Succesvol Investeren in Garageboxen met Cashflow | Happy Investors
Succesvol Investeren in Garageboxen? Dit MOET je weten voor 2022!
Beleggen in Vastgoed
Happy Investors
Beleggen in Vastgoed
09/30/2021
9 min

Succesvol Investeren in Garageboxen met Cashflow | Happy Investors

09/30/2021
9 min

Beste Happy Investor, hoe kan je succesvol investeren in garageboxen? In dit artikel leer je de waarom, hoe en wat. Daarbij moet je weten dat het beleggen in garageboxen niet bepaald interessant is. Er zijn slechts een paar manieren om er een hoog rendement uit te halen. En die vergen kennis, veel tijd en een hoger startkapitaal. De waarheid is dat er betere alternatieven zijn dan een garagebox als beleggingspand. Tenzij…

Dit artikel MOET je beslist lezen wanneer je serieus overweegt om te investeren in garageboxen. Het is namelijk niet de beste investering.

Word financieel vrij! Leer succesvol lange termijn beleggen met de Happy Investors.

Inhoudsopgave:

Waarom (niet) beleggen in garageboxen? De voor- en nadelen
Hoe beginnen met investeren in garageboxen? 4 Belangrijke stappen
Waarom beleggen in garageboxen voor verhuur niet interessant is
Betere alternatieven dan het investeren in een garagebox
Hoe succesvol beleggen in garageboxen? 5 Cruciale tips
Hoe verdien je veel geld met garageboxen?
Waar kan ik garageboxen kopen om te verhuren?
Garagebox verhuren: hoeveel huur kan ik rekenen?
Conclusie en samenvatting over investeren in garageboxen: NIET DOEN, tenzij je bereidt bent om maatwerk te creëren

Waarom (niet) beleggen in garageboxen? De voor- en nadelen

hoe-investeren-garageboxen

Is investeren in garageboxen interessant? Dit is de eerste vraag die we onszelf moeten stellen. Immers, we willen succesvol beleggen. We kunnen geld maar één keer inzetten. Laten we kijken naar de voor- en nadelen bij garageboxen als beleggingspand.

Voordelen:

 • Met relatief minder kapitaal kan je vastgoedeigenaar worden zonder financiële lening of hypotheek
 • Het is een bron van passief inkomen wanneer je garageboxen als beleggingspand gaat verhuren
 • Maandelijkse cashflow
 • Weinig onderhoud en relatief waardevast
 • Relatief laag risico
 • Belastingvoordelen Box 3 (de vraag is of dat zo blijft)

Nadelen:

 • Laag rendement – doorgaans 6% rendement (kan hoger of lager zijn)
 • Slechte terugverdientijd – vaak langer dan tien jaar
 • Er zijn veel betere manieren voor rijk worden met vastgoed

Je wilt niet succesvol beleggen in garageboxen. Je wilt succesvol beleggen. Binnen dit spectrum heb je veel keuzes. Garageboxen als beleggingspand geven specifieke voordelen (zie boven). Maar de samenvatting hiervan is “makkelijk geld verdienen tegen laag risico”. En in dat perspectief zijn er andere soort beleggingen die veel beter zijn. Daarbij loop je (1) minder risico, heb je (2) minder geld nodig en (3) minder tijd.

Bedenk goed dat er betere alternatieven zijn tot investeren in garageboxen. Meest voor de hand liggend is dat je kiest voor betrouwbare en meer veilige vastgoedfondsen. Met een dergelijke investering kan je circa 8% dividend per jaar ontvangen. En dat zonder tijdsinspanning en minder risico.

Waarom investeren in garageboxen met meer risico, als het ook makkelijker en veiliger kan?

De beste vastgoedfondsen keren +8% dividend per jaar uit op een relatief stabiele wijze.

Klik hier voor vergelijken van vastgoedfondsen.

Een ander alternatief is je geld laten beleggen. Zo lees je in dit artikel de top 5 ideeën voor laten beleggen. Daarmee kan je een hoger rendement halen dan garageboxen. Het geeft minder risico én je hebt er geen omkijken naar.

Hoe beginnen met investeren in garageboxen? 4 Belangrijke stappen

hoe-beginnen-met-garageboxen-beleggen

Wil je toch beginnen met investeren in garageboxen? In dat geval zijn er een aantal belangrijke stappen alvorens je start, namelijk:

 1. De belangrijkste afweging die je moet maken is dit: ga je garageboxen kopen om te verkopen, of om te verhuren? Goedkope garageboxen opkopen, opknappen, en weer doorverkopen is een totaal andere beleggingsstrategie. Het kan leiden tot hoger rendement, maar geeft ook hoger risico. De meeste beginners kiezen derhalve voor het opkopen en verhuren van garageboxen. Veiliger, maar ook minder winst
 2. Bedenk een lange termijn plan: garageboxen zijn een lange termijn belegging. Een garagebox is leuk, maar geeft je amper inkomsten. Stel een lange termijn plan voor het investeren in meerdere garageboxen. Vanaf 10 garageboxen begint het interessant te worden qua inkomsten
 3. Stel een financieel plan op: een garagebox kost circa 15 – 40K. Je kan dit kopen zonder financiële lening. Om meerdere garageboxen te kopen voor verhuur, zal je behoorlijk wat cash nodig hebben. Stel een financieel plan op: hoeveel kan je maandelijks sparen? Hoeveel garageboxen wil je kopen? En wat levert het op?
 4. Maak een kosten- en batenanalyse: bij het opkopen en verkopen van garageboxen heb je in eerste instantie minder geld nodig. Het is echter wel tijdrovend en je hebt veel kennis van de markt nodig. Bij het verhuren van garageboxen heb je een kosten- en batenanalyse nodig. Je wilt berekenen hoeveel inkomsten je netto overhoudt

Waarom beleggen in garageboxen voor verhuur niet interessant is

nadelen-garageboxen-als-beleggingspand

De kosten voor garageboxen zijn enorm opgelopen. Zelfs de meest simpele en vervallen garageboxen kosten nu meer dan €15.000. Hier kan je, met geluk, circa €70 per maand aan huurgeld voor krijgen. Op jaarbasis geeft dit €840 huurinkomsten.

De terugverdientijd is 18 jaar…

Stel dat je een garagebox in een drukke stad koopt. Met geluk vind je er een voor €25.000. Stel dat je €120 p.m. aan huur genereert (wat hoog is). De terugverdientijd is 17 jaar.

Dat is een mager rendement van slechts 5,5%.

En dat is exclusief eventuele onderhoudskosten.

Een tegenargument is dat je ook waardestijging krijgt. Dit is begrijpelijk, maar geen garantie. 17 jaar is een lange tijd. Het is niet zeker of jouw garagebox in waarde zal stijgen. Normaliter wel minimaal 2 – 3% per jaar, maar dat is vooral een gevolg van de jaarlijkse inflatie (van 2% per jaar).

Mijns inziens moet je niet beleggen in garageboxen. Je kan namelijk hoger rendement én lager risico halen met andere beleggingen.

Betere alternatieven dan het investeren in een garagebox

Bij de beste Nederlandse vastgoedfondsen kan je jouw inleg spreiden over niet één garagebox, maar 300+ vastgoedobjecten. Dit betekent aanzienlijk minder risico. Bovendien ontvang je daarbij een hoger rendement, namelijk 7 – 8,5% dividend per jaar. Dit dividend wordt maandelijks uitgekeerd. Het geeft dus, net als garageboxen, een maandelijkse cashflow. En wanneer je dit dividend structureel herinvesteert, zal je sneller vermogen creëren.

Meer weten over de beste Nederlandse vastgoedfondsen. Lees hier meer over SynVest en Corum Investments

Een ander alternatief is het lange termijn beleggen in aandelen. Door te kiezen voor ETF’s kan je een grote spreiding aanbrengen onder duizenden bedrijven. Wereldwijd. Natuurlijk geeft dit veel lager risico dan één garagebox. En het gemiddelde jaarlijkse rendement ligt hoger.

Met deze beste ETF’s voor lange termijn kan je circa 8 – 11% rendement per jaar realiseren.

Hoe succesvol beleggen in garageboxen? 5 Cruciale tips

tips-investeren-garagebox

Wil je toch beginnen met investeren in garageboxen? Het is beslist niet de beste investering. Maar oké, ik kan je wel verder helpen met 5 cruciale tips om er het beste van te maken.

 1. Ken de markt: weet wat de gemiddelde prijs is van garageboxen in jouw regio. Weet ook wat de gemiddelde huurprijs is
 2. Wees voorbereidt: zorg dat je voldoende cash hebt om kansen te grijpen
 3. Koop onder de marktwaarde: dat is je eerste winst. Heb daarvoor geduld. Ja, je wilt graag en snel beginnen. Je kan echter maar één keer goed beginnen. Het is soms beter om even te wachten totdat een mooie kans voorbij komt. Deze hoeft niet perfect te zijn, maar wel aantrekkelijk. Komt de kans voorbij: neem dan actie en investeer in de garagebox.
 4. Bij opkopen en verkopen: zoek naar off-market deals waarbij je onder de marktwaarde kan kopen. Probeer tegen minimale kosten het garagepand op te knappen. Laat het er tip top uitzien. Zet vervolgens professionele foto’s op Funda en Marktplaats. Zet een hoge prijs en positioneer de garagebox als wat meer luxe.
 5. Bij opkopen verhuren: vind de hoogste huurprijs bij een betrouwbare huurder. Stel een juridische overeenkomst op dat hij aansprakelijk is voor schade. Bespreek een huurtermijn die voor beide wenselijk is.

Bij verhuren is het moeilijk om een hoog rendement te behalen. Bij opkopen en verkopen gaat dit makkelijker.

Stel dat je een garagebox kan kopen voor €19.000. Je investeert een additionele €1000 voor renovatie. Je slaagt erin te verkopen voor €25.000. Jouw bruto rendement: 25%. Als je het lukt om dit ieder jaar te doen, dan haal je een serieus hoog rendement. Het enige probleem is dat er maar weinig garageboxen te koop zijn. En de prijs blijft oplopen. Je moet dus van goede huizen komen om hier succesvol in te zijn 😉.

Hoe verdien je veel geld met garageboxen?

Bij geld investeren is er altijd een relatie tussen rendement en risico. Hoe meer risico je neemt, hoe hoger het verwachtte rendement behoort te zijn. Een andere relatie is dat wanneer je bereidt bent om ervoor te werken, je ook een hoger rendement kan behalen.

Bij garageboxen kan je veel geld verdienen door alles zelf te doen. Creëer maximale toegevoegde waarde. Dit doe je door een maatwerk oplossing te bieden voor een specifieke doelgroep (niche). Hoe beter de oplossing, hoe meer geld de doelgroep ervoor wilt geven.

Voorbeelden van veel geld met garageboxen verdienen zijn:

 • Koop garageboxen en bouw deze op maat voor automonteurs. Automonteurs willen graag bijklussen in eigen tijd. Hiervoor hebben ze een garagebox of loods nodig met de nodige apparatuur en installaties.
 • Koop een kavel en bouw meerdere garageboxen. Dit kan goed werken bij dorpen en steden waar grote vraag naar externe opslag is. Doe goed onderzoek om te achterhalen wat de exacte vraag is. Wilt men een opslag voor spullen e.d.? Of een box voor de auto? Dit vergt een andere aanpak om meer waarde te creëren.
 • Garageboxen voor senioren en/of minder mobiele mensen (hm…)

Waar kan ik garageboxen kopen om te verhuren?

veel-geld-verdienen-garageboxen

In eerste instantie denken mensen direct aan bekende platformen. Via Funda, Marktplaats of andere makelaarswebsites kan je garageboxen kopen. De keuze is vaak beperkt. En de prijs hoog.

Zoals aangegeven wil je onder de marktprijs kopen. Dat is je eerste winst.

Hoe? Door het vinden van off-market deals.

Informeer binnen je netwerk of zij mensen kennen die een garagebox hebben. Bezoek deze mensen en doe een voorstel. Als de garageboxeigenaar er vanaf wilt, zal hij willen onderhandelen. Probeer onder de marktprijs te blijven. Zeker bij oudere mensen heb je kans van slagen.

Een andere optie is om simpelweg flyers op garageboxen te plakken. Zijn mensen geïnteresseerd in verkopen? Dan kunnen ze met jou contact opnemen.

Garagebox verhuren: hoeveel huur kan ik rekenen?

De maandelijkse huur voor een garagebox verschilt sterk per regio. In minder drukke gemeenschappen kan je zo’n €40 tot €70 rekenen. In drukkere steden kan dit oplopen tot boven de €100. Dit zijn geen schokkende bedragen. Daarom moet je er zeker van zijn dat je een goede aankoop doet. Tevens zal je een lange termijn plan willen hebben.

Stel dat je een garagebox kan kopen voor €15.000. Je kan deze verhuren tegen €600 per jaar (€50 per maand). In dit geval ben je 25 jaar (!) bezig met het terugverdienen van je investering. De aankoopprijs en verhuurprijs zijn van groot belang. Bij een aankoopprijs van €10.000 is de terugverdientijd 16 jaar. Goedkoper dan dit ga je vrijwel niet vinden.

Conclusie en samenvatting over investeren in garageboxen: NIET DOEN, tenzij je bereidt bent om maatwerk te creëren.

Investeren in garageboxen om te verhuren is niet interessant. De terugverdientijd is simpelweg te hoog. Daarbij hebben we alternatieven besproken die (1) hoger rendement en (2) lager risico geven. Om toch succesvol te beleggen in garageboxen zal je meer tijd en energie moeten geven. Wie de markt goed kent kan af en toe koopkansjes vinden. Koop garageboxen onder de marktwaarde en verkoop tegen een hogere prijs. Wie één garagebox koopt voor 20k en kan verkopen voor 25k, genereert 25% rendement. Mocht jou dit lukken, dan is dat een goede zet.

Een andere manier voor succesvol beleggen in garageboxen is door unieke toegevoegde waarde te creëren. Dit kan door het ontwikkelen van specifieke garageboxen opmaat voor een bepaalde doelgroep. Of bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een kavel met meerdere garagepanden in een dorp of stad waar de vraag hoog is.

Wil je investeren in garageboxen om te verhuren? Niet doen. Ik snap het wel. Makkelijk geld verdienen. Maar het rendement is laag. Meestal rond de 4,5 tot 6%. Zoals aangegeven zijn er veel betere manieren voor succesvol lange termijn beleggen. Zo streven wij binnen de Happy Investors Community naar >14%. Dat is hoe je financieel vrij wordt.

Reacties
Categorieën