7x Beste Kleine Crypto voor Lange Termijn Beleggen
beste-kleine-crypto
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
05/03/2022
8 min

7x Beste Kleine Crypto voor Lange Termijn Beleggen

05/03/2022
8 min

Beste Happy Investor, crypto en lange termijn beleggen is een onzekere relatie. In dit artikel benoemt onze schrijver 7 van de beste kleine crypto voor de lange termijn. Het gaat echter om het potentieel. In potentie behoren ze tot de beste kleine cryptomunten. Of die potentie wordt waargemaakt is echter speculatie. Het speculeren op toenemende vraag, waardoor de koerswaarde toeneemt. Anderzijds is het aanlokkelijk, omdat kleine cryptovaluta hebben aangetoond fenomenale rendementen te kunnen realiseren. Een kleine inleg kan genoeg zijn voor jaarsalaris.

De tijd zal het ons leren. Op naar financieel duurzaam succes!

Inhoudsopgave

Introductie over de beste kleine cryptomunten voor lange termijn beleggers

beste-kleine-cryptomunten

Begrijp dat het een en al speculatie is. De beste kleine cryptomunten zijn dit in potentie. Je investeert in de software. De technologie van het cryptoproject. Maar of dit ook werkelijk zal leiden tot rendement is maar de vraag. Bovendien is het zo dat hoe kleiner de cryptomunt, hoe hoger het risico. De beste kleine cryptovaluta kunnen daarom ook de slechtste zijn.

Waarom dan investeren in kleine cryptomunten? Uiteraard omwille het potentiële rendement.

Wees je er wel van bewust dat er ook alternatieven zijn voor hoog rendement. Zie bijvoorbeeld de beste small cap aandelen. Eveneens hoog risico. Echter zijn dit kleine aandelen van bedrijven. En bedrijven maken winst of verlies. Dit kan je berekenen. Zodoende kan je de financiële waardering vaststellen. Bij de potentieel beste kleine crypto kan dit niet. Het is gokwerk. Speculatie. Leuk. Spannend. Maar ook zeer risicovol. Het is belangrijk om dit te begrijpen en te allen tijde een crypto portfolio samenstellen op basis van risico/rendement.

Daarom is de gouden regel: beleg alleen met kleine bedragen die je 100% kan verliezen. Als je dan wint, is het alleen maar mooi meegenomen. Bovendien kan de winst hoog zijn, omdat het een vorm van asymmetrisch beleggen is. Anderzijds moet je je afvragen waarom. Er zijn laag-risico alternatieven waarmee je prima vermogen kan opbouwen als lange termijn belegger.

300x250

Beste kleine crypto 1. Electroneum

Electroneum is een mobiel gerichte cryptocurrency die het voor iedereen makkelijk wil maken om digitale valuta te openen en te gebruiken. Het Electroneum-team ontwikkelde een eigen blockchain en lanceerde in september 2017 een ICO (initial coin offering) om het project te crowdfunden. Sindsdien is de waarde van de munt met meer dan 200% gestegen en heeft het een market cap van bijna $100 miljoen.

Electroneum kan tot de beste kleine crypto van dit moment behoren. In 2017 was er al veel momentum, maar daarna ontstond de “koude periode” met weinig interesse. Nu lijkt het project weer te groeien.

Enkele van de kenmerken die het potentieel van Electroneum bevestigen:

  1. Electroneum is een cryptocurrency die speciaal is ontworpen voor massale adoptie. Het heeft een zeer gebruiksvriendelijke mobiele app die het voor iedereen gemakkelijk maakt om cryptocurrencies te gaan gebruiken
  2. Het team achter Electroneum is ervaren en heeft een track record van succesvolle projecten
  3. Electroneum richt zich op een zeer grote markt met zijn massa-adoptiestrategie
  4. Electroneum is momenteel sterk in prijs gedaald. Of dit een goed instapmoment is voor deze potentieel beste kleine crypto weten wij echter niet
  5. De Electroneum blockchain is gebaseerd op bewezen technologie en heeft een aantal innovatieve kenmerken. Interessant om in te verdiepen
  6. Electroneum heeft veel positieve media-aandacht gekregen en wint aan tractie in de cryptogemeenschap. Gezien de speculatie is media aandacht een belangrijk kenmerk voor toenemende vraag

Nogmaals de herinnering: kleine cryptomunten kunnen veel potentie hebben. De software kan veelbelovend zijn. Maar of het daadwerkelijk waardevol wordt en winstgevend kan zijn is onduidelijk. Het is speculatie. Beleg voor de lange termijn in meerdere potentieel beste kleine cryptovaluta’s om risico te spreiden. Bovendien geven wij de voorkeur om maximaal 3 – 5% van je vermogen te investeren in cryptovaluta.

gratis-cursus-beleggen

Beste kleine crypto 2. NEM

Net als andere cryptocurrencies is NEM gebaseerd op blockchain-technologie. Maar het gebruikt ook proof-of-importance (POI) om transacties te verifiëren in plaats van het proof-of-work dat Bitcoin of Ethereum gebruiken. Het POI-systeem stelt gebruikers in staat om transactievergoedingen te verdienen door opslagruimte op hun computers ter beschikking te stellen. NEM maakt het ook gemakkelijk om blockchain-toepassingen te ontwikkelen met zijn API's en SDK's, waardoor ontwikkelaars snel toepassingen kunnen bouwen die interageren met de NEM blockchain.

Een mogelijke reden voor de groeiende interesse in NEM is de sterke use case. NEM is een volgende-generatie, gedecentraliseerd blockchain-platform dat speciaal is ontworpen om de uitdagingen van bestaande blockchains zoals Bitcoin en Ethereum aan te pakken. Dit maakt het in potentie een van de beste kleine crypto.

De unieke kenmerken van NEM zijn onder andere het krachtige smart asset-systeem, waarmee gebruikers aangepaste tokens kunnen creëren met specifieke functies en kenmerken. Deze flexibiliteit maakt NEM een zeer aantrekkelijke optie voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn om hun eigen blockchain-gebaseerde toepassingen te lanceren.

Bovendien heeft het NEM-team een sterke staat van dienst op het gebied van succes, door het ontwikkelen en lanceren van andere populaire projecten in het verleden. De toewijding van het team aan voortdurende ontwikkeling en gemeenschapsbetrokkenheid hebben geholpen om NEM te vestigen als een van de top blockchain-projecten in de wereld.

NEM kan gekocht worden bij de beste crypto brokers.

300x250

Beste kleine cryptomunt 3. Storj

Net als veel cryptocurrencies, is Storj een gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk. Maar in tegenstelling tot andere cryptocurrencies, worden bij Storj gegevens versleuteld en in stukken gebroken. Dit wordt gedistribueerd naar talloze computers over de hele wereld. Dit betekent dat het niet mogelijk is voor hackers om informatie van Storj gebruikers te stelen omdat er niet één locatie is waar alle gegevens worden opgeslagen. Het heeft veel krachtige functies, waaronder robuuste encryptie, infrastructuur met hoge beschikbaarheid en een fouttolerant ontwerp.

Met miljoenen gebruikers over de hele wereld, heeft het de potentie om een go-to oplossing voor veilige, betrouwbare opslag te worden. Het team achter Storj is ook ervaren en deskundig, met een bewezen track record van het leveren van succesvolle producten in deze ruimte. Derhalve behoort Storj tot de potentieel beste kleine crypto voor de lange termijn.

cursus-beleggen-aandelen

Beste kleine crypto 4. DASH

DASH is een open-source cryptocurrency waarmee gebruikers anoniem transacties kunnen uitvoeren. Wat DASH onderscheidt van andere cryptocurrencies is het bestuurssysteem, waarmee houders van de munt kunnen stemmen over wijzigingen in het protocol. Dankzij deze gedecentraliseerde bestuursstructuur is DASH een van de bekendste en meest gebruikte digitale valuta geworden.

Veel cryptocurrencies maken enorme prijspieken door en storten vervolgens weer in, waardoor beleggers alleen maar verlies lijden. Maar DASH is anders - het heeft veel potentieel voor groei op de lange termijn dankzij de unieke functies en de sterke ondersteuning van de gemeenschap.

Het platform is ontworpen om snel en gebruiksvriendelijk te zijn, waardoor het de ideale keuze is voor betalingen en transacties. Bovendien is DASH een van de weinige op privacy gerichte cryptocurrencies die echt werkt. Het team achter DASH heeft uitstekend werk verricht door ervoor te zorgen dat het platform privé en veilig is, waardoor het een geweldige keuze is voor mensen die waarde hechten aan hun privacy.

DASH heeft een zeer sterk team achter zich. Het team wordt geleid door CEO Ryan Taylor, die een achtergrond in financiën heeft en bij prestigieuze bedrijven als McKinsey & Company heeft gewerkt. DASH behoort momenteel tot de potentieel beste kleine cryptomunten.

trading-cursus-vergelijk

Beste kleine crypto 5. IOTA

IOTA is een cryptocurrency ontworpen voor het "Internet of Things" (IoT), dat verwijst naar het groeiende netwerk van fysieke apparaten die verbonden zijn met het internet. De belangrijkste innovatie van IOTA is het gebruik van een "tangle" in plaats van een blockchain om zijn transacties op te slaan. Tangle-technologie stelt IOTA in staat om transacties te verwerken zonder kosten, terwijl het ook een hoog niveau van veiligheid en decentralisatie biedt.

De IOTA Foundation, de non-profit achter de ontwikkeling van het IOTA protocol, heeft samenwerkingsverbanden met enkele van de grootste bedrijven ter wereld. Deze bedrijven werken samen met IOTA om te onderzoeken hoe het protocol kan worden gebruikt om hun bedrijven te verbeteren. Enkele van deze bedrijven zijn Microsoft, Samsung en Fujitsu.

Al met al zijn er veel redenen waarom IOTA een enorm potentieel heeft voor langetermijnbeleggers: de unieke technologie, de groeiende partnerschappen met grote bedrijven, en het potentieel voor voortdurende groei als meer mensen zich bewust worden van deze spannende nieuwe cryptocurrency. Als je op zoek bent naar een beste kleine cryptomunt voor lange termijn, is IOTA zeker het overwegen waard.

beste-aandelen-laag-risico

Beste kleine cryptomunt 6. Ripple

Net als Bitcoin is Ripple een open source betalingsnetwerk dat cryptografie gebruikt om veilige en anonieme geldoverdrachten tussen twee partijen mogelijk te maken. In tegenstelling tot Bitcoin of Ethereum, is Ripple echter geen gedecentraliseerd netwerk. In plaats daarvan vertrouwt het op een netwerk van "validators" om transacties te verifiëren. Deze gecentraliseerde aanpak heeft ertoe geleid dat sommigen kritiek hebben op Ripple, maar de voorstanders beweren dat het de munt efficiënter en gemakkelijker te gebruiken maakt dan andere digitale munteenheden.

Ripple wordt al gebruikt door grote financiële instellingen. Het is dus niet echt een kleine crypto meer. Banken en andere financiële instellingen gebruiken Ripple al om grensoverschrijdende betalingen te versnellen en te vereenvoudigen. Deze wijdverspreide adoptie door de financiële industrie toont aan dat Ripple een geloofwaardige en vertrouwde blockchain-oplossing is.

Ripple heeft veel potentieel voor toekomstige groei. Naarmate meer en meer financiële instellingen Ripple gaan gebruiken voor hun transacties, zal de vraag naar XRP blijven toenemen. Bovendien, als Ripple zich uitbreidt naar nieuwe markten en industrieën, is het waarschijnlijk dat de waarde ook zal stijgen.

Ripple wordt ondersteund door een sterk en ervaren team van ontwikkelaars. Onder leiding van CEO Brad Garlinghouse en CTO Stefan Thomas, heeft Ripple een team van meer dan 100 ervaren professionals die werken aan haar blockchain-oplossingen. Dit team is toegewijd aan het continu verbeteren van het Ripple platform en het nog efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken.

Lees hier meer over rijk worden met Ripple.

Beste kleine crypto 7. Monero

Een laatste voorbeeld van beste kleine crypto's is Monero. Dit is een cryptocurrency die zich richt op privacy en anonimiteit. Transacties op het Monero-netwerk zijn niet te traceren, wat betekent dat ze niet kunnen worden gekoppeld aan een specifieke gebruiker of entiteit. Dit maakt Monero een populaire keuze voor diegenen die hun privacy willen behouden bij het gebruik van digitale valuta. Hoewel Monero's anonieme eigenschappen het populair hebben gemaakt bij sommige gebruikers, heeft het gebrek aan transparantie ook geleid tot het gebruik ervan door criminelen.

Bovendien heeft Monero een aantal basiskenmerken. Het is een gevestigde munt met een grote en actieve gemeenschap. De munt heeft ook een hoge liquiditeit, waardoor het gemakkelijk is om op elk moment te kopen en verkopen.

Deze unieke kwaliteiten hebben ertoe geleid dat veel analisten geloven dat Monero een goede langetermijninvestering zou kunnen zijn. Met zijn sterke fundamentals en focus op privacy, is Monero goed gepositioneerd om de komende jaren een aanhoudende groei te zien. En gezien de huidige volatiliteit van de markt, kan dit het perfecte moment zijn om te investeren in de beste kleine crypto. Het is echter niet zeker of Monero en andere van deze beste kleine cryptocurrencies daadwerkelijk in waarde zullen stijgen na verloop van tijd.

Kleine cryptocurrencies winnen snel aan populariteit onder investeerders en enthousiastelingen in de blockchain gemeenschap. Deze 7 beste kleine crypto's hebben allemaal hun eigen unieke kenmerken en sterke punten, waardoor ze interessante kandidaten zijn voor lange termijn investeringen. Het potentieel voor waardestijging maakt ze een goede optie voor beleggers die geïnteresseerd zijn in digitale valuta's, maar niet willen investeren in Bitcoin. Houd echter rekening met het speculatieve karakter en derhalve uiterst hoge risico’s. Je kan ook 100% van je geld verliezen.

Toch crypto kopen? Dit kan via het Nederlandse cryptoplatform Bitvavo. Klik op deze link voor meer informatie. Via die affiliatelink krijg je tevens gratis transactiekosten.

Reacties
Categorieën