Positieve Mindset Ontwikkelen: Hoe Krijg Ik Positieve Mindset? 6 Tips
positieve-mindset-ontwikkelen
Persoonlijke Ontwikkeling
Happy Investors
Persoonlijke Ontwikkeling
01/12/2022
8 min

Positieve Mindset Ontwikkelen: Hoe Krijg Ik Positieve Mindset? 6 Tips

01/12/2022
8 min

Wil je een positieve mindset ontwikkelen? Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord over het belang van mindset. Iedereen heeft het erover hoe positief denken je leven kan beïnvloeden. Maar hoe doe je dat? Hoe krijg ik een positieve mindset?

De waarheid is dat het veranderen van je mindset niet het makkelijkste is in het universum. Het is echter wel mogelijk als je consequent bent en niet wacht op direct resultaat. Een positieve mindset krijgen gaat niet vanzelf. Gelukkig is het mogelijk om positief denken te ontwikkelen. We kunnen onze eigen toekomst creëren!

Lees verder

Hoe krijg ik een Positieve Mindset? 6 Tips die werken

positieve mindset ontwikkelen tips

Het is niet echt dat je een positieve mindset krijgt. Het is er een om te ontwikkelen. Weet dat 90% van je gedachten van vandaag morgen dezelfde zullen zijn. Positief denken zal je helpen een positieve mindset te ontwikkelen en te krijgen. Het is echter iets dat je kunt creëren. En dat betekent dat het enige inspanning kan vergen. Dat is goed. Dit betekent dat het binnen onze macht ligt om een positiever leven te leiden.

Hier zijn 6 tips die echt werken om een positieve mindset te krijgen.

Tip 1. Begin de dag goed (en positief)

Meestal zetten onze ochtenden de toon voor de rest van de dag. Bijvoorbeeld, als je ochtend geweldig was, krijg je energie en blijft de hele dag positief. Maar bij een slechte ochtend, zal stress waarschijnlijk gedurende de rest van de dag opstapelen.

Dat is waarom ochtenden belangrijk zijn. De eerste dingen die we doen beïnvloeden de hele dag. Dit geldt ook voor onze eerste gedachten. Als we opstaan met de negatieve gedachte: “ik heb geen zin in werk”, dan ervaren we een slechte start. Het is dus heel belangrijk om de dag goed te beginnen.

De meeste mensen hebben een ochtendroutine, al is het maar tanden poetsen, douchen, aankleden en naar het werk rijden. Maar als je 's morgens bewust begint te leven, kan je de schoonheid van dat moment van de dag (meer) waarderen. Je kan het beste uit de ochtend halen. Dit geeft een positief begin en dat wakkert positief denken aan.

Een goede ochtend begint met voldoende uren slapen. Rust is essentieel om gedurende de dag een goed humeur te houden. Ook het eerste wat je doet is belangrijk. Verspil niet de eerste momenten van je dag met het scrollen door social media. Zet je telefoon uit en focus op de dingen die het belangrijkst zijn.

Mediteer, in ieder geval een paar minuten, om de toon voor de dag te zetten. Meditatie helpt je om gefocust en ontspannen te blijven zodat je helderder kunt denken. Ook sporten in de ochtend, al is het maar 15 minuten, en alle taken voor de dag opschrijven, geven een goed begin van de dag.

Ook een gezond, voedzaam ontbijt verhoogt ieders humeur. Het zal helpen om van binnen beter te voelen. Kijk wat voor jouw werkt en blijf dat volhouden. Zo ontwikkel je positieve ochtendrituelen.

Lees hier over de ochtendrituelen van succesvolle mensen

Tip 2. Ga om met positieve mensen

hoe krijg ik positieve mindset

Er is een bekend gezegde: "Laat me zien wie je vrienden zijn, en ik zal je vertellen wie jij bent."

Bewust of niet, we gedragen ons als de mensen die ons omringen. Als we altijd bij iemand in de buurt zijn, zullen we langzaam hun gedrag imiteren, of we dat nu willen of niet. Ook gaan we onbewust om met mensen die op ons lijken. Als we negatieve mensen zijn, zullen we mensen aantrekken die op ons lijken, omdat we vrienden willen die ons wereldbeeld valideren.

Maar als je een positieve mindset begint te ontwikkelen, zal je mensen aantrekken die er net zo over denken.

Dus, let op de mensen die je omringen. Hoe denken zij? Hoe zien zij de wereld? Hoe zijn ze vergelijkbaar met jou?

Positief denken is besmettelijk. Als je omgaat met positieve mensen, zul je die denkpatronen imiteren en het leven anders zien. In feite is dit een van de makkelijkere manieren om een positieve mindset te krijgen. Verander de omgeving voor het gedrag dat je wilt ontwikkelen. Maar goed, dit kan wel harde beslissingen betekenen voor bepaalde “vrienden”.

cursus-beleggen-aandelen

Tip 3. Mediteer voor ontwikkelen van positieve mindset

hoe positieve mindset ontwikkelen

Een positieve instelling komt door te genieten van het heden. We besteden veel tijd aan zorgen maken over de toekomst of lijden vanwege ons verleden. Heb je hier wel eens serieus over nagedacht? Waarom zorgen maken over een toekomst, als we niet weten hoe die eruit komt te zien. Wellicht zal die angst zich nooit manifesteren. Dan hebben we ons zorgen gemaakt om niks.

Meditatie is als een sportschool voor de geest. Als je mediteert, leer je gedachten te controleren. Als je het gevoel hebt dat je soms te veel nadenkt in plaats van te genieten van het heden, dan is meditatie iets voor jou.

Meditatie helpt je ook om helderder te denken. Op die manier zul je geen enkele situatie als een probleem zien, maar juist als een kans om te leren.

Het is goed om te beginnen met een paar minuten per dag als je nog nooit hebt gemediteerd. Eerst moet je leren hoe je jouw lichaam kunt ontspannen. Je kunt uitrekken, oefeningen doen, yoga of tai-chi. Doe wat voor jou werkt. Ontspan vervolgens je geest. Gebruik ademhaling om het innerlijke geklets te laten ophouden. Focus op het moment.

Adem diep in, houd je adem in, adem uit, herhaal. Probeer je te concentreren op ademhaling. Als er een afleidende gedachte in je opkomt, laat die dan gewoon gaan. Uiteindelijk zul je stoppen met denken. En op deze manier, kan je geest je niet controleren. Je wordt vrij.

Dat is waarom het zo belangrijk is om te mediteren. Begin met vijf minuten, maar verhoog dan geleidelijk. Vijf, tien, twintig minuten. Je kunt zelfs uren mediteren. Oefening baart kunst.

vastgoedfondsen-vergelijker

Tip 4. Identificeer negatieve denkpatronen en zet om naar positief denken

Als je een positieve mindset wilt, moet je negatieve denkpatronen veranderen. We hebben allemaal negatieve denkpatronen. Sommige hebben we geërfd van onze familieleden en andere hebben we in de loop van ons leven ontwikkeld. Of we het nu willen of niet, nu beïnvloeden ze hoe we de wereld zien. Deze gedachten beïnvloeden onze emoties en ons handelen.

Maar, hoe kan iemand zijn negatieve denkpatronen veranderen zonder ze eerst te identificeren?

Je moet aandacht besteden aan je gedachten en kijken waar ze vandaan komen. Meditatie kan je hierbij veel helpen. Journaling is ook een geweldige optie om je denkpatronen te begrijpen. Je kunt ze herkennen als steeds terugkerende gedachten in je hoofd die je verdrietig, bezorgd, boos of bang maken.

Het gaat er niet om die gedachten te blokkeren. Het gaat erom ze te identificeren en te begrijpen waarom ze opkomen. En als je volledig begrijpt waar ze vandaan komen, kun je je negatieve denkpatronen transformeren in een positieve mindset.

Positief denken helpt ook bij het ontwikkelen van een groei mindset. Lees hier meer over dagelijkse oefeningen voor groei mindset.

Tip 5. Gebruik positieve affirmaties en krijg positieve mindset

Positieve affirmaties helpen je om je negatieve denkpatronen te herprogrammeren voor een positievere mindset.

Als je altijd zegt "ik kan het niet" dan lukt het niet omdat je gelooft dat jij het niet kan. Maar als je tegen jezelf begint te zeggen dat het wel mogelijk is, zul je alles bereiken wat je wilt. Simpel. Zeg gewoon tegen jezelf “het is mogelijk”. Doe dit iedere dag.

Dat is hoe gedachten je realiteit kunnen creëren.

Bijvoorbeeld, als je zegt: "Deze baan is niets voor mij, ik ben niet slim genoeg" zal je waarschijnlijk niet solliciteren. Maar wat als je perfect geschikt zou zijn voor die baan?

Op deze manier zal je nooit de begeerde droomcarrière hebben. Terwijl dit wel mogelijk was.

Maar als je zelfverzekerd voelt en een positieve mindset ontwikkelt, open je jezelf voor veel verschillende mogelijkheden. Als je de kracht van mindset wilt inzetten, kan je positieve affirmaties gebruiken om positieve denkpatronen te ontwikkelen.

Je kunt bijvoorbeeld hardop affirmaties uitspreken als "Ik ben succesvol", "Ik geniet van het leven", "Overal vind ik redenen om gelukkig te zijn". Succesvolle mensen beginnen haar dag meestal met positieve affirmaties.

Je kunt je affirmaties samenstellen afhankelijk van wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld: "Ik ben dankbaar voor de baan die ik heb," "Ik geniet van het werken aan dit project," "Ik voel me gerespecteerd door mijn collega's”. Positieve affirmaties zijn onderdeel van de law of attraction.

Hoe dan ook, positieve affirmaties kunnen je helpen om productiviteit en zelfvertrouwen te vergroten en een gezonder en gelukkiger leven te leiden.

Lees hier meer tips over het toepassen van law of attraction.

beheerd-beleggen-voor-pensioen

Tip 6. Heb een gezonde levensstijl

positieve mindset oefeningen

Je bent wat je eet, en als je natuurlijk, organisch, vers voedsel eet, zal je meer energie krijgen. Maar wat als je bewerkt, gefrituurd, ongezond voedsel eet? Af en toe hiervan genieten is oké, maar laat het niet jouw leven beïnvloeden.

Je levensstijl heeft een directe invloed op je humeur. Als je de hele dag Netflix zit te kijken in een donkere kamer, voel je je waarschijnlijk niet goed. Misschien voor even wel. Wanneer het een leuke film is. Maar niet voor de hele dag. Laat staan voor een hele week!

Deze maatschappij leert ons om laat op te blijven, ongezond te eten en zo lui mogelijk te zijn. Maar dat zorgt voor een hoop gezondheidsproblemen en maakt ons depressief.

Zorg goed voor je lichaam, en je zal het verschil zien in geestelijke gezondheid.

Laatste inzichten over positieve mindset ontwikkelen

Je mindset creëert jouw realiteit. Wanneer je mindset verandert, kun je elk aspect van je leven veranderen. Daarom is het essentieel om een positieve mindset te ontwikkelen. Door het toepassen van deze tips krijg je een positieve mindset. Verschillende acties kunnen je helpen een positievere mindset te ontwikkelen. Natuurlijk gebeurt dat niet van de ene op de andere dag. Niemand heeft een perfect positieve mindset. Wees geduldig en consequent, en je ziet resultaat.

Ook hier zien we de kracht van lange termijn denken. Als lange termijn beleggers is het belangrijk om een positieve mindset te ontwikkelen. Niet dat we leven op een roze wolk, en zomaar investeren in ieder bedrijf. Maar we moeten ook niet angstig zijn. We moeten durven te investeren. Door positief denken zal je ook binnen het beleggen meer kansen zien. Wees kritisch en zorgvuldig, maar durf ook optimistisch te zijn. Houd vast wanneer goede bedrijven een tijdelijke vervelende situatie doormaken. Wellicht halen ze hier wel kansen uit.

Kortom, denk lange termijn. Positief denken helpt hier aanzienlijk bij. Meer inspiratie? Lees hier alles over persoonlijke ontwikkeling

Reacties
Categorieën