Beginnen met Swing Trading: Aandelen en Crypto
beginnen-met-swing-trading-tips
Daytraden
Happy Investors
Daytraden
05/03/2022
5 min

Beginnen met Swing Trading: Aandelen en Crypto

05/03/2022
5 min

Beste Happy Investor, laten we het hebben over swing trading voor beginners. In dit artikel zullen we uitleggen hoe te beginnen met swing trading. We zullen ook tips geven voor swing trading in aandelen en crypto. Dit kan interessant zijn. Ervaren swing traders behalen vaak hoge rendementen. Niet noodzakelijk op dagelijkse basis, maar wel op maandelijkse of zelfs jaarlijkse basis. In feite zijn veel fondsbeheerders eigenlijk swing traders die waardeaandelen laag kopen en hoog verkopen.

Op naar financiële vrijheid!

Wat is Swing Trading?

swing-traden-voor-beginners 

Swing trading is een handelsstrategie waarbij beleggers aandelen of andere activa zoals crypto kopen en deze voor een korte periode vasthouden met als doel winst te maken. Dit kan een paar dagen zijn, maar het kan ook weken of zelfs maanden zijn. Het is een populaire day trading strategie en/of korte termijn trading strategie.

De swingtrader streeft ernaar een deel van elke potentiële prijsbeweging of "swing" in de markt te grijpen. De winsten kunnen kleiner zijn aangezien de trader zich concentreert op korte termijn trends en ernaar streeft verliezen zo snel mogelijk weg te werken. Kleine winsten die na verloop van tijd consistent worden behaald, kunnen echter een aantrekkelijk jaarlijks rendement opleveren.

Je kan op verschillende manieren met swing trading beginnen. Wij geven de voorkeur aan de “lange termijn” swing trading tactiek. Hierbij koop je aandelen op basis van waardering en momentum. Houd dit gedurende enkele maanden. Rendement kan oplopen tot 30% tot zelfs 100%. Swing trading in Value aandelen kan zeer krachtig zijn.

Een andere manier om te profiteren van prijsvolatiliteit, is swing trading in crypto. Kleine crypto zijn zeer volatiel. Maar ook grotere cryptomunten kunnen tot 50 – 100% schommelen in enkele maanden. Het probleem met crypto is echter dat je moet swing traden op basis van technische analyse. Terwijl aandelen kunnen worden verhandeld op basis van waardering en intrinsieke waarde. Dat is beslist meer op feiten gebaseerd en daarom minder riskant.

gratis-cursus-beleggen

Hoe swing trading werkt

De swingtrader analyseert patronen in de handelsactiviteit om een aandeel te kopen of te verkopen om te profiteren van prijsbewegingen, meestal in de richting van een trendy aandeel. Eenvoudig gezegd is het kopen op dieptepunten en verkopen op hoogtepunten ook swing trading. Bij het handelen in aandelen komen swing trading strategieën van pas bij zowel large cap als small cap aandelen. Omdat deze aandelen aanzienlijke handelsvolumes hebben, geven ze beleggers inzicht in hoe de markt het bedrijf en de prijsbewegingen van zijn activa ziet.

Zoals elk ander type trading strategie, is swing trading vol risico's. Swing traders worden geconfronteerd met een verscheidenheid aan risico's, waarvan de meest voorkomende het gap risico is. De prijs van een aandeel of crypto beweegt aanzienlijk op en neer als gevolg van nieuws of financiële ontwikkeling (bijvoorbeeld de winst per aandeel) die plaatsvinden terwijl de markt gesloten is, hetzij 's nachts of tijdens het weekend.

De schok van onverwacht nieuws zal worden weerspiegeld in de openingskoers. Hoe langer de markt gesloten is, hoe groter het risico. Abrupte veranderingen in de richting van de markt vormen ook een risico. Swing traders kunnen verliezen op lange termijn trends door zich te concentreren op kortere positie tijden. Oftewel: investeren in slechte bedrijven puur op basis van momentum, zonder het lange termijn perspectief in achting te nemen. Wij kunnen je leren hoe je dit voorkomt.

cursus-beleggen-aandelen

Hoe beginnen met swing trading in aandelen?

hoe-swing-trading-in-aandelen

Hieronder geven we enkele tips om te beginnen met swing trading in aandelen. Om te beginnen heb je uiteraard een beleggingsrekening nodig. Omdat swing trading frequent kopen/verkopen impliceert, is het belangrijk om een broker te kiezen met lage commissie/transactiekosten. Dit zal je geld besparen.

Bekijk hier de beste beleggingsplatformen.

Een andere tip is om te investeren in je kennis en ervaring. Aandelenkoersen worden bijvoorbeeld beïnvloed door vele factoren. Het kan gaan om macro-economische veranderingen, zoals rente en inflatie. Het kan ook specifiek zijn voor de industrie, zoals ontwrichtende innovatie of toegenomen concurrentie. Swing trading in aandelen is dus niet volledig gebaseerd op het aandeel. Weet dit, en je zal je kansen op succes vergroten.

Tips voor swing trading met aandelen

Hieronder vind je andere tips om te beginnen met swing trading in aandelen.

Maak gebruik van grafiekpatronen: Gebruik een patroonherkenningsscanner (pattern recognition scanner) om omkeerpatronen te identificeren. Zoals een dubbele top of drievoudige top grafiekpatroon. Ontdek de belangrijkste grafiekpatronen en de betekenissen door te lezen over aandelen grafiekpatronen.

Volg de economische kalender: Houd de economische kalender in de gaten. Die kan jekan helpen bij het bepalen van de sterkte van de economie van een land, evenals potentiële handelsmogelijkheden of risico's in de toekomst.

Houd rekening met winstkalenders: Verwervingskalenders kunnen je helpen om te anticiperen op plotselinge koersbewegingen. Bij onder- of boven verwachting zal een aandeel dalen of stijgen.

Geef extra aandacht bij het handelen in penny stocks: Penny stocks zijn zeer speculatieve beleggingen, dus wees voorzichtig bij het verhandelen ervan. Hoewel de instabiliteit van de penny aandelenmarkten grote handelskansen biedt, brengt het ook grotere risico's met zich mee.

Gebruik Earnings revisies (EPS): bij Happy Investors selecteren we onze beste aandelen zowel op groei als op waardering. Om de beste waarde aandelen te bepalen, gebruiken we betaalde databases. Deze databases analyseren verschillende factoren, zodat ze de relatieve waarde van een aandeel ten opzichte van zijn concurrenten kunnen bepalen. Voor swing trading in aandelen is het belangrijk om de relatieve waarde te kennen. Als een aandeel relatief ondergewaardeerd is, kan het opveren. Een swing trade kan worden uitgevoerd om laag te kopen en hoog te verkopen, gebaseerd op de relatieve waardering. Of, als alternatief, kan je aandelen swing traden gebaseerd op winstherzieningen (EPS revisies). Als aandelen naar verwachting meer winst maken, zullen ze waarschijnlijk op de korte termijn stijgen.

value-aandelen

Hoe beginnen met swing trading in crypto?

hoe-swing-traden-in-crypto

Om te beginnen is swing trading in crypto nog riskanter dan aandelen. De hoge volatiliteit kan leiden tot aanzienlijke prijsdalingen. Het probleem met crypto trading is dat er minder fundamentele basis is. Crypto kan niet gewaardeerd worden zoals aandelen. Er is geen winst (of verlies). Dus, crypto swing trading moet worden gedaan met technische analyse en andere day trading strategieën zoals news trading.

Tips voor swing trading met crypto's

Hier zijn enkele tips om te beginnen met swing trading in crypto's.

Demo rekening: Als je niet zeker weet of swing trading in crypto's geschikt is voor je is, kan je met een demo-account de markten in real-time traden met fictief geld. De meeste day trading brokers bieden een gratis demo-account met virtueel geld, zodat geen eigen geld riskeert tijdens het testen van je swing trading strategie.

Let op Bitcoin: Omdat de meeste altcoins onlosmakelijk verbonden zijn met de

Reacties
Categorieën