10x Metaverse Crypto Games: Speculatief Investeren en Plezier
metaverse-crypto-games
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
04/28/2022
7 min

10x Metaverse Crypto Games: Speculatief Investeren en Plezier

04/28/2022
7 min

Beste Happy Investor, metaverse crypto games zijn een nieuwe ontwikkeling in de spelindustrie. Vandaag de dag worden deze crypto spellen meer geavanceerd. Het spelplezier neemt toe, en de communities groeien. Daarnaast zien speculanten deze virtuele games als interessante speculatieve investering. Vastgoed, land en andere eigendommen worden al voor duizenden euro’s verhandelt binnen de populaire metaverse crypto spellen. Hieronder bekijken we de top 10.

Let wel op de hoge risico’s bij beleggen in crypto.

Inhoudsopgave

Wat is een Metaverse crypto game?


Metaverse crypto games zijn gedeelde, meeslepende virtuele werelden waarin spelers, vaak vertegenwoordigd door avatars, met elkaar kunnen interageren, ervaringen kunnen opbouwen, en objecten en landschappen in de wereld kunnen creëren. Gebruikers kunnen digitaal vastgoed, voorwerpen, avatar accessoires en andere items kopen, verkopen en verhandelen. Metaverses hebben vaak haar eigen intrinsieke economieën en valuta. Toegang tot de metaverse kan via een computer, virtual reality (VR) headset of smartphone.

Sommige metaverse crypto games zijn gewoon voor de lol. Andere kunnen ook interessant zijn voor speculatieve investeringen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om land of onroerend goed te kopen in de metaverse. Dit is speculatief investeren, of wellicht gokken, wanneer je verwacht er winst uit te halen na een bepaalde holding periode. Wij geven de voorkeur aan beleggen in vastgoed op een fysieke manier. Maar toch, sommige metaverse crypto games hebben geleid tot zeer hoge rendementen voor speculatief investeren. Soms wordt grond verkocht voor 100K of zelfs meer dan 1 miljoen. Dat lijkt niet echt meer op een spel.

10 Metaverse crypto games voor fun of speculatief beleggen

beste-metaverse-crypto-games

Hieronder vind je een overzicht van 10 metaverse crypto games. Sommige zijn populair en worden vaak gebruikt als investeringen. Je kunt grond, onroerend goed of ander soort eigendom kopen. Andere zijn in opkomst, of gewoon voor entertainment.

Als je dit artikel leest voor investeringsideeën, dan kan je beter dit artikel lezen voor beleggen in metaverse.

1. Axie Infinity

Vietnam's eerste startup Axie Infinity werd in 2018 uitgebracht door Sky Mavis. Dit spel, geïnspireerd door Pokemon, bevat fantasiewezens genaamd Axies die spelers kunnen fokken, grootbrengen, verzamelen en verhandelen. Je kunt meer dan 500 lichaamsdelen op elk wezen aanpassen. Afhankelijk van hun genencombinatie, krijgen de nakomelingen van Axies nieuwe krachten en eigenschappen.

Axies kunnen op schattenjacht gaan of de strijd aangaan met andere Axies om beloningen te krijgen. Je kunt land kopen en huizen bouwen voor je Axies, afhankelijk van de middelen van het platform.

De waarde van de virtuele activa en andere items in dit spel wordt vertegenwoordigd door niet-fungibele tokens (NFT's) of digitale certificaten van eigendom geregeld door blockchain-technologie. Spelers kunnen ook mensen ontdekken aan wie ze hun Axies kunnen uitlenen om zo tokens te verwerven. De game tokens, of AXS, zijn de belangrijkste valuta van het metaverse spel. Door het verslaan van tegenstanders en het voltooien van in-game quests verdienen spelers SLP tokens. SLP of AXS tokens zijn nodig voor het fokken van Axie.

300x250

2. Decentraland

Decentraland is het meest populaire metaverse crypto game voor beleggen in virtueel vastgoed. Ari Meilich en Esteban Ordano lanceerden Decentraland in 2020 voor het publiek. Je kunt avatars creëren, wearables kopen en onroerend goed kopen in deze metaverse game met meer dan 90.000 landpercelen. Dit gebeurt met de MANA cryptocurrency. Als landeigenaar kun je kavels (van elk 16 virtuele vierkante meter) verhuren of wat er ook op staat, zoals huizen, hotels, parken, bioscopen en casino's. Je kunt ook geld verdienen door kaartjes voor een concert te regelen en te verkopen, een tentoonstelling op te zetten om digitale kunst te veilen, enzovoort. Er is veel mogelijk in deze metaverse game voor wie wilt investeren. Of het een goede belegging is staat ter discussie, maar er zijn mensen die er serieus geld aan verdienen.

Decentraland kan gekocht worden via Bitvavo. Met deze link naar Bitvavo krijg je gratis transactiekosten tot €1000.

3. Sandbox

Arthur Madrid en Sébastien Borget uit Frankrijk brachten Sandbox aanvankelijk als een smartphone-spel uit in 2012. Het is een user-generated platform waarin gebruikers, voorgesteld als blokachtige aanpasbare avatars, eigendom krijgen van wat ze creëren via blockchain en slimme contracten. De laatste tijd heeft Sandbox veel populariteit gewonnen als metaverse crypto game. En er bestaan ook manieren om te investeren / beleggen in Sandbox producten.

De belangrijkste producten van Sandbox zijn de VoxEdit en de Game Maker. VoxEdit is een 3D-modelleringstool waarmee je avatars, voertuigen, planten, dieren, apparatuur en andere objecten kunt maken. Je kan creaties exporteren naar de marktplaats van Sandbox om ze te verkopen. Het andere product is Game Maker, waarmee gebruikers 3D-spellen kunnen ontwikkelen zonder code nodig te hebben.

Sand is de belangrijkste valuta in de Sandbox. Je kan land en landgoederen (groepen land) verwerven en verhandelen via de Sandbox-kaart. Je kan deze bezittingen ook aanbieden via de OpenSea NFT marktplaats. Naast Decentraland is Sandbox een metaverse crypto game dat wordt gezien als een manier tot geld verdienen middels speculatieve investeringen.

Sandbox kan gekocht worden via Bitvavo. Met deze link naar Bitvavo krijg je gratis transactiekosten tot €1000.

300x250

4. Illuvium

Illuvium is een nieuwe metaverse crypto game. Het zorgt voor heel wat opschudding in de gamewereld, waarbij het spel wordt beschreven als een "echt triple-A, 3D blockchain"-spel. In dit spel doorzoek je het buitenaardse landschap opzoek naar goddelijke wezens die bekend staan als illuvials. Je kan deze wezens vangen en verzorgen tot ze weer gezond zijn. Deze wezens kunnen je dan helpen in de strijd tegen andere spelers en monsters, die in aantal in de honderden lopen.

Illuvials zijn ook verhandelbare NFT's; hoe sterker en zeldzamer ze zijn, hoe hoger hun waarde. Als je drie identieke Illuvials hebt, kun je ze laten samensmelten tot een nieuw wezen en de waarde ervan verhogen als elk van hen zijn hoogste level heeft bereikt via gevechten. Het is een soort pokémon game, maar dan op basis van crypto.

De Illuvium-omgeving is waar spelers hun harnassen en wapens opgraven. Na het voltooien van toernooien en quests krijg je beloningen in de vorm van Illuvium crypto, of ILV, die je vervolgens kunt inwisselen op de IlluviDEX.

5. Chain of Alliance

Chain of Alliance, dat in 2020 debuteerde, is nog zo'n rollenspel dat aanpasbare monsters met NFT-waarde heeft. Elke ronde moet je maximaal acht personages in je team opstellen. Om je kans op de overwinning te vergroten, moet je de topspelers identificeren en ze uitrusten met de sterkste wapens. Qua populariteit en spelplezier is Illuvium een betere keuze als metaverse crypto game.

gratis-cursus-beleggen

6. My Neighbor Alice

In het multi-player bouwspel My Neighbor Alice kun je virtuele landbouwpercelen of zelfs eilanden kopen en bebouwen die door Alice worden beheerd. Het spelverloop is vergelijkbaar met Farmville, waar je gewassen kunt verbouwen en vee kunt fokken terwijl je met andere spelers samenwerkt. Je kunt ook in levensonderhoud voorzien door een bijenstal of bijenboerderij te runnen en daarna honing te verkopen. My Neighbor Alice NFTs zijn verhandelbaar op de Alice marktplaats en andere blockchains.

7. Krystopia

Puzzel- en doolhoffans zullen genieten van Krystopia, een avonturenspel waarin je speelt als Captain Nova Dune, een ruimteverkenner die naar de planeet Krystopia reist nadat ze een mysterieus noodsignaal van daar heeft gezien. Nova en haar buitenaardse metgezel Skrii komen de bewoners tegen en gaan ontsnappingskamer-proces-uitdagingen aan.

970x250

8. Alien Worlds

Alien Worlds, dat in 2020 werd gelanceerd, daagt je als ruimteverkenner uit om Trilium - de officiële valuta in het spel - van zes planeten te delven. Elke planeet heeft zijn eigen gekozen regering, en je "stemrechten" op een planeet worden bepaald door de hoeveelheid TLM die je inzet.

Je begint met een schop, maar om meer TLM en krachtig mijnbouw gereedschap te krijgen, moet je of je eigen land kopen of een landeigenaar inhuren om te beginnen met graven. Strijd tegen andere ontdekkingsreizigers en ga op mijnbouw missies kan je ook munten opleveren.

9. Farmers World

Met Farmers World, gelanceerd in 2021, kan je land kopen waarop je goud kunt delven, gewassen kunt verbouwen, vee kunt fokken, vis kunt vangen en huizen voor uw boerderijdieren kunt bouwen. Op de markt van AtomicHub kun je gereedschap kopen.

Alles in je virtuele eigendom, en de goederen die ervan afkomstig zijn, zoals melk en eieren, zijn NFT's. Uw geoogste producten kunnen worden verkocht of verhandeld aan andere spelers.

Je moet je boerderij verdedigen tegen indringers (rode en witte stammen), maar ook tegen andere spelers die je grondstoffen kunnen stelen of tegen oerwoudmonsters kunnen vechten op je boerderijterrein.

300x250

10. Prospectors

De makers van Prospectors beschrijven het als een economisch strategiespel voor meerdere spelers dat zich afspeelt in het Wilde Westen van de negentiende eeuw. Het doel van het spel is goud te verwerven om het om te zetten in de officiële spelvaluta, Prospectors Gold.

Aan het begin van het spel krijg je drie arbeiders toegewezen die je kunt inzetten om voor jou of anderen te werken. Om te beginnen mogen je arbeiders een mijn voor je bouwen en beginnen met delven. Je mag mijnen op gratis land, maar je moet land huren om er bouwwerken op te bouwen.

Dit waren de tien metaverse crypto games. Wat vind jij van deze spellen? Als belegger hechten wij er niet te veel waarde aan. Anderzijds tonen cryptospellen als Decentraland wel aan dat er potentie is. Er zijn mensen heel rijk door geworden. Maar de kans is klein. Het is speculatie, en mag beslist niet worden vergeleken met beleggen. Wel vinden we de ontwikkeling van metaverse crypto games leuk. De jeugd kan beter dit soort spellen spelen, en er mogelijk nog wat aan verdienen. Of wellicht kunnen ze beter een boek lezen of een van onze cursussen beleggen volgen 😉.

Reacties
Categorieën