Hoe Investeren in Virtueel Vastgoed? 5 Ideeën en Tips
investeren-in-virtueel-vastgoed
Beleggen in Vastgoed
Happy Investors
Beleggen in Vastgoed
05/09/2022
7 min

Hoe Investeren in Virtueel Vastgoed? 5 Ideeën en Tips

05/09/2022
7 min

Beste Happy Investor, is virtueel vastgoed een interessante belegging? Deze vraag wordt meer relevant nu de vraag naar virtueel vastgoed lijkt toe te nemen. Vanuit de hype van Metaverse en blockchaintechnologie ontstaat een nieuwe investeringsmarkt. Vooralsnog behoorlijk speculatief, maar wellicht wel een met toekomstpotentie. De tijd zal het leren. In dit artikel geven we een introductie tot investeren in virtueel vastgoed, met haar potentiële voordelen en hoge risico’s.

Op naar duurzaam financieel succes!

Inhoudsopgave

Wat is virtueel vastgoed, en waarom erin investeren?

virtueel-vastgoed-beleggen

Virtueel vastgoed betekent simpelweg onroerend goed die niet fysiek beschikbaar is. Met andere woorden, het zijn immateriële eigendommen in de Metaverse die beschikbaar zijn om te worden verkocht en gekocht met echt geld en/of hoogstwaarschijnlijk de cryptocurrencies. Virtueel vastgoed is met name populair geworden dankzij enkele cryptoprojecten.

Je hebt misschien al gehoord van het concept van de Metaverse. Het is een technologie die zijn wortels uitbreidt in de moderne wereld. Een metaverse is een netwerk van driedimensionale virtuele werelden die zich richten op sociale connectie. In feite is het gewoon een virtuele wereld. Je zet een VR-bril op, joint de Metaverse, en je kan “sociaal acteren” binnen een virtuele wereld.

Er ontstaan steeds meer virtual reality werelden gericht op vastgoed. Op dit moment zijn het nog spelletjes. Een online spel waarin je vastgoed kan kopen. Virtueel vastgoed welteverstaan. Maar is het nog wel een spel wanneer virtueel landgoed wordt verkocht voor bijna 1 miljoen dollar? Bepaalde “virtuele” werelden als Decentraland zijn immens populair geworden. Het kopen van virtueel vastgoed op de populaire plaatsen, binnen dit spel, kost tienduizenden tot zelfs honderdduizenden euro’s.

Het is een nieuwe trend. Vooralsnog is het een en al speculatie. Je koopt vastgoed, in de hoop dat iemand anders op een later moment jouw stuk grond of vastgoed wilt kopen. Het is online. Je kan er helemaal niks mee. Het is geen asset die inkomen genereert, zoals dividendaandelen of fysiek vastgoed. Toch zijn er veel mensen die eraan participeren, in de hoop de “eerste” te zijn in nieuwe toekomstige beleggingsmarkten.

Het is leuk en spannend. Maar als je serieus wilt investeren kan je beter beginnen met beleggen in vastgoed die daadwerkelijk cashflow en potentieel waardestijging realiseert. Of bekijk eens ons onderzoek naar de beste aandelen voor lange termijn vermogensopbouw.

beste-nederlandse-vastgoedfondsen

Hoe koop je virtueel vastgoed in de Metaverse?

hoe-virtueel-vastgoed-kopen

Wil je speculeren in virtueel vastgoed? Eerlijkheidshalve is het zo gek nog niet. Als je vandaag begint, ben je alsnog een van de eerste. De vraag is alleen “wat is het beste platform voor virtueel vastgoed?”.

Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om virtueel onroerend goed in Metaverse te kopen:

Stap 1: Verkrijg een digitale portemonnee

Stap 2: Kies een koopplatform

Stap 3: Doe een bod & sluit af op uw virtueel onroerend goed

Om virtueel vastgoed te kopen heb je een digitale portemonnee nodig. Op dit moment kan het alleen gekocht worden met cryptomunten. Er zijn verschillende platformen, zoals Sandbox en Decentraland. Stel dat je virtueel vastgoed wilt kopen op Decentraland. In dat geval heb je de cryptocurrency van Decentraland nodig. Deze heet MANA.

Cryptocurrency koop je via een cryptoplatform. De beste crypto brokers bieden een groot aanbod en lage kosten. Let echter op de enorm hoge risico’s bij beleggen in crypto. Dit is niet voor beginners en dit is dan ook geen koopadvies!

Via onze affiliatelink krijg je korting op de transactiekosten bij Bitvavo. Bitvavo is het grootste Nederlandse cryptoplatform met veel cryptovaluta waaronder MANA. Tevens hanteren ze lage kosten. Als Nederlander is het een toegankelijk platform. Klik hier voor meer informatie.

gratis-cursus-beleggen

Voordelen van investeren in virtueel onroerend goed

Hier zijn de belangrijkste voordelen die u kunt bereiken tijdens het investeren in het Virtueel onroerend goed:

Het belangrijkste voordeel van investeren in digitaal vastgoed is dat je er vroeg bij bent. Er zijn al reeds miljoenen mensen aangesloten, maar dat is een fractie van haar potentieel. Er vroeg bij zijn kan leiden tot exponentiële rendementen, maar het risico is ook enorm hoog. Grote kans dat je veel geld verliest. Houd daar rekening mee in de zoektocht naar uitzonderlijk rendement.

Een tweede voordeel is het gemak van toegankelijkheid. De markt voorziet in een vrije in- en uitstap, ongeacht status of kennis. Er wordt niet gediscrimineerd, zoals een minimale inleg. Bovendien kan je, omdat het online is, virtueel vastgoed kopen en verkopen vanuit je luie stoel. Je hebt alleen een internetverbinding nodig met een smartphone, laptop of tablet.

De veelzijdigheid van digitaal vastgoed komt tot uiting in de verscheidenheid aan beschikbare producten en de vele opties die beschikbaar zijn. In tegenstelling tot de fysieke vastgoedmarkt, vereist het kopen en verkopen van virtueel vastgoed geen tussenkomst van de overheid.

300x250

Risico's van investeren in virtueel onroerend goed

Er zijn grote risico’s bij beleggen in virtueel vastgoed. Hieronder een overzicht van enkele risico’s (niet uitsluitend tot).

Het grootste risico bij investeren in virtueel vastgoed is dat het speculatie is. Je speculeert omdat je hoopt op toenemende vraag binnen het metaverse platform. Bijvoorbeeld, omdat jij land koopt op populaire stukken binnen het spel. En waarbij je hoopt dat de vraag toeneemt door nieuwe gebruikers. Maar het grote risico is dat je een digitaal eigendom koopt wat geen waarde genereert. Het genereert geen cashflow in echt geld. Er zijn wel ontwikkelingen gaande waarbij je cryptovaluta als een soort cashflow binnenkrijgt, maar dit is natuurlijk anders dan écht geld bij écht vastgoed.

De digitale vastgoedmarkt is ongecontroleerd en ongereguleerd. Omdat er weinig of geen overheidsinterventie is, is de markt kwetsbaar voor allerlei vormen van afpersing en manipulatie. Als je niet voorzichtig bent, kan je al je geld verliezen aan oplichting.

Alles online is kwetsbaar voor cyberdreigingen. Hackers zullen alles doen om toegang te krijgen tot systemen om je geld te stelen. In de blockchain vastgoedmarkt is dit risico meestal meer aanwezig. Als gevolg hiervan, als je all-in gaat investeren, moet je voorzorgsmaatregelen nemen op het gebied van cyberbeveiliging.

ipo-beleggen

Hoe investeren in virtueel vastgoed? 5 ideeën

virtueel-onroerend-goed-ideeen

Hier zijn een paar ideeën voor hoe te investeren in virtueel onroerend goed. Als je aanvullende ideeën hebt, laat ze dan hieronder achter in reacties om dit artikel te verbeteren.

Idee 1. Metaverse aandelen

Investeren in Metaverse bedrijven is een andere manier om (indirect) te investeren in Virtueel onroerend goed. Er zijn beursgenoteerde Metaverse aandelen zoals NASDAQ: FB van Facebook, NYSE: U van Unity Software, en NASDAQ: NVDA van Nvidia. Deze multinationals zijn direct of indirect betrokken bij de Metaverse. Investeren in dit soort aandelen geeft kans op rendement, omdat dergelijke bedrijven winst maken.

Lees hier meer over beleggen in metaverse voor inzicht omtrent de mogelijkheden.

Idee 2. Metaverse cryptomunten

Metaverse munten zijn een andere manier om te investeren in virtueel onroerend goed. De beste manier om dit te realiseren is middels metaverse crypto games die zijn gericht op virtuele vastgoed. Voorbeelden hiervan zijn Decentraland en Sandbox. Bij dit soort platformen kan je digitaal land of “onroerend goed” kopen. Je bent eigendom. Dit wordt vastgelegd in de blockchain middels een NFT. Het biedt enige zekerheid. En na de aankoop kan je het land aanbieden voor een bepaalde verkoopprijs. Je kan opkopen en verkopen, of kopen en voor de lange termijn vasthouden in de hoop dat de waarde toeneemt op basis van vraag en aanbod.

300x250

Idee 3. Virtueel vastgoed broker

Dit zou een goed idee zijn om een virtuele makelaardij te beginnen. Deze industrie heeft tot nu toe niet veel gezien en bevindt zich in de beginfase. Maak een marktplaats of een makelaardij waar mensen hun virtuele onroerend goed aanbieden met originele platforms. Het zal helpen kopers handel bepaalde onroerend goed ondanks ruimte rond voor de beste kans. Een idee met potentie, maar het vergt wel serieuze commitment en kapitaal(schieters).

Idee 4. Virtuele vastgoed Manager

Als je geen geld hebt kan je nog steeds verdienen aan virtueel onroerend goed. De beste manier is om kennis en software te verwerven en dit aan te bieden als dienst. Stel dat er mensen willen beginnen maar niet weten hoe. Ze kunnen bij jou terecht voor advies over hoe te beginnen met virtueel vastgoed. Of je kan jezelf opstellen als portfolio manager voor een grote investeerder. Koop namens hem landstukken en beheer dit. Let echter wel op juridische zaken omdat je niet mag optreden als beleggingsadviseur. Deze trend heeft veel potentie. Wellicht kan je uitgroeien tot een virtuele vastgoed manager.

Idee 5. Creëer een eigen Metaverse

De algemene manier om investeren in virtueel onroerend goed is om een eigen metaverse platform te creëren. Maar dit is niet voor kleine spelers. Je moet misschien miljoenen dollars investeren om je eigen Metaverse te bouwen, waar je te maken krijgt met de virtuele beloningen van mensen naast vele andere dingen. Je hebt een groot publiek nodig om succesvol te zijn in deze business, en de uniciteit die je biedt in je Metaverse legt meer gewicht in de schaal.

Reacties
Categorieën