Synvest Nederland Vastgoedfonds Beleggen: Review en Ervaring
Synvest Nederland Vastgoedfonds Beleggen: Review en Ervaring
Beleggen in Vastgoed
Happy Investors
Beleggen in Vastgoed
12/25/2019
8 min

Synvest Nederland Vastgoedfonds Beleggen: Review en Ervaring

12/25/2019
8 min

SynVest Dutch RealEstate Fund, zo heet het nieuwe vastgoedfonds van Synvest wat gericht is op Nederlands vastgoed. Daarmee bouwt dit beleggingsfond voort op hun successen met het Duitse vastgoedfonds. Het Dutch RealEstate Fund gaat zich dus uitsluitend richten op Nederlands vastgoed, en dat is voor Nederlandse beleggers natuurlijk interessant. Daarmee worden ze een geduchte concurrent van huidige Nederlandse vastgoedfondsen. In dit artikel lees je mijn review over het Nederlandse vastgoedfonds van Synvest. Zelf heb ik hele goede ervaringen met het Duitse vastgoedfonds, en dus verwacht ik ook veel van dit fonds.

In dit review artikel beantwoord ik de volgende vragen:

 1. Wat is Synvest (in het kort)?
 2. Hoe ziet het Nederlandse vastgoedfonds van Synvest eruit?
 3. Is Synvest Nederland Vastgoed betrouwbaar?
 4. Wat is het verwachte rendement?
 5. Wat is de betere keuze: Nederland vs. Duitsland
 6. Conclusie

Laten we snel doorgaan naar deze interessante beleggingsoptie voor wie gelooft in vastgoed.

Wat is Synvest?

Deze investeringsmaatschappij beheert beleggingsfondsen. Opgericht in 2005 als beleggingsfonds en inmiddels uitgegroeid tot drie categorieën, namelijk obligatiefondsen, aandelenfondsen en ook vastgoedfondsen. Momenteel heeft SynVest 450 miljoen euro in beheer. Zelf heb ik geen ervaring met de obligatie- en aandelenfondsen van deze organisatie, maar wel van hun vastgoedfondsen. Dit review artikel gaat dan ook over het nieuwe Nederlandse vastgoedfonds van SynVest genaamd Dutch RealEstate Fund. Laten we eens kijken wat dit inhoudt.

Het Nederlandse Vastgoedfonds van Synvest is een nieuwe belegging vanaf 2020

Vanaf 2020 heeft is er voor vastgoedfonds beleggers in Nederland een nieuwe optie bij, namelijk het SynVest Dutch RealEstate Fund. Maar wat houdt dit Nederlandse vastgoedfonds in? Wanneer we de diepte in gaan zien we dat het een verspreide vastgoedportefeuille is met een mix van investeringen in supermarkten, gezondheidscentra en kantoorpanden. Alles in Nederland uiteraard. Waarbij een gemiddeld rendement van 7,8% over de afgelopen 7 jaar is behaald.

Ook kan je je verdiepen in de grotere broer van dit fonds, namelijk het Duitse vastgoedfonds van Synvest. Deze is al actief sinds 2011 en heeft ook een hoger behaald rendement van 8,3% gemiddeld. Dus vooralsnog een betere keuze. De verwachting is dat het Nederlandse vastgoedfonds van SynVest een vergelijkbare lange termijn strategie heeft, maar dan met een focus op supermarkten, gezondheidscentra en kantoorpanden.

Het Nederlands vastgoedfonds van SynVest heeft een verwacht rendement van 7,8%. Dat is een behoorlijk hoog rendement voor een passieve belegging. Uiteraard dien je niet 100% van je inzet enkel op een vastgoedfonds zoals Synvest in te zetten, maar het is wel een mooie aanvulling voor een gediversifieerde beleggingsportefeuille.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over SynVest. Tip: Download de gratis brochure voor actuele informatie (details)

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Review: is Synvest Nederland Vastgoed betrouwbaar voor beleggers?

Uit mijn ervaringen met beleggen in vastgoedfondsen weet ik dat de fondsen van Synvest absoluut betrouwbaar zijn. Dit beleggingsfonds vind transparantie belangrijk, en dat is fijn voor ons als investeerder. Het is namelijk heel inzichtelijk wat de kosten en opbrengsten zijn. De kosten zijn onderverdeeld in posten, zoals de eenmalige aankoopkosten van huurpanden, beheerkosten van deze panden (onderhoud e.d.) en managementvergoeding. Zo ontvangen de bestuurders van Synvest een vaste jaarlijkse vergoeding van 8.000 euro, is er een 0,1% maandelijkse management fee, en hanteren ze 20% performance fee over al het extra rendement dat boven de richtlijn van 8% komt.

Om heel eerlijk te zijn: hoe hoger de performance fee hoe beter. Waar het mij om belegger om gaat is dat ik een stabiele inkomstenbron heb met zo min mogelijk risico. Bij Synvest ligt het rendement rond de 8% (gemiddelde). Dat is een redelijk hoog jaarlijks rendement voor wie zijn geld 5, 10 of zelfs 20 jaar wilt vastzetten. Rijk worden is namelijk niet zo lastig zolang je maar geduld hebt. Laat het geld voor jou werken, en herinvesteer de winsten zodat je rendement op rendement krijgt. Een Nederlands vastgoedfonds is dan ook een lange termijn investering, waarbij je een mooi rendement krijgt tegen relatief laag risico. Dit laatste is waar ik veel waarde aan hecht. Ik wordt liever iets langzamer maar zekerder rijk, dan heel snel rijk met ook een hoge falingskans om met niks over te blijven!

Het herinvesteren van je vastgoedfonds winsten is een krachtige methode om rijk te worden op lange termijn. De rendementsberekening van hieronder laat zien hoe dat werkt. Hierbij is mijn eenmalige inleg slechts 10.000 euro, en leg ik gedurende 15 jaar iedere maand 350 euro in. Note: Persoonlijk doe ik ook investeren in het Duitse vastgoedfonds van Synvest, waar je meer over kan lezen in deze uitgebreide review over Synvest.

Heeft het Nederlandse vastgoedfonds van Synvest een hoger rendement dan hun Duits vastgoedfonds? Dit zijn mijn ervaringen

Mijn ervaringen met beleggen in Synvest vastgoedfondsen zijn tot op de dag vandaag heel positief. Zo’n drie jaar geleden ben ik voor het eerst begonnen met het beleggen in het beleggingsfonds. Het jaarlijkse rendement dat ik heb behaald is rond de 8,7%, maar het gemiddelde van Synvest ligt rond de 8,3%. Natuurlijk, hoe ouder een vastgoedfonds hoe meer winstgevend het gaat worden. Dit is logisch. Neem je huis als voorbeeld. In het begin heb je hoge hypotheekkosten maar door jaarlijks af te lossen wordt dit lager en lager. Zo werkt het ook bij vastgoedfondsen. Hoe ouder ze worden, hoe beter rendement ze halen. Het Duitse vastgoedfonds van Synvest is opgericht in 2011, en heeft dus al wat levensjaren achter de rug.

Als je naar de grafiek van hierboven kijkt, hoef je geen spannende investeringen te doen om over 15 jaar een hoog bedrag te verkrijgen. Bedenk goed dat het eindbedrag, in dit voorbeeld 150.000 euro, opeens vrijkomt. Je kan besluiten om deze belegging vast te houden, maar het jaarlijks rendement niet te herinvesteren. Dan heb je dus ieder jaar zo’n 150.000 * 8% rendement = 12.000 extra inkomsten. Hier gaat nog wel 25% belasting vanaf. Dat is toch heel wat extra geld per jaar. Daarom is investeren ook de beste manier voor extra geld verdienen. Maar je hebt ook nog de optie om de volle 150.000 euro uit te geven. Je kan er je huis mee aflossen, of juist op vakantie gaan. Als je wel eens vaker mijn artikels leest, dan weet je wel wat ik met het geld zou doen 😉. (Hint: investeren).

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over SynVest. Tip: Download de gratis brochure voor actuele informatie (details)

Review: Wat zijn de verschillen tussen het Nederlandse en Duitse vastgoedfonds?

De karakteristieken van het Nederlandse vastgoedfonds van Synvest is een mix van supermarkten, gezondheidscentra en kantoorpanden. Nu zijn supermarkten uit het verleden een slimme investering gebleken. Maar Nederland wordt wel voller en voller. Ook gezondheidscentra zijn een goede keuze, en hier zie ik zelf meer toekomst perspectief in vanwege de vergrijzing en toenemende bewustheid omtrent fysio en gezondheid. Van kantoorpanden heb ik zelf niet genoeg kennis om daar een nuttige uitspraak over te doen.

Het Duitse vastgoedfonds van Synvest heeft de focus specifiek op winkelpanden voor grote supermarkten en discounterwinkels, in gebieden die rondom de grote steden liggen. In Duitsland zijn lange termijn huurcontracten van 5 tot 15 jaar gebruikelijk. Wat heel aantrekkelijk is aan deze strategie is de lange termijn gedachte. Supermarkten en discounterwinkels zullen altijd nodig zijn. Ze hebben minder (dan andere industrieën) last van online verkoop. Ook is het een veilige belegging tijdens een economische crisis. Wanneer het economisch slecht gaat, neemt de omzet in supermarkten en discounterwinkels juist toe.

De reden dat ik een grote voorkeur heb voor de vastgoedfondsen van beleggingsfonds Synvest is omdat ze veel risicospreiding hanteren binnen hun portefeuille. Normaalgesproken betekent risicospreiding vaak een lager rendement, en toch is een gemiddeld rendement van 8% behoorlijk hoog. Terwijl we als belegger wel mogen genieten van risicovermindering dankzij de spreiding. Een mooie kans waar je zeker eens in moet verdiepen.

Ook Corum Investments is een zeer interessant en gediversifieerd vastgoedfonds met een verwacht maandelijks dividend van 6 tot 7%. Lees hier de Corum Investments review met nodige informatie over deze kans tot spreiding in de vastgoedmarkt en als lange termijn dividend belegging!

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

Conclusie Review over Nederlands vastgoedfonds Synvest

Vanwege persoonlijke succesvolle en positieve ervaringen met beleggen in SynVest vastgoedfondsen, ben ik beslist een aanhanger van hun beleggingsstrategie. Ik geef namelijk de voorkeur aan een mooi, stabiel rendement waarbij het risico verspreidt is. Ook Bij het Dutch RealEstate Fund, het Nederlande vastgoedfonds van Synvest, is weer gedacht aan een goede langetermijnstrategie met spreiding over supermarkten, kantoorpanden en gezondheidscentra. Met name dit laatste wekt mijn interesse. Persoonlijk ben ik van mening dat dit Nederlandse vastgoedfonds een mooie aanvulling op mijn beleggingsportefeuille gaat worden. Het verwachte rendement is wel iets lager dan het Duitse vastgoedfonds, maar in het kader van risicospreiding zal het een goede toevoeging zijn. Sowieso adviseer ik altijd om klein te beginnen, even bekend raken met hoe het allemaal werkt en wat het oplevert. Dit fonds zal vooralsnog een kleine aanvulling worden, van maximaal 5% van mijn totaalportfolio.

Al met al ben ik positief over dit fonds! Wat zijn jouw ervaringen met SynVest, en heb jij je al verdiept in hun nieuwe vastgoedfonds in Nederland?

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over SynVest. Tip: Download de gratis brochure voor actuele informatie (details)

Reacties
Categorieën