Hoeveel Investeren in BinckBank: hoeveel geld levert mij dat op?
Hoeveel Investeren in BinckBank: hoeveel geld levert mij dat op?
Geld Investeren
Happy Investors
Geld Investeren
07/08/2021
5 min

Hoeveel Investeren in BinckBank: hoeveel geld levert mij dat op?

07/08/2021
5 min

Beste Happy Investor, in deze reeks over ‘hoeveel investeren’ gaan we kijken naar wat individuele beleggingen ons kunnen opleveren. In dit artikel gaan we het hebben over hoeveel investeren in BinckBank. BinckBank is een Nederlands beleggingsplatform waarbij je geld zowel kan laten beleggen als zelf beleggen. Hieronder gaan we meerdere scenario’s bekijken, met de vraag hoeveel een investering ons kan opleveren. Tevens geef ik tips ter inspiratie voor hoger rendement 😉.

Wil je meer van dit soort inzichten? Volg mij via deze website, de nieuwsbrief en Instagram/Youtube voor updates omtrent Mindset & lange termijn beleggen naar financiële onafhankelijkheid.

Update oktober 2021: vanaf nu is BinckBank samengesmolten met Saxo Bank. De beleggingsstrategie van BinckBank zal hierdoor mogelijk nog beter worden (voor hoger rendement).

Laten we beginnen!

Inhoudsopgave:

Hoeveel Investeren in BinckBank: hoeveel geld levert mij dat op?
Hoeveel Investeren in BinckBank? Dit kan eenmalig 10.000 euro opleveren
Hoeveel Investeren in BinckBank? Dit kan jaarlijks 10.000 euro opleveren
Hoeveel moet ik investeren in BinckBank om 10.000 euro dividend per jaar te ontvangen?
Hoeveel investeren in BinckBank als ik zelf wil beleggen?

Hoeveel Investeren in BinckBank? Dit kan eenmalig 10.000 euro opleveren

In onze vraag over hoeveel investeren in BinckBank gaan we eerst kijken naar het scenario waarin wij eenmalig 10.000 euro beleggen. Hoeveel geld zou dit ons opleveren? Om dit te beantwoorden zijn er een paar belangrijke uitgangspunten. Ik heb deze voor je op een rijtje gezet:

  • Je kiest ervoor om te laten beleggen (bekijk hier mijn onderzoek naar laten beleggen vergelijken wie de beste aanbieders zijn)
  • BinckBank genereert gemiddeld 6% netto rendement per jaar (na aftrekkosten)
  • Je laat continue je geld herinvesteren voor de lange termijn
  • Inflatie is gemiddeld 2% per jaar

Je kan er voor kiezen om zelf te beleggen, daar zal ik je straks meer over vertellen. In dit scenario gaan we ervan uit dat we BinckBank voor ons laten beleggen (passief inkomen). Daarbij doe ik de aanname dat we jaarlijks 6% netto rendement uit ontvangen. Dit is gebaseerd op de beleggingsstrategie van BinckBank en hun prestaties uit het verleden. Ook is dit in lijn met wat aandelen en obligaties historisch gezien zouden bieden (circa 6 – 8% bij juiste spreiding).

Tot slot is het belangrijk dat je dit geld continue laat herinvesteren. Dit is een belangrijk principe bij geld voor je laten werken, waarbij je rendement op rendement laat accumuleren voor exponentiele groei.

Als wij eenmalig €10.000 investeren in BinckBank tegen 6% gemiddeld, hoeveel levert ons dit op?

Na tien jaar zou onze eenmalige investering van €10.000 in totaal €14.633 waard zijn (excl. belastingen). Na twintig jaar is dit €21.411 en na dertig jaar €31.330 (excl. belastingen). De ontwikkeling zien we in de grafiek hieronder.

Alhoewel dit geld volledig passief inkomen is (je hoeft er niks voor te doen behalve risico lopen), voelt het toch als weinig aan na 10 – 30 jaar. Laten we onderzoeken hoe we meer geld kunnen halen uit onze investering bij BinckBank!

hoeveel-beleggen-binckbank

Hoeveel Investeren in BinckBank? Dit kan jaarlijks 10.000 euro opleveren

Een eerste manier waarop wij meer geld kunnen verdienen is door onze inleg te verhogen. Wat als we niet eenmalig €10.000, maar ieder jaar dit bedrag investeren in BinckBank? Hoeveel geld zou ons dat kunnen opleveren?

Laten we eens naar de grafiek kijken, waarbij we dezelfde uitgangspunten van hierboven aanhouden:

hoeveel-investeren-in-binckbank

Het resultaat spreekt voor zich! Door ieder jaar €10.000 te investeren in BinckBank zouden we een enorm vermogen kunnen opbouwen op de lange termijn. Na tien jaar zou onze investering €123.000 waard kunnen zijn. Na twintig jaar €305.000 en na dertig jaar zelfs €570.000 (excl. belastingen).

Je ziet, dat is de kracht van rendement-op-rendement. Door het continue investeren en herinvesteren bij de BinckBank (of ieder ander platform), kan ons vermogen exponentieel toenemen.

Overigens geeft de berekening van BinckBank aan dat ze een hoger rendement kunnen halen op de lange termijn, maar dit is vermoedelijk zonder 2% inflatie:

rendement-berekenen-binckbank

Bron: berekening BinckBank 10.000 euro per jaar investeren

Meer weten over de berekening? Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard is dit een prima resultaat, maar het kan zelfs beter. Immers, nu kiezen we ervoor om te laten beleggen bij BinckBank, maar we kunnen ook zelf beleggen met een hoger rendement én lagere kosten als streven. Om je de kracht van hoger rendement te illustreren, deel ik je mijn persoonlijke situatie.

Ik streef naar een gemiddeld jaarlijks rendement van minimaal 14% per jaar. Vooralsnog zit ik na vijf jaar echter nog boven de +18% rendement. Op de Happy Investors Community help ik mijn leden om eenzelfde rendement te behalen door middel van een uitgekende beleggingsstrategie voor hoger rendement én lager risico.

Als je ieder jaar €10.000 euro investeert tegen 14%, zou ons vermogen na tien jaar €193.000 waard zijn. Na twintig jaar €779.000 en na dertig jaar zelfs €2.553.000 (excl. belastingen).

En ja, dit is echt mogelijk waarbij 14% voor gevorderden is maar niet onrealistisch hoog. Zo kan de gemiddelde belegger 10% halen, en de echt gevorderden halen structureel +20%.

Meer weten over mijn beleggingsstrategie? Klik hier voor meer informatie over de online cursus beleggen.

rendement-binckbank-berekenen

Hoeveel moet ik investeren in BinckBank om 10.000 euro dividend per jaar te ontvangen?

Bij de BinckBank werken ze niet met dividenduitkeringen. Wanneer je kiest voor het laten beleggen, mag je een bepaald jaarlijks rendement verwachten. Hoe hoog dat is, is afhankelijk van je risicoprofiel. Dit rendement zie je terug in de vorm dat jouw belegd vermogen steeds meer waard wordt (op de lange termijn).

Indien je louter wilt investeren voor dividend, dan is BinckBank niet de juiste keuze. In dit geval kan je beter kiezen voor dividendbeleggingen. Een voorbeeld hiervan zijn vastgoedfondsen. Zo kan je bij de beste vastgoedfondsen een jaarlijks dividend van circa 6,5 – 8,5% ontvangen. Ook hier gaat het om passief inkomen, waar je “niks” voor hoeft te doen.

Een andere optie is het investeren in dividendaandelen en -ETFs. De hoogte van het dividend hangt af van je keuzes. Zo zijn er aandelen en ETFs die jaarlijks circa 2 – 4% dividend uitkeren, maar je hebt ook hoog dividendaandelen die 6 – 10% dividend uitkeren. Dit wilt overigens niet zeggen dat hoog dividendaandelen een betere belegging zijn. Het koersrendement speelt ook een bepalende rol.

Over het algemeen mag je uitgaan van circa 6% dividend per jaar indien je een goede spreiding tussen vastgoedfondsen, aandelen, ETFs, REITs, et cetera aanhoudt. Bij 6% dividend per jaar zou je met een vermogen van €200.000 zo’n €12.000 dividend per jaar ontvangen. Haal hier nog wat belasting van af, en je komt op de €10.000 per jaar.

Hoeveel investeren in BinckBank als ik zelf wil beleggen?

Uiteraard is het een persoonlijke kwestie hoeveel te investeren in BinckBank als je kiest voor zelf beleggen. Als richtlijn kan je de voorbeelden van hierboven gebruiken. Zo is het marktgemiddelde van de beste ETFs circa 9 – 11% per jaar.

Ben je meer gevorderd en ga je in beleggen in individuele aandelen? In dat geval kan je tussen de 10 – 20% halen. Hoe meer kennis en ervaring je hebt, hoe potentieel hoger je rendement zou kunnen zijn. Tevens neemt het risico meestal toe indien je streeft naar hoger rendement. Bij foute keuzes kan je veel geld verliezen.

Een andere vraag is of BinckBank überhaupt wel de juiste keuze is voor zelf beleggen. Als je het mij vraagt namelijk niet. Hedendaags zijn er veel aanbieders, en de meeste hebben een beter aanbod dan BinckBank. Zo zijn ze niet alleen goedkoper, maar ook hebben ze een groter assortiment van ETFs, aandelen, beleggingsfondsen, et cetera.

Wil je meer weten? Klik hier voor de beste beleggingsplatformen vergelijken.

En, hoeveel wil jij investeren in BinckBank of een andere platform? Laat het mij weten in een reactie hieronder zodat we erover kunnen sparen 😉.

Reacties
Categorieën