Waarom beleggen bij Exporo vastgoedfonds? 6 redenen en tips!
Waarom beleggen bij Exporo vastgoedfonds? 6 redenen en tips!
Beleggen in Vastgoed
Happy Investors
Beleggen in Vastgoed
03/06/2020
7 min

Waarom beleggen bij Exporo vastgoedfonds? 6 redenen en tips!

03/06/2020
7 min

Beste Happy Investor, vastgoed beleggen is en blijft een goede keuze voor zowel beginnende als gevorderde beleggers. Zo zal de komende jaren wederom de vastgoedmarkt blijven stijgen in prijzen dankzij een groot tekort aan woningen. Nu gaat dit artikel specifiek over redenen waarom je zou willen beleggen bij Exporo. Exporo is online platform waarbij het zeer toegankelijk is om te beleggen in vastgoed. Uiteraard is Exporo niet het enige vastgoedfonds. Zo lees je op dit kennisplatform vele reviews over vastgoedfondsen. Maar dit artikel gaat dus specifiek over Exporo. Zo heb ik persoonlijk goede ervaringen met dit online vastgoedplatform, en deel ik hieronder 6 redenen waarom dit fonds een slimme keuze is.

Laten we snel doorgaan!

1. Beleggen bij Exporo: een uniek vastgoed concept voor wie simpel en eenvoudig wilt investeren

voorbeeld beleggen bij exporo

Voorbeeld van een vastgoedobject bij Exporo

Exporo heeft een uniek concept gemaakt voor wie snel, eenvoudig en betrouwbaar wilt beleggen in vastgoed. Zo is het aanmelden simpel, snel en eenvoudig. Een account aanmaken is binnen tien minuten geregeld. Ook is het beleggen erg eenvoudig. Op Exporo verschijnen iedere keer weer nieuwe vastgoedobjecten waarin geïnvesteerd kan worden. Ieder object wordt rigoureus onderzocht door de experts van Exporo. Indien zij erin geloven, zullen ze het pand opkopen en beschikbaar maken om in te investeren. Het rendement ligt hierbij tussen de 4 tot 6%.

Ook Corum Investments is een zeer interessant en gediversifieerd vastgoedfonds met een verwacht maandelijks dividend van 6 tot 7%. Lees hier de Corum Investments review met nodige informatie over deze kans tot spreiding in de vastgoedmarkt!

Uit mijn persoonlijke ervaringen met vastgoedfondsen weet ik dat een rendement van 4 tot 6% aan de wat lagere kant is. Maar zoals je weet komen rendement en risico meestal in verhouding tot elkaar. En zo is dat ook bij Exporo. Dit vastgoedfonds richt zich om meer veiligere investeringen waarbij het grote werk al is gedaan. Ook is het meeste risico al genomen door Exporo zelf. Als belegger hoef je enkel nog wat geld te investeren. Dit geld kan je alsnog kwijt raken, want zo is er altijd risico met beleggen. Niettemin is het risico bij Exporo in vergelijking tot andere vastgoedfondsen relatief lager.

Zoals gezegd is het gehele vastgoedfonds concept van Exporo gericht op simpel en eenvoudig. Dit maakt het een ideaal platform voor wie wilt beginnen met beleggen in de vastgoed.

2. Exporo is een betrouwbaar vastgoedfonds met vele keurmerken

waarom beleggen bij exporo

De vele keurmerken van Exporo

Een tweede reden om te beleggen bij Exporo is dat het een zeer betrouwbaar platform is. Zo zijn ze geregistreerd bij de AFM en staan ze onder toezicht van de BaFin. Beide organisaties zijn controlerende instanties op het gebied van beleggen en investeren. Met name de AFM is een belangrijke maatstaf om te bepalen of een beleggingsplatform betrouwbaar is. Zo staan vrijwel alle bekende beleggingsplatformen onder toezicht van de AFM, zoals bijvoorbeeld Flatex en DEGIRO.

Daarnaast heeft Exporo ook vele keurmerken. Keurmerken zijn niet wettelijk verplicht, maar zijn wel een goede indicatie voor hoe betrouwbaar een beleggingsplatform is. Zo heeft Exporo een award gekregen van de Federal Association Crowdfunding e.V. voor het feit dat Exporo zich bijzonder en voorbeeldig inspant om haar investeerders te beschermen. Dit doen ze door eerlijk en transparant te zijn. Op de afbeelding hierboven zie je nog meer erkende keurmerken die Exporo heeft gekregen. Samengevat kunnen we concluderen dat Exporo een zeer betrouwbaar vastgoedfonds.

Wil je uitgebreid lezen hoe het concept van Exporo werkt? Lees dan deze review over Exporo waarin alles staat wat je zou moeten weten over dit fonds!

3. Exporo biedt vastgoedbeleggingen met een relatief laag risicogehalte

beleggen Exporo tips

Voorbeeld van vastgoedpand bij Exporo

De grootste reden om te beleggen bij Exporo is het feit dat er beleggingen met relatief laag risico worden aangeboden. Let op: laag risico betekent nog steeds dat er een kans bestaat tot verlies van inzet, maar dan een lagere kans in vergelijking tot andere beleggingen. Desalniettemin is Exporo een zeer betrouwbaar vastgoedfonds waarbij investeerders kunnen beleggen in mooie vastgoedobjecten. De reden dat het relatief laag risico bevat, komt door hun werkwijze van uitstekend vooronderzoek en de juiste mate van financiering. Maar het allerbelangrijkste is de verhuurstatus van de vastgoedobjecten.

Op het platform van Exporo verschijnen iedere maand zo’n 1 tot 3 nieuwe vastgoedobjecten waarin je kan investeren. Deze vastgoedobjecten blijven niet permanent beschikbaar. Vaak zijn de panden al binnen enkele dagen gevuld door de vele beleggers op het platform. Maar wat deze panden zo aantrekkelijk maakt is de verhuurstatus. De verhuurstatus wordt uitgedrukt in een percentage. Stel dat je een gebouw hebt met 10 kamers. Als 8 van de 10 kamers zijn verhuurd, is de verhuurstatus 80%. Deze verhuurstatus is enorm belangrijk, want hoe hoger dit percentage hoe meer (vaste) huurinkomsten het pand genereert. En hoe meer huurinkomsten het genereert, hoe winstgevender het is en hoe lager de kans op faillissement is.

Bij Exporo is de verhuurstatus van de panden vrijwel altijd boven de 90%, met vaak zelfs 98 – 100%. Dit zijn niet alleen grote woningen met vele appartementen erin, maar ook meer specifieke panden. Een voorbeeld hiervan is een politiebureau met een minimaal vast huurcontract van 15 jaar. Daarin investeren is super logisch, want het pand genereert voor minimaal 15 jaar aan huurinkomsten!

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

4. Het Exporo platform is zeer toegankelijk voor beginnende beleggers dankzij de laagste minimale inlegwaarde in vergelijking tot alle andere vastgoedfondsen in Nederland

Een vierde reden om te beleggen bij Exporo is omdat zij de laagste minimale inleg hebben van alle vastgoedfondsen in Nederland. Ter vergelijking: bij een vastgoedfonds als Annexum is de minimale inleg 9.500 euro. Bij SynVest is dit 2.500 euro. En bij Exporo is de minimale inleg 1.000 euro. Dit maakt Exporo als online vastgoedfonds dus het meest toegankelijk en het meest laagdrempeligste van alle vastgoedfondsen.

Een groot voordeel hieraan is dat je maximale spreiding kan aanbrengen in je beleggingen. Het aanbrengen van spreiding is cruciaal voor wie wilt rijk worden met beleggen. Stel dat jij 10.000 euro hebt en je investeert dit in slechts een enkele belegging. Dan loop je een groter risico wanneer die belegging slecht gaat. Maar stel dat jij die 10.000 euro verspreidt, waarbij je 1.000 euro investeert in tien verschillende panden. Op deze manier is de impact aanzienlijk lager wanneer een bepaald vastgoedpand heel slecht gaat. Het slechte resultaat van dat ene pand kan worden opgevangen door de goede resultaten van de overige 9. Spreiding is daarom essentieel, en via Exporo kan dat zeer gemakkelijk!

Een geschikt alternatief voor Exporo wanneer je hoger rendement wilt is Corum Investments. Ook dit is een zeer interessant en gediversifieerd vastgoedfonds met een hoog verwacht maandelijks dividend. Lees hier de Corum Investments review met nodige informatie over deze kans tot spreiding in de vastgoedmarkt en als lange termijn dividend belegging!

5. Bij beleggen bij Exporo zit je nergens aan vast dankzij het Exporo handelsplatform

exporo handelsplatform uitleg

Een vijfde reden en tevens groot voordeel aan beleggen bij Exporo is dat je geen uitstapkosten hebt. Bij vele vastgoedfondsen is het namelijk niet zo eenvoudig om je belang te verkopen. Vaak is het zo dat wanneer je begint met beleggen, je minimaal een aantal jaar je geld geïnvesteerd moet blijven houden. Normaliter zou dit geen probleem moeten zijn. Immers, vastgoed is een lange termijn belegging. Maar ja, je weet nooit wat er kan gebeuren. Als je dan onverwachts je geld moet terughalen, komt er vaak een hoge uitstapvergoeding om de hoek kijken. Gelukkig is dat bij Exporo niet het geval.

Exporo heeft namelijk een online handelsplatform waarop je jouw investeringen in vastgoedobjecten tussentijds kan verhandelen. Dit is vrij simpel. Stel dat je een belang hebt van 10.000 euro aan geïnvesteerd kapitaal in pand X. Als je hier tussentijds van af wilt, kan je dit bedrag aanbieden op het handelsplatform. Andere beleggers kunnen dan jouw belang overnemen, en jij krijgt de volle 10.000 euro met rendement terug. Zonder hier nog eens kosten over te betalen.

Wil je uitgebreid lezen hoe alle voor- en nadelen, risico’s en rendementen bij Exporo? Lees dan deze review over Exporo waarin alles staat wat je zou moeten weten over dit fonds!

6. Geen extra (onnodige) kosten

Een laatste reden om te beleggen bij Exporo is dat er geen onnodige extra kosten zijn. Uiteraard zal een vastgoedfonds als Exporo ook winst moeten draaien. Dit doen ze door een vergoeding te nemen op de totale kosten van een investering (een pand). Dit is een klein percentage van het totaal, waardoor het grote merendeel overblijft voor de investeerders. Dat maakt Exporo fijn, transparant en eerlijk. Je hebt er geen depotkosten, geen premie en geen uitgiftetoeslag.

Als je meer wilt weten over Exporo raad ik je aan om mijn uitgebreide review over dit fonds te lezen. Die review vind je door op de blauwe link van hierboven te klikken. Naast het beleggen in niet-vastgoedfondsen kan je ook beleggen in beursgenoteerde vastgoedfondsen. Dit noemen ze REITs (Real Estate Investment Fund). REITs hebben weer specifieke voordelen die je niet hebt bij niet-beursgenoteerde fondsen zoals Exporo. Als je hier meer over wilt weten, mag je het artikel beleggen in REITs niet missen!

Wat zijn jouw ervaringen met beleggen bij Exporo of andere vastgoedfondsen?

En, wat zijn jouw ervaringen met Exporo. Of eventueel met andere vastgoedfondsen? Laat het mij en anderen weten in een reactie hieronder. Zo kan ik je helpen met specifieke vragen die je hebt over beleggen bij Exporo, of in het algemeen over beleggen.

Als je op de hoogte wilt blijven van meer van dit soort kennisartikels over beleggen en investeren, dan kan je mij volgen via de nieuwsbrief en/of Social Media. Met passie deel ik mijn beste tips, zodat jij een hoog rendement kan halen op de weg naar financiële onafhankelijkheid!

Reacties
Categorieën