5x Populaire NFT Marktplaatsen: Vergelijk Voor- en Nadelen
nft-marktplaatsen
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
05/11/2022
6 min

5x Populaire NFT Marktplaatsen: Vergelijk Voor- en Nadelen

05/11/2022
6 min

Beste Happy Investor, het kopen van NFT’s gebeurt via NFT marktplaatsen. In dit artikel bespreken we populaire NFT marktplaatsen met ieder haar voor- en nadelen. Deze digitale marktplaatsen voor NFT’s groeien razend snel. Let goed op de ontwikkelingen in deze prille markt, en verdiep jezelf in de hoge risico’s alvorens te beginnen op een NFT platform.

Laten we de 5 populaire NFT marktplaatsen bekijken.

Overzicht van NFT-marktplaatsen

 beste-nft-marktplaatsen

NFT's zijn op dit moment een hype. Er zijn redenen te bedenken waarom dat terecht is. Ze bieden een geheel nieuwe manier om te beleggen in crypto, door het kopen en verkopen van digitale items. In potentie is dit een interessante markt, maar vooralsnog is het voornamelijk gokken en speculatie. Bovendien is het niet verstandig om in te stappen op de piek van de hype.

Maar goed, de ontwikkeling van NFT is potentievol. Naast de hoe en wat is het ook de vraag waar je NFT’s kan kopen en verkopen. Dit gebeurt op NFT marktplaatsen. Er zijn er veel. Hieronder een overzicht van 5 populaire NFT-marktplaatsen:

 1. OpenSea
 2. Rarible
 3. SuperRare
 4. Foundation
 5. NBA Top Shots

Investeren op NFT-marktplaatsen is uiterst risicovol. Als je nog niet bekend bent met dit fenomeen, lees dan eerst ons artikel over NFT voor dummies. Begin pas indien je volledig begrijpt wat de risico’s zijn. Investeer alleen met kleine bedragen die je volledig kan missen.

1. NFT marktplaats: OpenSea

OpenSea is een van de toonaangevende gedecentraliseerde marktplaatsen voor NFT's (non-fungible tokens). Het is momenteel de meest populaire NFT marktplaats. Het is gemakkelijk toegankelijk van over de gehele wereld. Het aanbod van NFT’s is enorm groot op OpenSea. Je kan zoeken op specifieke items of browsen op categorieën. Het biedt snelle en eenvoudige transacties, zonder de noodzaak om private sleutels uit te wisselen of ingewikkelde formulieren te ondertekenen.

De OpenSea NFT-marktplaats heeft een gevarieerde catalogus van NFT's die beschikbaar zijn voor aankoop. Dit varieert van verzamelobjecten zoals Crypto Kitties en Crypto Celebrities tot in-game items zoals Decentraland-landpercelen voor virtueel vastgoed. Bovendien ondersteunt het een breed scala aan betaalmethoden, waaronder ETH, BTC, LTC, DAI, USDC, en meer. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om een cryptovaluta te vinden die zij prettig vinden om te gebruiken.

Gezien de populariteit vind je op OpenSea vaak de beste NFT’s.

Voordelen:

 1. De beste NFT marktplaats voor gaming collectibles en unieke NFT's
 2. Het heeft een "veiling" functie zodat bieden op NFT’s mogelijk is zonder vastgestelde prijs
 3. OpenSea biedt veilige borgstelling aan zodat zowel kopers als verkopers beschermd zijn bij transacties

Nadelen:

 1. Het NFT aanbod is groot, misschien wel te groot
 2. De kosten kunnen hoog zijn, vooral bij het verkopen van NFT’s
 3. Je bent afhankelijk van de OpenSea community om je te helpen met eventuele problemen of vragen die je hebt

300x250

2. NFT marktplaats: Rarible

Rarible is gebouwd op de Ethereum blockchain en maakt gebruik van de ERC-721 standaard voor NFT's. Het biedt een hogere mate van flexibiliteit en maatwerk dan andere platforms. Makers kunnen haar eigen prijzen, muntlimieten en royalty’s instellen. Ook is het mogelijk om kortingen of bonussen aan te bieden aan kopers.

Rarible stelt makers in staat om de volledige controle over hun digitale activa te behouden. In tegenstelling tot sommige andere NFT-marktplaatsen beheert Rarible geen NFT's namens haar gebruikers. Dit betekent dat makers er zeker van kunnen zijn dat hun NFT's nooit worden gecensureerd of verwijderd van het platform. Bovendien rekent Rarible lagere kosten dan de meeste andere NFT-marktplaatsen. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld een NFT op Rarible verkoopt, betaalt hij slechts 3% vergoeding. Dit is fors lager in vergelijking met de 10-20% vergoedingen die door andere platforms in rekening worden gebracht. Dit maakt Rarible op dit moment een van de goedkoopste NFT platformen.

Als je opzoek bent naar een eenvoudige en betaalbare manier om NFT's te kopen of verkopen, is Rarible het overwegen waard. Met lage kosten, flexibele opties en volledige controle over digitale activa, biedt het een mooi alternatief voor duurdere NFT marktplaatsen. Het kan echter zijn dat je wilt wachten tot het platform meer ontwikkeld is om kinderziektes te vermijden.

Voordelen:

 1. Goedkoop NFT platform
 2. Biedt een robuuste API waarmee ontwikkelaars hun eigen applicaties kunnen maken bovenop het platform
 3. Verschillende koop- en verkoopfuncties

Nadelen:

 1. De populariteit en functionaliteit van Rarible zijn nog relatief beperkt in vergelijking met andere NFT-marktplaatsen
 2. Staat nog in haar kinderschoenen, veel ruimte tot verbetering
 3. Het kan moeilijker zijn voor minder technisch onderlegde gebruikers om hun weg te vinden in Rarible. Niet voor beginners

gratis-cursus-beleggen

3. NFT marktplaats: SuperRare

SuperRare is een populaire online marktplaats voor non-fungibele tokens (NFT's) zoals digitale kunst, games, collectibles, en meer. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en brede selectie van kunstwerken, is het een van de meest populaire platforms voor het kopen en verkopen van deze unieke digitale activa.

Een ander groot voordeel van het gebruik van SuperRare is dat het gebruikers in staat stelt om gemakkelijk in contact te komen met andere NFT verzamelaars door middel van de ingebouwde sociale functies. Dit maakt het makkelijker om groepen te vormen rond specifieke soorten digitale activa. Daarnaast biedt de SuperRare NFT marktplaats beveiligingsfuncties die helpen bij het beschermen van gebruikersgegevens en informatie tegen potentiële bedreigingen. Zo maakt het platform gebruik van geavanceerde encryptie technologieën om ervoor te zorgen dat alle gebruikersgegevens goed beschermd zijn. Dit is althans wat zij beweren.

In het algemeen is SuperRare een van de beste NFT marktplaatsen als het gaat om het kopen en verkopen van digitale activa.

Voordelen:

 1. Veilige en snelle transacties dankzij Ethereum blockchain.
 2. Gebruiksvriendelijke interface voor het kopen van NFT’s
 3. Het team achter SuperRare is ervaren

Nadelen:

 1. Het platform biedt weinig betalingsmogelijkheden voor gebruikers
 2. De selectie van kunstwerken is niet zo groot als op sommige andere NFT platformen
 3. Technische storingen komen voor

periodiek-beleggen

4. NFT marktplaats: Foundation

Foundation is eveneens een NFT platform die groeit in populariteit. Het platform werkt als een “grensloze” smart contract-systeem dat gebruikers in staat stelt om hun eigen private sleutels te beheren, waardoor ze volledig eigenaar zijn van hun digitale activa. Dit bevordert de autonomie van de gebruiker terwijl ook de veiligheid en privacy met betrekking tot NFT-bezittingen wordt gewaarborgd.

De missie-gedreven aanpak voor het creëren van een ethisch blockchain ecosysteem biedt unieke mogelijkheden voor gebruikers om samen te werken op innovatieve manieren. Het team is toegewijd aan een continu proces van innovatie en verbetering door actieve ontwikkeling van nieuwe functies en tools die zijn ontworpen om NFT's handiger en aantrekkelijker te maken voor gebruikers binnen het platform.

Voordelen:

 1. Transacties op het Foundation platform lijken betrouwbaar te zijn
 2. Het platform rekent lage kosten voor het kopen, verkopen en verhandelen van NFTs
 3. Alle transacties die plaatsvinden op de marktplaats worden geregistreerd op de blockchain, waardoor een transparante en fraudebestendige geschiedenis van de activiteit ontstaat

Nadelen:

 1. Het platform ondersteunt momenteel geen fiat valuta betalingen voor NFT's (bijv. USD, EUR, etc.)
 2. De complexe technische aard van NFT's en aanverwante technologieën kan het voor veel gebruikers moeilijk maken om het te begrijpen
 3. Het voortdurende ontwikkelingsproces houdt in dat sommige aspecten van het platform af en toe onderbrekingen of storingen kunnen vertonen

300x250

5. NFT marktplaats: NBA Top Shots

De marktplaats lanceerde in oktober 2020 met een beperkte selectie van Top Shots, maar is van plan om er in de toekomst meer toe te voegen. Deze "Top Shots" zijn officieel gelicenseerd door de NBA en worden opgeslagen op de blockchain, waardoor ze onveranderlijk en onmogelijk te vervalsen zijn. NBA Top Shot wordt aangedreven door Dapper Labs, hetzelfde team achter CryptoKitties.

De NBA Top Shot NFT marktplaats is nog in de beginfase, maar het heeft al veel opwinding gegenereerd onder basketbalfans en verzamelaars. De beperkte selectie van Top Shots heeft ze behoorlijk waardevol gemaakt, met sommige die voor meer dan $1000 worden verkocht. Verwacht wordt dat de markt in de komende maanden zal groeien, naarmate meer Top Shots worden uitgebracht en meer fans het plezier ontdekken van het verzamelen van digitale basketbal "kaarten". NBA Top Shot is een unieke en innovatieve manier om betrokken te zijn bij de NBA, en het zal interessant zijn om te zien hoe het zich in de toekomst ontwikkeld.

NFT's zijn digitale activa die uniek zijn en niet kunnen worden vervangen of ingewisseld voor andere activa van dezelfde soort. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in online gaming en andere digitale platforms waar eigendom van virtuele items een belangrijk onderdeel is. NBA Top Shot stelt gebruikers in staat om Moment NFT's te kopen, wat digitale weergaven zijn van gedenkwaardige momenten uit NBA-wedstrijden. Deze Moments kunnen worden verhandeld, verkocht, of zelfs gebruikt worden om andere items te kopen in het NBA Top Shot universum.

Voordelen:

 • Het is een nieuw concept dat de werelden van sport en cryptocurrency samenbrengt
 • De Moments op NBA Top Shot zijn officieel gelicenseerd door de NBA, wat bijdraagt aan de verzamelwaarde
 • De marktplaats is makkelijk te gebruiken en maakt het kopen, verkopen en verhandelen van NFT eenvoudig

Nadelen:

 • De waarde kan volatiel zijn, en er is geen garantie dat ze de NBA NFT's in de loop der tijd zullen behouden
 • NBA Top Shot is nog een relatief nieuwe NFT marktplaats, dus er is altijd het risico dat het gesloten of offline gehaald wordt
 • NBA Top Shot Moments zijn nog niet beschikbaar op alle platformen

Dit waren 5 van de populaire NFT marktplaatsen op dit moment. Heb jij vragen of opmerkingen? Stel ze in de reacties hieronder.

Reacties
Categorieën