Aandelen Kopen van Beste Bedrijven | 5x Sterke Bedrijven | Happy Investors
beste-bedrijven-beleggen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
06/03/2024
4 min

Aandelen Kopen van Beste Bedrijven | 5x Sterke Bedrijven | Happy Investors

06/03/2024
4 min


Welkom terug bij Happy Investors! Vandaag bespreken we enkele van de beste bedrijven ter wereld om in te investeren. Het uitgangspunt van onze strategie is geïnspireerd door de legendarische investeerders Warren Buffett en Charlie Munger. Hun benadering van het kopen van "wonderful businesses at a fair price" is de kern van onze beleggingsfilosofie. Munger heeft Buffett geholpen om in te zien dat investeren in hoogwaardige bedrijven, zelfs tegen hogere prijzen, op de lange termijn zeer rendabel kan zijn. Deze bedrijven hebben vaak sterke marktposities die resulteren in steeds hogere winsten en uiteindelijk stijgende aandelenkoersen.

De Strategie van Warren Buffett

Buffett en Munger benadrukken dat het niet alleen gaat om het vinden van goedkoop geprijsde bedrijven, maar vooral om bedrijven met een duurzaam competitief voordeel, oftewel een 'economic moat'. Deze 'moat' beschermt het bedrijf tegen concurrentie en zorgt voor een stabiele winstgroei. Ze zoeken bedrijven met betrouwbare, lange termijn georiënteerde managers die handelen in het belang van de aandeelhouders. Dit resulteert in bedrijven die hun marktaandeel kunnen uitbreiden en hun klanten blijvend van dienst kunnen zijn.

Tip: Wil je ook leren hoe je het beste kan beginnen met beleggen? Of wil je gewoon sparren over jouw beleggingen? Bekijk onze beste aandelen, of maak een afspraak voor een vrijblijvend strategiegesprek.

De Moeilijkheid van Het Beleggen in Hoge Kwaliteit Bedrijven

Het nadeel van deze hoogwaardige bedrijven is dat ze vaak hoog gewaardeerd zijn. De uitdaging is om niet te veel te betalen voor deze bedrijven. Er zijn echter manieren om deze bedrijven te identificeren en te beoordelen of ze op korte termijn aantrekkelijk geprijsd zijn. Onze aanpak omvat het regelmatig screenen van een lijst van unieke bedrijven en het gebruik van technische analyse om interessante koopkansen te vinden.

Op onze website HappyInvestors.nl bieden we diverse gratis bronnen aan, zoals boeken en rekentools. We delen ook onze aandelenselecties en bieden adviesgesprekken aan. We zijn trots op onze bewezen resultaten en streven ernaar om beleggers te helpen bij het behalen van hoger dan gemiddelde rendementen.

Nu zullen we vijf unieke bedrijven bespreken die momenteel interessant kunnen zijn voor lange termijn beleggers.

Beleggen in beste bedrijven 1. Pfizer (PFE)

Pfizer is een van de meest opvallende bedrijven op onze lijst. Dit farmaceutische bedrijf heeft recentelijk een aanzienlijke koersdaling doorgemaakt, wat het mogelijk een interessant instapmoment maakt. Volgens Morningstar heeft Pfizer een intrinsieke waarde van $42, terwijl de huidige prijs rond de $28 ligt. Dit geeft een potentiële veiligheidsmarge van bijna 50%. Pfizer heeft een brede economische moat, wat betekent dat het bedrijf een sterke concurrentiepositie heeft.

Wat Pfizer extra aantrekkelijk maakt, is de hoge dividendrendement van ongeveer 5%. Zelfs als de aandelenkoers de komende jaren niet stijgt, biedt het dividend een solide rendement. Hoewel de winstvoorspellingen voor de komende jaren matig zijn, blijft Pfizer een sterk bedrijf met een solide financiële positie. Voor beleggers die bekend zijn met de farmaceutische industrie, kan Pfizer een goede lange termijn investering zijn.

Beleggen in beste bedrijven 2. Alphabet (GOOGL)

Alphabet, het moederbedrijf van Google, is een ander uitstekend bedrijf dat momenteel interessant geprijsd is. Morningstar schat de intrinsieke waarde van Alphabet op $180 per aandeel, terwijl de huidige prijs rond de $167 ligt. Dit betekent dat Alphabet momenteel tegen een eerlijke prijs wordt verhandeld, wat overeenkomt met de strategie van Buffett en Munger om te investeren in "wonderful businesses at a fair price".

Alphabet heeft een sterke marktpositie en genereert aanzienlijke winsten uit zijn advertentie- en cloudactiviteiten. De winst per aandeel (EPS) wordt geschat op een jaarlijkse groei van ongeveer 17% voor de komende zes jaar. Dit maakt Alphabet een aantrekkelijke keuze voor lange termijn beleggers die op zoek zijn naar consistente winstgroei.

Beleggen in sterke bedrijven 3. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSM)

TSM is een toonaangevend bedrijf in de halfgeleiderindustrie en biedt uitstekende groeimogelijkheden op de lange termijn. Hoewel de huidige waardering iets boven de intrinsieke waarde ligt, blijft TSM een solide investering vanwege zijn sterke marktpositie en voortdurende uitbreidingsplannen.

TSM heeft een economische moat en een fair value estimate van $145 per aandeel volgens Morningstar, terwijl de huidige prijs rond de $160 ligt. Dit kan betekenen dat het aandeel enigszins overgewaardeerd is, maar gezien de groeivooruitzichten in de halfgeleiderindustrie blijft TSM een aantrekkelijke investering.

Beleggen in sterke bedrijven 4. ABB Ltd (ABB)

ABB is een wereldwijd technologiebedrijf dat zich richt op automatisering en elektriciteitsproducten. Het bedrijf heeft een sterke concurrentiepositie en biedt innovatieve oplossingen voor verschillende industriële sectoren. Hoewel de huidige waardering van ABB aan de hoge kant is, blijft het een bedrijf om in de gaten te houden voor toekomstige investeringsmogelijkheden.

Volgens Morningstar heeft ABB een fair value estimate van $40 per aandeel, terwijl de huidige prijs iets hoger ligt. ABB heeft een sterke kasstroom uit operationele activiteiten en een stabiele kapitaalstructuur, wat het een solide keuze maakt voor lange termijn beleggers die op zoek zijn naar betrouwbare bedrijven.

Beleggen in beste bedrijven 5. Berkshire Hathaway (BRK.B)

Berkshire Hathaway, geleid door Warren Buffett, is een van de meest iconische bedrijven ter wereld. Het bedrijf functioneert als een conglomeraat met belangen in diverse sectoren, van verzekeringen tot spoorwegen en consumptiegoederen. Berkshire Hathaway heeft een aanzienlijke kasreserve en een uitstekende track record van winstgroei.

Hoewel Berkshire Hathaway misschien niet de explosieve groeimogelijkheden biedt van sommige technologiebedrijven, blijft het een veilige haven voor beleggers tijdens marktvolatiliteit. Het bedrijf heeft een fair value estimate van $430 per aandeel volgens Morningstar en een sterke economische moat.

Conclusie over investeren in beste bedrijven

Bij het beleggen in aandelen is het essentieel om te focussen op bedrijven met een duurzaam competitief voordeel en betrouwbare managementteams. Bedrijven zoals Pfizer, Alphabet, TSM, ABB en Berkshire Hathaway bieden solide investeringsmogelijkheden voor lange termijn beleggers. Hoewel de waarderingen variëren, bieden deze bedrijven consistente winstgroei en sterke marktposities.

Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en kritisch te blijven bij het evalueren van investeringsmogelijkheden. Gebruik tools zoals technische analyse en factoranalyse om potentiële koopkansen te identificeren en zorg ervoor dat je investeert in bedrijven die je goed begrijpt.

Dank je wel voor het kijken en blijf ons volgen voor meer updates en inzichten in de wereld van beleggen. We horen graag jouw mening en welke bedrijven jij interessant vindt om in te investeren. Tot de volgende keer!

Reacties
Categorieën