eToro vs. Binance Vergelijken voor Crypto Kopen | Happy Investors

Beste crypto belegger, overweeg je het kopen van crypto via eToro of Binance? In dit artikel gaan we de crypto beleggingsplatformen eToro vs. Binance vergelijken. De nadruk van deze review ligt volledig op het kopen van crypto. Zo biedt eToro ook andere activa aan middels CFD (aandelen, ETF, et cetera), maar dit nemen we niet mee in vergelijking met Binance. De focus is het kopen van crypto. Wat is de beste beleggingsapp? Wie heeft het grootste aanbod? De laagste kosten?   

Laten we beginnen.

Inhoudsopgave

Vergelijk eToro en Binance op belangrijkste kenmerken


Laten we beginnen met eToro en Binance vergelijken op haar belangrijkste kenmerken. Zo is Binance een beleggingsplatform dat volledig is gericht op cryptocurrency. eToro is dat niet. Zij is van origine gericht op aandelen en ETF’s middels CFD’s. In de loop der tijd hebben ze hier crypto aan toegevoegd. Derhalve is Binance een echte specialist, en eToro kan gezien worden als een generalist voor wie in zowel aandelen, ETF’s én crypto wilt investeren.

Crypto kopen bij Binance: de belangrijkste kenmerken

Binance is ‘s werelds grootste cryptocurrency platform, opgericht in 2017 door Chinese softwareontwikkelaar Changpeng Zhao. Het biedt 500+ cryptocurrencies aan om te verhandelen op haar cryptobeurs. Naast de cryptocurrencies biedt het hedendaags ook een range van fiatvaluta aan, waaronder EUR, USD, GBP, AUD, HKD, en INR. Daarnaast hebben ze een breed scala aan trading tools, zoals real-time grafieken voor crypto kopen. Ook vind je er “moving averages” en “exponential moving averages” wat handig is bij korte termijn handelen.

Binance staat bekend om haar lage commissies/transactiekosten bij het kopen van crypto. vergoedingen worden over het algemeen berekend op basis van de handelsvolumes en BNB saldo. BNB is de eigen cryptomunt van Binance. Bij het gebruik van de BNB coin krijg je een kleine korting op transactiekosten. In het algemeen is het ook zo dat hoe hoger het handelsvolume, hoe lager de kosten.

Wat betreft beveiliging lijkt Binance veiliger dan eToro. Zo biedt het een aantal beveiliging tools aan zoals twee-factor authenticatie, apparaat beheer, whitelisting, en de mogelijkheid om toegang van apparaten te beperken. Het aanmaken van een account is gratis.

Wat ons betreft behoort Binance tot de beste crypto brokers. Anderzijds heeft eToro ook interessante kenmerken, zoals met name voor de crypto én aandelen belegger.

Crypto kopen bij eToro: de belangrijkste kenmerken

eToro is een uitgebreid beleggingsplatform voor het kopen van crypto, aandelen, ETF’s, grondstoffen en valuta’s. Opgericht in 2007 in Tel Aviv-Yafo, Israël. Ze worden gecontroleerd door internationale financiële instanties. eToro biedt een gediversifieerde productportefeuille om in te beleggen. eToro biedt een interactief handelsplatform aan dat zowel via de desktop als mobiel te gebruiken is. Daarnaast richten zij zich ook op educatie en onderzoeken voor beginners en professionele handelaren. Ze promoten een commissievrije omgeving en relatief lage spreads bij crypto kopen. Ze zijn niet de goedkoopste, maar zeker niet duurste.  

Om je strategie te testen kan je beginnen met een gratis demorekening. Je krijgt dan 100K aan fictief geld om mee te “spelen”. Ook goed voor bepaalde mensen om te weten is dat ze islamitische rekeningen aanbieden. De minimum stortingsvereiste is $10. Er zijn geen kosten voor geld overboeken. Geld opnemen kost $5. Geld overboeken kan op vele manieren, zoals iDeal, bankoverschrijving, credit/debit card, PayPal en e-wallets.

Een volledige uitleg over de belangrijkste kenmerken lees je in onze eToro review.


eToro vs Binance vergelijking: beschikbaarheid van cryptomunten


De beschikbaarheid van cryptomunten is belangrijk. Hoe groter het aanbod, hoe meer keuze er is om crypto’s te kopen. Hierdoor word je minder gelimiteerd en dat biedt derhalve meer kansen. Zo zijn het met name de kleine, nog onbekende altcoins die exponentieel rendement (of verlies) kunnen bieden.

Wie heeft de grootste…?

Binance crypto aanbod

Binance biedt meer dan 500 cryptocurrencies aan om te verhandelen op haar cryptoplatform. De hoeveelheid crypto's zit nog steeds in een stijgende lijn. Binance ondersteunt ook verschillende fiat valuta's zoals USD, EUR, AUD, GBP, HKD, en INR. Daarnaast krijg je toegang tot een brede selectie aan NFT's op de Binance Exchange. De hoeveelheid beschikbare cryptocurrency kan variëren afhankelijk van de locatie, maar voor Europa is dit relatief veel.

eToro crypto aanbod

eToro is een van de grootste beleggingsplatformen in de Verenigde Staten en Europa. Ze bieden ehel veel producten aan, waaronder aandelen en ETF’s. Maar anders dan forex, indices, ETF's, et cetera, zijn er minder aantal crypto’s beschikbaar. Op dit moment zijn dat er 40+. De hoeveelheid neemt toe, maar in relatie tot eToro vs. Binance vergelijken hebben ze er aanzienlijk minder.

Crypto kopen bij Binance: voor- en nadelen

Binance behoort tot de beste crypto brokers van dit moment. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat het geen nadelen kent. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van alle voor- en nadelen bij Binance.

Voordelen van crypto kopen bij Binance

  • Binance gebruikers worden beschermd omdat de transacties gecontroleerd worden door de belastingdienst
  • 500+ crypto’s, wat een van de grootste aanbieders is
  • Binance Academy
  • Goede liquiditeit, noodzakelijk voor trading. Bekijk hier meer crypto day trading tips
  • Basis en geavanceerde tools voor traden
  • Veel handelsopties en ordertypes
  • Wereldwijde beschikbaarheid
  • iOS & Android mobiele app ondersteuning
  • Lage tarieven/transactiekosten/spreads
  • Geen vereiste voor Know-Your-Customer (KYC) identiteitsverificatie bij aanmelding
  • Account aanmaken is snel en gratis

Nadelen van crypto kopen bij Binance

  • Binance kampt in verschillende landen met regelgevingsproblemen
  • Beperkte toegang tot bepaalde cryptocurrencies in bepaalde landen
  • Geen fiat-naar-crypto trading mogelijk
  • Geen digitale portemonnee beschikbaar
  • Geld overboeken niet altijd even handig omdat dit door regulering continue verandert

Het grootste nadeel aan Binance, in vergelijking tot eToro, is dat het niet evident is om te beginnen. Voor beginnende beleggers kan Binance als té groot en complex worden ervaren. Bovendien is het zo dat geld overboeken niet altijd kan via de gebruikelijke manieren zoals iDeal. Tot slot heeft Binance geen fiatvaluta zoals euro en dollar. Het is alleen mogelijk om crypto’s te kopen. Het alternatief hierbij zijn daarom stable coins.

Crypto kopen bij eToro: voor- en nadelen

eToro is in vergelijking tot Binance veel eenvoudiger om te starten. Het crypto aanbod is weliswaar beduidend kleiner dan bij Binance, maar het is voor beginnende crypto beleggers wel veel makkelijker om te starten. Tevens is geld overboeken snel gedaan via iDeal. Dit geld kan gewoon worden aangehouden als dollars. Je hoeft niet per sé crypto te kopen, zoals dit bij Binance wel het geval is.

eToro voordelen

  • Commissievrij beleggen in aandelen
  • Groot aanbod aan cryptomunten én cryptoportfolio’s
  • Crypto Staking is mogelijk
  • Demorekening voor oefenen met fictief geld
  • Gratis educatie en onderzoeken
  • Gratis storting en terugtrekking
  • Meerdere betalingsmethodes waaronder Paypal en iDeal
  • Relatief lage spreads en lage commissies
  • Islamitische rekeningen
  • Community
  • Snelle uitvoering van orders
  • Regulering door MiFID, CySEC, FCA, FSAS, FSCS, ICF, ASIC en AFSL
  • Gebruiksvriendelijk in-house webplatform en de eToro mobiele app
  • Lage minimum storting van $10
  • Schadeverzekering in de EU, het V.K. en Australië.
  • Crypto trading strategieën kopiëren van gevorderde gebruikers

eToro nadelen en/of verbeterpunten

  • Kopen via CFD en niet via de asset zelf
  • Beperkte klantenservice
  • Conversiekosten zijn 1% zowel van euro naar dollar als vice versa
  • $10 Inactiviteitsvergoeding na 12 maanden
  • Bepaalde onderzoeken en tools zijn alleen beschikbaar voor eToro Club leden
  • Is niet altijd beschikbaar in België
  • Geautomatiseerde (algoritmische) handelsstrategieën worden niet ondersteund op eToro

Wil je meer weten over het aanbod van eToro? Klik hier voor meer informatie.

Let op: meer dan 80% van de beleggers verliest geld met CFD.

eToro vs Binance: transactiekosten en commissie om crypto te kopen


We gaan nu Binance en eToro vergelijken op kosten bij het kopen van cryptomunten. Wie heeft de laagste transactiekosten en spreads?

Binance transactiekosten en commissie bij crypto kopen

De vergoedingen die Binance hanteert zijn eenvoudig, in tegenstelling tot andere crypto beurzen wereldwijd. Het rekent geen kosten op Wallets. Op debet kaarten is de vergoeding 4,5%, maar bankoverschrijving is wel gratis voor de meeste Europese landen. Controleer dit altijd zelf voor de zekerheid.

De transactiekosten bij cryptomunten zijn laag, namelijk tussen de 0,0% en 0,1%. Het verkopen en kopen van crypto's kost ongeveer 0,50%. Af en toe wijzigen de tarieven. Bekijk daarom altijd de website voor meer informatie.

eToro transactiekosten en commissie bij crypto kopen

Helaas biedt eToro geen zero spread accounts aan. Wel is het zo dat ze geen commissie hanteren bij crypto. Dit kan echter een vertekend beeld geven. Het is goed om zelf op de website te kijken naar de kosten per cryptomunt. Dit verschilt namelijk. Hieronder vind je een overzicht.


Ook hier is het zo dat de kosten kunnen wijzigen. Bekijk hier meer informatie over de actuele kosten.

Veiligheid en Beveiliging

Beide brokers zijn wereldwijde spelers met adequate beveiliging. De websites zijn veilig te noemen. De bescherming tegen hackers is prima in orde. Toch zijn er wel wat verschillen bij Binance vs. eToro vergelijken op veiligheid.

Binance Veiligheid en Zekerheid

Binance streeft naar een hoge beveiliging voor haar beleggers. De beveiligingsfunctie omvat onder meer een twee-factor authenticatie (2FA). En er zijn meerdere opties om de veiligheid aan te scherpen. Denk hierbij aan het wel/niet toegang verlengen van bepaalde apparaten.

eToro's Veiligheid en Beveiliging

eToro wordt gereguleerd door de CySEC in Europa, ASIC in Australië, FCA in het Verenigd Koninkrijk, FSAS op de Seychellen, MiFID, ICF, FSCS en heeft een AFSL-licentie. Gereglementeerd zijn door dergelijke financiële instituties geeft een gevoel van veiligheid en zekerheid. Het moet niet worden behandeld alsof er geen risico is tijdens het handelen in financiële instrumenten met de makelaar, maar de kans op hacken is relatief laag.

Educatie en kennisplatform voor crypto beleggen

Tot slot nog iets meer over educatie en kennistools. Dit is het laatste item bij eToro vs. Binance vergelijken. Voor de meeste van ons niet relevant, maar weet dat beide cryptoapps een kennisplatform aanbieden voor beginnende crypto investeerders.

Binance Leren en Onderwijs

Binance biedt gratis educatief materiaal voor zowel beginners als gevorderde crypto traders. Binance Academy heeft als doel het bevorderen van kennis omtrent blockchain en cryptocurrency. Alles is gericht op de wereld van crypto. Je zal er geen trainingsmateriaal vinden omtrent aandelen, ETF’s of andere assets.

eToro Leren en Onderwijs

eToro biedt een breed scala aan gratis kennisbronnen voor beginners en gevorderde beleggers. Je vindt er een overvloed aan video's en tekstmateriaal. Relevant in het vergelijken met Binance is dat er bij eToro ook veel kennis te vinden is omtrent beleggen in aandelen, ETF’s, indices, grondstoffen, et cetera. Ook bieden ze gratis onderzoek aan. Dit wordt meer naarmate je tot de eToro club gaat behoren. Denk aan exclusieve webinars.