Shiba Inu Verwachting [2022] Koers -90% op Lange Termijn
shiba-inu-verwachting
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
01/03/2022
9 min

Shiba Inu Verwachting [2022] Koers -90% op Lange Termijn

01/03/2022
9 min

Beste lange termijn belegger, in dit artikel bespreken we mijn Shiba Inu verwachting voor 2022 en de lange termijn. Met toenemende ergernis zie ik veel Social Media-kanalen van “crypto kenners” promotie maken rondom Shiba Inu. Zij komen met grote verwachtingen en koersvoorspellingen. Dit slaat nergens op. Er zijn weinig tot geen feitelijke waarheden om dergelijke verwachtingen te hanteren.

Sterker nog, de enige aannemelijke Shiba Inu verwachting voor de lange termijn is dat deze coin -90% koersverlies realiseert. Misschien wel meer. En ja: ook dit is een “voorspelling”. Dat is dan ook niet de intentie. Dit artikel is bedoelt om een focus te leggen op de grote risico’s van Shiba Inu en haar potentie tot enorm kapitaalverlies.

PS: deze analyse gaat over Shiba Inu, maar zou mijns inziens net zo goed van toepassing kunnen zijn op 90% van alle altcoins die geen potentie hebben.

Inhoudsopgave

Shiba Inu verwachting op lange termijn

shiba-inu-koersvoorspelling

Dit artikel is niet bedoelt als een definitieve voorspelling van Shiba Inu verwachting. Ik heb namelijk geen concreet idee wat ik kan exact verwachten van deze meme-coin. Wel zijn er redenen om te verwachten dat deze cryptomunt een zeer slechte lange termijn belegging is.

Dit artikel is om je te waarschuwen. Om je te laten zien hoe mensen ons proberen te beïnvloeden. Dit noemen ze marketing. Daar is niks mis mee, maar in dit geval staat er geld op het spel. Geld van hardwerkende Nederlanders en Belgen zoals jij en ik.

De mening die ik kan en wil uiten omtrent Shiba Inu verwachtingen is dat zij -90% potentieel heeft. Dat zij op de lange termijn niks waard is, en dat het een kwestie van tijd is alvorens men hierachter komt.

Dit laatste is een voorwaarde omtrent mijn “verwachting”. Mensen, cryptospeculanten, houden Shiba Inu in leven of kunnen haar zelfs verder doen stijgen. En laat nu net hier de kracht liggen van het team achter Shiba Inu. Want, na veel informatie te hebben bekeken, moet ik toegeven dat ze in één ding uitblinken: Marketing. Ze spelen haarscherp in op onze emotionele drijfveren.

Mijn Shiba Inu verwachting op de lange termijn is -90% koersverlies. Hieronder ga ik uitgebreid in op de redenen tot mijn mening. De korte samenvatting: Shiba Inu is een waardeloze cryptomunt zonder échte waarde.  

Voor de korte termijn kan dit anders liggen, gezien de briljante marketingstrategie van dit cryptoproject en de heersende crypto-mania.

gratis-aandelen-kopen

Shiba Inu verwachting op korte termijn

shiba-verwachting-koersSocial Media campagne van Shiba Inu coin voor groepsdynamica. Bron: Instagram @shibatoken_official

Ik besef dat mijn Shiba Inu verwachting in conflict kan zijn met jouw huidig denkpatroon. We hoeven het ook niet met elkaar eens te zijn. Immers, wie heilig gelooft in Shiba Inu kan net zo goed gelijk hebben op de korte termijn. Wanneer we puur naar de feiten kijken, kunnen we echter concluderen dat het momenteel louter een spel van vraag- en aanbod is. Dit brengt het lange termijn potentieel in gevaar.  

Dit hoeft niet verkeerd te zijn. De beste grondstof aandelen exploderen in korte termijn dankzij vraag- en aanbod.

Er is echter wel één cruciaal verschil: aandelen worden uitgegeven door bedrijven. Bedrijven die economische waarde creëren (of vernietigen) omdat zij winst (of verlies) maken. Winst die kan worden herinvesteert in groei, wat economische waarde op de lange termijn bevordert.

Shiba Inu creëert geen economische waarde. Hoeveel winst maakt dit bedrijf? Hoeveel daarvan wordt uitgekeerd aan haar aandeelhouders (dividend, cryptomunten, …)? Welk nut heeft deze munt en welke problemen lost zij op die de wereld beter maken?

De feiten spreken in het nadeel van Shiba Inu coin. Puur rationeel bezien moeten we daarom lage verwachtingen hebben. Ieder ander denkpatroon is een vorm van “hoop” of “wishful thinking”.

Ook dit hoeft niet slecht te zijn. Wanneer, bij wijze van, de hele wereld de hoop in Shiba Inu heeft opgegeven, dan is het makkelijker voor zo’n cryptoproject om de verwachtingen te overtreffen. In dit geval kan een kleine investering héél veel geld opleveren. Dit noemen ze asymmetrisch beleggen. En dit fenomeen heeft Shiba Inu in 2021 al reeds aangetoond. Maar vandaag de dag heeft Shiba een te grote marktwaarde om dit trucje te herhalen. Terwijl het neerwaarts risico significant is toegenomen.

“Hoop” is een slechte beleggingsstrategieën. Maar in de wereld van crypto mogen we niks uitsluiten. Voor de korte termijn is een positievere verwachting van Shiba Inu aannemelijk.

cursus-beleggen-aandelen

Shiba Inu verwachtingen in 2022

Kan Shiba Inu in 2022 verder stijgen? Het trieste antwoord: ja, een positieve verwachting voor 2022 is aannemelijk.

Hoe kan dit? Shiba Inu, opgericht als meme, is waardeloos. Het kan helemaal niks. Er is geen Use Case. Sterker nog: de oprichters geven zelf ook aan dat de coin is opgericht als grap.

Het antwoord: ShibArmy.

Shiba Inu coin is immense popular. In 2021 was het de meest gezochte cryptomunt op coinmarketcap.com. Inmiddels staat de cryptomunt op nummer 13 op basis van marktwaarde. Dit betreft momenteel $18,5 miljard.

Gevorderde beleggers begrijpen dat dit waanzin is. Hoe kan een waardeloze cryptomunt nu $18,5 miljard waard zijn terwijl zij $0 winst genereert? Bij groeiaandelen komt dit ook wel eens voor. Maar zij hebben in ieder geval meer intrinsieke waarde (technologieën, patenten, et cetera).

Veel beginnende cryptospeculanten zijn echter niet op de hoogte van dit soort concepten als intrinsieke waarde, fair value of überhaupt te denken aan winst en verlies. Zij missen simpelweg de basis voor succesvol beleggen. Wat overigens niet wilt zeggen dat er niet hele slimme handelaren tussen zitten die subliem profiteren van marktemoties. Crypto is een ander spel dan beleggen in aandelen. Anders is niet slechter of beter. Het vraagt gewoon om andere manieren om winst te maken. Daarom zou ik persoonlijk kiezen voor (day) trading, en niet voor lange termijn beleggen in cryptomunten.    

ShibArmy, de drijvende kracht achter Shiba coin

shiba-verwachtingBron: Instagram @shibainu_updates

Wat betreft Shiba Inu is als korte termijn verwachting mogelijk dat de koers stijgt. Met name indien de gehele cryptomarkt in 2022 blijft stijgen.

Wat krijg je met een ShibArmy van 585.000+ gebruikers, waarvan de meeste een gebrek aan beleggerservaring, die heilig geloof hebben in deze cryptomunt?

Antwoord: self-fulfilling prophecy.

De marketing van Shiba Inu speelt ijzersterk in op groepsdynamica. Een veel onderzocht fenomeen binnen de domeinen psychologie en sociologie. Een korte samenvatting: groepsgevoel leidt tot toenemende identificatie met die groep en daarmee verzet tegen andere groepen. Tot in extreme gevallen waarbij je volledig geïsoleerd raakt binnen die groep (denk aan een sekte). Dit fenomeen beïnvloedt onder meer beslissingsgedrag. Zoals: meer Shiba Inu kopen omdat “wij” erin geloven en “de rest” het niet begrijpt.   

Als belegger is het noodzaak om rationeel te blijven. Jezelf niet identificeren met een groep. En al helemaal niet met één cryptomunt of één aandeel. Rotsvast geloof kan leiden tot enorm kapitaalverlies. Met name wanneer dit geloof is gebaseerd op emoties en niet op rationele uitgangspunten (zoals intrinsieke waarde en toekomstige winstgevendheid).

Waar Shiba Inu coin in excelleert, is haar marketing om een community te bouwen. Ze willen dat je gaat geloven in dit project. Ze willen dat jij je gaat identificeren met Shiba Inu, een cryptomunt die helemaal niks kan.

Dit doen ze goed. Het kan dus zijn dat een groei van ShibArmy tot verdere koersstijging leidt.

beheerd-beleggen-crypto-vergelijken

Redenen waarom Shiba Inu een slechte lange termijn belegging is

Laten we eens kijken naar de feiten. Wat zijn de redenen om aan te nemen dat Shiba Inu een slechte lange termijn belegging is?

Geen Use Case en weinig intrinsieke waarde

Shiba Inu heeft een marktwaarde van $18,5 miljard. Dit is hoger dan menig bedrijf. Er is alleen een verschil. De meeste van die bedrijven maken winst. Soms zelfs enkele miljarden winst (bv. bij ondergewaardeerde aandelen). In vergelijking: Shiba Inu maakt, zover ik weet, $0 winst.

Zij heeft geen machineparken, geen vastgoed, geen patenten en geen unieke technologieën die veel geld waard zijn. Wellicht is er waarde te vinden in haar netwerkeffect met een ShibArmy van 585.000+ gebruikers. Eerlijkheidshalve weet ik niet hoeveel dit crypto project waard is, maar in dit geval zou $500 miljoen al veel zijn. Laat staan $18,5 miljard!

Wat gebeurt er wanneer de “hoop” van ShibArmy vervliegt en de marktwaarde terugzakt naar de intrinsieke waarde. Stel dat, op een of andere miraculeuze wijze, dit cryptoproject $9,25 miljard waard is. In dit geval zou de koers alsnog met -50% dalen.

Vanuit dit oogpunt is mijn Shiba Inu verwachting daarom -90% koersverlies op de lange termijn. Vroeg of laat komt men erachter dat dit cryptoproject niks meer is dan gebakken lucht.

Gebrek aan visie

koersverwachting Shiba Inu

Het team erkent dat Shiba Inu is opgericht als meme. Hier hebben ze aan gewerkt. In 2021 is het ShibaSwap platform opgericht. Dit is een gedecentraliseerd ecosysteem om Shiba Inu en nog twee andere meme-coins te verhandelen. Dit platform is in geen enkele wijze uniek of onderscheidend. Derhalve draagt deze ontwikkeling weinig bij aan de intrinsieke waarde van het bedrijf.

En erger: er is gebrek aan visie.

Kan ook niet anders. Dit is geen serieus project. Er is geen gedachtegoed om de wereld beter te maken. Zo is haar roadmap geheim. Geheim betekent meestal “ik heb geen idee”. Immers, als een organisatie visie heeft, kunnen ze dat ventileren zonder het prijsgeven van geheimen. Maar als iemand stelt “mijn plan is geheim” moet het ofwel zeer uniek zijn, of ze hebben simpelweg geen plan.

Neem nu haar meest recente whitepaper als voorbeeld. Een whitepaper toont onder meer de visie van het team achter een cryptoproject. In 2017, als onervaren belegger in aandelen en crypto, was ik veel te optimistisch. Ik geloofde destijds veel van de verhalen die ik las in whitepapers van nieuwe cryptomunten met potentie. Met mijn huidige ervaring is duidelijk dat er veel onzin in whitepapers staat. Ook in 2022. Mooie woorden en valse beloftes.

De whitepaper van Shiba Inu Coin, genaamd WoofPaper V2, is een en al gebakken lucht. Er staat amper informatie in over toekomstige ontwikkelingen. De enige poging is het aanwakkeren van het geloof in Shiba Inu, om daarmee haar ShibArmy te laten groeien.

beste-aandelen-laag-risico

Laat je niet brainwashen door Social Media

Ook op haar Social Media kanalen vind je amper tot geen informatie over projectontwikkelingen. Het is louter propaganda en meme om volgers te lokken tot haar ShibArmy. Nogmaals, de marketing van dit team is fenomenaal. Als belegging is het echt waanzin. Waarom geld investeren in een grap? Het ShibaSwap platform is nu niet bepaald een revolutionaire ontwikkeling? En wat zijn haar verwachtingen omtrent de toekomst? Dit komt omdat Shibu Inu geen visie heeft en derhalve geen lange termijn potentieel.

Zoek als belegger niet naar redenen om te Shibu Inu te kopen. Zoek naar redenen om Shibu Inu niet te kopen. Wees kritisch. Wees zorgvuldig in waar je jouw zuurverdiende geld insteekt.

Als je niet kritisch bent, dan neem je informatie snel voor waarheid aan. We worden allemaal beïnvloed, gemanipuleerd of zelfs gebrainwashed door (Social) Media-uitingen. Maar Shiba Inu gaat veel speculanten geld kosten. De munt is niks waard. Kan ook niks. Mijn verwachtingen van Shiba Inu is dat zij geen lange termijn potentieel heeft. De koersverwachting is daarom (minimaal) -90%.

En nog meer marketing

ShibArmy geeft wel eens aan dat Shiba Inu is geassocieerd met Vitalik Buterin. Ook dit is ijzersterke marketing. Shiba Inu heeft bij oprichting de helft van haar cryptomunten zonder toestemming verstuurt naar Vitalik Buterin. Vervolgens hebben ze hier promotie over gemaakt. Een briljante marketingtechniek om associatie te creëren met een échte crypto visionair. Vitalik heeft hier echter niks mee te maken. Meer recentelijk heeft hij vrijwel alles geburned en een kleiner deel overgeboekt naar een goed doel. Ook hier haakt het Shiba Inu marketingteam goed op in. Nu maken ze zelfs promotie met het feit dat Shiba Inu is ingezet voor goede doelen.

Als je maar twintig aandelen of cryptomunten in je leven mag kopen. Zou Shiba Inu hier dan bij horen?

Nieuwe altcoins, zoals Shibu in 2021, kunnen een unieke investering zijn. Met hele kleine bedragen kan groot kapitaal worden verworven. En de kans daarop is mijns inziens hoger dan het winnen van de loterij. Maar Shibu Inu is inmiddels te groot geworden in verhouding tot de potentie die zij heeft. Dit geldt overigens voor 95% van alle cryptomunten (of meer?).

Mochten we zeer risicovol willen speculeren, laten we dan kiezen voor nieuwe “onontdekte” altcoins  met kleine marktwaarde die in potentie een enorme hype kunnen worden. Besef alleen wel dat de kans op geldverlies heel groot is. Het behoort daarom niet tot de beste beleggingen.  

Wat zijn jouw verwachtingen van Shiba Inu? Laat het mij weten in de reacties hieronder.

Reacties
Categorieën