kosten wat centen met hun gezondheid, voeding en hygiëne, maar het is het meer dan waard.

laten-beleggen-vergelijker-2022

7. Gezond voedsel

We leven in een gekke wereld. Gezond biologisch eten is duurder dan junk food. En vaak ook minder lekker. Gezond eten is een ware test voor onze zelfdiscipline. Iedereen weet wat de voordelen zijn van gezonde voeding. Het is een beste investering in gelukkig leven, omdat goede voeding leidt tot meer energie en gezondheid. Maar die burger smaakt wel heel lekker…

Ik kan je vertellen dat ik over enorme zelfdiscipline beschik. Toch eet ik ook graag ongezond eten. Super lekker. Iedereen weet beter en toch doen we het. Onze hersenen staan nog altijd in survival mode. We hebben er alleen geen speer meer voor nodig. Mijn tip: maak het voor jezelf makkelijk. Koop geen ongezond eten, dan kan je er ook niet bij. Richt je omgeving dusdanig in dat het je doelen faciliteert. Net zoals het vermijden van bepaalde mensen of het hebben van leerzame boeken in huis.

8. Investeer in boeken

Boeken zijn een van de beste investeringen die je kunt doen. Ze zullen niet verdwijnen zoals de drankjes die je op een vrijdagavond zou kunnen drinken. Als je eenmaal een boek hebt gelezen, zal het je voor altijd vergezellen. Zeker wanneer je het meer dan eens leest.

Boeken lezen is een uitstekende manier om te ontspannen en je geest tot rust te brengen. En we leren er veel van. Kennisboeken geven goede ideeën over hoe je je leven kunt verbeteren door je denkwijze en gedrag te veranderen. In die zin kunnen boeken je helpen om geluk en succes te bereiken. Zo zie ik goede boeken als goed mentorschap. De auteur heeft soms wel dertig jaar ervaring in één specifiek domein waar hij over schrijft. Dit bevat waardevolle informatie. Hij zal het ongetwijfeld beter (onderbouwd) weten dan de ongezouten mening van een dronken kameraad tijdens de vrijdagmiddag borrel.

Wil je meer weten? Bekijk de beste boeken voor financiële vrijheid.

vastgoedfondsen-vergelijker

9. Houd je ruimte schoon en georganiseerd

Hoe voel je je in een ruimte die rommelig is? En hoe voel je je in een schone ruimte?

Het is noodzakelijk om wat tijd van de dag te investeren om je leefruimte en werkplek schoon te maken. Je zult helderder denken, productiever zijn en je daardoor harmonieuzer voelen. Zet de ramen open en laat het zonlicht door. Het uitvoeren van dagelijkse taken zal aangenamer zijn.

10. Rust

investeren-gelukkig-leven-tips

Rusten is een noodzakelijke manier om je tijd te investeren in gelukkig leven. Soms stellen we rusten uit omdat de maatschappij ons leert dat we de hele tijd bezig moeten zijn om productief te zijn. Dat maakt ons natuurlijk gestrest. Althans, voor de meeste van ons. Rusten is relatief. De een heeft meer rust nodig dan de ander, maar niemand kan 24/7 maximaal presteren zonder af en toe een goede break.

Rusten stelt je in staat om op te laden. Slaap voldoende uren, en gun jezelf een moment van de dag om te pauzeren. Boek af en toe een reisje. Werk hard aan je doelen, en ga er af en toe op uit. Een ander inzicht: je kunt niet van het heden genieten als je altijd gehaast bent, denkend aan je volgende taak.

11. Behoud frequent contact met vrienden en familie

 

Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Harvard Universiteit volgde het leven van 724 mannen gedurende 74 jaar. Het doel was om te bepalen wat mensen gelukkiger en gezonder maakt. De resultaten waren verrassend. Ze hadden niets te maken met geld of carrièresucces, zoals sommigen misschien denken.

In plaats daarvan hadden degenen die gelukkiger waren en een betere gezondheid hadden één ding gemeen: betekenisvolle relaties met hun vrienden en familie.

De boodschap is duidelijk. Stel het uitgaan met je vrienden of het bellen van je ouders niet uit omdat je het te druk hebt met werk. In plaats daarvan, investeer tijd in het creëren van betekenisvolle relaties met je geliefden en vrienden.

12. Analyseer jezelf en ontdek wat je verlangt

Als je gelukkig wilt zijn, moet je je gedachten, emoties en acties onderzoeken. Vraag jezelf af: "Welk negatief gedrag, beperkende overtuigingen of giftige emoties houden me tegen om mijn ware zelf te worden?". Hiervoor dien je uiteraard te weten wie die “ware ik” is. Wat wil je in het leven als er geen beperkende factoren zijn?

Persoonlijke ontwikkeling is een onderdeel van het werken aan geluk. Het betekent dat je je fouten erkent en ernaar streeft om een beter mens te worden.

13. Mediteer

Soms zegt men dat ze willen mediteren, maar dat ze er geen tijd voor hebben. Meditatie is verreweg de meest productieve activiteit die je kunt doen. Het helpt je om je geest leeg te maken en aanwezig te zijn. Het haalt je van de automatische piloot.

Elke dag mediteren maakt je bewuster en meer in controle. Het is als een fitnessruimte voor de geest. Meditatie gaat over het kalmeren van de geest, focussen, en in het hier en nu zijn. Het is een eenvoudige activiteit, en het is volledig gratis. In het begin vergt het veel oefenen. Hoe meer je het doet, hoe beter het wordt.

De meest succesvolle mensen in de wereld mediteren elke dag. Het is een standaard ochtendritueel van succesvolle mensen. Ook in dat perspectief zijn meditatie en mindfulness praktijken kennelijk waardevol. Begin met vijf minuten per dag, en uiteindelijk zul je 's morgens als eerste willen mediteren.

Conclusie over investeren voor gelukkig leven

Geluk komt van binnenuit. Dat is waar. Investeren in gelukkig leven betekent grotendeels investeren in een goede gemoedstoestand. In een positieve Mindset die je helpt het positieve in het leven te kunnen zien. Dit kan betekenen dat we tijd en moeite moeten investeren in onze persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zijn er activiteiten en ervaringen die deze verandering versnellen. Daar hebben we het in dit artikel over gehad. Deze 13 tips zijn waardevol voor wie wilt investeren in gelukkig leven. Het is en goede start. Zonder actie, geen resultaat.

Reacties
Categorieën