5x Beste Defi Crypto Coins met Lange Termijn Potentie [2022]
beste-defi-coins
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
04/20/2022
7 min

5x Beste Defi Crypto Coins met Lange Termijn Potentie [2022]

04/20/2022
7 min

Beste Happy Investor, in dit artikel onderzoeken we 5 van de beste Defi coins met lange termijn potentie. Eerst leggen we uit wat Defi crypto betekent. Ook geven we tips voor het vinden van beste Defi cryptomunten op eigen initiatief. En tot slot bekijken we de 5 Defi coins met lange termijn potentie.

Op naar financiële onafhankelijkheid!

Inhoudsopgave

Wat zijn Defi Coins?

beste-defi-cryptomunten

Defi cryptomunten zijn een soort cryptocurrency die speciaal is ontworpen om te worden gebruikt op gedecentraliseerde financiële (Defi) platforms. Defi-platforms zijn gedecentraliseerde versies van traditionele financiële diensten, zoals lenen en uitlenen, die bestaan op de Ethereum-blockchain. Omdat Defi-munten zijn gebouwd op Ethereum, kunnen ze profiteren van de veiligheid en transparantie van het Ethereum-netwerk. Bovendien zijn ze niet onderhevig aan de schommelingen van de traditionele financiële markten. Eveneens bieden deze munten unieke functies zoals DeFi DApps, waarmee gebruikers rechtstreeks vanuit hun portemonnee toegang kunnen krijgen tot een breed scala aan gedecentraliseerde applicaties.

Defi cryptomunten bieden gebruikers ook mogelijkheden voor farming en staking met een hoge opbrengst. Door aan deze activiteiten deel te nemen, kunnen gebruikers een passief inkomen verdienen in de vorm van rente op hun investeringen. Of dit systeem volledig betrouwbaar is weten wij overigens niet.

Defi coins bieden soms aantrekkelijke prikkels aan gebruikers die liquiditeit aan het netwerk verschaffen, zoals kortingen op handelsvergoedingen. Als gevolg hiervan kunnen Defi coins een aantrekkelijke optie zijn voor diegenen die opzoek zijn naar het genereren van een passief inkomen uit cryptocurrency.

Het is echter belangrijk op te merken dat Defi crypto coins een risicovolle investeringen zijn. Beginners zouden alleen moeten investeren wat ze zich kunnen veroorloven te verliezen. De kans op geld verlies is zeer groot.

gratis-cursus-beleggen

Hoe vind je de beste Defi crypto?

Wat zijn de beste Defi munten om in te investeren? Dit is een vraag die veel mensen stellen wanneer ze opzoek zijn naar manieren om geld te verdienen in de cryptocurrency markt. Er zijn een heleboel verschillende opties, maar er zijn grote verschillen in risico’s. Bovendien is het zo dat alle (Defi) crypto gezien moet worden als uiterst risicovol. Dat is waarom het belangrijk is om je onderzoek te doen en de beste Defi coins met lange termijn potentie te vinden voordat je geld investeert.

Dit zijn een aantal kenmerken voor het vinden van de beste Defi munten:

  1. Een van de eerste dingen die je nodig hebt voor het vinden van de beste Defi crypto is het oprichtersteam. Het team moet zijn samengesteld uit ervaren individuen die een goede staat van dienst in de crypto-industrie hebben. Je kan deze informatie vinden door het opzoeken van hun LinkedIn-profielen of het controleren van de websites.
  2. Je moet er ook zeker van zijn dat de Defi munt een goede use case heeft. Dat wil zeggen dat het cryptoproject een echt probleem moet oplossen waar mensen mee zitten. Als een defi munt geen goede use case heeft, dan is de kans groot dat hij op de lange termijn niet succesvol zal zijn.
  3. Een andere factor waar je naar wilt kijken is de technologie achter de munt. Het team moet vooruitstrevende technologie gebruiken die de munt zal helpen om te groeien en te slagen. Je kunt deze informatie vinden door white papers of blogposts van het team te lezen. Maar let op: er is heel veel gebakken lucht en valse beloften!
  4. Tot slot wil je er zeker van zijn dat de Defi munt een loyale community achter zich heeft. De gemeenschap moet actief zijn en betrokken zijn bij de groei van het cryptoproject. Je kan deze informatie vinden door te kijken naar forums of social media groepen.

Als je de tijd neemt om te kijken naar deze factoren, zal je in staat zijn om de beste Defi munten te vinden voor de lange termijn. Vergeet niet om je eigen onderzoek te doen voordat je geld investeert en riskeert.

300x250

5 van de beste Defi munten met lange termijn potentie

beste-defi-crypto

Hieronder zullen we 5 van de beste Defi coins met lange termijn potentie onder de loep nemen. Defi crypto en andere cryptovaluta kunnen gekocht worden via deze beste crypto brokers.

1. Maker (MKR)

Maker is een van de meest bekende en beste Defi coins op dit moment. Het is de native token van het MakerDAO protocol. Dit is een gedecentraliseerd leenplatform is gebouwd op Ethereum. Op het MakerDAO-platform kunnen gebruikers hun crypto-activa als onderpand stellen om Dai te genereren, een stable coin die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

De waarde van het MKR-token is nauw verbonden met het succes van het MakerDAO-protocol. Naarmate meer mensen het platform gebruiken en Dai genereren, zal de vraag naar MKR toenemen, waardoor de prijs zal stijgen. Dit is een argument voor de lange termijn potentie van Maker als beste Defi coin.

MKR-houders hebben inspraak in hoe het netwerk wordt gerund en kunnen helpen om het stabiel te houden. Het token heeft een hoge prijs vanwege het nut en de schaarste, waardoor het een aantrekkelijke investering kan zijn voor wie zich wil begeven in de wereld van cryptocurrency.

2. Aave (AAVE)

Het AAVE-protocol is ontworpen om een open en transparante marktplaats te bieden voor het lenen in crypto. In ruil daarvoor kunnen beleggers rentebetalingen ontvangen. Tevens beweert men enige zekerheid omtrent investeringen met verschillende API's variërend van 2% tot 8%.

De AAVE token is een van de beste Defi coins die toonaangevend is in termen van marktkapitalisatie en waarde. Dit innovatieve financieringsmechanisme geeft leners toegang tot directe liquiditeit, terwijl ze ook een borg moeten storten. Tegen 2020 zou je slechts 53 dollar hebben betaald voor een AAVE-token. Maar tegen 2022 was de prijs met bijna 400% gestegen. Laat je hierdoor echter niet afleiden, omdat het ook net zo hard weer kan dalen.

De AAVE-token is een manier voor mensen met een goed krediet om toegang te krijgen tot niet P2P leningen, en ook kortingen op alle andere vergoedingen binnen dit cryptoplatform. Er zijn geen kosten als je afsluit in tokens en er zijn verschillende opties omtrent budget, rente en risico. Aave toont potentie tot beste Defi crypto op dit moment. Haar toekomst potentieel hangt af van de groei in gebruikers.

3. Uniswap (UNI)

Uniswap behoort ons inziens tot de beste Defi coins met lange termijn potentie. De gedecentraliseerde Uniswap-uitwisseling is een vernieuwing binnen de crypto-industrie die is gedomineerd door grote gecentraliseerde uitwisselingen zoals Binance en Coinbase. Uniswap is een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol dat handelaren in staat stelt ERC20 tokens te ruilen op een peer-to-peer (P2P) basis. Met andere woorden, bij het kopen en verkopen van crypto-activa via Uniswap is geen gecentraliseerde partij nodig. Dit maakt het een belangrijke speler in de DeFi ruimte, omdat het een nieuwe manier biedt om cryptocurrencies te verhandelen.

Het Uniswap platform wordt aangedreven door een geautomatiseerde market maker- of AMM, model. In haar meest eenvoudige vorm zorgt dit voor een soepele handel in cryptocurrencies met minimale rompslomp en geen zorgen omtrent Capital Raising Falls.

De beste Defi cryptomunt UNI is momenteel een project binnen de top-25 digitale activa qua marktkapitalisatie. De prijs van UNI is sindsdien omhoog geschoten met meer dan 140% in year-to-date 2022.

300x250

4. Terra (LUNA)

Het is een moeilijk jaar geweest voor cryptocurrencies en blockchain-projecten in het algemeen, maar één Defi cryptomunt die goed blijft presteren is Terra. Dit is een gedecentraliseerd financieringsproject met een algoritmisch stable coin genaamd LUNA (dat verhandeld kan worden tussen gebruikers). Deze cryptocurrency heeft een immense groei doorgemaakt.

De introductie van een volledige reeks nationale munteenheden is krachtiger dan enkel focussen op de belangrijkste. Met deze dekking kan Terra zich effectief indekken tegen risico's van waardeschommelingen van elke valuta en handelaren meer zekerheid bieden. De input pleit niet voor iets anders met betrekking tot hoe zij hun product evalueren, maar presenteert eerder feiten over wat de munt uniek maakt.

De waarde van deze beste Defi cryptomunt is omhoog geschoten sinds het voor het eerst beschikbaar werd voor aankoop in 2019. In slechts twee jaar is deze cryptocurrency nu meer dan $90 waard volgens beurzen zoals CoinMarketCap. Het is moeilijk te geloven dat Terra in minder dan drie jaar van handel met meer dan 6800% is gestegen. Het rendement had nog hoger geweest indien je enkele succesvolle trades kon uitvoeren. Beleggen in crypto is echter niet zo eenvoudig, en niemand die zeker weet of de beste Defi coins ook in de toekomst zullen stijgen.

5. Yearn.Finance (YFI)

Door het elimineren van een gecentraliseerde tussenpersoon, is Yearn.finance in staat om P2P leningen te verstrekken zonder dat er commissies aan te pas komen. Het biedt een nieuwe manier voor mensen en bedrijven om toegang te krijgen tot kapitaal zonder dat ze een kredietgeschiedenis hebben. Allemaal door de kracht van cryptocurrency.

De dienst is betaalbaar, veilig en gemakkelijk te gebruiken zonder lange wachttijden of hoge rentetarieven. Het wordt ondersteund door smart contract-technologie, wat betekent dat je geld kunt lenen tegen de prijzen van vandaag met YC-munten als onderpand.

Yearn.finance biedt een investeringsmogelijkheid met potentieel hoge rendementen. Maar er zijn ook grote risico’s, zoals de potentie tot piramidespel. Beleggers kunnen liquiditeit verschaffen voor handelsparen en hogere rentetarieven verdienen in vergelijking met banken of financiële instellingen. Je hebt geen enkele technische kennis nodig omdat alle transacties naadloos verlopen via een intuïtieve interface. Ook Yearn.finance behoort ons inzien tot de beste Defi coins van dit moment.

Wat vind jij van de beste Defi crypto? Zie je lange termijn potentie of is en blijft het pure speculatie?

Wij van Happy Investors beleggen voor de lange termijn in ETF’s en aandelen. Wel hebben we een kleine positie van maximaal 2,5% in enkele van de potentieel beste cryptomunten. We investeren momenteel via Bitvavo, aangezien dit een toegankelijk platform is voor Nederlanders en Belgen.

Reacties
Categorieën