Geld besparen op auto? Voorkom deze (grote) fouten!
Geld besparen op auto? Voorkom deze (grote) fouten!
Geld Besparen
Happy Investors
Geld Besparen
11/30/2019
8 min

Geld besparen op auto? Voorkom deze (grote) fouten!

11/30/2019
8 min

Beste Happy Investor, geld besparen op auto is een van de slimste dingen die je kan doen wanneer het aankomt op geld. Een auto levert niks op, en kost je alleen maar geld. Dus zoveel mogelijk geld besparen op een auto is cruciaal. Hoewel iedereen dit wel weet, maakt men toch heel vaak dezelfde fouten. Kostbare fouten, waardoor je veel minder geld bespaart op auto’s dan dat je zou kunnen doen. In dit artikel neem ik je mee met slimme bespaartips op een auto, als ook hoe je grote fouten kan voorkomen. Dit is immers een kwestie van slim omgaan met geld, dus laat dat gratis geld dan zeker niet liggen.

Als je deze bespaartips op je auto daadwerkelijk toepast, zal je jaarlijks duizenden euro’s besparen. Wat zou je doen met dat geld? Lees dus snel verder!

Geld besparen op auto tip 1. Laat je niet beïnvloeden bij het kopen van een auto

Als je vaker een van mijn blogs leest over het bereiken van financiële onafhankelijkheid, dan weet je inmiddels al dat sociale factoren funest zijn voor je bankrekening. Mensen zijn sociale wezens, en sociale factoren zoals sociale druk, de standaard in je leefomgeving en je zelfperceptie die wordt gevormd door deze sociale factoren, hebben dus een behoorlijke invloed op de keuzes die je maakt. Denk niet dat je altijd keuzes maakt die het beste voor jou zijn. Je keuzes worden beïnvloed door je sociale omgeving. Denk hierbij aan de meningen van je familie of vrienden. En dan nog maar te zwijgen over de slimme marketing van bedrijven die hierop inspelen. Dus wat heeft dit allemaal te maken met geld besparen op auto? Alles.

Wanneer je veel geld wilt besparen op het kopen van een auto zal je zelfcontrole moeten hebben. Laat je niet beïnvloeden door de sociale omgeving of door slimme marketing. Als jouw vrienden allemaal dure auto’s rijden, zal je zelf eerder geneigd zijn om ook een dure of duurdere auto te kopen. Want ja, anders hoor je er niet meer bij toch? Hetzelfde geldt voor familie en je leefomgeving. Stel je eens voor dat je buurman een duurdere auto heeft dan jij… Sommige mensen kunnen dit niet hebben, en gaan zelf ook een dure auto kopen. Kansloos! Je zou juist moeten lachen over hoe dom de buurman is dat hij geld weggooit, want een auto kost alleen maar geld en je zal er nooit extra geld door verdienen (tenzij je taxichauffeur bent).

Ook marketing is gevaarlijk. Negeer de reclame over hoge status dankzij een luxe auto. Er is een kleine kern van waarheid, maar er zijn slimmere manieren om een hoge status te bereiken zoals door te investeren in jezelf om meer geld te verdienen.

Geld besparen op auto tip 2. Koop nooit een nieuwe auto. Koop tweedehands en bespaar veel geld op je auto.

Een nieuwe auto is een van de fijnste ervaringen die wij luxe paardjes ons kunnen wensen. Heerlijk die lucht van nieuw leder, en het strakke, glimmende uiterlijk van onze nieuwe wagen. Maar deze fijne ervaring heeft een hoog prijskaartje. Heel hoog. Want zodra jij met je mooie nieuwe auto uit de garage rijdt, ben je duizenden euro’s lichter. Koop dus nooit een nieuwe auto. Koop desnoods een tweedehands auto waar een paar duizend kilometer op staat, maar koop nooit een nieuwe auto. Alleen met deze tip kan je al duizenden euro’s geld besparen op je auto.

Wanneer je een nieuwe auto moet (of wilt) kopen, is het de beste keuze om een tweedehands wagen aan te schaffen. Ga voor een auto met een kilometer range tussen de 20.000 – 50.000. Deze auto’s zijn nog relatief nieuw en vergen weinig onderhoudskosten. Zodra je tweedehands auto’s boven de 100.000 km gaat aanschaffen, zal je rekening moeten houden met hogere onderhoudskosten. De aanschafwaarde is dan weliswaar lager, maar de totale kosten zolang je met de auto rijdt (aanschaf, onderhoud, benzine verbruik, …) is hoger.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Geld besparen op auto tip 3. Soms is leasen goedkoper dan kopen

Kan je het nu toch echt niet weerstaan om een nieuwe (dure) auto te kopen? Kies dan het beste van het slechtste en ga voor leasen in plaats van kopen. Want als je een luxe auto wilt rijden die 100% nieuw is, dan blijkt uit onderzoek dat leasen goedkoper is. Maar wel alleen als je een luxe auto wilt. Dat is ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor private lease in plaats van kopen.

Toch heeft leasen ook wel een paar voordelen waardoor je kan overwegen om toch eerder een auto te leasen dan te kopen. Zowel voor particulier, maar zeker ook zakelijk. Verreweg het grootste voordeel is de service en aanzienlijk minder zorgen. Bij Private Lease hoef je je nooit meer zorgen te maken over reparaties en onderhoud. Dit is allemaal inclusief. En een ander groot voordeel is dat je geen hoge aanschafwaarde hoeft te betalen. Dit bespaart je de financiële klapper, waardoor je de uitgave meer over de tijd kan spreiden. Zo kan je bijvoorbeeld 10.000 euro aan aanschafwaarde besparen.

Zelf heb ik wel het een en ander verdiept in leasen in plaats van kopen. Zo weet ik dus ook dat in sommige gevallen een auto leasen goedkoper is. Hierbij is het wel belangrijk dat je kiest voor een goede leasemaatschappij. Eentje met persoonlijke service en waarbij inclusief ook echt inclusief betekent. Een reden om voor leasen te kiezen is de ontlasting en service, maar let daarbij goed op de prijs uiteraard. Anders kan je net zo goed een tweedehands auto kopen. Als je (startende) ondernemer bent dan kan je het beste financieel leasen in plaats van private lease. Dat bespaart je privé een hoop geld!

Geld besparen op auto tip 4. Bespaar geld op je autoverzekering

De eerste drie bespaartips gingen over geld besparen op auto bij de aankoop. Maar je kan natuurlijk ook veel geld besparen op een auto die je al hebt. Zo is de autoverzekering een grote kostenpost die bijna nooit iets op levert. Daarop moet je zoveel mogelijk besparen. Niet door je autoverzekering te annuleren, dat mag wettelijk gezien niet eens, maar door jaarlijks over te stappen. De markt voor autoverzekeringen is zeer competitief. Aanbieders proberen elkaar kapot te concurreren, door steeds maar weer met unieke acties te komen. Als consument kunnen wij hier mooi van profiteren door ieder jaar overstappen van autoverzekering. En geloof mij, dat is ook nog eens makkelijk geld verdienen.

Want er zijn vergelijkingssites voor autoverzekeringen waarbij je binnen een paar seconde kan achterhalen hoeveel geld je wel niet kan besparen op je huidige autoverzekering. Deze vergelijkingssites kunnen je ook geheel ontlasten bij het overstappen. Met een paar klikken op de knop ben je overgestapt, en de rest wordt allemaal voor je geregeld. Zo is Pricewise de beste websites voor het overstappen op je autoverzekering.

Geld besparen op auto tip 5. Bespaar geld op je auto door zuinig gebruik en benzine verbruik

Een andere manier om geld te besparen op auto is door er zuinig mee om te gaan. Niet alleen in gebruik, maar ook dankzij zuinig benzine verbruik. Hieronder heb ik een aantal slimme bespaartips voor je op een rijtje gezet:

  • Gebruik de auto zo min mogelijk. Dit is een logische bespaartip. Zo zijn de korte ritjes vaak het duurste, zoals even om boodschappen of naar de sportschool. In plaats daarvan kan je beter de fiets gebruiken. Dat is niet alleen veel beter voor je gezondheid, maar ook bespaar je daarmee stiekem best wel wat geld op jaarbasis.
  • Ga zuinig om met je auto. Ga met je auto om alsof het je vrouw of man is. Smijt niet onnodig hard met deuren, en pas op met eten en drinken in de auto. Rijd niet met piepende banden weg en scheur door de bochten (alhoewel dat wel lachen is!). Dit alles zorgt voor minder schade en slijtage, wat goed is voor de portemonnee.
  • Ramen dicht en minimaliseer de airco. Dit is een grotere besparing dan je zou denken. Door je ramen dicht te houden heeft de auto minder weerstand, waardoor je zo’n 8 tot 10% benzine kan sparen.
  • Check maandelijks de bandenspanning. Het is een kleine moeite om iedere maand een keertje je banden op te pompen. Hoe voller de band, hoe minder weerstand deze heeft op de weg. Daarmee bespaar je tot wel 4% benzine per jaar.
  • Zuinig rijden om tot wel 40% benzine per jaar te besparen. Je kan veel geld op een auto besparen door zuinig te rijden. Denk hierbij aan rijden in de juiste versnelling (80 in zijn 5), het uitrijden van je auto door op tijd gaspedaal loslaten, en 100 km per uur rijden in plaats van 120 km per uur. Het is namelijk zo dat hoe harder je rijdt, hoe exponentieel meer benzine je verbruikt. Je verbruikt zo’n 30% meer benzine wanneer je 120 km per uur rijdt.

Mijn beste bespaartip op benzine

Het meeste geld op benzine kan je besparen door zachter te rijden (dus 90 km per uur) of door de auto niet te gebruiken. Mijn beste bespaartip hiervoor is door minimaal 1 dag in de week thuis te werken. Als je thuiswerkt bespaar je sowieso 20% benzine per jaar, omdat je simpelweg 1 dag minder naar het werk hoeft. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan. Door een dagje thuiswerken bespaar je ook de reistijd. Sommige mensen rijden tot wel 3 uur op een dag. Wat zou jij doen met 3 uur extra per dag!? En daarnaast kan je thuis ook nog eens veel effectiever werken. Je wordt niet gestoord door mensen die een praatje willen houden of door kansloze meetings waar je niet bij hoeft te zijn. Ook je baas zal blij zijn, want wie effectiever werkt zal beter presteren op het werk.

Conclusie over geld besparen op auto: de beste tips

In dit artikel hebben we gezien hoe we veel geld op een auto kunnen besparen. Dit begint al met het kopen van een auto. Maak niet de grote fout om een nieuwe auto te kopen. Je kan duizenden euro’s besparen door een tweedehands auto te kopen, ofwel door een auto te leasen. Daarnaast kan je veel geld besparen op de auto die je al hebt. Verreweg de grootste financiële winst die je kan behalen is door te bezuinigen op je autoverzekering. Dit kan door jaarlijks overstappen, waardoor je ieder jaar een betere deal krijgt.

Bovendien hebben we gezien dat je ook geld kan besparen op je auto door er zuiniger mee om te gaan. Niet alleen met je auto zelf, maar ook met de benzine die je erin stopt. Zonde van het geld! Bespaar op je benzine door minder hard te rijden (90 of 100 km per uur) of door de auto gewoon helemaal niet te gebruiken. Op dit laatste kan je snel resultaat boeken door op korte afstanden de fiets te pakken en ook door een dagje in de week thuis te werken.

Ik hoop dat je dankzij dit artikel meer financiële vrijheid zal krijgen. Dit is namelijk mijn persoonlijk doel waar ik andere mensen mee probeer te helpen. Slimme bespaartips zoals deze dragen daarbij aan. Maar het is nog beter door meer geld te verdienen. De be

Reacties
Categorieën