SynVest Ervaringen: een betrouwbaar vastgoedfonds?
SynVest Ervaringen: een betrouwbaar vastgoedfonds?
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
11/04/2019
5 min

SynVest Ervaringen: een betrouwbaar vastgoedfonds?

11/04/2019
5 min

Droom je wel eens over wat je allemaal zou doen als je heel veel geld zou hebben. Dat gevoel dat je nergens naar hoeft om te kijken. Wat een heerlijk gevoel is dat. Ik noem dit gevoel financiële vrijheid. Mijn naam is Jorik Vermeulen: ondernemer, belegger en Happy Investor. Het is mijn doel om financiële vrijheid te bereiken en mijn lessen deel ik via deze blog. Ditmaal een artikel over mijn ervaringen met SynVest.nl. Dit is een vastgoedfonds waar ik nu enkele jaren bij ben aangesloten. En aangezien ik hele positieve ervaringen heb met dit beleggingsfonds in de vastgoed, deel ik graag met jullie deze kennis. Want zo kan ook jij genieten van een betrouwbaar vastgoedfonds waarmee je jouw vermogen kan laten groeien.

In dit artikel ontdekken we hoe een vastgoedfonds werkt en of dat betrouwbaar is. Ook gaan we kijken naar de voordelen van SynVest.nl als vastgoedfonds. Waarom zou je voor hun kiezen? Tot slot kijken we naar de gerealiseerde rendementen van dit beleggingsfonds en eindigen we met een conclusie. En mocht jij nu ook ervaringen met Synvest hebben, deel deze dan met ons door onderaan dit artikel een reactie achter te laten.

Hoe werkt een vastgoedfonds en is dat betrouwbaar?

ervaringen met Synvest vastgoed

Een vastgoedfonds is hetzelfde als een beleggingsfonds. Voor een bepaald bedrag kan je inleggen. De minimale inleg verschilt per vastgoedfonds. Zo is SynVest een interessante optie voor kleinere beleggers, omdat je al kan starten met een minimale inleg van 100 euro per maand. Dit is lang niet altijd het geval, vaak ligt het minimum bedrag aanzienlijk hoger. Het enige wat je hoeft te doen is een rekening openen en het eerste bedrag storten (in dit geval 100 euro per maand). Je rekening wordt dan geactiveerd en vanaf dat moment kan je ieder moment je belegging in zien. Dat is wel fijne ervaring met SynVest dat het een heel transparant en betrouwbaar vastgoedfonds is. Zo hebben ze een platform genaamd mijnsynvest waarop je ieder moment van de dag je geïnvesteerde bedrag kan inzien (en dus ook hoeveel rendement je hebt ontvangen).

Over het algemeen zijn vastgoedfondsen heel betrouwbaar. Niet alleen als partij die je kan vertrouwen om je geld te investeren, maar ook als betrouwbare bron van inkomen. Een vastgoedfonds zoals SynVest is namelijk niet-beursgenoteerd. Zo heb ik veel ervaring in beursgenoteerde beleggingen, waarbij aandelen en dividenden redelijk volatiel zijn. Dit betekent dat ze veel schommelen. Maar mijn ervaring met SynVest is juist een heel stabiel rendement. Zo ontvang ik een maandelijks voorschotdividend van 6,2% op jaarbasis. Dit betekent dat ze een minimaal rendement van 6,2% garanderen als voorschotdividend. Ik weet niet of je een beetje thuis bent in beleggen, maar 6,2% rendement als garantie is zeer aantrekkelijk. Daarnaast is SynVest winnaar van de Cashcow award in 2016, 2018 en 2019, als beste keuze onder de vastgoedfondsen.

Dit blijkt ook uit mijn review over vastgoedfonds SynVest.nl, waarin ik uitgebreid uitleg geef over dit fonds en de rendementen die je mag verwachten.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over SynVest. Tip: Download de gratis brochure voor de meest actuele informatie

Tip: een goed begin is cruciaal voor schulden aflossen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Cursus Financiële Onafhankelijkheid – met €200 per maand financieel vrij worden
 • Cursus Beginnen met Beleggen – hoger rendement én later risico
 • Cursus ETF & Dividend – beter dan gemiddeld beleggen in ETFs & dividend
 • Aandelen abonnement – unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement
 • Happy Investors Community – krijg alle HIM cursussen + aandelen abonnement +  coaching + community met 75% korting.

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

Wat zijn de voordelen van SynVest.nl als vastgoedfonds?

voordelen synvest ervaring

Mijn ervaringen met SynVest.nl leert enkele zeer aantrekkelijke voordelen als vastgoedfonds. Daarin zijn ze best wel uniek, want niet veel andere vastgoedfondsen hebben dezelfde voordelen. Uit mijn ervaring merk ik de volgende voordelen bij SynVest.nl:

 • Vastgoed in grote winkelpanden die voorzien in primaire levensbehoeften en dus laag economisch risico tot faillissement bevatten
 • Vastgoed met huurcontracten van wel 5 tot 15 jaar waardoor er stabiel inkomen wordt gegenereerd
 • Een gemiddeld rendement van 8,3% per jaar, met een maandelijks voorschotdividend van 6,2% op jaarbasis.
 • Starten met een klein bedrag van 100 euro per maand, waardoor de instapdrempel erg laag is
 • Cashcow award winnaar 2016, 2018 en 2019 voor beste beleggingsfonds in vastgoed
 • Een betrouwbare en veilige haven voor je vermogen

Voor mij is het allerbelangrijkste een stabiel rendement. Ik wil graag beleggen met weinig risico. In 2016 ben in begonnen bij SynVest en de reden hiervoor is het stabiele rendement. Ik wil gewoon met zekerheid weten dat mijn vermogen tegen een minimaal rendement groeit. Bij SynVest kunnen ze dit natuurlijk niet 100% garanderen, maar als je kijkt naar hun lange termijn strategie die duurzaam en weinig risico bevat, komen ze wel in de buurt. Ze richten zich namelijk uitsluitend op Duits vastgoed voor grote bedrijven die zich focussen op primaire levensbehoeften. Dit zijn dus supermarkten en grote discounter winkels. Voorbeelden zijn de Lidl, Aldi en de Action. Allemaal bedrijven die een huurcontract met SynVest afsluiten voor de komende 5 tot 15 jaar. Deze bedrijven hebben weinig last van online concurrentie of een economische recessie. Immers, (goedkoop) voedsel en goedkope producten heb je altijd nodig en worden juist interessanter bij een economische dip.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over SynVest. Tip: Download de gratis brochure voor de meest actuele informatie

Over welke rendementen ik tot nu toe heb mogen ervaren bij SynVest.nl

Synvest.nl bestaat sinds 2011. Ik ben in 2016 begonnen en heb tot nu toe zeer positieve ervaringen met SynVest.nl als betrouwbaar vastgoedfonds. Toen ik in 2016 begon hadden ze een uitstekend jaar en kreeg ik een dividend van 10,5%. Dat is zeer hoog. Het jaar daarop, in 2017, ontving ik 8,7% en in 2018 kreeg ik 8,2% dividend. Ik kies er bewust voor om mijn dividend te herinvesteren want dat is de beste manier voor rijk worden met vastgoed. Zo genereer je namelijk dividend op dividend, en voor je het weet genereer je een enorm vermogen. Bij deze tactiek moet je wel vertrouwen hebben in het vastgoedfonds waarin je beleg. Maar met al mijn ervaring bij Synvest.nl tot nu toe heb ik meer dan genoeg vertrouwen in dit fonds!

Het gemiddelde rendement sinds de oprichting in 2011 bedraagt 8,3%. Dit is hoger dan bijvoorbeeld dividend aandelen zoals een Shell of IBM, waarbij je rond de 5 tot 6% krijgt. Dit terwijl je veel minder risico hebt bij een niet-beursgenoteerde vastgoedfonds in vergelijking tot een beursgenoteerd dividend aandeel. Bovendien krijg je bij SynVest.nl een maandelijks voorschotdividend van 6,2% op jaarbasis. Dit rendement is gebaseerd op twee onderdelen, namelijk direct rendement en indirect rendement. Het directe rendement vloeit voort uit de huurinkomsten minus de kosten van het fonds. En het indirecte rendement ontstaat uit waardestijging of -daling van het vastgoed.

Ook Corum Investments is een zeer interessant en gediversifieerd vastgoedfonds met een verwacht maandelijks dividend van 6 tot 7%. Lees hier de Corum Investments review met nodige informatie over deze kans tot spreiding in de vastgoedmarkt en als lange termijn dividend belegging!

SynVest.nl Ervaringen: mijn conclusie

Zelf heb ik nu een aantal jaar ervaring met beleggen bij SynVest.nl en tot zo ver ben ik zeer tevreden. Ik was opzoek naar een stabiele bron van inkomsten, met weinig risico. De duurzame lange termijn strategie van SynVest.nl is gericht op beleggingen in vastgoed voor bedrijven die zich richten op primaire levensbehoeften zoals supermarkten en discounterwinkels. De aard van deze industrie is stabiel, met huurcontracten van 5 tot wel 15 jaar. Dit maakt het vastgoedfonds zeer aantrekkelijk, met een hoog rendement van gemiddeld 8,3% tegen een relatief laag risico.

Tip: naast vastgoedfondsen zoals SynVest kan je ook kiezen voor REITs. Dit zijn beursgenoteerde vastgoedfondsen die een hoger dividend leveren dan niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Via dit kennisartikel leer je alles over beleggen in REITs.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over SynVest. Tip: Download de gratis brochure voor de meest actuele informatie

Reacties
Categorieën