Hoeveel Investeren in SynVest: Hoeveel Geld/Dividend Krijg Ik?
Hoeveel Investeren in SynVest: Hoeveel Geld/Dividend Krijg Ik?
Beleggen in Vastgoed
Happy Investors
Beleggen in Vastgoed
07/05/2021
7 min

Hoeveel Investeren in SynVest: Hoeveel Geld/Dividend Krijg Ik?

07/05/2021
7 min

Beste Happy Investor, in de categorie over “10.000 euro investeren in” gaan we kijken naar wat individuele beleggingen ons kunnen opleveren. In dit artikel gaan we het hebben over hoeveel investeren in SynVest. Dit is een van mijn favoriete vastgoedfondsen, zoals je kan teruglezen in mijn vergelijking van de beste vastgoedfondsen.

De centrale vraag in dit artikel is: hoeveel levert investeren in SynVest op? Hieronder vind je het antwoord aangevuld met praktische tips over rendement, risico en belastingen.

Laten we beginnen!

Inhoudsopgave:

Eenmalig 10.000 euro investeren in SynVest: dit levert het op
Jaarlijks 10.000 euro investeren in SynVest: dit levert het op
Andere scenario’s over hoeveel beleggen in SynVest
Hoeveel moet ik investeren in SynVest om 10.000 euro dividend per jaar te ontvangen?
Conclusie over 10.000 euro investeren in SynVest

Eenmalig 10.000 euro investeren in SynVest: dit levert het op

hoeveel-beleggen-synvest

SynVest is een Nederlands organisatie die meerdere investeringsmogelijkheden aanbiedt. Ze bieden naast een Nederlands vastgoedfonds ook een Duits vastgoedfonds aan. En daarnaast bieden ze ook beleggingsopties binnen de aandelenmarkt aan. Een volledig overzicht hieromtrent lees je in mijn SynVest review.

Beleggen bij SynVest vastgoedfondsen kent een aantal voordelen, waaronder die van een hoog jaarlijks dividend. We mogen hierbij uitgaan van een gemiddeld jaarlijks dividend van 8,1%. In de tabel hieronder vind je het resultaat.

10000-euro-investeren-in-synvest

Bron: Rekentool Happy Investors Mindset – 10.000 euro in SynVest investeren

Bij eenmalig 10.000 euro investeren in SynVest zien we dat we behoorlijk wat geduld moeten hebben. Na tien jaar zou onze inleg circa €17.800 waard zijn. Na twintig jaar €31.600, en na dertig jaar €56.400. Deze berekening is inclusief 2% inflatie, maar exclusief belastingen.

Hierbij heb ik wel belangrijke kanttekeningen:

  • Het betreft hier een passief inkomen
  • We gaan uit van herinvestering van het dividend (jaarlijks)
  • Dit fonds keert voorschotdividend uit die je kan herinvesteren. Dit is niet meegenomen in de tool en zou leiden tot een (iets) beter resultaat
  • Het fonds dient 30 jaar te blijven bestaan (of overstappen)
  • (Eventuele) uitstapkosten zijn niet meegenomen

Eenmalig 10.000 euro investeren in SynVest zal ons geen financiële vrijheid geven. Hiertoe hebben we twee opties, namelijk (1) meer investeren of (2) hoger rendement halen.

Een maandelijkse inleg die gepaard gaat met een gediversifieerde beleggingsportefeuille zal op de lange termijn leiden tot enorme vermogensopbouw! – Happy Investors Mindset

Ter illustratie: ik streef naar een gemiddeld jaarlijks rendement van 14%. Eenmalig 10.000 euro investeren tegen 14% per jaar geeft na dertig jaar €277.900. Dat is €221.00 meer dan de 8% bij SynVest. Hoe ik dit haal leer ik je op de Happy Investors Community.

PS: om bovenstaande te berekenen (afbeelding) gebruik ik mijn eigen rekentool. Deze tool kan je bij de gratis trainingen beleggen downloaden.

Jaarlijks 10.000 euro investeren in SynVest: dit levert het op

jaarlijks-investeren-vastgoedfonds

Bron: Rekentool Happy Investors Mindset – jaarlijks 10.000 euro in SynVest investeren

In de tabel hierboven zien we het scenario waarbij we jaarlijks 10.000 euro investeren in SynVest. De uitgangspunten blijven hetzelfde, we leggen nu enkel meer geld in. Het resultaat is duidelijk.

Na tien jaar zou je inleg circa €139.200 waard zijn. Na twintig jaar €386.900. En na dertig jaar zelfs €828.000! Uiteraard moeten we hier nog belasting van aftrekken. Dit is echter persoonsgebonden en kan ik niet verrekenen in de tool. Hoe dan ook, de essentie is duidelijk: wie ervoor kiest om jaarlijks €10.000 te investeren in SynVest kan daardoor een enorm vermogen opbouwen.

Met andere woorden: de lange termijn belegger met geduld wordt beloond middels het dividend-op-dividend effect. Immers, door het continue (her)investeren van je geld kan je een enorm kapitaal opbouwen.

Meer over SynVest weten? Klik hier voor meer informatie

Risicospreiding is een must

Let wel dat risicospreiding van groot belang is. Het is onverstandig om al je geld te investeren in een enkel vastgoedfonds. Een richtlijn die ik voor mijzelf hanteer is om niet meer dan 10% van mijn totale vermogen te beleggen in één fonds of ETF.

Tip: bij SynVest kan je eenvoudig schakelen tussen zowel het Duitse- en Nederlandse vastgoedfonds. Maak gebruik van die optie dat je het bedrag verspreidt over beide fondsen. Dit geeft extra spreiding over in ieder geval twee aparte vastgoedfondsen (het zijn aparte B.V. ’s).

Probeer echter wel de 10% van het totaal aan te houden. Dit betekent dat als je minder geld hebt, je ook een kleiner aandeel in SynVest kan investeren.

Tot slot, het is van groot belang dat je niet alleen risico spreidt binnen de vastgoedmarkt. Zo gaf ik hierboven al aan dat wij Happy Investors streven naar 14% gem. jaarlijks rendement. Dit doen we door een juiste mix aan laag- en hoog-risico investeringen met veel spreiding in aandelen, vastgoed, en andere activa.

Jaarlijks 10.000 euro investeren tegen 14% zou na dertig jaar 2,5 miljoen opleveren. Dit is dan ook hoe ik financieel vrij ben op mijn 29ste. Nu is mijn doelstelling om financieel onafhankelijk te worden op mijn 35ste. Niet omdat ik wil stoppen met werken, maar omdat het kan en dit keuzevrijheid geeft.

Tip: een goed begin is cruciaal voor schulden aflossen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Cursus Financiële Onafhankelijkheid – met €200 per maand financieel vrij worden
  • Cursus Beginnen met Beleggen – hoger rendement én later risico
  • Cursus ETF & Dividend – beter dan gemiddeld beleggen in ETFs & dividend
  • Aandelen abonnement – unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement
  • Happy Investors Community – krijg alle HIM cursussen + aandelen abonnement +  coaching + community met 75% korting.

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

Andere scenario’s over hoeveel beleggen in SynVest

Uiteraard zijn er ook nog andere scenario’s. Zo kan het zijn dat je meer geld hebt en dus ook een hoger bedrag kan inleggen. Hieronder vind je de berekeningen voor enkele geldbedragen als inleg. We blijven uitgaan van 8,1% jaarlijks dividend dat wij herinvesteren. Daarbij zien we de krachtige combinatie tussen lange termijn beleggen en het herinvesteren van dividend:

hoeveel-investeren-vastgoedfonds

Bron: berekening Happy Investors Mindset over hoeveel beleggen in Synvest (excl. belastingen)

Een eenmalige inleg van €25.000 beleggen in SynVest levert ons behoorlijk wat geld op. Ook als wij €50.000 of €100.000 gaan beleggen in SynVest kunnen we een serieuze som met geld accumuleren op de lange termijn.

Uiteraard komt hier wel weer de regel van risicospreiding naar boven. Stel dat je in totaal €50.000 hebt, dan is het zeer onverstandig om de volle 100% te beleggen in louter SynVest. Als je mijn richtlijn van 10% gebruikt, kom je uit op een totale investering van €5.000.

Dit klinkt als weinig. En het klinkt misschien ook omslachtig om tien verschillende investeringen te maken. Immers, dit is meer tijdrovend en de complexiteit neemt toe. Mijns inziens weegt de extra tijd en complexiteit echter niet op tegen de voordelen van risicospreiding.

goedkoop-aandelen-beleggen

Hoeveel moet ik investeren in SynVest om 10.000 euro dividend per jaar te ontvangen?

Bij dividendbelasting is de regel dat de belastingdienst voor particulieren met 15% dividendbelasting rekent. Bij de jaarlijkse belastingaangifte kan je deze 15% terugvragen. Je moet echter wel belasting betalen over het fictieve rendement die de belastingdienst hanteert. Hoe hoog dit is, is afhankelijk van je vermogen dat boven de grenswaarde van box 3 uitstijgt. Als je vermogen lager is dan het heffingsvrij vermogen, dan hoef je geen belasting te betalen. In 2021 is het heffingsvrij vermogen in box 3 verhoogd naar €50.000 of €100.000 met fiscaal partner.

Stel voor het gemak dat wij €100.000 per jaar in box 3 hebben met fiscaal partner. Het dividend van SynVest is gemiddeld genomen 8,1%. In dit geval hoeven wij geen belasting te betalen en ontvangen wij €8100 aan jaarlijks dividend. Over ons vermogen boven de €100.000 rekent de belastingdienst met een fictief rendement van 4,50%. Daarover betalen we 31% belasting. Hieronder vind je een rekening voorbeeld:

hoeveel-belasting-synvest-beleggen

Om 10.000 euro dividend per jaar te ontvangen vanuit onze SynVest investering, dienen we circa €130.000 vermogen in dit fonds te hebben zitten. In dat geval mogen we nergens anders spaargeld hebben, omdat we dan eerder boven de grenswaarde van een ton komen.

Het fictieve rendement waar de belastingdienst mee rekent is vrij fors. Het is daarom van belang dat we een zo hoog mogelijk rendement halen, zonder te veel risico te nemen. Daarom is het mijns inziens verstandig om je meer te verdiepen in de wereld van beleggen. Met meer kennis ben je beter in staat om goede beleggingen te maken. En indien je de juiste combinatie maakt tussen goede beleggingen en een uitgekiende strategie voor risicoverlaging, kan je een hoger jaarlijks rendement genereren.

Hoe hoger het gemiddelde rendement, hoe meer voordeel je eruit haalt en hoe lager de negatieve impact van belastingen.

Anderzijds dienen we ons te beseffen dat het luxe positie is om belasting te moeten afdragen op ons belegd vermogen 😉.

Conclusie over 10.000 euro investeren in SynVest

In dit artikel hebben we twee scenario’s bekeken. Namelijk het eenmalig €10.000 investeren in SynVest, en het jaarlijks investeren van €10.000 euro. Het is evident dat we een groot vermogen kunnen opbouwen met het jaarlijks investeren van €10.000 euro. Daarbij hebben we gerekend met een gemiddeld jaarlijks rendement van 8,1%. Dit is mijns inziens een realistisch rendement dat je kan halen op een lange termijn. Dit kan ook hoger zijn, mits je de juiste kennis opdoet.

Tevens heb je geleerd dat het niet verstandig is om al je geld op één fonds te zetten. Spreid je geld ook over andere fondsen, zoals Corum Investments (review). Maar spreid vooral je geld over andere activa, zoals aandelen, P2P Lending, commodities en alternatieven.

Een maandelijkse inleg die gepaard gaat met een gediversifieerde beleggingsportefeuille zal op de lange termijn leiden tot enorme vermogensopbouw!

Heb jij al ervaringen met SynVest en hoeveel investeer je in dit fonds? Ik ben benieuwd naar jouw mening na dit artikel. Laat het mij weten ineen reactie hieronder 😊.

Reacties
Categorieën