Geld verdienen met Crypto: 10 Beste Ideeën | Happy Investors
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
02/11/2023
7 min

Geld verdienen met Crypto: 10x Beste Ideeën | Happy Investors

02/11/2023
7 min

Geld verdienen met crypto? Er zijn verschillende manieren en ideeën om extra geld te verdienen met cryptomunten. Van beleggen tot het krijgen van gratis cryptovaluta dankzij inspanningen. In dit artikel leest u de beste ideeën voor geld verdienen met crypto. Creatief, origineel, en bewezen.

Op naar alle ideeën!

Geld verdienen met Crypto: 10 ideeën

Geld verdienen met crypto blijft een heet gespreksonderwerp onder cryptoliefhebbers. Met tal van succesverhalen van individuen die aanzienlijke winsten hebben gemaakt door te investeren in cryptocurrencies tijdens marktrally's - is het begrijpelijk waarom steeds meer beleggers zich tot crypto's wenden.

Niet iedereen slaagt er echter in om geld te verdienen met cryptocurrency. De meeste mensen die proberen te profiteren van cryptocurrencies verliezen geld of geven het op. De reden is simpel: ze volgen geen praktische methoden.

Over het algemeen zijn er steeds meer manieren om geld te verdienen met crypto. En als je begrijpt wat ze zijn en alleen de beste en praktische toepast, heb je een grote kans om consistent te verdienen.

Wat zijn die manieren? Lees verder om het te weten. In deze post geven we een overzicht van de 10 beste ideeën om geld te verdienen met crypto in 2023.

Let op: wees ervan bewust dat we niet aanraden om in crypto te investeren. Liever investeren we in vastgoed, beleggen in aandelen, ETF beleggen en andere investeringen met een lager risico om onze rijkdom op lange termijn te laten groeien.

Idee 1. Cryptobeleggen op korte termijn vs. lange termijn

Als het gaat om geld verdienen met crypto, overwegen beleggers vaak of ze voor langetermijninvesteringen of voor kortetermijninvesteringen moeten gaan. Op dit moment is de beste manier om geld te verdienen met crypto het gebruik van een korte termijn beleggingsstrategie zoals Swing Trading. Laag kopen, hoog verkopen op een actieve basis.

Bij swing trading wordt crypto doorgaans minder dan twee weken vastgehouden, afhankelijk van de strategie. Swing trading is erop gericht om snel winst te maken op basis van een scherpe verandering in de prijs van crypto. Maar pas op voor de hogere risico's bij deze strategie.

Deze strategie vereist goede technische en analytische vaardigheden omdat de prijzen in enkele minuten kunnen veranderen. Daarom zouden we deze optie aanraden voor degenen die meer ervaring hebben met cryptocurrencies.

Een trading bot kan echter ook alle handel voor u doen als u een nieuwkomer bent en dit wilt proberen. Hoewel het niet eenvoudig is om een trading bot op te zetten, kan de AI, als hij eenmaal genoeg informatie over de tekens en patronen heeft verzameld, beter voor u presteren. Als alternatief kunt u ook Scalping of Day Trading strategie gebruiken voor korte termijn investeringen.

In all gevallen kent het beleggen in crypto veel risico's tot geld verlies wanneer u er snel geld mee wilt verdienen. Je maakt meer kans door te keizen voor lange termijn beleggen in potentievolle cryptomunten. Bekijk hiervoor betrouwbare ICO brokers zoals Bitvavo en eToro.

Idee 2. Kleine Altcoins

Het andere veilige idee om geld te verdienen met crypto is om 20 - 30 kleine altcoins te kopen met een klein bedrag dat je je kunt veroorloven te verliezen. Houd ze vervolgens minstens 5 jaar vast, en hoop dat 1 altcoin x50 of meer gaat. Deze strategie heet altcoin flipping. Altcoins zijn alternatieve cryptocurrencies voor Bitcoin, en ze zijn goed voor bijna 80% van de cryptomarkt. Gebruikers kunnen hoge rendementen behalen met altcoins, vooral als ze weten hoe ze er het beste van kunnen maken.

De laatste jaren investeren beleggers steeds meer in kleinere, minder bekende altcoins die een hoog rendement kunnen opleveren. De sleutel tot succes is echter - voordat u een altcoin kiest - onderzoek doen om er zeker van te zijn dat deze een goed groeipotentieel heeft. Door factoren als de technologie achter de munt, het team erachter en de adoptie van de munt door de gemeenschap te onderzoeken, kun je bepalen of de munt een goed groeipotentieel heeft.

Idee 3. De grote vijf cryptomunten

Vergeleken met kleine altcoins bieden de Big Five meer stabiliteit en gevestigde opties om geld te verdienen met crypto en kunnen een waardevolle aanvulling zijn op een goed gediversifieerde cryptoportefeuille. Als cryptoliefhebber ben je waarschijnlijk bekend met de Grote Vijf cryptocurrencies: Bitcoin, Ethereum, Binance, Cardano en Solana.

Deze cryptocurrencies hebben zich gevestigd als de meest gebruikte en waardevolle cryptocurrencies op de markt. Ook hebben ze een sterk groeipotentieel op lange termijn. Ze aanhouden en erin beleggen om geld te verdienen is dus geen slecht idee.

Een goede manier om in de grote vijf te beleggen is door Dollar Cost Averaging. Bij deze aanpak investeren beleggers op regelmatige tijdstippen een vast bedrag, ongeacht de prijs van de cryptocurrency op dat moment. Bijgevolg vermindert dit het algemene risico en wordt de marktvolatiliteit uitgemiddeld.

Idee 4. Defi Crypto trend

Maak gebruik van de kracht van Defi trends om geld te verdienen met crypto. Het idee van Defi Crypto Trend biedt opties zoals yield farming, lenen, decentrale uitwisselingen en stablecoins, om passief inkomen te verdienen.

Defi maakt peer-to-peer transacties mogelijk zonder tussenpersonen via blockchain technologie. En door deel te nemen aan Defi's bloeiende ecosysteem kun je profiteren van de decentralisatie en veiligheid die de blockchain-technologie biedt om geld te verdienen met je crypto-bezit.

Of het nu gaat om yield farming en het verdienen van passieve inkomsten uit liquiditeitsverschaffing of het lenen en uitlenen van cryptocurrencies tegen concurrerende rentetarieven - Defi biedt talloze mogelijkheden om geld te verdienen met crypto.

Idee 5. NFT

NFT's, of Non-fungible Tokens, zijn unieke digitale activa die enorm aan populariteit hebben gewonnen in de cryptocurrency wereld. En investeren in NFT's zijn ook een manier om geld te verdienen met crypto. Beleggen in NFT's kan echter een riskante onderneming zijn. Omdat de waarde van NFT's afhankelijk is van het publieke sentiment en sterk kan fluctueren, kan het een uitdaging zijn om hun toekomstige waarde te voorspellen.

Voordat u dus in NFT's belegt, moet u de markt grondig onderzoeken en begrijpen, en ze met voorzichtigheid en een goed begrip van de risico's benaderen. Aangezien de markt nog erg nieuw is, is investeren in NFT's een investering met hoog risico.

Idee 6. Initial Crypto Offering (ICO)

Een andere strategie die deskundige handelaren gebruiken om geld te verdienen met crypto is investeren in initial crypto offering (ICO's) met een hoog risico (en hoge beloning). Ondanks de potentiële risico's kunnen nieuwe ICO's een hoge beloning bieden voor wie verstandig investeert. In het geval dat het project succesvol is, wordt u een vroege investeerder, en krijgt u aanzienlijke beloningen voor een succesvolle lancering. Het is echter essentieel om een duidelijk begrip te hebben van de markt, het project, en de risico's die ermee gepaard gaan voordat u investeert in een ICO.

Naast een ICO kan je ook kennis opdoen over IPO, wat staat voor Initial Public Offering. Ook het investeren in nieuwe IPO aandelen kent hoog risico, maar in somige gevallen kan op basis van goede analyse een hoog rendement worden behaald. In alle gevallen dient dit alleen gedaan te worden met kleine bedragen die u kunt missen. Hoe minder informatie voor handen, hoe onzekerder een belegging en derhalve neigt het meer naar speculatie. Het risico neemt dan toe.

Idee 7. Cryptocurrency Arbitrage

Doordat de cryptocurrency markt een vrije markt is en onlosmakelijk verbonden met de overheid, hebben we veel prijsverschillen tussen exchanges, en ook volatiliteit. Dit creëert ook een uitstekende mogelijkheid om geld te verdienen met crypto.

Koop gewoon een cryptocurrency van de ene exchange voor een lagere prijs dan de andere en verkoop het dan hoog op een andere exchange om een goede tussenprijs te verdienen. Dit proces staat bekend als Arbitrage. Als je niet zeker weet hoe je het moet doen, leert een crypto trading bot zoals Cryptohopper je hoe je arbitrage moet doen, terwijl je het ook kunt verhandelen. De spread ligt meestal tussen 5% en 40% als je begrijpt hoe je het moet benutten.

Idee 8. Crypto staking

Voor langetermijnbeleggers in crypto's is staking een van de gemakkelijkste manieren om passief inkomen te genereren met crypto. Het proces omvat het bijdragen van uw ongebruikte crypto aan een blockchain in ruil voor bevestigingsrechten, in ruil waarvoor u gratis tokens ontvangt. Staking crypto is een geweldige manier om dubbele inkomsten te verdienen - ten eerste verdien je staking beloningen en rente. Bovendien verdient u gratis cryptocurrencies. Bovendien profiteert u wanneer de waarde van de gestapelde munten stijgt.

Algorand, Cardano en Solana zijn de populairste PoS-netwerken voor het staken van altcoins en het verdienen van gratis tokens. Deze platforms betalen momenteel 7,20%, 4,9% en 6,3% jaarlijkse beloningen voor het inzetten.

Daarnaast kunt u inzetten op platforms van derden die rente betalen als u niet op de PoS-blockchain wilt inzetten. Cryptobeurzen zoals Binance en Crypto.com, evenals digitale portemonnees zoals Exodus en Trust, zijn vandaag de dag de meest populaire platforms van derden.

Hoe aantrekkelijk dit ook mag klinken, bedenk goed dat makkelijk geld verdienen met crypto vaak veel valkuilen kent. Als iets makkelijk is, kunnen er hoge risico's zijn. In het geval bij crypto staking komt nu veelvuldig in het nieuws dat het achterliggende geld niet voorhanden is. Dit betekent dat wanneer mensen massaal hun crypto staking stopzetten (het geld terughalen), dat dit geld er in werkelijkheid niet is. Het gevolg is dessastreus.

Idee 9. Airdrops

Crypto-airdrops zijn marketingstrategieën waarbij gratis crypto in de portemonnee van crypto-gebruikers wordt gestort. Op deze manier is het een van de meest moeiteloze manieren om geld te verdienen met cryptocurrencies. Het doel van airdrops en gratis token-distributies is het genereren van bewustzijn. Het is niet ongewoon dat exchanges airdrops uitvoeren om een grote gebruikersbasis op te bouwen voor hun projecten.

Je kunt gemakkelijk geld verdienen met crypto door deel te nemen aan airdrops voor opkomende projecten. En in ruil voor het uitvoeren van bepaalde taken (bijvoorbeeld het aanmelden bij het platform en het delen van berichten) ontvangen cryptobeleggers de tokens van het project. Op deze manier kunnen blockchainprojecten gebruikers stimuleren om hun platforms en munten te gebruiken. Bij succesvolle voltooiing van het project kunnen de door de investeerders ontvangen tokens worden ingewisseld - verhandeld voor andere munten, of verkocht voor geld op beursgenoteerde cryptocurrency-beurzen.

Idee 10. Play-to-Earn (P2E) Cryptogames

Sinds de opkomst van de crypto metaverse zijn play-to-earn games steeds populairder geworden. En ze bieden ook een van de makkelijkste manieren om gratis crypto te verdienen. Met GameFi of gaming finance kunnen spelers gewoon verdienen voor het spelen van games en het doorlopen van levels. Je verdient geld in de vorm van crypto, in-game items of NFT's. Vervolgens kunnen de tokens die je verdient met games worden omgezet in cryptocurrencies zoals Ethereum en Bitcoin of worden geruild voor fiatgeld.

Er zijn verschillende plaatsen waar je geld kunt verdienen met het spelen van online videogames met crypto, waaronder de metavers Decentraland, Sandbox en Axie Infinity. Je kunt spelen en geld verdienen zonder een investering te hoeven doen in deze crypto metaverses. Je hebt echter wel kwalitatieve gaming tools nodig - om tastbaar rendement te maken op sommige games.

En, hoe ga jij beginnen met geld verdienen met crypto? Welke van de ideeën voor geld verdienen met cryptomunten vind je de beste? Heb je andere ideeën en suggesties? Laat het ons weten!

Disclaimer: Dit artikel bevat op geen enkele wijze beleggingsadvies. Het kan zijn dat de analyse niet volledig is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. IPO beleggen, het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen, kan extra beperkingen met zich meebrengen. De voorspellingen of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten.

Reacties
Categorieën