7x Beste Cryptomunten voor Lange Termijn Beleggen
beste-cryptomunten-lange-termijn
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
05/04/2022
8 min

7x Beste Cryptomunten voor Lange Termijn Beleggen

05/04/2022
8 min

Beste beginnende cryptobelegger, in dit artikel vind je een overzicht van de 7 potentieel beste cryptomunten voor lange termijn beleggen. De nadruk ligt op potentieel. Of cryptomunten een goede lange termijn investering zijn is nog onzeker. Het kent een aantal nadelen, waardoor onduidelijk is hoe waardevol een cryptomunt op de lange termijn daadwerkelijk is. Anderzijds is de technologie revolutionair. Dagelijks worden nieuwe projecten gebouwd op de blockchaintechnologie van onderstaande cryptomunten.

Op naar duurzaam (financieel) succes!

7x Beste cryptocurrency voor lange termijn beleggers

beste-cryptomunten-lange-termijn-beleggen

Na het overwegen van individuele scoringsmetrics en algemene cryptocurrency ranking, vraag, aanbod, en geloofwaardigheid, hebben we de volgende 7 beste cryptomunten voor lange termijn beleggen geselecteerd:

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Ethereum (ETH)
  3. Litecoin (LTC)
  4. Ripple (XRP)
  5. Cardano (ADA)
  6. Solana (SOL)
  7. Decentraland (MANA)

Er zijn een aantal cruciale zaken omtrent deze potentieel beste cryptomunten voor lange termijn beleggen.

Ten eerste is zoals aangegeven onduidelijk of de waarde op de lange termijn toeneemt. Dit is de assumptie van toenemende vraag. Cryptomunten met een gelimiteerde uitgaven bieden meer potentie, omdat aanbod vaststaat. Ook cryptomunten met grote blockchainnetwerken, waarop cryptoprojecten haar applicaties bouwen, hebben meer potentie vanwege toenemende vraag.

Een ander aspect van de beste cryptomunten voor lange termijn beleggen is het passief vs. actief. Wij zijn van mening dat korte termijn handelen de beste manier is. Dit gebeurt op basis van swing trading. Crypto is erg volatiel. Het is logischer om “buy low, sell high” op een meer actieve basis toe te passen. Idealiter houd je een mooie winst over, zodat je louter met de winst kan speculeren.

Het derde aspect is risico. Bovenstaande beste cryptocurrency voor lange termijn beleggen zijn populair. Ze hebben een sterke Use Case. En ze zijn vaak het beste binnen haar niche. Anderzijds kennen ook zij een zeer hoog risico. Het is niet te vergelijken met ETF beleggen of beleggen in de beste aandelen. De gouden regel is meer dan ooit belangrijk bij beleggen in crypto: investeer alleen met kleine bedragen die je 100% kan missen.

Ben je een beginner? Lees hier meer over cryptomunten voor dummies.

gratis-cursus-beleggen

1. Bitcoin (BTC)

In termen van market cap is Bitcoin sinds 2009 de grootste cryptocurrency. Het is vandaag de dag nog steeds de leider. Het heeft meer dan $22.445.566.091 aan handelsvolume. Meer dan elke andere cryptocurrency. Alle crypto brokers accepteren het als een vorm van betaling. Het is een van de beste keuze voor lange termijn beleggers op basis van verschillende logische redenen.

Een van de belangrijkste redenen van Bitcoin als beste cryptomunt voor lange termijn beleggen is de beperkte voorraad. Er kunnen maximaal 21 miljoen Bitcoins geproduceerd worden in de wereld. Dat betekent dat naarmate de tijd verstrijkt en meer mensen Bitcoin gaan gebruiken, de vraag zal toenemen, terwijl het aanbod constant zal blijven. Dat maakt het een uitstekende optie voor lange termijn beleggers die hun bezittingen in de loop der tijd willen laten opwaarderen. Dit is eveneens de reden waarom Bitcoin als het digitale goud wordt gezien.

Bitcoin heeft een hoge liquiditeit. Een van de factoren om te bepalen of een cryptomunt geschikt is als beste lange termijn belegging, is haar liquiditeit. Liquiditeit verwijst naar hoe gemakkelijk je een asset kunt kopen en verkopen. Dit maakt snel in- en uitstappen makkelijker. Hiermee voorkom je dat je geld op de lange termijn “vast” staat.

Een van de andere redenen is dat Bitcoin veel believers heeft. Veel mensen bezitten Bitcoin en geloven er heilig in. Dit sterke geloof leidt ertoe dat zij regelmatig bijkopen. Hoe meer aanhangers, hoe sterker de toenemende vraag op lange termijn.

Een groot nadeel aan Bitcoin is het een enorme marktwaarde heeft. Ook is Bitcoin-technologie achterhaald in snelheid van transacties. Rendement kan behaald worden, maar exponentieel rendement wordt voornamelijk gerealiseerd met de beste kleine crypto. Uiteraard ligt het risico daarbij ook ongekend hoger.

300x250

2. Ethereum (ETH)

Ethereum is een cryptocurrency met een sterk ontwikkelingsteam. Het is een van de beste cryptomunten voor lange termijn beleggen. Met een huidige market cap van $ 338.111.301.653 en een dagelijks transactievolume van ongeveer $ 13.717.000.506, is Ethereum de op een na grootste cryptocurrency. Er zijn ongeveer 31 miljoen ETH wallets, waardoor het na Bitcoin de meest populaire digitale valuta is.

De schaalbaarheid van Ethereum maakt het een aantrekkelijke keuze voor lange termijn beleggers. Het platform is uitgegroeid tot de marktleider als het gaat om slimme contracten en dApps, met meer dan 1 miljoen gebruikers en meer dan 40.000 actieve ontwikkelaars die werken aan meer dan 3.000 dApps in hun ecosysteem.

Echter, dit is niet alles wat je moet weten over Ethereum als je een weloverwogen beslissing wilt nemen. Met zo veel ICO's en cryptoprojecten die op Ethereum worden gelanceerd, is het ook belangrijk om te begrijpen hoe deze projecten naar verwachting op de lange termijn zullen presteren. Door naar project roadmaps te kijken en die te vergelijken met de marktvraag, is het mogelijk om een beter idee te krijgen van hoe waardevol ze op de lange termijn zullen zijn.

Ethereum werkt momenteel aan de overgang naar Proof-of-Stake. Indien succesvol, neemt de energieconsumptie drastisch af. Dit is noodzakelijk. Bitcoin en Ethereum zijn momenteel alles behalve duurzame beleggingen. De overgang naar PoS zou Ethereum in onze ogen tot de beste cryptomunten voor lange termijn beleggen maken.

periodiek-beleggen

3. Litecoin (LTC)

Litecoin werd gecreëerd door Charlie Lee, een voormalige Google-medewerker die een lichtere versie van Bitcoin wilde creëren die snellere transacties mogelijk zou maken. Deze cryptocurrency werd gecreëerd in 2011 en heeft een huidige marktkapitalisatie van meer dan $7.032.253.034. Hoewel Litecoin misschien niet zo populair is als andere munteenheden op deze lijst, heeft het zeker het potentieel om dat in de toekomst wel te worden.

Om te beginnen is het goed om te weten dat Litecoin veel meer is dan alleen "Bitcoin light". Bitcoin heeft een verwachte limiet van 21 miljoen munten - die waarschijnlijk in 2140 zal worden bereikt - terwijl Litecoin een limiet van 84 miljoen heeft. Dat betekent dat er genoeg ruimte is voor verdere groei. En in tegenstelling tot Bitcoin, heeft Litecoin ook blokminingtijden van één minuut en halvering elke 840.000 gemijnde blokken. Dat betekent dat de aanvoersnelheid van Litecoin blijft afnemen als de waarde stijgt, dus LTC wordt niet zo opgeblazen dat het haar waarde verliest.

Een andere reden dat LTC zo'n prima cryptomunt is voor lange termijn beleggers is dat het zo wijd en zijd wordt geaccepteerd als een vorm van betaling. Als je investeert in crypto omdat je het potentieel ziet om het een veelgebruikte manier te laten worden om te betalen voor producten en diensten, dan is het zinvol om te investeren in een valuta die vandaag al wijdverspreid gebruikt wordt.

cursus-beleggen-aandelen

4. Ripple (XRP)

Ripple is een van de beste cryptomunten voor lange termijn beleggers vanwege haar sterke netwerk en potentieel voor adoptie door financiële instellingen. XRP is fungibel met andere valuta's. Dit betekent dat het kan worden verhandeld voor - of omgezet in - andere valuta's en diensten. Het Ripple-team gelooft dat haar partnerschappen met grote financiële instellingen het een praktische oplossing zullen maken voor banken over de hele wereld, wat zal helpen de vraag naar XRP op te drijven.

Een andere reden om op lange termijn in Ripple te investeren, is dat het een efficiënter consensusmechanisme heeft dan Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). Om consensus te bereiken op het Ripple-netwerk, moeten alle transacties worden gevalideerd door minimaal 80% van de validators, die elk een eigen lijst met andere vertrouwde nodes bijhouden. Ter vergelijking, bitcoin en ether vereisen 100% consensus van alle nodes in hun netwerken. Dat maakt Ripple de meest levensvatbare optie op de lange termijn.

Ripple verkeert echter al 2 jaar in een rechtszaak. Deze rechtzaak is van groot belang voor Ripple en de totale cryptomarkt. Indien Ripple de rechtzaak wint, zal het kunnen uitgroeien tot de beste cryptomunten voor lange termijn beleggen.

5. Solana (SOL)

Solana is een crypto die een heleboel goede dingen te bieden heeft. Ten eerste is het de enige crypto die gebouwd is op een eigen blockchain. Dit betekent dat het niet gebaseerd is op de code van een andere crypto, maar uniek is. Dat is belangrijk als je concurrerend wilt zijn in de ruimte van de beste cryptomunten.

De tweede factor is snelheid: Solana kan meer dan 50.000 transacties per seconde verwerken. Om dat in de juiste context te plaatsen: Ethereum kan er maar 15 per seconde verwerken en Bitcoin slechts 7. De snelheid is ook veel sneller dan transacties op betalingsnetwerken als Visa en Paypal. Dit zijn niet alleen theoretische getallen. Ze worden daadwerkelijk gebruikt door een aantal high-profile projecten zoals Serum, Project PAI, Raydium, en meer.

Als je stilstaat over de potentiële toepassingen voor dit soort snelheid en schaalbaarheid, is het gemakkelijk te zien waarom Solana tot de beste cryptomunten op lange termijn behoort. We denken ook dat Solana behoort tot de beste nieuwe crypto met potentie.

beste-aandelen-laag-risico

6. Cardano (ADA)

Cardano (ADA) is een cryptomunt die door veel beleggers over het hoofd is gezien, maar het is een van de beste cryptomunten voor lange termijn investeren. De reden is zij een solide basis biedt voor lange termijn groei. Het is het eerste blockchain platform dat gebouwd is in de programmeertaal Haskell. Tevens is Cardano gebaseerd op een proof-of-stake systeem genaamd Ouroboros, dat is ontworpen door voormalig Ethereum CEO Charles Hoskinson en ontwikkeld door vooraanstaande onderzoekers en academici van over de hele wereld.

Cardano wordt ook wel de Ethereum killer genoemd. Mooie naam wel.

De verbeterde technologie maakt Cardano tot een van de beste cryptomunten voor lange termijn beleggen. Het is reeds een populaire cryptocurrency met een hoge market cap van $26.677.504.361. Naarmate meer mensen de munt adopteren en gebruiken in hun dagelijks leven, zal de waarde stijgen. Dat zal de munt na verloop van tijd waardevoller kunnen maken.

Daarnaast biedt Cardano ook veiligheid die andere crypto's misschien niet hebben. Een van de redenen waarom Bitcoin zo volatiel is, is omdat er geen regelgeving achter zit - wat betekent dat iedereen kan beginnen met het delven of gebruiken van Bitcoin zonder enig toezicht. Dit geldt niet voor Cardano.

De toekomst van Cardano (ADA) ziet er goed gepositioneerd uit voor een investering op lange termijn met meerdere positieve factoren, waaronder toename in adoptie, aankomende hard fork updates, nieuwe wallets, en verschillende partnerships.

300x250

7. Decentraland (MANA)

Decentraland is een cryptoproject dat zich richt op het metaversum en virtueel vastgoed. In feite is het een soort metaverse crypto game waarin je grond kan aan- en verkopen. Inmiddels loopt de waarde van deze grondstukken in rap tempo op. Sommige landstukken worden voor duizenden euro’s verkocht. Het record is bijna één miljoen. Ongekende bedragen.

Decentraland is een manier om te beleggen in metaverse. Het is en blijft wel speculatie. Het is volledig gericht op vraag- en aanbod. Het is niet te bepalen of Decentraland op de lange termijn tot de beste cryptomunten behoort. Op dit moment hebben ze echter wel momentum. Hoe meer leden en investeerders het spel joinen, hoe hoger de vraag. En de aanbod is beperkt, omdat er niet meer landstukken bijkomen. Althans, voorlopig niet. Indien de vraag wel toeneemt, kunnen grondstukken op termijn duurder worden. Het is en blijft een zeer hoog risico.

Lees meer over real estate metaverse.

Reacties
Categorieën