Hoe Spiritueel Groeien? 9 Oefeningen en Tips
hoe-spiritueel-groeien
Persoonlijke Ontwikkeling
Happy Investors
Persoonlijke Ontwikkeling
03/09/2022
5 min

Hoe Spiritueel Groeien? 9 Oefeningen en Tips

03/09/2022
5 min

Beste Happy Investor, Wie ben je als je alleen bent? Wat als niemand iets geeft om je naam, carrière, diploma's, klasse, geld, familie, positie op de arbeidsmarkt, filosofieën of religieuze overtuigingen? Wat zou je zeggen als iemand je vroeg: "wie ben je"?

Spiritueel groeien betekent in contact komen met je Hogere Zelf, je ware essentie, je hoogste realiteit. Hoe meer je in contact komt met die kracht, hoe meer je spiritueel groeit. Spirituele groei verbetert elk aspect van je leven door je in staat te stellen innerlijke vrede en gelukzaligheid te vinden en je bewustzijn te verhogen.

Als je wilt leren hoe je spiritueel kan groeien, vind je hier een aantal ideeën over hoe je dat kunt doen.

Note: dit artikel is geschreven door gastblogger Eleana. Zij leeft in Peru waar zij op vrijwillige basis mensen helpt naar spirituele groei. Natuurlijk heeft ze ook geld nodig om te leven, en dus schrijft ze op parttime basis artikelen voor (onder meer) de Happy Investors. Het is leuk dat wij op deze manier ook kunnen bijdragen aan beter leven in minder ontwikkelde landen. 

1. Leer hoe je je energie verstandig kan kanaliseren

spirituele-groei-oefeningen

We gebruiken energie voor alles in ons leven. We projecteren het op alles wat we doen. Soms weten we echter niet hoe we onze energie moeten kanaliseren. Bijvoorbeeld, wanneer we woede, angst, of angst voelen. Dan kunnen we ons helemaal van slag voelen.

Het niet verstandig kanaliseren van je energie beïnvloed je fysiek en emotioneel. Zoals wanneer je neerslachtig kan worden van negatieve feedback. Het verstandig kanaliseren van je energie geeft je gelukzaligheid en innerlijke rust.

Dit is een goede oefening voor spiritueel groeien. Een dagelijkse oefening hiervoor is het vinden van een creatieve hobby. Creatieve uitlaatkleppen zijn geweldige manieren om je energie te kanaliseren. Denk aan kunst, muziek, koken, dansen, tuinieren, maar ook minder “kunstzinnige” activiteiten werken. Lichaamsbeweging is een andere manier om je energie effectief te kanaliseren. Even lekker wandelen in de natuur (met de hond) doet wonderen.

Probeer deze oefening eens. Je wordt er kalm door: ga in een comfortabele houding zitten. Adem diep in. Terwijl je inademt, beeld je een licht in dat vanaf je stuitbeentje naar je hoofd opstijgt. Adem dan uit en stel je voor dat het licht afdaalt naar je hart.

2. Erken je fouten en streef ernaar een beter mens te worden

Spiritueel groeien betekent een beter mens worden. Het betekent erkennen dat je niet perfect bent en dat je je kunt verbeteren. Als je het gevoel hebt dat je al perfect bent zoals je bent, is er geen mogelijkheid tot groei.

Sta jezelf toe om sorry te zeggen, je fouten te erkennen, en hard te werken om elke dag beter te worden. Als je dat doet, zal je iedere dag gelukkiger zijn.

Probeer deze oefening voor spiritueel groeien eens: Ga elke dag, voor het slapengaan, stil zitten en herbeleef de gehele dag in je hoofd. Van begin tot eind. Onthoud elk detail en besteed aandacht aan alles wat je zei, voelde of deed. Eindig met de herinnering aan het moment dat je 's morgens je ogen opende.

Misschien voel je je boos, verdrietig of overprikkeld door sommige herinneringen. Maak je geen zorgen, laat het gaan. Probeer zo objectief mogelijk te zijn en te begrijpen waarom je handelde zoals je deed.

Als je klaar bent met deze oefening, zal je een aantal specifieke momenten identificeren waarop je je anders had kunnen gedragen. Leer van die fouten, want ze zullen je in staat stellen om te groeien.

Lees hier meer inspiratie over groei Mindset ontwikkelen.

3. Help anderen

Anderen helpen geeft je een speciaal gevoel. Het is als magie. Het geeft je een diepe gelukzaligheid en een diepe verbinding met je ware essentie. Dienstbaarheid stelt je in staat je bewustzijn te verhogen en het ego op te lossen en maakt je bewust van de behoeften van anderen.

Je kan anderen op vele manieren helpen. Doe bijvoorbeeld aan liefdadigheid, vrijwilligerswerk, of luister naar iemand die het nodig heeft. Wat je ook kiest, het is zo'n dankbare ervaring, en het is noodzakelijk om spirituele groei te bereiken.

periodiek-beleggen

4. Beoefen mindfulness voor spirituele groei

spiritueel-groeien-oefeningen

Het is zo belangrijk om te leren leven in het heden. Lijden ontstaat door aan iets anders te denken. We maken ons een groot deel van de dag zorgen over de toekomst of zijn gehecht aan het verleden. Dat maakt ons (soms) angstig, depressief en overweldigd.

Wanneer je in het heden begint te leven, verdwijnen problemen. Je begint elke situatie te zien als een kans om te leren en te groeien. Als je geest altijd aan de toekomst of het verleden denkt, kan je niet van het heden genieten.

Het beoefenen van mindfulness helpt hierbij en draagt daarom toe aan spiritueel groeien. Het beste aan mindfulness oefeningen is dat je ze de hele tijd kunt doen: als je werkt, eet, wandelt, et cetera.

Je kan mindfulness beoefenen, zoals met deze oefening: Neem een moment voor jezelf. word je bewust van je lichaam. Wees je bewust van je houding, je spieren en elke gewaarwording die bij je opkomt. Let op je hartslag en je ademhaling. Wees je dan bewust van je omgeving. Denk er niet over na. Voel.

Vraag jezelf af: "Wie ben ik? Wat ben ik aan het doen? Waar ben ik?". Doe het zo vaak als je kunt, vooral als je gedachten beginnen af te dwalen.

Mindfulness is cruciaal voor het ontwikkelen van een florerende Mindset. Lees hier meer over wat Mindset betekent en waarom dit zo belangrijk is voor jouw leven.

laten-beleggen-vergelijker-2022

5. Wees dankbaar voor wat je hebt

Wees dankbaar voor het voedsel dat je eet, voor het dak boven je hoofd, voor je familie en je vrienden. Wees dankbaar voor alles. Wanneer je dankbaar bent, stem je jezelf af op liefde, vrede en geluk. Je wordt bewust van hoe alles in het leven een wonder is. Dit zal je doen glimlachen. Dit zal je gelukkig maken. En als je gelukkig bent, is het makkelijk om positief te denken en positief te zijn. Iedereen houdt van positieve mensen. Positief zijn is een belangrijk element van ieders spirituele groei.

Lees meer over hoe een positieve mindset ontwikkelen.

6. Bezoek (en voel) de natuur

tips-voor-spirituele-groei

De natuur leert ons de eenvoud van het leven. Het heeft de kracht om ons fysiek, emotioneel en mentaal te harmoniseren. De natuur helpt ons in contact te komen met onze ware essentie. Als je rustig in de natuur zit en alle afleidingen verwijdert, kun je wijsheid vinden.

Je kan spiritueel groeien door zoveel mogelijk de natuur te bezoeken en naar jezelf te luisteren. Ga naar het strand, het bos, de rivier, de bergen, of zelfs het park. Je kan ook een tuin in je huis aanleggen of kamerplanten nemen. Ze harmoniseren elke ruimte. Het verzorgen van je planten is ook een zeer ontspannende bezigheid. En, terwijl je dit doet, wees dankbaar voor de

Reacties
Categorieën