Beheerd Beleggen Vergelijken: Top 3 Beste Keuze | Happy Investors
Beheerd Beleggen Vergelijken: Top 3 Beste Keuze 2022
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
10/07/2021
10 min

Beheerd Beleggen Vergelijken: Top 3 Beste Keuze | Happy Investors

10/07/2021
10 min

Beste Happy Investor, beginnen met beheerd beleggen? Goed bezig; je laat geld én experts voor je werken! Hieronder gaan we beheerd beleggen vergelijken voor de beste keuze onder Nederlandse aanbieders. Dit is een complete vergelijking. Zo vind je de beste keuze onder beheerd beleggen in aandelen, maar ook in vastgoed en zelfs cryptomunten.

Tijd = geld. Laten we direct beginnen: op naar hoger rendement!

Conclusie beste keuze bij beheerd beleggen vergelijken

Beginnen met beheerd beleggen en de beste keuze maken? Uit onze complete vergelijking tot beheerd beleggen bekomen wij een duidelijke top 3. Om je tijd te besparen vind je hieronder top 3. Klik op de blauwe link voor meer informatie. Dit zijn affiliatelinks waarvoor wij in ruil een vergoeding kunnen ontvangen. Win-Win, aangezien dit wat ons betreft uitstekende opties zijn voor beheerd beleggen:

Beste keuze beheerd beleggen in aandelen: Saxo Bank (was BinckBank) en Brand New Day

Beste keuze beheerd beleggen in vastgoed: SynVest

beheerd-beleggen-vergelijking vergelijker-beheerd-beleggen

Let op: omwille risicospreiding is het raadzaam om minimaal te kiezen voor beheerd beleggen binnen de aandelen- en vastgoedmarkt.

Spreid je winstkansen. Kies voor de beste keuze uit beheerd beleggen en laat geld voor jou werken!

Beste keuze beheerd beleggen Vergelijken: Aandelen, Vastgoed en Crypto

voordelen-begeleid-beleggen

Hieronder gaan we beheerd beleggen vergelijken. Dit is een complete vergelijking van vrijwel alle Nederlandse aanbieders. De top 3 van hieronder gaan we uitgebreider behandelen. Met details en informatie over waarom zij de beste keuze zijn.

Dit is de top 3:

Beste keuze beheerd beleggen in aandelen: Saxo Bank (was BinckBank) en Brand New Day

Beste keuze beheerd beleggen in vastgoed: SynVest

Beste keuze beheerd beleggen voor hoger rendement: Saxo Bank (was BinckBank)

beheerd-beleggen-vergelijking

De beste keuze voor beheerd beleggen uit vergelijking is BinckBank. Deze Nederlandse beleggingsfirma is overgenomen door Saxo Bank. In 2022 combineren beide partijen haar krachten. Beheerd beleggen bij Saxo Bank kan derhalve leiden tot een nog beter rendement. De tijd zal het ons leren.

Waarom is Saxo Bank de beste keuze uit beheerd beleggen vergelijken?

Dankzij de overname heeft Saxo Bank toegang tot de beleggingsstrategieën van BinckBank. En BinckBank heeft in het verleden de hoogste rendementen gerealiseerd (in vergelijking bij beheerd beleggen). Als beide partijen de krachten bundelen, zal er in ieder geval (waarschijnlijk) geen slechter resultaat uitkomen.

Meer weten over dit fonds? Klik hier voor meer informatie

Voordelen beheerd beleggen bij BinckBank / Saxo Bank

 • Bewezen beleggingsstrategieën die in vergelijking hoger rendement realiseren
 • Slimme technologie voor automatische risico afbouw en risicobeheersing
 • Je geld valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel (100.000 euro beschermd)
 • Al het werk wordt uit handen genomen. Een ware bron tot passief inkomen
 • Je geld blijft altijd direct opvraagbaar
 • Goede service

Nadelen beheerd beleggen bij BinckBank / Saxo Bank

 • Kosten 0,7 – 1,3% afhankelijk van het pakket. Dit is aan de gemiddelde tot hogere kant. Wordt wel goedgemaakt door de gerealiseerde rendementen.
 • Let op: kies nooit voor zelf beleggen. Voor zelf beleggen zijn er veel betere beleggingsapps (zie mijn website voor de vergelijking)

Meer weten over dit fonds? Klik hier voor meer informatie

Beste keuze beheerd beleggen in vastgoed: SynVest

vergelijker-beheerd-beleggen

Al sinds 2019 deel ik mijn onderzoeken naar de beste keuzes voor beleggen. Niet alleen beheerd beleggen, maar ook zelf beleggen. Binnen de context van beheerd beleggen vergelijken voor vastgoed, is er nog altijd dezelfde winnaar. SynVest is al jaren op rij het beste Nederlandse vastgoedfonds. Als particulier kunnen wij met een klein bedrag instappen tot zowel de Duitse- als Nederlandse vastgoedmarkt.

Je hebt geen hoog startkapitaal van €40.000 nodig om een appartement te kopen. Dankzij SynVest kan je met een kleine inleg, vanaf €100 per maand, investeren in vastgoed. En dat niet alleen. Het fonds stelt je in staat om je geld te spreiden over tientallen vastgoedobjecten. Vastgoedobjecten met lange termijn huurcontracten, waardoor het risico verlaagd wordt. En in ruil voor jouw inleg krijg je een relatief hoog dividend. Dividend wat iedere maand wordt uitgekeerd!

Het gemiddeld jaarlijks rendement van het Duitse vastgoedfonds, opgericht in 2011, is 7,7% per jaar. Dit is een lange periode wat het jaarlijks dividend relatief betrouwbaar maakt. Meer recentelijk is er nu ook het Nederlandse vastgoedfonds. Het jaarlijks dividend ligt op 8,1%. Een groot voordeel aan SynVest is dat je jouw geld kan spreiden over beide vastgoedfondsen. Dit werkt heel gemakkelijk. En deze keuze leidt tot extra risicospreiding.

Tip: download de gratis brochure voor de meest actuele informatie

Voordelen beheerd beleggen bij SynVest vergelijken

 • Hoog en stabiele dividenduitkering van Nederlandse vastgoedfondsen
 • Spreiding in de vastgoedmarkt (buitenom aandelen en crypto)
 • Kleine, minimale inleg vanaf €100 per maand
 • Via SynVest kan je ook eenvoudig beheerd beleggen in Duits vastgoed en andere aandelenfondsen (risicospreiding)
 • Geen koersschommelingen! Je inleg groeit duurzaam dankzij dividend
 • Maandelijks voorschotdividend van 4 – 6%

Nadelen beheerd beleggen bij SynVest vergelijken

 • Uitstapkosten van eenmalig 2,5%
 • Het is een lange termijn beleggingen van > 3 jaar (i.v.m. de uitstapkosten)

Meer weten over dit fonds? Klik hier voor meer informatie

Beste keuze beheerd beleggen voor pensioen: Brand New Day (BND)

beheerd-beleggen-voor-pensioen

Brand New Day (BND) positioneert zichzelf als de online pensioenbank. Wil je beleggen voor pensioen? Dan is het logisch om te kiezen voor deze specialist. Zij bieden meerdere opties aan om jouw pensioenopbouw te optimaliseren. Denk aan veel belastingvoordelen en handige constructies. Zoals ook voor ZZP’er, of gewoon als je extra pensioen wilt opbouwen.

Goed om te weten is dat Brand New Day in feite onder de categorie 'zelf beleggen' valt. Hier speel ik dus vals, maar de werkwijze is dusdanig dat het wel relevant is voor dit artikel. Brand New Day beschrijft haar werkwijze als volgt:

"Brand New Day belegt namens de klant in fondsen bij Vanguard en Northern Trust op basis van 'execution only'. Onze passieve beleggingsstrategie valt dus in de categorie 'zelf beleggen' en niet in 'beheerd beleggen'. Onze modelprofielen zijn vooraf samengesteld, maar worden tussentijds niet actief door ons beheerd.  Op eigen initiatief kunnen klanten ervoor kiezen om de portefeuille te koppelen aan een externe financieel adviseur." 

In dit kader kan je derhalve er ook voor kiezen om zelf te beleggen in wereldwijde ETF's. Het verschil is dat wanneer je dit via BND doet, er ook automatisch belastingvoordelen worden behaald gezien het doel van de belegging.

Het rendement is vrij goed. Dit is het behaalde rendement van 2010 tot 2021:

 • Zeer defensief: 3,41% gemiddeld jaarlijks rendement
 • Defensief: 4,86% gemiddeld jaarlijks rendement
 • Neutraal: 6,25% gemiddeld jaarlijks rendement
 • Offensief: 7,58% gemiddeld jaarlijks rendement
 • Zeer offensief: 9,10% gemiddeld jaarlijks rendement

Bekijk hier de meest actuele rendementen.

Dit is netto rendement, dus na aftrek van kosten. Bij beheerd beleggen vergelijken maakt dit resultaat Brand New Day een van de beste keuzes. Zeker wanneer je interesse hebt in pensioenopbouw.

Tip: nu lijkt het logisch en veilig om te kiezen voor de optie van neutraal. 6% rendement is netjes. Waarom meer risico nemen? Wel nu, de wet bij beleggen is dat hoger risico wordt beloond op de lange termijn. Kan je meer dan 15 jaar beheerd beleggen? Durf dan te kiezen voor offensief of zeer offensief (geen advies, maar een persoonlijke tip 😊).

Na 6 jaar zelf beleggen is mijn gemiddeld jaarlijks rendement boven de 14%. En ik heb veel fouten mogen maken… Gouden lessen die ik deel op de Happy Investors Community. Ik verwacht op de lange termijn tussen de 12 – 14% te realiseren. Met een gediversifieerde beleggingsstrategie kan je hoger rendement halen. Zo werkt het nu eenmaal.

Meer weten over beheerd beleggen bij BND? Klik hier voor meer informatie

Voordelen beheerd beleggen bij Brand New Day

 • Beleggingsstrategieën voor lager risico
 • Fixe belastingvoordelen bij pensioenbeleggen
 • Relatief lage beheerkosten van 0,59%

Nadelen beheerd beleggen bij Brand New Day

 • Eenmalige afsluitkosten van 45 euro voor een account
 • 0,50% eenmalige stortingskosten bij ieder bedrag dat wordt gestort

Meer weten over dit fonds? Klik op deze link met meer informatie

Beheerd beleggen vergelijker: niet de beste keuze, wel goede platformen

Er kan meer één beste keuze zijn bij het vergelijken van beheerd beleggen. Dat wilt niet zeggen dat er nog andere goede aanbieders zijn. De onderstaande platformen voor beheerd beleggen bieden ook voordelen aan. Helaas zijn ze in vergelijking niet de beste keuze, maar wellicht heb je een specifieke reden om er toch voor te kiezen.

We vervolgen onze beheerd beleggen vergelijker met deze goede aanbieders:

Corum Investments – voor meer spreiding in vastgoed

Uit vergelijken is SynVest de beste keuze voor beheerd beleggen in vastgoed. Een waardige tweede keuze is Corum Investments. Ook Corum is een groot, Nederlands vastgoedfonds. Zelfs groter dan SynVest. En dat is een voordeel bij risicospreiding. Tevens geeft Corum Investments een hoog rendement en dividend als beheerd belegger in vastgoed.

Waarom zijn ze niet de beste keuze? Omdat de uitstapkosten (te) hoog zijn. Wie uitstapt moet 12,5% aflossen. Dat is erg fors. Zelfs als je meer dan vijf jaar klant bent geweest. Wanneer de uitstapkosten fors worden verlaagd, zal dit fonds een zeer goede keuze zijn.

Tip: download de gratis brochure voor de meest actuele status voor rendement en uitstapkosten.

Tip 2: combineer SynVest en Corum Investmets voor extra risicospreiding. Mocht één fonds, om wat voor reden dan ook, omvallen, dan verlies je niet al je inzet.

Robeco: Beheerd beleggen met beleggingsfondsen

Bij beheerd beleggen vergelijken kijken we naar de beste combinatie van rendement, risico en gemak. Immers, dat is het grote voordeel aan beheerd beleggen: zorgeloos je geld voor jou laten werken. Anderzijds gaf ik al aan dat je hoger rendement kan halen met meer risico.

Beheerd beleggen bij Robeco kan leiden tot hoger rendement. Je hebt Robeco One. Dit fonds werkt hetzelfde als Saxo Bank (voorheen BinckBank) en Brand New Day. Bij Robeco One haal je echter aanzienlijk lager rendement. Niet bepaald de beste keuze.

De beleggingsfondsen van Robeco zijn echter wel een prima keuze. Dit zijn kleinere fondsen die je zelf kan selecteren. Het risico is hoger. Dit soort fondsen beleggen niet in duizenden, maar in tientallen aandelen. Maar hoger risico betekent vaak ook hoger rendement (op de lange termijn).

Een nadeel aan de beleggingsfondsen is dat zij duur zijn. Je betaalt circa 1,5 – 2% kosten per jaar. Dat is erg fors. Een goed alternatief hierop is om toch zelf te beleggen. Dit hoeft niet actief. Je kan kiezen voor Exchange Traded Funds (ETF’s). Dit is enigszins vergelijkbaar met beleggingsfondsen. Het idee is dit: je belegt iedere maand een vast bedrag in een selectie van ETF’s. Zo “reproduceer” je dezelfde resultaten als bij beheerd beleggen. Je spreidt geld over duizenden aandelen. Met als grote voordeel dat je veel beheerskosten bespaart. Onderaan de streep houd je daardoor meer geld over.

Meer weten? Lees dit artikel over de beste ETF’s voor een goede start.

InDelta beheerd beleggen in indexfondsen

InDelta is een Nederlandse aanbieder van beheerd beleggen in indexfondsen. Zij hebben zelf 9 indexfondsen ontwikkeld. Ieder fonds bevat 50 aandelen met een gewogen gemiddelde van 2%. Dit is een tactiek om risico te spreiden, maar potentieel hoger rendement te halen dankzij een beperkte selectie. Om dit goed te doen zou je meerdere fondsen van InDelta willen selecteren.

Een combinatie van deze fondsen zou een goede spreiding geven:

 • InDelta Noord Amerika indexfonds
 • InDelta Europa indexfonds
 • InDelta Azië Pacific indexfonds
 • InDelta Vastgoed indexfonds

Deze samenstelling geeft toegang tot circa 150 bedrijven wereldwijd én posities binnen de vastgoedmarkt. Persoonlijk zou ik hier niet voor kiezen. Ik prefereer ETF’s waarin meerdere posities zitten.

InDelta biedt lage beheerskosten van 0,50%. Bovendien is het rendement hoog. Ze bestaan echter nog te kort om daar een betrouwbaar gemiddelde uit te herleiden.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie

beheerd beleggen bij indelta

OpenBank Automatisch Beleggen

OpenBank biedt beheerd beleggen aan volgens hun “Robo-advisor”. Dit is een geautomatiseerde beleggingsdienst. Een groot voordeel is dat zij worden geadviseerd door BlackRock. Dit is een van ’s werelds grootste vermogensbeheerders. Zelf heb ik ook een belegging in één van de BlackRock fondsen (beursgenoteerd).

Automatisch beleggen. Robo-advisor. Klinkt goed. Helaas is het meer marketing dan hoge resultaten. In kader van beheerd beleggen vergelijken scoort Openbank minder goed op behaalde rendementen. Er zijn geen specifieke redenen om voor deze partij te kiezen. Leuk marketingconcept, dat wel.

Op onze website lees je onze volledige Openbank review.

Semmie beleggen

Semmie is een online beleggingsapp. Alles draait om simpel, veilig en duurzaam beleggen. Ook willen ze uitblinken op hoge service. En met succes overigens. Semmie is niet de beste keuze bij beheerd beleggen. De jaarlijkse kosten zijn met 1% in vergelijking gelijkwaardig of iets duurder. Het netto rendement is helaas een stukje lager. Wel is het een grote pré dat ze zichzelf specialiseren in duurzaam beleggen. Je bouwt vermogen en draagt bij aan een schonere wereld.

Op onze website lees je onze volledige Semmie review.

Rabobank Begeleid Beleggen vergelijken

Veel mensen kiezen voor het beheerd beleggen via hun huidige spaarbank. Dit is een fout. Een spaarbank is geen beleggingsbank. Het grootste verschil ligt niet zozeer in het rendement. Vooral de kosten zijn veel hoger. Traditionele banken hebben hoge vaste lasten. Deze kosten berekenen zij door naar de klant (anders gaan ze failliet). Daarom is beheerd beleggen bij Rabobank of ABN Amro duurder.

Wil je de kosten vergelijken? Succes. Rabobank heeft hier opzettelijk een potje van gemaakt. Zo vind je in de brochure verschillende kosten. Ook de kostentabel is onoverzichtelijk. Er is geen duidelijk en transparant overzicht van hoeveel beheerd beleggen in percentage kost. Als dit er niet is, is dat omdat de aanbieder niet wilt dat je dit ziet. En dat is logisch: Rabobank is duurder in vergelijking tot bovenstaande aanbieders. En het rendement? Helaas is dat lager op basis van het verleden.

ABN AMRO Begeleid Beleggen vergelijken

Ook ABN Amro is fors duurder. Gelukkig zijn zij wel transparant. De fondskosten bedragen jaarlijks circa 1,3 – 1,5% in totaal. Dit is aan de dure kant (net als Rabobank). Als het rendement in vergelijking hoger is, dan kan het alsnog een beste keuze zijn. Helaas is dat niet. Het gemiddeld rendement bij beheerd beleggen via ABN Amro blijkt bijzonder laag te zijn. Namelijk circa 4 – 6% gemiddeld per jaar. Dit baseer ik op de behaalde resultaten van 2016 – 2020, zoals weergeven op haar website. En dit was toch echt een glorieuze periode voor beleggen.

Centraal Beheer Begeleid Beleggen vergelijken

Hier kan ik kort over zijn. Kies nooit voor beheerd beleggen bij Centraal beheer. Het rendement is belachelijk laag. De afgelopen drie jaar hebben zij 5% gemiddeld rendement gerealiseerd. En dat is dan bij het meest “risicovolle” pakket wat ze aanbieden.

In vergelijking: had je in goede ETF’s belegd dan had je circa 20 – 25% gemiddeld rendement over de afgelopen 3 jaar. Het verschil: tien- tot honderdduizenden euro’s…

Kortom, het is van groot belang dat je de beste keuze maakt. Dit geeft je significant hoger rendement op de lange termijn. Hopelijk heb ik je goed geholpen met deze vergelijker voor beheerd beleggen.

Reacties
Categorieën