TOP 3 Aandelen met activistische aandeelhouders| Activistische Beleggers Aandelen Kopen | Happy Investors
top-3-aandelen-met-activistische-aandeelhouders-
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
03/04/2024
31 min

TOP 3 Aandelen met activistische aandeelhouders| Activistische Beleggers Aandelen Kopen | Happy Investors

03/04/2024
31 min

oopIn dit artikel behandelen we een analyse van aandelen met activistische beleggers. aandelen met activistische beleggers kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Belangrijke tip: toets het aandeel altijd op diverse factoren. Gebruik de SeekingAlpha Quant ratings voor toetsing op factoranalyse, zodat je de meest gunstig gewaardeerde aandelen binnen de sector koopt.

Wat zijn activistische aandeelhouders en waarom beleggen in aandelen met activistische aandeelhouders

Activistische aandeelhouders zijn een soort beleggers die aanzienlijke belangen in bedrijven kopen om hun bestuurlijke en strategische beslissingen te beïnvloeden. In tegenstelling tot passieve beleggers die in aandelen beleggen en verwachten dat hun waarde zal groeien zonder in te grijpen in het management van het bedrijf, proberen activisten actief deel te nemen aan het leven van het bedrijf door veranderingen voor te stellen in het management, de strategie, de kapitaalstructuur en andere aspecten van de activiteiten om de waarde van het bedrijf en bijgevolg de waarde van de aandelen te verhogen.

Waarom investeren in dezelfde aandelen als activistische aandeelhouders? Ten eerste analyseren en onderzoeken ze bedrijven grondig voordat ze investeren. Hun keuze van aandelen is vaak gebaseerd op een grondig onderzoek naar de financiële gezondheid, het managementteam, het marktpotentieel en andere belangrijke factoren.

Ten tweede investeren activistische aandeelhouders in bedrijven en streven ze ernaar om veranderingen door te voeren die de operationele efficiëntie, het ondernemingsbestuur en uiteindelijk de waarde van de aandelen kunnen verbeteren. Dit kan verandering van leiderschap, herstructurering, aan- of verkoop van activa en andere strategische acties inhouden.

Ten derde vestigen de acties van activistische aandeelhouders vaak de aandacht van de media, analisten en andere beleggers op het bedrijf, wat kan leiden tot meer interesse in de aandelen en een stijging van hun waarde.

Met andere woorden, beleggen in bedrijven die zijn geselecteerd door activisten kan mogelijkheden bieden voor een snelle groei van de aandelenwaarde, vooral als de voorgestelde veranderingen succesvol worden doorgevoerd en leiden tot betere financiële prestaties en marktkapitalisatie.

We hebben de laatste aankopen van de bekendste en succesvolste activisten bestudeerd, de aandelen zelf geanalyseerd en een selectie gemaakt van de interessantste bedrijven, waaronder:

 • De Goodyear Tire & Rubber Company (GT)
 • Hasbro (HAS)
 • V.F. Corporation (VFC)

Aandelen met activistische aandeelhouders 1. Goodyear Tire & Rubber Company (GT)

Over Goodyear-aandelen, ´s werelds grootste bandenfabrikanten

De Goodyear Tire & Rubber Company is een multinational en een van 's werelds grootste bandenfabrikanten. Het bedrijf produceert en verkoopt banden voor passagiers- en commerciële voertuigen, vliegtuigen en zware machines en biedt daarnaast rubberproducten en polymeermaterialen voor diverse industriële toepassingen. Goodyear Tire & Rubber werd opgericht in 1898 en het hoofdkantoor is gevestigd in Akron, Ohio.

 • Instapprijs: $12,0 - $12,5
 • Richtprijs: $16,4
 • Potentieel: 33%
 • Horizon: 12 maanden 
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Waarom beleggen in Goodyear aandelen langs activistische aandeelhouders?

Sinds de oprichting groeide Goodyear snel uit van een klein bedrijf tot een van de leiders in de bandenindustrie, dankzij de focus op innovatie en kwaliteit. Het bedrijf heeft belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van de auto-industrie door een reeks technologische innovaties te introduceren, waaronder 's werelds eerste band met een synthetische rubberen koord, de binnenbandloze band en vele andere. Tegenwoordig verkoopt het bedrijf banden voor auto's, vrachtwagens, bussen, vliegtuigen, motorfietsen, grondverzetmachines, mijnbouw en industriële machines. Goodyear heeft productiefaciliteiten in vele landen over de hele wereld en een breed netwerk van distributeurs en detailhandelaren, waardoor het bedrijf klanten wereldwijd van dienst kan zijn.

In juni 2021 nam Goodyear Cooper Tire, de op vier na grootste bandenfabrikant in Noord-Amerika, over voor $ 2,8 miljard, waardoor het de grootste fabrikant werd in een belangrijke markt - de VS. Op basis van de resultaten voor 2019 werd verwacht dat het gecombineerde bedrijf tot 17,5 miljard dollar aan inkomsten zou genereren. De markt ontving het nieuws enthousiast, omdat de fusie van zeer winstgevende ondernemingen met een potentiële synergie van 165 miljoen dollar echte waarde zou kunnen creëren voor aandeelhouders. Als gevolg hiervan stegen de aandelen van het bedrijf van maart 2020 tot november 2021 met meer dan 400%, waarmee ze beter presteerden dan de belangrijkste aandelenindexen, en $ 24 per stuk bereikten.goodyear-aandelen-kopen

(Goodyear Tire & Rubber Company-aandelen; bron: TradingView)

De tijdelijke euforie maakte echter al snel plaats voor pessimisme en beleggers werden opnieuw herinnerd aan de fundamentele problemen waarmee Goodyear de afgelopen tien jaar te kampen had gehad. De financiële prestaties van het bedrijf gingen al lang voor de overname van Cooper Tire gestaag achteruit en deze trend zette zich voort. Eind 2023 bedroeg de omzet van het bedrijf $20,07 miljard, wat slechts 10% meer is dan in 2013. Gezien de hoge inflatie in 2022 is het duidelijk dat de reële inkomsten van Goodyear aanzienlijk zijn gedaald. Als je bedenkt dat het bedrijfsresultaat van $1,30 miljard in 2013 veranderde in een verlies van -$37 miljoen, en dat de totale schuld steeg van $5,71 miljard naar $7,28 miljard, dan is het afgelopen decennium nauwelijks voorspoedig te noemen voor de investeerders van het bedrijf.activistische-beleggers-goodyear

(Goodyear aandeel vs S&P 500; bron: TradingView)

De teleurstellende resultaten hebben ook invloed gehad op de kapitalisatie van het bedrijf. In tien jaar tijd zijn de Goodyear-aandelen met bijna 50% gedaald, terwijl de S&P 500 met ongeveer 180% is gegroeid. De aanzienlijke achterstand van het aandeel zou ertoe kunnen leiden dat sommige beleggers de vooruitzichten van het bedrijf opgeven. Er is echter een belangrijke katalysator die wijst op een mogelijke ommekeer voor het bedrijf op de middellange termijn. In mei 2023 verwierf Elliott Investment Management, bekend om zijn activistische benadering van beleggen, 10% van de Goodyear-aandelen en stuurde ook een brief en een presentatie naar het management van het bedrijf, waarmee een strategische transformatie van het bedrijf werd geïnitieerd.

Elliott heeft een lange geschiedenis van succesvolle beïnvloeding van de managementbeslissingen en strategieën van de bedrijven waarin ze investeren. Het bedrijf heeft verschillende opmerkelijke activistische campagnes gevoerd, onder andere bij Twitter, waar ze veranderingen in het leiderschap bewerkstelligden die leidden tot een aanzienlijke stijging van de aandelenkoersen; bij Hess Corporation, waar ze aandrongen op strategische veranderingen om de aandeelhouderswaarde te verhogen; en bij Telecom Italia, waar ze de controle kregen over de meerderheid van de zetels in de raad van bestuur. Elliott's beroemdste strijd was die tegen de regering van Argentinië: een 15 jaar durende juridische campagne over achterstallige schuldbetalingen, inclusief de inbeslagname van een Argentijns schip en uiteindelijk een betaling van $2,4 miljard aan het bedrijf, terwijl andere obligatiehouders akkoord gingen met centen op de dollar.

Waarderingsanalyse Goodyear-aandelen met activistische beleggers

Elliott's investeringen en daaropvolgende initiatieven voor Goodyear's bedrijfstransformatie benadrukken het vertrouwen van het fonds in het potentieel van het bedrijf voor verbeterde operationele efficiëntie en groei van de winstgevendheid. De activistische investeerder stelt de volgende initiatieven voor om de aandeelhouderswaarde te verhogen:

 • De effectiviteit van het management verbeteren. Elliott betreurt het feit dat aandeelhouders en investeringsbankanalisten sceptisch zijn over Goodyear's aandelen en roept op tot een transformatie die begint met veranderingen in het managementteam. De activist selecteerde vijf van zijn kandidaten voor de Raad van Bestuur, die naar zijn mening voldoende ervaring in de industrie en de nodige competenties hebben om de vereiste veranderingen in het bedrijf door te voeren. Na de vorming van een nieuwe Raad van Bestuur werd voorgesteld om ook veranderingen in de samenstelling van het topmanagement door te voeren.
 • Verkoop van winkels. Goodyear bezit 715 winkels onder eigen naam. Elliott is van mening dat de verkoop van de winkels aan een gerichte en goed gekapitaliseerde koper hun potentieel zal maximaliseren. Er wordt verwacht dat de verkoop extra fondsen zal genereren die gebruikt kunnen worden om de schuld te verminderen. Aangezien concurrerende winkels tegen hogere veelvouden worden gewaardeerd, gelooft de activist dat de verkoop de waarde van Goodyear-aandelen zal ontsluiten op ongeveer $4,16 - $5,31 per stuk.aandelen-met-activistische-beleggers-goodyear(Waarderingsmultiples voor concurrerende winkels; bron: Bedrijfspresentatie) goodyear-aandelen-met-activistische-beleggers

(Potentiële groei als gevolg van het te gelde maken van winkels; bron: Bedrijfspresentatie)

 • Verbetering van de operationele efficiëntie. Door te snijden in de kosten ziet Elliott mogelijkheden om de operationele marge te laten groeien van 4,8% naar 8,7%. De activist gelooft dat het verlagen van de algemene en administratieve kosten in lijn met de cijfers van concurrenten (Bridgestone wordt als voorbeeld genoemd) zal leiden tot een margestijging van 114 basispunten. Er is ook een mogelijkheid om de winst met ongeveer 201 basispunten te verhogen door de kosten van het verkoopkanaal te verlagen, die zijn gestegen na de lancering van TireHub. Verder zal de winstgevendheid naar verwachting met 70 basispunten toenemen door het optimaliseren van de merkenportfolio en het wijzigen van de prijsstrategie. Volgens schattingen van Elliott zal de waarde van de aandelen door de implementatie van deze initiatieven met meer dan 140% stijgen.

Opgemerkt moet worden dat de initiatieven van de activist al tot bepaalde resultaten hebben geleid. Elliott werd de grootste aandeelhouder van de groep en verzekerde zich van drie zetels in de raad van bestuur. Onder druk van het fonds begon Goodyear in juli 2023 met een strategische herziening van zijn activiteiten.

Eind 2023 kondigde Goodyear een bedrijfstransformatieplan aan. Het bedrijf kondigde een inkrimping van een aantal belangrijke bedrijfsonderdelen aan, evenals het vertrek van CEO Richard Kramer. Bovendien verklaarde het bedrijf dat het "strategische alternatieven" zou overwegen voor zijn bandenmerk Dunlop, evenals voor zijn divisies die banden produceren voor chemische en off-roadapparatuur, die de groep samen ongeveer $ 2 miljard zouden kunnen opleveren in het geval van hun definitieve verkoop, terwijl het een kostenbesparingsplan zou uitvoeren dat naar verwachting ongeveer $ 1 miljard zou besparen tegen het einde van 2025.

Het bedrijf verwacht dat als rekening wordt gehouden met de voordelen van kostenverlaging en omzetstijging, en als de impact van de verwachte verkoop van activa en inflatie wordt afgetrokken, de operationele marge zal verdubbelen - van ongeveer 5% in 2023 (aangepast cijfer) tot 10% in het vierde kwartaal van 2025. Goodyear is van plan om zijn schuldenlast te verlagen met $1,5 miljard, na aftrek van $1,1 miljard voor herstructurering.

Goodyear aandelenanalyse financiële resultaten

Het bedrijf heeft echter nog een lange weg te gaan voordat het zijn doelstellingen heeft bereikt. Op dit moment kunnen de financiële prestaties van Goodyear als volgt worden samengevat:

 • Eind 2023 bedroegen de inkomsten $20,07 miljard, 3,6% minder dan een jaar eerder. De grootste daling werd waargenomen in Noord- en Zuid-Amerika -6,1% jaar-op-jaar.
 • De brutowinst daalde van $3,85 miljard naar $3,51 miljard. De brutomarge daalde van 18,51% naar 17,49%.
 • Het bedrijfsresultaat daalde van $925 miljoen naar -$37 miljoen door de bijzondere waardevermindering van goodwill en herstructureringskosten. De operationele marge daalde van 4,45% naar -0,18%.
 • De nettowinst daalde van 202 miljoen dollar naar -689 miljoen dollar. De nettomarge daalde van 0,97% naar -3,43%.aandelen-goodyear-analyse(Dynamiek van de financiële resultaten van het bedrijf; bron: gemaakt door de auteur)aandelen-goodyear

(Dynamiek van bedrijfsmarges; bron: gemaakt door de auteur)

 • Ondanks de daling van het nettoresultaat steeg de operationele kasstroom van het bedrijf van $521 miljoen naar $1,03 miljard, dankzij een daling van het nettowerkkapitaal.
 • De vrije kasstroom steeg van -$540 miljoen naar -$18 miljoen. De negatieve kasstroom was het gevolg van aanzienlijke investeringen.goodyear-aandelen-groei

(Bedrijfskasstroom; Bron: gemaakt door de auteur)

Goodyear heeft een hoge schuldenlast:

 • De totale schuld is $7,28 miljard, de geldmiddelen en kasequivalenten zijn goed voor $902 miljoen.
 • De nettoschuld is $6,38 miljard, wat overeenkomt met 6,51x van de EBITDA (Nettoschuld / EBITDA - 6,51x). De rentedekkingsratio is 1,84x.
 • Ondanks de hoge schuldenlast loopt het bedrijf nog geen risico voor zijn financiële stabiliteit, aangezien de terugbetaling van de verplichtingen gelijkmatig is verdeeld tot 2033 en de volgende terugbetaling van $801 miljoen wordt verwacht in 2025. Gezien voldoende kasreserves en een positieve kasstroom is het aflossingsbedrag niet kritisch.aandelen-goodyear-kopen(Schuldvervaldatum; bron: 10-K indiening)

Onze vergelijkbare steekproef omvat de grootste fabrikanten in de bandenmarkt. Hoewel Goodyear een van de grootste spelers in de industrie is, wordt het bedrijf verhandeld tegen een korting op het sectorgemiddelde met de volgende multiples: EV/Sales - 0,52x, EV/EBITDA - 6,99x, FWD EV/EBITDA - 4,77x, P/Cashflow - 3,98x, FWD P/E - 9,02x.activistische-beleggers-goodyear(Vergelijkbare waardering; bron: gemaakt door de auteur)

Analisten van Elliott Investment Management schatten dat de voorgestelde efficiëntieverbeteringen het aandeel naar $32 per aandeel kunnen stuwen, wat een indrukwekkende opwaartse trend van 159% betekent. Een dergelijke inschatting lijkt echter extreem optimistisch.

Het minimale koersdoel van BNP Paribas is $12 per aandeel. Deutsche Bank schat GT op zijn beurt op $16,4. Volgens de consensusschatting van Wall Street is de reële marktwaarde van het aandeel $16,4, wat een opwaarts potentieel van 33% impliceert.

aandelen-kopen-goodyear(Koersdoelen van investeringsbanken; bron: gemaakt door de auteur)

Belangrijkste risico's bij het kopen van Goodyear-aandelen

 • Goodyear wordt gekenmerkt door lage marges. Door het lage operationele hefboomeffect kan de winstgevendheid van het bedrijf zeer volatiel zijn. In het geval van een aanzienlijke kostenstijging kan het bedrijf onrendabel worden op operationeel niveau.
 • Goodyear opereert in een extreem concurrerende markt. Tot de concurrenten van het bedrijf behoren wereldwijde bandenfabrikanten zoals Michelin, Pirelli en Continental, en vele onafhankelijke lokale en internationale leveranciers. Het hoge concurrentieniveau kan het vermogen van het bedrijf om autonome groei te realiseren op de lange termijn beïnvloeden.
 • Net als autofabrikanten is Goodyear zeer gevoelig voor economische cycli. De mogelijkheid bestaat dat hoge rentetarieven en een economische vertraging een grote invloed hebben op de vraag naar de producten van het bedrijf. In dat geval kunnen de financiële prestaties van het bedrijf onder druk komen te staan, wat een bedreiging zou vormen voor de financiële stabiliteit vanwege de hoge schuldenniveaus.


Aandelen met activistische aandeelhouders 1. Hasbro (HAS)

Over Hasbro (HAS), grootste fabrikant van speelgoed en bordspellen

Hasbro is een van de grootste fabrikanten van speelgoed en bordspellen ter wereld. Het bedrijf biedt speelgoed aan, houdt zich bezig met de ontwikkeling en promotie van tabletop kaarten en rollenspellen, en creëert en distribueert entertainment content. Hasbro verkoopt haar producten aan traditionele retailers, groothandelsnetwerken, e-commerce platforms en rechtstreeks aan consumenten via haar website. Het bedrijf werd opgericht in 1923 en het hoofdkantoor is gevestigd in Pawtucket, Rhode Island.

 • Toegangsprijs: $48 - $52
 • Richtprijs: $63
 • Potentieel: 25%
 • Potentieel dividendrendement: 5,5%
 • Horizon: 12 maanden 
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Waarom beleggen in Hasbro-aandelen langs activistische aandeelhouders?

Het bedrijf werd in 1923 opgericht door de gebroeders Hassenfeld en produceerde aanvankelijk textiel, maar verschoof uiteindelijk naar de speelgoedindustrie. Vandaag de dag staat Hasbro bekend als een wereldleider in het ontwerpen, produceren en op de markt brengen van speelgoed en bordspellen. Het bedrijfsmodel van Hasbro is gericht op merkontwikkeling, waardoor het bedrijf niet alleen nieuw speelgoed en nieuwe spellen kan maken, maar ook zijn aanwezigheid in de digitale ruimte kan uitbreiden door middel van videospellen, mobiele toepassingen en online diensten. Bovendien werkt Hasbro actief samen met film- en televisiestudio's om films en shows te maken op basis van haar populaire merken, waardoor de belangstelling voor hun producten verder toeneemt.

Hasbro bezit een van de meest indrukwekkende merkenportfolio's in de industrie, waaronder bekende namen als Monopoly, Magic: The Gathering, Wizards of the Coast, Dungeons & Dragons, My Little Pony, Peppa Pig, Transformers en vele andere. Het bedrijf bezit de rechten op Monopoly, een van de beroemdste en populairste bordspellen ter wereld, vertaald in meer dan 37 talen en verkocht in meer dan 103 landen. Monopoly is een echt symbool geworden in de wereld van bordspellen en is al tientallen jaren relevant en populair onder alle leeftijdsgroepen.

Het segment van Wizards of the Coast, dat bordspellen aanbiedt, komt zo dicht bij het drukken van geld als wettelijk mogelijk is. Het iconische spel Magic: The Gathering produceert verzamelkaarten waarvan de waarde na verloop van tijd toeneemt. De franchise Dungeons & Dragons is dan weer wereldleider onder de rollenspellen. Het potentieel van het segment Wizards of the Coast is duidelijk - het draagt 23% bij aan de inkomsten en is goed voor een groot deel van de bedrijfswinst van het bedrijf. Toch blijft de echte waarde van deze business onbenut door onredelijke managementbenaderingen en inefficiënte kapitaalallocatie.

hasbro-aandelen-kopen(Hasbro-aandelen; bron: TradingView)

De "Brand Blueprint"-strategie die begin jaren 2010 werd aangenomen en waarbij omnichannel klantbetrokkenheid over meerdere platforms werd ontwikkeld, leidde tot dure en waardevernietigende overnames. In 2019 nam Hasbro bijvoorbeeld Entertainment One over voor maar liefst $ 4,6 miljard, wat neerkwam op een EV/EBITDA-multiple van 18x. Het bedrijf nam miljarden dollars schuld op zich en verwaterde ook het aandelenkapitaal. In december 2023 verkocht Hasbro de studio echter aan Lionsgate voor slechts $500 miljoen, waarbij het verschil werd afgeschreven. Het bedrijf deed verschillende andere minder noemenswaardige transacties die een verstorende impact hadden op de aandeelhouderswaarde (zie onderstaande figuur). Als gevolg daarvan heeft Hasbro consequent minder gepresteerd dan haar concurrenten en de S&P 500 in de afgelopen tien jaar.hasbro-aandelen-analyse(Fusies en overnames en problemen met kapitaalallocatie; bron: Bedrijfspresentatie)

In april 2022 verwierf het in Texas gevestigde alternatieve beleggingsfonds Alta Fox 2,5% van de aandelen van Hasbro en werd daarmee een van de tien grootste aandeelhouders van het bedrijf. Alta Fox staat bekend om zijn activistische campagnes. In 2020 verwierf het bedrijf bijvoorbeeld aandelen van Collectors Universe, plaatste het zijn mensen in de raad van bestuur en dwarsboomde het ook een overname, waardoor de koper zijn bod versoepelde. Sinds de betrokkenheid van Alta hebben de aandelen van Collectors Universe een rendement van 240% opgeleverd voor beleggers. In juli van hetzelfde jaar verwierf de activist aandelen in Enlabs en blokkeerde hij een fusie- en overnamedeal waarbij Enlabs zelf de koper was en die met een hogere waardering zou worden gesloten. Hierdoor bedroeg het rendement 132%. In totaal heeft Alta Fox vanaf de oprichting in 2018 tot eind 2022 een rendement van 407% opgeleverd aan haar beleggers, wat een gemiddeld jaarlijks rendement van 51,4% betekent, vergeleken met 17,0% voor de S&P 500.

Hasbro-aandelen om te kopen: waarderingsanalyse

Alta Fox bekritiseerde het management van Hasbro omdat het volgens het fonds niet het volledige potentieel van het bedrijf realiseert, met name het Wizards of the Coast-segment en het merk Dungeons & Dragons. Het fonds was van mening dat deze activa ondergewaardeerd en onderontwikkeld zijn. Om de aandeelhouderswaarde te verhogen, stelde de activistische investeerder de volgende initiatieven voor:

 • Bedrijfsherstructurering. Het fonds stelde een herstructurering van Hasbro voor, met inbegrip van de mogelijkheid om Wizards of the Coast af te splitsen in een afzonderlijke onderneming. Alta Fox voerde aan dat een dergelijke herstructurering de waarde van de divisie beter zou waarderen en realiseren door investeerders aan te trekken die geïnteresseerd zijn in specifieke segmenten van Hasbro's activiteiten, waardoor de totale waarde van de aandelen van het bedrijf zou stijgen.
 • Voordracht van eigen kandidaten voor de raad van bestuur. Een deel van de strategie van Alta Fox was de voordracht van verschillende kandidaten voor de raad van bestuur van Hasbro. Deze stap was gericht op het veranderen van de samenstelling van de raad van bestuur om een nieuwe visie en benadering van het management en de strategische ontwikkeling van het bedrijf te introduceren. Alta Fox geloofde dat het frisse perspectief en de ervaring van de nieuwe bestuursleden de groei en innovatie bij Hasbro zou stimuleren. Als kandidaten stelden de activisten specialisten voor met ervaring in verschillende industrieën en met diepgaande competenties op het gebied van kapitaalallocatie.

Om zijn ideeën en voorstellen te promoten, benaderde Alta Fox aandeelhouders van Hasbro via open brieven en presentaties, waarin het zijn kritiek en suggesties voor het verbeteren van de activiteiten van het bedrijf uiteenzette. Het fonds probeerde aandacht en steun van aandeelhouders te krijgen voor zijn campagne, met als argument de noodzaak van veranderingen om de waarde van het aandeel te verhogen en de groei van het bedrijf op de lange termijn te garanderen. Hoewel de activist niet genoeg steun kreeg om tot de spin-off van Wizards of the Coast te leiden, zette Hasbro toch strategische veranderingen in gang. Chris Cocks, die eerder aan het hoofd stond van Hasbro's meest efficiënte divisie, Wizards of the Coast, werd aangesteld als CEO van het bedrijf. Alta Fox steunde deze beslissing.

Het lijkt erop dat de CEO en de rest van het management van Hasbro begrijpen dat de echte waarde en groeimotor van het bedrijf in het WotC-segment ligt. Bovendien begon het management tijdens presentaties voor investeerders en conferentiegesprekken de culturele problemen van Hasbro te erkennen en uitte het de intentie om deze aan te pakken. Na enkele maanden van strategisch onderzoek kondigde Hasbro het Blueprint 2.0 plan aan. Het bedrijf zal zijn investeringen richten op zijn meest waardevolle franchises in speelgoed, games, entertainment en licenties. Hasbro is van plan de bedrijfsefficiëntie te verbeteren door de bedrijfskosten de komende drie jaar met $ 250-300 miljoen te verlagen. Volgens het plan verwacht het management de omzet te verhogen tot $8,5 miljard in 2027 en een operationele marge van ten minste 20% te behalen.

Financiële analyse Hasbro-aandelen

Naar onze mening zijn de omzetdoelstellingen te optimistisch, aangezien ze zijn geformuleerd tegen de achtergrond van een post-pandemisch economisch herstel. De operationele margedoelstellingen zijn echter haalbaar, vooral gezien de verwachte reductie van 1.100 banen (bijna 20% van het gehele personeelsbestand), aangekondigd aan het einde van 2023. Hasbro's financiële prestaties voor 2023 kunnen als volgt worden samengevat:

 • De omzet bedroeg $5,00 miljard, 15% minder dan een jaar eerder. De grootste daling werd waargenomen in het Entertainment segment, -31% jaar-op-jaar. Het segment Wizards of the Coast & Digital Gaming groeide met 10% j-o-j.
 • De brutowinst daalde van $3,95 miljard naar $3,30 miljard. De brutomarge daalde van 67,36% naar 65,90%.
 • Het bedrijfsresultaat daalde van $408 miljoen naar -$1,54 miljard door de bijzondere waardevermindering van goodwill, spin-off verliezen en andere non-cash kosten in verband met de eOne activa. Het aangepaste bedrijfsresultaat bedroeg $477 miljoen.
 • Het nettoresultaat daalde van $204 miljoen naar -$1,49 miljard. Het aangepaste nettoresultaat bedroeg $349 miljoen, een daling van 44% ten opzichte van het aangepaste cijfer een jaar eerder.

hasbro-aandelen-activistische-beleggers(Dynamiek van de financiële resultaten van het bedrijf; bron: gemaakt door de auteur)analyse-hasbro-aandelen(Dynamiek van bedrijfsmarges; bron: gemaakt door de auteur)

 • Ondanks de daling van het nettoresultaat steeg de operationele kasstroom van het bedrijf van $373 miljoen naar $726 miljoen, dankzij een daling van het nettowerkkapitaal.
 • De vrije kasstroom steeg van $199 miljoen naar $516 miljoen dankzij een verlaging van de kapitaaluitgaven.aandelen-hasbro-kopen(Bedrijfskasstroom; Bron: gemaakt door de auteur)

Hasbro heeft een hoge schuldenlast:

 • De totale schuld is $3,47 miljard, de geldmiddelen en kasequivalenten zijn goed voor $546 miljoen.
 • De nettoschuld is $2,92 miljard, wat overeenkomt met 4,12x van de EBITDA (Nettoschuld / EBITDA - 3,31x). Er is echter geen risico voor de financiële kracht, aangezien de rentedekkingsratio 3,81x is. Het volume van de schuldaflossingen in 2024 is $750 miljoen, wat volledig wordt gedekt door de huidige kasreserve.activistische-beleggers-hasbro-aandelen(Schuldvervaldatum; bron: 10-K indiening)

Met een sterke kasstroom beloont Hasbro aandeelhouders actief via dividenduitkeringen. Sinds begin 2022 keert het bedrijf $0,70 per aandeel per kwartaal uit, of $2,8 per aandeel op jaarbasis. Het bedrijf biedt dus een dividendrendement van 5,5%. We verwachten dat Hasbro zijn dividend op het huidige niveau zal handhaven, omdat de uitbetalingsratio het bedrijf een ruime buffer biedt: het bedrijf keerde in 2023 $388 miljoen uit, wat overeenkomt met 75% van de vrije kasstroom voor de periode.

Op basis van de resultaten van de laatste verslagperiode presenteerde Hasbro een prognose voor 2024. Het bedrijf voorspelt dat de omzet zal blijven dalen, maar het tempo van de daling zou moeten vertragen. Het cijfer zal naar verwachting met 7-12% dalen in het segment Consumentenproducten en met 3-5% in het segment Wizards of the Coast & Digital Gaming. Tegelijkertijd zullen de bedrijfsmarges naar verwachting aanzienlijk verbeteren en zal de aangepaste EBITDA variëren van $925 miljoen tot $1 miljard tegenover $709,4 miljoen in 2023.

De enige directe beursgenoteerde concurrent van vergelijkbare omvang is Mattel. Daarom omvat onze benchmarksteekproef een verscheidenheid aan discretionaire consumentenbedrijven die vrijetijdsproducten en -diensten aanbieden. Hasbro wordt verhandeld tegen een korting op het sectorgemiddelde met de volgende multiples: FWD EV/EBITDA - 9,97x, P/CF - 9,59x, P/E - 19,94x, FWD P/E - 14,58x.hasbro-aandelen-analyse-groei(Vergelijkbare waardering; bron: gemaakt door de auteur)

Het minimale koersdoel van D.A. Davidson is $ 52 per aandeel. Morgan Stanley schat HAS op zijn beurt op $68. Volgens de consensusschatting van Wall Street is de reële marktwaarde van het aandeel $63, wat een opwaarts potentieel van 25% impliceert.analyse-groei-hasbro-aandelen(Koersdoelen van investeringsbanken; bron: gemaakt door de auteur)

Belangrijkste risico's bij het kopen van Hasbro-aandelen langs activistische aandeelhouders

 • Hasbro is zeer gevoelig voor economische cycli. De mogelijkheid bestaat dat hoge rentetarieven en een vertragende economische groei een aanzienlijke invloed zullen hebben op de vraag naar de producten van de onderneming. In dit geval kunnen de financiële prestaties van Hasbro onder druk komen te staan, wat de aandelenkoers zal beïnvloeden.
 • Hasbro is actief op een uiterst concurrerende markt. De concurrenten van het bedrijf zijn zowel grote spelers met een internationale aanwezigheid als kleine lokale fabrieken. Hoge concurrentieniveaus kunnen het vermogen van een bedrijf om organisch te groeien op de lange termijn beïnvloeden.


Aandelen met activistische aandeelhouders 3. V.F. Corporation (VFC)

Over V.F. Corporation, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, marketing en distributie van kleding

V.F. Corporation is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, marketing en distributie van kleding, schoeisel en accessoires. Het bedrijf is eigenaar van merken als The North Face, Vans, Timberland, Supreme, Wrangler en Lee. V.F. Corporation verkoopt haar producten aan speciaalzaken, groothandelaren, e-commercesites en rechtstreeks aan consumenten. Het bedrijf is opgericht in 1899 en het hoofdkantoor is gevestigd in Denver, Colorado.

 • Toegangsprijs: $15,5 - $16,5
 • Richtprijs: $20
 • Potentieel: 25%
 • Potentieel dividendrendement: 2,3%
 • Horizon: 12 maanden 
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Waarom zouden we aandelen van V.F. Corporation kopen langs activistische aandeelhouders?

V.F. Corporation is een van de grootste wereldwijde spelers in de kleding-, schoenen- en accessoire-industrie. Opgericht in 1899 als de Reading Glove and Mitten Manufacturing Company, begon het bedrijf met de productie van handschoenen en sokken, maar na verloop van tijd transformeerde het in een multinationale groep met een gediversifieerde portefeuille van merken, waaronder namen als The North Face, Vans en Timberland. Het bedrijfsmodel van V.F. Corporation is gericht op het ontwikkelen en versterken van haar merken en op het uitbreiden van haar aanwezigheid op de wereldmarkt via winkels, online platforms en partnernetwerken.

V.F. Corporation bezit een indrukwekkend en zeer gediversifieerd merkenportfolio in verschillende marktsegmenten, van sportkleding en vrijetijdskleding tot professionele uniformen en accessoires. Onder de merken van het bedrijf zijn er die op zichzelf al iconisch zijn. The North Face bijvoorbeeld, dat wereldwijde bekendheid heeft verworven met zijn hoogwaardige kleding en uitrusting voor outdooractiviteiten en -sporten, is een integraal onderdeel van de outdoorcultuur geworden. Vans is een symbool geworden van skateboarden en straatcultuur en heeft snel aan populariteit gewonnen onder de jeugd. Timberland is uitgegroeid tot een symbool van duurzaamheid, betrouwbaarheid en stijl en heeft de liefde en erkenning van consumenten gewonnen. Een aanzienlijk deel van de inkomsten van V.F. Corporation komt juist van deze merken.v-f--corporation-aandelen(Inkomstenstructuur per merk; bron: Bedrijfspresentatie)

Ondanks een sterke merkenportefeuille waren de afgelopen jaren extreem uitdagend voor het bedrijf en zijn aandeelhouders. De onvoorzichtige aanpak van kapitaalallocatie werd destructief tijdens de pandemie en massale sluitingen. In november 2020 stemde V.F. Corporation in met de overname van Supreme, een beroemd straatmodemerk dat bekend staat om zijn invloed op kunst, muziek en skatecultuur. Op papier leek het erop dat Supreme de portefeuille van VFC perfect zou aanvullen, aangezien het merk een cultstatus had bij zijn publiek en de operationele winstgevendheid van zijn producten 20% bedroeg, wat overeenkwam met de statistieken van spelers in de luxe-industrie.

De veelbelovende overname bleek echter een mislukking. Ten eerste konden de portefeuillemerken geen synergie bereiken, omdat Supreme actief is in de niche van hoogwaardige producten en zijn producten voornamelijk online distribueert, terwijl V.F. Corporation kleding en schoenen voor het grote publiek aanbiedt en goederen verkoopt in zowel hoogwaardige winkels zoals winkelcentra van Simon Property Group als op goedkope locaties, waaronder warenhuizen zoals Macy's, Nordstrom en Dillard's. Ten tweede, en belangrijk, betaalde VFC een te hoge prijs voor Supreme, van $ 2,1 miljard, terwijl de omzet van het merk slechts $ 523 miljard bedroeg. Ten tweede, en dat is het belangrijkste, heeft VFC een te hoge prijs betaald voor Supreme, namelijk $2,1 miljard, terwijl de omzet van het merk slechts $523 miljoen bedroeg. Ter vergelijking: drie jaar voor het bod verkocht Supreme 50% van zijn aandelen aan Carlyle Group voor $500 miljoen, wat een waardering opleverde van $1 miljard.

Aandelenanalyse V.F. Corporation

Door de deal steeg de schuldenlast van V.F. Corporation van 3,3x naar 4,5x. Het bedrijf werd gedwongen om te snijden in de financiering van zijn paradepaardjes The North Face, Vans en Timberland. Bovendien rationaliseerden consumenten na de pandemie hun uitgaven aan discretionaire categorieën, wat leidde tot een aanzienlijke toename van de voorraden, een daling van de inkomsten en een daling van de kasstroom van VFC. Het bedrijf herfinancierde een deel van zijn verplichtingen te midden van een snelle rentestijging, wat resulteerde in reële risico's voor zijn financiële stabiliteit. V.F. Corporation was een dividend aristocraat die al 50 jaar consequent de uitbetalingen verhoogt, maar werd gedwongen om de dividenden met 41% te verlagen. Als gevolg daarvan bleven de aandelen van het bedrijf aanzienlijk achter bij de concurrenten en de S&P 500 index. v-f--corporation-analyse(V.F. Corporation-aandelen; bron: TradingView)

In oktober 2023 verwierf de activistische belegger Engaged Capital, die bekend staat om campagnes gericht op het terugdringen van kosten, het verbeteren van de operationele efficiëntie en het verhogen van de aandeelhouderswaarde, een belang van 1,3% in V.F. Corporation. Engaged's campagne tegen het management van VFC is gericht op het bekritiseren van de managementbeslissingen en strategische aanpak van het bedrijf. De activist uitte zijn bezorgdheid over de managementpraktijken van het bedrijf en stelde verschillende veranderingen voor om de aandelenkoers te verhogen. Hoogtepunten van de campagne zijn onder andere:

 • Kritiek op het management en strategische fouten. Engaged Capital uitte zijn bezorgdheid over beslissingen van de vorige CEO van VFC, Steve Randle, waaronder verminderde merkautonomie en onvoldoende investeringen in de ontwikkeling van het merk Vans. Daarnaast werd de overname van het merk Supreme genoemd als een zet die de financiële situatie van het bedrijf schaadde. Deze acties leidden volgens Engaged Capital tot een daling van de aandeelhouderswaarde.
 • Vereisten voor kosten- en onkostenreductie. Engaged Capital bood V.F. Corporation aan om de kosten met meer dan 300 miljoen dollar te verlagen door dubbele kosten en overbodige bedrijfsonderdelen te elimineren. De activist ziet potentieel voor groei van de EBITDA-marges van 12,3% naar 15,6%. Verwacht wordt dat een verlaging van de productiekosten zal leiden tot een stijging van de marges met 1,5 procentpunten en een verlaging van de overige kosten zal nog eens 2,3 procentpunten opleveren, die gedeeltelijk teniet zullen worden gedaan door investeringen in merken. Deze maatregelen zullen naar verwachting bijdragen aan een verbetering van de financiële prestaties en winstgevendheid van het bedrijf.v-f--corporation-analyse-activistische-beleggers

(Verwachte stijging van de EBITDA-marge; bron: Bedrijfspresentatie)

 • Verkoop van niet-kernactiviteiten. Engaged Capital wil dat het bedrijf zijn niet-kernactiviteiten en vastgoed strategisch herziet en mogelijk de samenstelling van het bestuur aanpast. Enkele merken die VFC zou kunnen proberen te verkopen zijn Timberland, Dickies, Supreme en Smartwool. De verwachting is dat het bedrijf de opbrengst van de verkoop, in combinatie met de extra kasstroom als gevolg van kostenbesparingen, kan gebruiken om schulden af te lossen. Door dit initiatief kan VFC zich richten op haar kernmerken en haar financiële positie verbeteren.
 • Veranderingen in de Raad van Bestuur. Volgens Engaged Capital heeft de huidige Raad van Bestuur strategische fouten en bedrijfsexcessen gemaakt, wat aantoont dat er behoefte is aan nieuwe bestuursleden die prioriteit geven aan waardecreatie. Het is vermeldenswaard dat de activist de wens heeft geuit om samen te werken met het management van het bedrijf.

Engaged Capital heeft zich verzekerd van de steun van afstammelingen van John Barbey, die VF in 1899 oprichtte. Volgens Reuters willen leden van de Barbey-familie, die samen ongeveer 15% van de VF-aandelen bezitten, twee bestuurders vervangen in het 12-koppige bestuur van VFC. De familie eist het ontslag van Clarence Otis, bestuurder sinds 2004, en Juliana Chagg, bestuurder sinds 2009. Een paar dagen later werd, als onderdeel van een overeenkomst met de activist, Carolyn Brown, voormalig CEO van DKNY, benoemd in het bestuur.

De laatste resultaten van V.F. Corporation lieten er geen twijfel over bestaan dat het bedrijf een uitgebreide en waarschijnlijk pijnlijke strategische herstructurering nodig heeft. De omzet en nettowinst van alle merken van het bedrijf zijn gedaald. CEO Bracken Darrell wond er geen doekjes om en merkte op dat dit over de hele linie teleurstellende cijfers zijn en dat het bedrijf dringend stappen onderneemt om de statistieken te verbeteren om te voorkomen dat er nog eens zo'n kwartaal wordt gerapporteerd. VFC lanceerde het Reinvent-programma, gericht op het versterken van de balans en het optimaliseren van de merkenportefeuille. Darrell gaf niet aan welke merken verkocht zouden kunnen worden, maar bevestigde dat "er geen heilige koeien zijn". Bovendien is een van de topprioriteiten van het bedrijf geweest om het merk Vans nieuw leven in te blazen door zich opnieuw te richten op het kernpubliek.

De financiële prestaties van V.F. Corporation over de laatste twaalf maanden kunnen als volgt worden samengevat:

 • De inkomsten bedroegen $10,82 miljard, wat 6,8% minder is dan in boekjaar 2023. De grootste daling werd waargenomen in het segment bestelwagens met -18%.
 • De brutowinst daalde van $6,10 miljard naar $5,65 miljard. De brutomarge daalde van 52,50% naar 52,19%.
 • Het bedrijfsresultaat daalde van $328 miljoen naar $161 miljoen als gevolg van lagere omzet, bijzondere waardevermindering van immateriële activa en afschrijving en bijzondere waardevermindering van materiële vaste activa. De operationele marge daalde van 2,82% naar 1,49%.
 • De nettowinst daalde van $119 miljoen naar -$765 miljoen. De nettomarge daalde van 1,02% naar -7,07%.v-f--corporation-activistische-beleggers-aandelen(Dynamiek van de financiële resultaten van het bedrijf; bron: gemaakt door de auteur)

aandelen-v-f--corporation(Dynamiek van bedrijfsmarges; bron: gemaakt door de auteur)

 • Ondanks de daling van het nettoresultaat steeg de kasstroom uit bedrijfsactiviteiten van -$656 miljoen naar $1,28 miljard, dankzij een verlaging van het nettowerkkapitaal.
 • De vrije kasstroom steeg van -$822 miljoen naar $1,13 miljard, dankzij een verlaging van de kapitaaluitgaven.analyse-v-f--corporation-aandelen(Bedrijfskasstroom; Bron: gemaakt door de auteur)

V.F. De Corporation heeft een hoge schuldenlast:

 • De totale schuld is $6,21 miljard, de geldmiddelen en kasequivalenten zijn goed voor $988 miljoen.
 • De nettoschuld is $5,22 miljard, wat overeenkomt met 5,06x van de EBITDA (Nettoschuld / EBITDA - 5,06x). Er is echter geen risico voor de financiële kracht, aangezien de dekkingsratio voor rentelasten 4,54x is. De schuldvervaldagen in 2024 bedragen $999 miljoen, wat wordt gedekt door de huidige kasreserves. Opmerkelijk is dat VFC in september voor $907,1 miljoen aan senior notes heeft afgelost.aandelen-v-f--corporation-analyse(Schuldvervaldatum; bron: 10-K indiening)

Tijdens een recente conference call met analisten bevestigde de CEO van V.F. Corporation dat het bedrijf zich inzet voor een transformatie die gericht is op het verhogen van de aandeelhouderswaarde. Op dit moment, nadat duidelijk werd dat het management van plan is om samen te werken met Engaged Capital, stegen de aandelen van het bedrijf. VFC wordt echter nog steeds verhandeld op het crisisniveau van 2008 en met een korting op het sectorgemiddelde bij de volgende multiples: EV/Sales - 1,06x, P/Cashflow - 7,63x, FWD P/E - 11,93x. Het is vermeldenswaard dat de EV/EBITDA en P/E multiples sterk vertekend zijn: de eerste is te wijten aan een hoge schuldenlast, wat tot uiting komt in een hogere teller (ondernemingswaarde - EV), de tweede is te wijten aan afschrijvingen en afwaardering van immateriële activa, wat tot uiting komt in een lagere noemer (winst - E).activistische-beleggers-v-f--corporation-aandelen(Vergelijkbare waardering; bron: gemaakt door de auteur)

Analisten van Engaged Capital schatten dat de voorgestelde efficiëntieverbeteringen het aandeel naar $46 per aandeel kunnen stuwen, wat een indrukwekkende opwaartse trend van 188% betekent. Een dergelijke inschatting lijkt echter extreem optimistisch.analyse-aandelen-v-f--corporation(Richtkoers voor VFC-aandelen na implementatie van initiatieven, volgens schattingen van Engaged Capital; bron: Bedrijfspresentatie) 

Het minimale koersdoel van Wells Fargo is $14 per aandeel. Guggenheim schat VFC op zijn beurt op $ 23. Volgens de consensusschatting van Wall Street is de marktwaarde van het aandeel $ 20, wat een opwaarts potentieel van 25% impliceert.

v-f--corporation-aandelen-analyse(Koersdoelen van investeringsbanken; bron: gemaakt door de auteur)

Belangrijkste risico's bij het kopen van V.F. langs activistische aandeelhouders

 • V.F. Het bedrijf is zeer gevoelig voor economische cycli. De mogelijkheid bestaat dat hoge rentetarieven en een vertragende economische groei een grote invloed zullen hebben op de vraag naar de producten van de onderneming. In dat geval kunnen de financiële prestaties van het bedrijf onder druk komen te staan, wat de financiële stabiliteit van het bedrijf in gevaar brengt vanwege de hoge schuldenlast.
 • V.F. Corporation heeft lage marges. Door het lage operationele hefboomeffect kan de winstgevendheid van een bedrijf zeer volatiel zijn. Als de kosten aanzienlijk stijgen, kan het bedrijf op operationeel niveau onrendabel worden.

Conclusie van het kopen van aandelen met activistische aandeelhouders

Dit artikel biedt een diepgaande analyse van drie bedrijven met aanzienlijke betrokkenheid van activistische aandeelhouders: Goodyear Tire & Rubber Company (GT), Hasbro (HAS) en V.F. Corporation (VFC). Elk hoofdstuk beschrijft de achtergronden van de bedrijven, hun financiële prestaties en de specifieke interventies van activistische aandeelhouders gericht op het ontsluiten van aandeelhouderswaarde.

De Goodyear Tire & Rubber Company staat bekend om zijn rijke geschiedenis en belangrijke bijdragen aan de bandenindustrie, maar de recente financiële prestaties zijn teleurstellend. Ondanks een strategische overname en technologische vooruitgang heeft Goodyear te maken gehad met dalende inkomsten en winstgevendheid, wat heeft geleid tot ondermaatse prestaties op de aandelenmarkt. De verwerving van een belang van 10% door Elliott Investment Management en de daaropvolgende voorstellen voor operationele efficiëntie en strategische transformatie vormen een katalysator voor een potentiële ommekeer, met een koersdoel dat een opwaartse trend van 33% suggereert.

Hasbro staat bekend om zijn uitgebreide portfolio van iconische merken en entertainment-assets. Het bedrijf heeft echter te kampen gehad met uitdagingen op het gebied van kapitaalallocatie en strategische overnames, wat heeft geleid tot ondermaatse prestaties in vergelijking met sectorgenoten. Alta Fox's investering en herstructureringsinspanningen, met name gericht op het onbenutte potentieel van het segment Wizards of the Coast, duiden op een strategie om waarde te ontsluiten met een koersdoel dat 25% opwaarts impliceert.

V.F. Corporation wordt voorgesteld als een gediversifieerd kleding- en schoenenbedrijf met een sterke merkenportefeuille, maar heeft geworsteld met kapitaalallocatie en merksynergie, vooral na de overname van Supreme. De betrokkenheid van Engaged Capital, dat pleit voor kostenbesparingen, de verkoop van activa en strategische focus, suggereert een weg naar herstel met een koersdoel dat een opwaarts potentieel van 25% aangeeft.

Samenvattend kan worden gesteld dat beleggen naast activistische aandeelhouders in deze bedrijven kansen kan bieden op aanzienlijke winst. De strategieën van deze beleggers om operationele verbeteringen, strategische heroriëntatie en beter ondernemingsbestuur te stimuleren zijn gericht op het ontsluiten van waarde en het verbeteren van de financiële prestaties. Potentiële beleggers moeten echter rekening houden met de hoge risico's van dergelijke beleggingen, zoals concurrentie op de markt, economische cycli en het uitvoeringsrisico van voorgestelde strategische transformaties.

En, wat denk jij?  Aandelen met activistische beleggers kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën