Beste hoog dividend aandelen voor dividend op dividend
Beste hoog dividend aandelen voor dividend op dividend
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
12/12/2020
12 min

Beste hoog dividend aandelen voor dividend op dividend

12/12/2020
12 min

Beste Happy Investor, wie streeft naar ultieme financiële vrijheid zou beslist het beleggen in dividend willen overwegen. Als je het mij vraagt, is dividend een pure vorm van passief inkomen. Dit betekent dat er geld binnenkomt, zonder dat je hier veel inzet voor hoeft te leveren. Daarbij maak je gebruik van het krachtige effect genaamd dividend op dividend. In het bijzonder kan het hierbij interessant zijn om te investeren in hoog dividend aandelen. Zeker als je al wat meer vermogen hebt. Wat hierbij belangrijk is, is dat je investeert in de juiste hoog dividend aandelen. Zo genereren de beste hoog dividend aandelen op lange termijn een langzame doch stabiele groei, met als gevolg dat jouw vermogen exponentieel kan groeien.

In dit kennisartikel neem ik je eerst mee in de wereld van dividend op dividend. Ik leg je de simpele doch effectieve strategie uit om op lange termijn financieel vrij te worden. Daarnaast vind je hieronder de beste hoog dividend aandelen voor de lange termijn.

Lees snel verder

Inhoudsopgave:

Waarom hoog dividend aandelen perfect zijn voor dividend op dividend
Het dividend op dividend effect leidt tot financiele vrijheid op de lange termijn
Beste hoog dividend aandelen voor 2021
Hoe beleggen in hoog dividend aandelen? De beste strategie voor beginners

Hoe het dividend op dividend effect leidt tot financiële vrijheid op de lange termijn

Hieronder vind je de beste hoog dividend aandelen voor de lange termijn. Maar eerst even iets over het dividend op dividend effect. Dit is namelijk de grote reden waarom je zou willen beleggen in hoog dividend aandelen. Dit effect zorgt ervoor dat je vermogen ieder jaar groter en groter wordt, omdat je ieder jaar extra dividend op dividend krijgt. Je kan dit vergelijken met een kleine sneeuwbal die je van de sneeuwberg afrolt. In het begin rolt de kleine sneeuwbal traag van de berg af. Maar in de loop der tijd wordt de sneeuwbal groter en groter, en rolt het sneller en sneller. Voor dat je het weet, heb je een gigantische sneeuwbal. Oftewel: een gigantische pot met geld.

Persoonlijk vind ik het nadeel aan dividend beleggen dat je er geduld voor moet hebben. Maar de grote voordelen zijn het dividend op dividend effect en het relatief lagere risico in vergelijking tot groeiaandelen. Wel ligt het rendement iets lager.

Om je meer gevoel te geven, zal ik het dividend op dividend effect aantonen met een rekenvoorbeeld. Daarbij is het belangrijk om te weten dat het historisch gemiddeld rendement van hoog dividend aandelen op 11% ligt. In ons rekenvoorbeeld houden we rekening met 2% inflatie. En laten we voor de eenvoud ervan uitgaan dat we maandelijks 500 euro kunnen inleggen. Bij deze gegevens krijgen we:

beste-hoog-dividend-aandelen-tips

In de bovenstaande grafiek zie je de kracht van hoog dividend aandelen. De lijnen stijgen steeds sneller. Net zoals de sneeuwbal steeds sneller gaat rollen. De oranje lijn zou jouw vermogen kunnen worden op de lange termijn. De blauwe lijn is het jaarlijks uitgekeerde dividend. Daarbij zie je dat het jaarlijks dividend steeds meer toeneemt. Tot zelfs 50.000 euro dividend per jaar na een periode van 25 jaar!

hoog-dividend-aandelen-tips

Waarom hoog dividend aandelen perfect zijn voor dividend op dividend

In de tabel van hierboven zie je dat wanneer je structureel iedere maand 500 euro doet beleggen in hoog dividend aandelen, je na 20 jaar een totaal vermogen van boven de 300.000 euro kan hebben. Dit betekent dat je letterlijk 300.000 euro vermogen op je bankrekening kan hebben staan. Je kan dit geld uitgeven als je wilt. Maar nog slimmer is om dit continue te herbeleggen. Als je bijvoorbeeld nog een 10 jaar kan volhouden, zou je na 30 jaar een totaal vermogen van boven de 800.000 euro kunnen hebben. Uiteraard is dit alles wel op gebaseerd op het historisch gemiddelde rendement van 11% per jaar bij hoog dividend aandelen. In de toekomst kan dit iets lager of iets hoger liggen.

Begrijp goed dat je dankzij discipline en geduld op de lange termijn dus zeer vermogend kan worden. Wat zou jij doen als je ieder jaar zo’n 50.000 euro aan dividend krijgt uitgekeerd? En dat zonder ervoor te hoeven werken! Ik toon je aan hoe je met slechts 500 euro per maand al financieel onafhankelijk kan worden. Zo ben ik zelf begonnen met beleggen op mijn 23ste. Op moment van schrijven ben ik 28 jaar met een totaal vermogen van 130.000 euro. Op mijn 35ste zou ik naar schatting rond de 400.000 euro hebben en op mijn 40ste kom ik uit boven de miljoen. Maar wat ga je doen met al dat geld? Geld alleen maakt immers niet gelukkig. Gelukkig zijn houdt vooral in dat je voldoening, zingeving en plezier haalt uit het leven. En waarbij je jezelf omringd met waardevolle mensen die om jou geven. Maar goed, nu wijk ik af van het onderwerp 😉.

Terug naar hoog dividend aandelen. Dit type van aandeel is namelijk perfect voor dividend op dividend, juist doordat zij ieder jaar een hoog percentage dividend uitkeren. Vaak gaat het hier om zo’n 4 tot zelfs 8% aan dividend. Of de koers nu daalt of stijgt, bij hoog dividend aandelen krijg je sowieso dan tussen de 4 tot 8% dividend. En juist daarom zijn de beste hoog dividend aandelen zo interessant. Deze aandelen zullen op lange termijn langzaam maar stabiel stijgen in koers. En daarbij ontvang je ook nog eens ieder jaar een hoog percentage dividend.

Ben je nog niet zo goed bekend met dividend? Lees hier alles over hoe dividend beleggen werkt.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
  • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
  • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
  • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
  • Speculeren met hefbomen voor hoge winsten of verliezen op korte termijn? Bekijk de Skilling review als beste keuze voor CFD trading.
  • Lange termijn beleggen in leren investeren in groeiaandelen met meer dan 300% rendement? Klik hier voor meer informatie.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

goedkoop-aandelen-beleggen

Beste hoog dividend aandelen voor de lange termijn

Hieronder vind je tips voor de beste hoog dividend aandelen voor de lange termijn. Let daarbij goed op risicospreiding. Bij beleggen kan je ook (veel) geld verliezen. Door te investeren in meerdere hoog dividend aandelen, kan je het risico meer verspreiden. In theorie behaal je de meest significante spreiding door 20 tot 30 verschillende hoog dividend aandelen te kopen. Meer dan 30 aandelen heeft weinig extra nut qua spreiding. Echter staat of valt jouw succes bij de voorbereiding. Doe daarbij zeer goed onderzoek naar verschillende hoog dividend aandelen. Kies daaruit de 20 beste hoog dividend aandelen om in te beleggen. Het woord “de beste” impliceert dat je kijkt naar de toekomstige omzet- en winstgroei van een bedrijf. Hoe meer winst een bedrijf in de toekomst gaat maken, hoe beter je investering zal zijn.

Mocht je hier geen kaas van hebben gegeten, dan heb je twee opties. Ofwel kies je voor mijn cursus beginnen met beleggen, of kies ervoor om te beleggen in ETFs die dividend uitkeren. Dankzij ETFs kan je namelijk snel en eenvoudig investeren in heel veel verschillende (dividend) aandelen tegelijkertijd. Daarmee reduceer je het individueel risico dat een specifiek bedrijf failliet gaat (of iets dergelijks).

Hieronder tips voor de beste hoog dividend aandelen voor de lange termijn, met mijn kennis van vandaag de dag 😉.

Abbvie

beste-hoog-dividend-aandeel

Abbvie is een biofarmaceutisch bedrijf dat geneesmiddelen en andere zorgoplossingen ontwikkeld. het bedrjif Abbvie behoort zeker tot een van de beste hoog dividend aandelen als je het mij vraagt. Zij genereert structureel ieder jaar meer omzet en winst. Zo maakt zij inmiddels meer dan 8 miljard winst per jaar. Ook hebben ze veel geld in kas (op moment van schrijven).

De koers/winst verhouding is 23, wat niet goedkoop is noch duur. Het dividend rendement is heel aantrekkelijk, namelijk zo’n 5% per jaar. Bovendien geeft het bedrijf gemiddeld genomen een positieve koersstijging.

IBM

tips-beste-hoog-dividend-aandelen

IBM was een groeibriljant in het verleden. Vanaf 2012 zit dit bedrijf in een krimp. Echter vanaf 2017 groeit IBM weer in zowel omzet en winst. Ik geloof wel in IBM als een van de beste hoog dividend aandelen. De reden van mijn geloof is hun volledige transitie en focus naar de cloud industrie. De cloud industrie is een enorme groeimarkt, waar IBM van wilt profiteren. Daarbij is momenteel de koers/winst aan de lage kant en keert men, bij deze koersprijs, 5% dividend uit per jaar.

Tip: investeer in de cloud industrie voor de komende tien jaar. In het artikel over de beste ETFs vind je een zeer goede ETF voor de cloud industrie.

Hoger Rendement en Lager Risico? Tip: Asymmetrisch Beleggen!

Wat als je hoger rendement kan halen terwijl je minder risico loopt. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het niet, met dank aan asymmetrisch beleggen. Dit zijn investeringen waarbij de potentiële winst groter is dan het potentiële verlies. De enige manier voor asymmetrisch beleggen is als je heel veel kennis en ervaring hebt. Dit is voor gevorderde professionals en wordt ook wel toegepast bij de grootste beleggingsfondsen met een minimale inleg van miljoenen.

Ik ben zelf geen specialist in asymmetrisch beleggen, maar ken wel een zeer goede partij. Ik ben aangesloten bij hun Membership. Dat heeft een hoog prijskaartje, maar de kwaliteit is zeer hoog en geeft unieke kansen tot winstgevende investeringen. Dit zijn echte professionals. Daarbij hebben ze ook een gratis nieuwsbrief waarin ze één keer per week meesterlijke tips en onderzoeken voor asymmetrisch beleggen met ons delen.

Wil je meer informatie? Klik hier voor meer informatie en de gratis nieuwsbrief.

AT&T

tips-hoog-dividend-aandelen

AT&T is actief in de telecommunicatie binnen de Verenigde Staten. Denk daarbij aan mobiele telefoondiensten. Mijn verwachting is niet dat AT&T veel koerswinst zal genereren op de lange termijn. Wel bevindt het aandeel zich momenteel op een aantrekkelijke koerswaardering. Daarbij is het dividend van 7% per jaar een reden om tot de selectie van de beste hoog dividend aandelen te geraken.

Coca-Cola

beste-hoog-dividend-aandeel-veilig

Een goede aanvulling op een gediversifieerde beleggingsportefeuille is door te investeren in hoog dividend aandelen binnen de markt van commodities. Commodities, in de zin van producten, zijn vaak recessiebestendig en groeien mee met de bevolkingsgroei. Nu is Coca-Cola een uniek bedrijf met een zeer sterke naamsbekendheid. Je zou alleen al in dit bedrijf willen investeren dankzij haar merknaam. Is er een risico dat Coca-Cola op de lange termijn irrelevant wordt? Ja, dat risico bestaat altijd. Toch is het meer waarschijnlijk dat dit hoog dividend aandeel ook in de komende tien tot twintig jaar gestaag kan doorgroeien.

vastgoed beleggen met weinig geld

Walt Disney Company

beste-groei-dividend-aandeel

Walt Disney Company is geen hoog dividend aandeel. Waarom staat deze dan toch in mijn lijst als beste hoog dividend aandeel? Simpel: omdat Walt Disney Company een uitstekende lange termijn belegging, met een groeiend dividend. Ieder jaar keert Walt Disney Company steeds meer dividend uit, en dat is interessant voor wie dividendgroei wilt realiseren. Bovendien is dit bedrijf vrij gediversifieerd binnen de wereld van animatie. Zo hebben zij wereldwijd enkele megaparken die enorm veel winst genereren, ze hebben ieder jaar weer populaire films in de bioscoop draaien, en dan komen daar merchandising en Disney+ nog bij.

Naast hoog dividend heb je ook groeidividend. Walt Disney Company behoort als dividendaandeel tot deze laatste categorie. Die inhoudt dat ieder jaar het percentage dividend toeneemt, en je dus steeds meer dividend krijgt. Een combinatie van hoog dividend met groeidividend kan een zeer goede strategie zijn.

Meer weten? Lees dit artikel voor de beste dividend beleggingsstrategieën.

Kraft Heinz

tips-beleggen-hoog-dividend-aandelen

Sinds haar beursgang heeft Kraft Heinz het zwaar. De koers is met meer dan 50% gedaald, en momenteel lijkt Kraft Heinz een aantrekkelijke waardering te hebben. Zij heeft een gediversifieerd aanbod van levensmiddelen binnen de retailmarkt. Doorgaans is dit een recessiebestendige markt en biedt het relatief lager risico. Voor op de lange termijn kan Kraft Heinz een van de beste hoog dividend aandelen worden. Wel is het noodzaak dat zij de grip op de markt terugkrijgen, en blijven innoveren met nieuwe producten. Het dividend dat zij uitkeren is momenteel 4,5% per jaar.

970x250

Verizon

de-beste-hoog-dividend-aandelen

Een geduchte concurrent van AT&T is Verizon. Ook Verizon is een van de grootste telecommunicatiebedrijven binnen de Verenigde Staten. Op moment van schrijven heeft zij een lagere koers/winst dan AT&T. Het dividend is al jaren hoog, met momenteel circa 4% per jaar. Verizon is een goede keuze onder de beste hoog dividend aandelen om te profiteren van de licht groeiende telecommunicatie markt.

Shell

tips-de-beste-hoog-dividend-aandelen

Persoonlijk ben ik geen fan van Shell. Toch is het op moment van schrijven mogelijk een van de beste hoog dividend aandelen binnen de AEX. Zo heeft Shell het heel zwaar gehad tijdens de covid-19 crisis. Het aandeel is enorm afgestraft omwille haar dividendverlaging. Echter, slechts enkele maanden later heeft zij besloten het dividend weer te verhogen. Bovendien is de koers enorm gedaald en zou het bedrijf op korte termijn beslist nog meer koerswinst kunnen opleveren. Wat ik zelf een nadeel vind aan Shell is dat zij opereren in een niet-duurzame wereld. Zij innoveert wel veel, met grote investeringen in meer duurzame brandstoffen zoals waterstof. De vraag is echter of dit gaat aanslaan, en Shell in de toekomst meer winstgevend zal worden dan nu.

Hoe beleggen in hoog dividend aandelen? De beste strategie voor beginners

Er zijn verschillende manieren om te beleggen. Denk aan korte termijn beleggen zoals day trading vs. lange termijn beleggen wat men ook wel “buy and hold” noemt. Ook het aankoopmoment kan verschillend zijn. De een wilt alleen kopen bij koersdalingen (“buy the dip”), terwijl de ander juist wacht tot de koers omhoog gaat.

Als je het mij vraagt kan je het beste beleggen in hoog dividend aandelen met lange termijn “buy and hold” in combinatie met een maandelijkse inleg. Dit betekent dat je in eerste instantie heel goed onderzoek moet doen. Vervolgens kies je 20 tot 30 hoog dividend aandelen (of ETFs), waar je structureel iedere maand aandelen van koopt. Dus stel dat je iedere maand 500 euro inlegt, dan verdeel je die 500 euro over de beste hoog dividend aandelen. Vervolgens blijf je deze aandelen vasthouden gedurende 10, 20 of zelfs 30 jaar (tenzij het verdienmodel van het bedrijf in gevaar is).

Het grote voordeel aan de bovenstaande tactiek is dat je optimaal gebruik maakt van dividend op dividend. Door lange termijn vasthouden, zal je vermogen exponentieel groeien. Dit heb ik je hierboven al aangetoond aan de hand van een rekenvoorbeeld. Een ander voordeel van deze tactiek is dat je de gemiddelde aankoopprijs hanteert. Je koopt gewoon structureel op een vast moment, iedere maand weer. De ene keer koop je wat hoger. De andere keer wat lager. Op die manier voorkom je een van de valkuilen bij beleggen, namelijk die van markt timing.

Een groot nadeel van deze tactiek is dat je meer transactiekosten betaalt. Mijn tip hiervoor is om te kiezen voor het beste beleggingsplatform met de laagste transactiekosten. Meestal heeft DEGIRO de meest lage transactiekosten. Klik hier voor meer informatie over mijn DEGIRO review.

Reacties
Categorieën