10x Hoe vind je de beste cryptomunten en crypto valuta?
hoe-vind-je-de-beste-cryptomunten
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
01/13/2022
8 min

10x Hoe vind je de beste cryptomunten en crypto valuta?

01/13/2022
8 min

Beste lange termijn belegger, hoe vind je de beste cryptomunten en crypto valuta? Een populaire vraag onder met name jonge crypto beleggers van dit moment. Immers, uit het verleden is gebleken dat het vinden van de beste cryptomunten kan leiden tot belachelijk hoog rendement. Zelfs de kleinste bedragen kunnen ons rijk maken. Alhoewel wij dit een lage kans toebedelen, is het feitelijk gezien mogelijk.

Hoe vinden we de beste cryptomunten en crypto valuta?

Lees verder.

Hoe vind ik de beste cryptomunten en crypto valuta?

hoe beste crypto vinden

De beste cryptomunten vinden we op basis van uitgebreide analyse. We kunnen zowel technische als fundamentele analyse toepassen. Bedenk wel dat dit anders werkt als bij beleggen in aandelen. Het analyseren van aandelen is bewezen, omdat aandelen worden uitgegeven door (winstgevende) bedrijven met een intrinsieke waarde.

We kunnen de beste cryptomunten niet vinden op basis van intrinsieke waarde, omdat deze doorgaans beperkt is of zelfs ontbreekt. Dit maakt beleggen in crypto een (zeer) risicovolle activiteit. Toch zijn er een aantal feitelijke criteria die wij kunnen aanhouden gedurende onze analyse. Met behulp van de onderstaande 10 criteria kunnen wij de beste cryptomunten vinden.

beste-aandelen-laag-risico

Analyse 1. Sterke Track Record (staat van dienst)

Het vinden van de beste cryptomunten is geen sinecure. Het bepalen van het potentieel van een cryptocurrency is eveneens geen fluitje van een cent. Echter, een ding dat nuttig blijft bij het omgaan met crypto's is "Data."

Wanneer je de trend uit het verleden controleert, kan je beoordelen hoe het zal presteren in een specifiek venster van tijd. We zeggen niet dat de prijzen van crypto's enkel afhangen van hun sterke track record, maar toch is het een van de sterkste factoren die het potentieel bepalen. Aangezien de cryptomarkt zeer volatiel is, kan men een gunstig moment vinden om te investeren door de grafieken nauwgezet te observeren. Men kan dus een cryptocurrency met goede trackrecord relatief hoger inschatten dan degene met een zwak track record.

Let wel op dat dit gegeven juist een zwakte van de cryptomarkt is. Het feit dat technische analyse kan leiden tot het vinden van de beste cryptomunten is geen geruststellende gedachten. Immers, we investeren liever in de beste cryptomunten op basis van fundamentele analyse. Maar zoals aangegeven ontbreekt het hier deels aan. Gebruik daarom ook de andere criteria uit deze lijst om een meer volledige analyse te bekomen!

Om je te helpen hebben wij een onderzoek gedaan naar cryptomunten met potentie. Puur ter inspiratie. Bekijk hier 10 nieuwe crypto met potentie.

gratis-aandelen-kopen

Analyse 2. Liquiditeit

 hoe vind je beste cryptomunten

Hoe hoger de liquiditeit van een cryptomunt, hoe groter de kans dat je haar kan verkopen. Voordat je een positie in een cryptocurrency inneemt, moet je de sterkte van de liquiditeit observeren. Onderschat dit niet. Liquiditeit is een vereiste wanneer de cryptomarkt crasht en je snel wilt handelen.

Handelsvolumes zijn een van de belangrijkste elementen die de liquiditeit op de cryptocurrency markt bepalen. Dagelijkse volumes kunnen worden gezien op iedere website met een market cap ranglijst. Het grotere volume suggereert dat meer mensen crypto valuta kopen en verkopen.

Iets anders dat de liquiditeit beïnvloedt is bruikbaarheid (use case)

Hoe meer mensen cryptocurrencies gebruiken als een vorm van betaling, hoe meer liquide ze worden. Regelgeving is een van de belangrijkste factoren die de liquiditeit beïnvloeden. Als een crypto valuta in een land gereglementeerd is, zal zij gemakkelijk te kopen en te verkopen zijn. Dit maakt haar meer liquide.

Kortom, bij het vinden van de beste cryptomunten is het de moeite waard om de liquiditeit te controleren voordat je een investeringsbeslissing neemt.

Analyse 3. Marktkapitalisatie (beurswaarde)

Een andere criteria tijdens onze analyse van de beste cryptomunten is de beurswaarde. De marktkapitalisatie is de totale waarde van alle munten die zijn minted in die cryptocurrency. Het wordt ook wel "Market Cap" genoemd.

De totale hoeveelheid geld in omloop is het product van het aantal cryptomunten in omloop en de huidige marktprijs van een enkele munt. De cryptomunt met een hoge marktkapitalisatie is waarschijnlijk betrouwbaarder dan de munt die er minder heeft. De munt met de hoge marktkapitalisatie vertegenwoordigt meer investeerders in het spel en getuige enorme handelsvolumes daar.

Oftewel: hoe hoger de marktwaarde, hoe meer populair deze is. Vaak zijn de grootste cryptomunten, zoals Bitcoin en Ethereum, populair om een reden. Soms omdat ze de “beste” zijn, of omdat zij veel potentieel bieden.

Het is belangrijk om te overwegen dat de marktkapitalisatie niet gebonden is aan slechtst een paar grote crypto traders. Als zij liquideren, zal er onmiddellijk een enorm tekort in de prijzen ontstaan. Een groot aantal investeerders maakt de markt stabieler en minder volatiel. Vaak is het zo dat hoe groter de crypto valuta, hoe meer liquide zij is.

Analyse 4. Technologie

Alle bekende cryptocurrencies zijn gebaseerd op Blockchaintechnologie. Ondanks dat ze dezelfde kern hebben, blijven er complexe verschillen in de technologieën. Het is belangrijk om te zoeken naar de technologie die een specifieke crypto volgt. Bekijk het potentieel van die technologie in de toekomst. Zo kun je ook het potentieel van een cryptocurrency bepalen.

cursus-beleggen-aandelen

Analyse 5. Volatiliteit

waar beste cryptomunten vinden

Voordat je in cryptocurrency trading duikt, weet iedere leek hoe volatiel de cryptomarkt is. Sommigen vinden het een kans, terwijl anderen aarzelen om te investeren in zeer volatiele munten. Ofwel risiconemers of risicomijdende, de markt heeft elk soort handelaar. Je zal meer potentieel vinden in zeer volatiele munten als je een risiconemer bent en vice versa.

Zo kijken crypto day traders alleen naar zeer volatiele cryptomunten. Vanuit hun perspectief beschouwen ze dit als een van de belangrijkste criteria in het vinden van de beste cryptomunten. Daarom is “de beste” een subjectieve term.

Dus met de beoogde winst in het achterhoofd, kan men besluiten om te investeren door vooraf te zoeken naar de volatiliteit. Zelfs stabiele munten garanderen niet dat ze in de toekomst stabiel blijven, maar na een grondig onderzoek kan je de meest stabiele munten vinden om in te investeren.

We kunnen volatiliteit in ons voordeel gebruiken. Dit is een van de voordelen aan crypto traden. De sterke koersschommelingen maken het ideaal voor (day) traders. Lees hier meer over crypto day trading tips voor beginners.

Analyse 6. Markt aanbod en “burning” van cryptomunten

Het muntenaanbod verwijst naar het verwachte aantal munten dat in de toekomst beschikbaar zal zijn. Je kan het aanbod van een bepaalde munt controleren om er zeker van te zijn dat je niet wordt beïnvloed door unit price bias. Deze bias treedt op wanneer er een enorm aanbod van een bepaalde munt is omdat de prijs laag is. Op dezelfde manier heeft men gezien dat sommige munten moeten worden "afgebrand" of “geburned”. Hierbij worden munten uit de circulatie genomen om het totale aantal munten in omloop te verminderen.

Bij het vinden van de beste crypto munten is het belangrijk om te kiezen voor een beperkt marktaanbod. Kijk ook alleen naar cryptomunten met een vast aantal munten. En bepaal of de ontwikkelaars waarschijnlijk wel/niet kiezen voor “burnen”. Dit laatste zorgt voor een lager aanbod. Als aanbod daalt en de vraag gelijk blijft, kan de prijs alsnog stijgen.

gratis-aandelen-kopen

Analyse 7. Crypto Walvissen en grote spelers

hoe cryptomunten analyseren

Het is noodzakelijk om in de gaten te houden wat de crypto walvissen doen met bepaalde crypto valuta. De tweets en het nieuws bepalen hun standpunten over crypto's. Als een groot e-commercebedrijf aankondigt een bepaalde munt als betaalmiddel te gaan gebruiken, schudt dat de prijzen op. Op dezelfde manier kan worden geanticipeerd op het potentieel van een munt als marktgiganten besluiten deze als betaalmiddel te gebruiken.

Analyse 8. Diversiteit

Elke cryptoveteraan stelt voor om het risico te diversifiëren door in verschillende crypto valuta’s te beleggen. Als je een carrière in crypto trading nastreeft en veilig wilt handelen, is het een must om je portefeuille te diversifiëren. Je moet zoeken naar munten die “diversificatie-eigenschappen” bezitten.

Als de munt extreem volatiel is, kan het riskant zijn om voor te gaan. Dit is vaak zo bij recentelijk gelanceerde cryptomunten. Soms is het beter om te wachten op een meer stabiele trend. Uiteindelijk kan niet één enkele factor de koersrichting bepalen. Alhoewel veel kennis en ervaring opdoen ons wel helpt bij het vinden van de beste cryptomunten.

Zelfs ervaren crypto traders zitten vaak verkeerd. Het vinden van de beste cryptomunten is moeilijk. Ook in dit kader is het belangrijk om veel spreiding aan te brengen. Stel daarom altijd een crypto portfolio samen!

Lees hier meer over crypto portefeuille samenstellen.

Analyse 9. Launching Pads

Crypto Launchpads zijn ook bekend als IDO-platforms. Dit zijn de platforms voor de lancering van nieuwe munten en projecten. Om op een platform gelanceerd te worden, moet het aan bepaalde criteria voldoen. De beste launchpads hebben strikte criteria. In zekere zin kunnen we zeggen dat de munten die op betrouwbare platforms worden gelanceerd, meer worden gewaardeerd dan die op minder betrouwbare platforms. Het is een van de kleinere factoren om het potentieel van een cryptocurrency te bepalen.

300x250


Analyse 10. Wie steunt het project?

Goede organisaties houden de standaard hoog, ongeacht het project waar ze aan werken. Dit geldt ook voor blockchain. Door de evolutie van de financiële technologie wereldwijd, zijn grote spelers op weg om hun cryptocurrencies te lanceren. Als je op de hoogte blijft van het cryptonieuws, vind je interessante projecten in de pijplijn van grote bedrijven. Dit kan een voorteken zijn van iets groots.

Het potentieel van een cryptocurrency lijkt op de een of andere manier gecorreleerd met de ondersteunende autoriteit. Ook al is de cryptomarkt zeer volatiel, er blijft een kans op lange termijn succes zolang er een gevestigd bedrijf achter zit.

Stel bijvoorbeeld dat een online Social Media platform met (honderden) miljoenen gebruikers besluit een cryptomunt te lanceren. Wanneer ze die lanceren, is er een grote kans dat de bestaande gebruiker zich ermee gaat bemoeien. Dat platform heeft dus het voordeel van stabiliteit en duurzaamheid.

Conclusie over het vinden van de beste cryptomunten

In dit artikel hebben we 10 criteria aangereikt om ons te helpen bij het vinden van de beste cryptomunten en crypto valuta. Zoals aangegeven ervaren we veel onzekerheid in vergelijking tot aandelen analyseren. Bij aandelen is het veel eenvoudiger om te spreken met harde data en feiten. Denk aan winstcijfers op basis van het verleden en heden. Ook kunnen we eenvoudiger inschatten hoe groot haar marktpotentieel is.

Bij het vinden van de beste cryptomunten ontbeert dergelijke data. Hierdoor is en blijft crypto vooralsnog een speculatieve zet. Wij zouden absoluut niet meer dan maximaal 3% van ons vermogen willen speculeren.

Desalniettemin kunnen deze 10 criteria onze succeskans verhogen. De vraag is: is het genoeg?

Ons inziens niet. Wij prefereren beleggen in vastgoed en aandelen, desnoods via ETF’s of REIT’s, te allen tijde boven cryptomunten. Dit omwille de simpele reden dat we met meer feiten en zekerheid kunnen investeren.

Welke analyses en criteria pas jij toe bij het vinden van de beste cryptomunten?

Reacties
Categorieën