Real Estate Metaverse: Projecten, Nieuws en Ontwikkelingen
real-estate-metaverse
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
05/02/2022
8 min

Real Estate Metaverse: Projecten, Nieuws en Ontwikkelingen

05/02/2022
8 min

Beste Happy Investor, de real estate metaverse blijft in populariteit groeien. Wat is het, en hoe kunnen we beleggen in de real estate metaverse? Er zijn verschillende projecten. Hieronder bespreken we nieuws en ontwikkelingen van leuke, potentievolle projecten. Wij vinden virtueel vastgoed geen verstandige investering, maar het is wel leuk en interessant (voor met name de jeugd).

Laten we de opties bekijken!

Inhoudsopgave

Real Estate Metaverse voor beginners

investeren-in-vastgoed-metaverse

Vastgoed in de metaverse verwijst naar stukken land of percelen in virtuele werelden. In de meest elementaire zin zijn het pixels. Het zijn echter meer dan louter digitale beelden. Het zijn programmeerbare gebieden op virtual reality-platformen waar gebruikers kunnen socialiseren, spelletjes spelen, NFT's verkopen, vergaderingen bijwonen, virtuele concerten bijwonen, en allerlei andere virtuele activiteiten kunnen ontplooien.

De een ziet het als pixels. Een ander ziet misschien nieuwe mogelijkheden in de metaverse van onroerend goed. Het is natuurlijk veel meer risicovol dan beleggen in vastgoed. Fysiek vastgoed is tastbaar, heeft berekenbare economische waarde en kan op haar minst leiden tot cashflow. Real estate metaverse is niet tastbaar. Het is wel traceerbaar (vanwege de blockchain). Maar vraag- en aanbod zijn meer onzeker, aangezien mensen niet werkelijk hoeven te wonen en leven in virtueel vastgoed.

Real estate metaverse is een vorm van beleggen in crypto. Het is totaal ongeschikt voor beginners. Bovendien kent het zeer hoge risico’s, met name omdat het speculatie is. Maar dat wilt niet zeggen dat het geen kansen biedt op de lange termijn. Hieronder bespreken we nieuws en ontwikkelingen binnen de virtuele vastgoedwereld.

gratis-cursus-beleggen

Real estate metaverse projecten: nieuws & ontwikkelingen

Er zijn nieuwe ontwikkelingen binnen de vastgoed metaverse. Verschillende oude en nieuwe projecten ontwikkelen zich tot echte investeringsmogelijkheden. Of, op zijn minst, kunnen ze leuk zijn als metaverse crypto games. Laten we eens kijken naar het nieuws en de ontwikkelingen binnen de vastgoed metaverse.

Naast deze projecten zijn er verschillende manieren om te investeren in de virtuele werelden. Lees hier alles over beleggen in metaverse.

Project 1. Decentraland

 real-estate-metaverse-beleggenLand in Decentraland. bron: decentraland

Het is een van 's werelds grootste metaverses, en de kans is groot dat je ervan hebt gehoord als je geïnteresseerd bent in land NFT's. Decentraland is een real estate metaverse project. Het project heeft als doel om hetzelfde gevoel van verzamelen, interactie en netwerken te benutten en Web 3-technologie te gebruiken om een ware ervaring te creëren.

Cryptocurrencies waren ook relatief onderontwikkeld toen het real estate metaverse project nog in haar kinderschoenen stond. Er is echter een wijdverspreide adoptie van crypto en NFT's geweest, en Decentraland heeft hier veel profijt van gehad. In 2016 begonnen de ontwikkelaars te werken aan Bronze Age, een 3D virtuele wereld verdeeld in landpercelen. Elk van deze percelen werd vastgelegd op de Bitcoin-blockchain.

Sindsdien is het project gevorderd tot de Iron Age, waardoor het toegankelijk is geworden voor alle gebruikers en interactieve inhoud, een communicatie laag en peer-to-peer (P2P) mogelijkheden bevat. Gebruikers moeten een stuk land NFT verwerven om toegang te krijgen tot Decentraland.

De land NFTs zelf zijn 1616 stukken land met unieke coördinaten die gebruikers in staat stellen zichzelf te lokaliseren in de real estatate metaverse. Decentraland heeft in totaal 90.601 stukken grond, waarvan er reeds 43.689 zijn verkocht. Naast land wordt de virtuele economie van de vastgoed metaverse aangedreven door MANA, een ERC-20 token (een van de grootste metaverse munteenheden opgeslagen op de Ethereum blockchain).

Op de primaire markt kost een stuk land 1000 MANA. Aangezien deze prijzen echter niet gereguleerd zijn op de secundaire markt, volgen ze hetzelfde vraag- en aanbodmodel als eerder besproken. Deze indicator geeft aan dat er een potentieel is voor speculatieve winsten bij de aan- en verkoop van onroerend goed.

Vroege beleggers hebben hier al van geprofiteerd. Het duurste stuk “vastgoed” in Decentraland is in december 2021 voor meer dan $900.000 verkocht. De prijs van elk NFT vastgoed grondperceel varieert nu van ruwweg $5000 tot ruim boven de $100.000! En gezien de beperking in land kunnen de prijzen op termijn aanzienlijk stijgen. Anderzijds is het maar een “spel”. Het blijft dus vorm van speculatie.

Gebruikers die een stuk grond bezitten hebben de mogelijkheid om te stemmen over toekomstige administratieve en operationele beslissingen. Dit impliceert dat de leden echt de controle hebben over het metaversum, wat het onderscheidt van veel van zijn tegenhangers.

Decentraland kan je kopen via het Nederlandse cryptoplatform Bitvavo. Klik op deze link met meer informatie over Bitvavo. Dat is onze affiliatelink waarbij je gratis transactiekosten krijgt.

cursus-beleggen-aandelen

Project 2. Sandbox

beleggen-in-virtueel-vastgoedLand in Sandbox. Bron: Sandbox

The Sandbox is een Ethereum-gebaseerde metaverse die als doel heeft om de NFT gaming industrie te herdefiniëren. Het biedt een play-to-earn virtuele realiteit, vergelijkbaar met andere real estate metaverses, die spelers toelaat om digitale activa en andere in-game elementen te ontwerpen, ontwikkelen, kopen en verkopen. Pixowl introduceerde het voor het eerst in 2012.

Daardoor zal het een vergelijkbaar verhaal hebben als Decentraland, bekendheid verwerven met de opkomst van crypto en vervolgens exploderen in gebruikers in 2021. Beroemdheden zoals Deadmau5, Snoop Dogg, en Atari hebben allemaal The Sandbox onderschreven, wat geloofwaardigheid verleent aan zijn missie om de NFT gaming markt te herdefiniëren.

The Sandbox is uniek omdat het drie belangrijke componenten bevat: Marktplaats, VoxEdit, en Game Creator. De VoxEdit stelt gebruikers in staat om hun eigen geanimeerde 3D objecten te creëren in de real estate metaverse.

Wanneer een object is gemaakt, wordt het een ASSET genoemd, en het wordt opgeslagen als een NFT onder het ERC-1155 token. Deze ASSETS kunnen vervolgens worden gekocht en verkocht op de secundaire marktplaats.

Naast ASSETS kunnen gebruikers ook LAND uitwisselen, vergelijkbaar met Decentraland. Het LAND wordt vertegenwoordigd door NFT's die zijn opgeslagen als ERC-721 tokens. Elke NFT is 9696, en spelers kunnen ze naar eigen inzicht kopen en verkopen. Gebruikers die LAND bezitten kunnen huizen bouwen om te verhuren of te verkopen. Deze kunnen ook worden opgenomen in spellen.

De Sandbox leefomgeving heeft een gelimiteerde hoeveelheid van 166.464 LAND. De Sandbox heeft zijn Alpha Season 1 beëindigd, waarin spelers de metaverse uit de eerste hand konden ervaren.

Het governance token van de Sandbox metaverse heeft zowel ASSETS als LAND. Dit is het SAND ERC-20 token. Tot op heden zijn er meer dan 5 miljoen SAND tokens uitgegeven, en zijn er meer dan 15.000 NFTs verkocht aan investeerders op de primaire markt. Dit impliceert dat er nog volop kansen zijn voor vroege investeerders. Het Sandbox-ecosysteem bestaat uit al deze elementen.

300x250

Project 3. Silks

Silks is 's werelds eerste op blockchain metaverse voor paardenraces. Ja echt. Horse racing! Het wordt ondersteund door een play-to-earn in-game economie waarin gebruikers cryptocurrency kunnen verdienen door bij te dragen aan het ecosysteem en haar gameplay te ontwikkelen.

De gemeenschap is in staat zijn om digitale tokens te kopen, te verhandelen en te accumuleren die renpaarden in de echte wereld vertegenwoordigen. Gebruikers kunnen ook land en paardenboerderijen cultiveren door het kopen, verkopen en verwerven van NFT-landpercelen. Ze hebben ook toegang tot extra interactieve digitale materialen die nodig zijn voor de ondersteuning en ontwikkeling van het Silks ecosysteem.

Het idee achter de lancering van de real estate metaverse is om de sensatie van paardenrennen virtueel te maken. Dit real estate metaverse project is gebouwd op het model van de Amerikaanse paardenrenindustrie, waar elk jaar 20.000 veulens worden geboren en opgeleid voor de race.

Deze industrie heeft een grote aanwezigheid, met meer dan 30.000 races die elk jaar worden gehouden, 50 miljoen mensen die wedden en meer dan 11 miljard dollar die op races wordt ingezet. Gezien deze duizelingwekkende cijfers lijkt het erop dat het Silks ecosysteem de potentie heeft om de interesse van de paardenrace gemeenschap te wekken. Het zou kunnen resulteren in enorme winsten voor vroege investeerders, met name degenen die vroege land NFT's cultiveren en deze verkopen aan nieuwe gebruikers. Leden van het Silks ecosysteem kunnen deelnemen aan het spel door land te voorspellen, land te bouwen tot paardenfokkerijen, paarden te verhandelen, en paarden te fokken.

Individuen kunnen beloningen verdienen door elk van deze taken uit te voeren, wat een fantastische functie is om te overwegen. Gebruikers zullen $SLK krijgen als een token voor het voltooien van deze taken. SLK is een token gebouwd op de blockchain en gecontroleerd door een gedecentraliseerde autonome organisatie.

Silk klinkt als een leuke ontwikkeling binnen de real estate metaverse. Anderzijds is het maar een spel. Laat je niet meeslepen in hypes. Blijf rationeel en nuchter denken. Hoeveel waarde biedt het nu werkelijk? Als je erin gelooft kan je een klein bedrag inzetten, maar houdt rekening met fors verlies. Zie het als gokken: als je wint heb je veel geluk.

periodiek-beleggen

Project 4. Upland

Upland is een nieuwe real estate metaverse game. Het is een soort replica van de fysieke wereld. Het spel maakt het mogelijk om vastgoed te kopen in grote steden. Momenteel is dit met name in de Verenigde Staten, maar men ontwikkelt op termijn ook andere landen. Zo is het later wellicht mogelijk om virtueel vastgoed te kopen in Amsterdam.

Het vastgoed wat je koopt levert iedere maand cashflow op in de vorm van cryptomunten. Daarnaast kan je de metaverse vastgoed verkopen aan kopers. Er worden nu al flinke winsten gerealiseerd in dit nieuwe project.

300x250

Hoe investeren in real estate metaverse?

De ontwikkelingen van nieuwe projecten binnen de real estate metaverse zijn veelbelovend. Met name de jeugd is hier gevoelig voor. Een beetje gamen en toch mogelijk veel geld verdienen. En ja, wie vroeg lid was van Decentraland is daardoor letterlijk miljonair geworden. Althans, indien je vroegtijdig veel populaire landstukken had gekocht. Maar wie had op dat moment voorzien dat het zo’n hype zou worden?

En wie voorziet dat real estate metaverse nu nog steeds een goede investering is? Een paar duizend euro neertellen voor een stukje “virtueel grond”, waar je in feite niks mee kan, is veel geld.

Wij passeren deze trend. Ja, het heeft beslist potentie. Maar het is speculatie. Gokken. In dit geval geven wij de voorkeur aan succesvol lange termijn beleggen Meer zekerheid. Lager risico. En ook dan behalen we hoge rendementen met de beste aandelen.

Wil je toch vastgoed kopen in de metaverse? Je kan er op twee manieren van profiteren. De eerste is door je aan te melden een van de bovengenoemde projecten. Koop binnen het spel vastgoed. Hiervoor heb je wel de cryptocurrency nodig. Een tweede manier is dus door louter de cryptocurrency te kopen, in de hoop dat de waarde hiervan toeneemt.

Cryptocurrency kan je kopen via de beste crypto brokers.

Reacties
Categorieën