10x Beste Boeken over Beleggen in Aandelen, ETF en Meer
beste-boeken-over-beleggen
Geld Investeren
Happy Investors
Geld Investeren
03/10/2022
7 min

10x Beste Boeken over Beleggen voor Meer Welvaart

03/10/2022
7 min

Beste Happy Investor, wil je meer leren over beleggen? In de beste boeken over beleggen vind je veel kennis van echte experts. Dit is basisstof voor iedere beginnende belegger in aandelen, ETF’s, vastgoed, crypto, et cetera. Hieronder vind je een lijst met de beste beleggingsboeken. De meeste bevatten meerdere topics, zoals ook bredere domeinen als geldzaken en slim investeren voor meer welvaart.

Op naar duurzaam financieel succes!

De Beste Beleggingsboeken om te bestuderen

beste-beleggingsboeken

Hieronder vind je een lijst van 10 van de beste boeken over beleggen en investeren. Ieder boek bevat onschatbare waarde. Jarenlange kennis en ervaring van de beste beleggers ter wereld. Mensen die weten waar ze het over hebben. Door de lessen aandachtig te bestuderen zal je beslist een betere investeerder worden.

Eerst een kleine tip alvorens we beginnen: lees aandachtig. Je kan beter een paar boeken zeer goed bestuderen, dan tientallen vluchtig doorlezen. Ja, in sommige gevallen is speed reading nuttig. Maar begrijpend lezen vereist geduld en discipline. Lees een boek aandachtig en sta regelmatig stil bij hoe deze principes in de praktijk werken. Doe er meer onderzoek naar, zoals via het Internet. Ga voor kwaliteit. Dit geldt met alles in het leven.

Tot slot, je kan deze boeken eenvoudig online bestellen. Of nog beter: koop bij de lokale boekhandel om hen te steunen 😉.

Dit zijn de beste beleggingsboeken om te bestuderen!

Beste beleggingsboek: The Intelligent Investor

Het boek werd geschreven door Benjamin Graham in 1949. Hij is een van de beste schrijvers van beleggingsboeken en heeft vele meesterwerken geschreven zoals Security Analysis and The Interpretation of Financial Statements.

In The Intelligent Investor, een van de beste boeken over beleggen, beschrijft Graham zijn tactiek om te concentreren op het verkrijgen van een passend rendement op aandelen tegen minimaal. Hij stelt dat de belegger moet vermijden om maximale winsten te maken in een minimum van tijd, aangezien dit zeer riskant en onstabiel is.

Warren Buffet, een grootheid op de aandelenmarkt en leerling van Graham, heeft gezegd dat dit boek een belangrijke invloed heeft gehad op zijn leven als belegger. Hij zei dat het boek zich richt op berekend risico nemen. Zo is Margin of Safety een van de belangrijkste termen uit dit boek.

Vandaag de dag is dit beleggingsboek nog altijd relevant met enkele belangrijke concepten voor Value beleggers. Het is alleen een andere tijd, waardoor de toepassing ervan minder relevant is geworden. Zo bestonden in die tijd nog geen snelgroeiende technologieaandelen, om maar een voorbeeld te noemen. En belangrijker: hedendaags bestaan er computermodellen om de relatieve waardering van aandelen te meten. Ook wij maken binnen ons onderzoek gebruik van deze computermodellen. Meer informatie over ons onderzoek vind je in het aandelen abonnement.

beste-aandelen-laag-risico

Beste boeken over beleggen: Security Analysis

Dit boek werd voor het eerst geschreven in 1934 door dezelfde Benjamin Graham. Dit boek is door Warren Buffet genoemd als het beste boek over beleggen aller tijden.

Economische depressies en financiële ineenstortingen zijn gebeurtenissen die in het leven van elke professionele aandelenbelegger komen. Graham gebruikte in dit boek marktcrashes en de Grote Depressie om te illustreren hoe deze gebeurtenissen hem leerden om te gaan met de aandelen van bedrijven met sterke fundamentals. In een andere wereld zei hij dat wat de fundamentals moeten zijn om naar te zoeken. Dit is de grondlegger van fundamentele aandelen analyse.

Ook vandaag de dag is dit beleggingsboek beslist relevant. Het is mijns inziens echt ongekend dat zo weinig beginnende beleggers kennis hebben van hoe aandelen te analyseren. Dit komt vooral door Social Media. Men denkt snel te kunnen beginnen zonder of met beperkte kennis. Om vervolgens grote fouten te maken en veel geld te verliezen.

periodiek-beleggen

Beste beleggingsboeken: A Random Walk Down Wall Street

Burton G. Malkiel schreef "A Random Walk Down Wall Street" in 1973. Dit staat niet voor niets bovenaan de leeslijst van diverse topbeleggers. Malkiel is de voorzitter van Chemical Bank en doceert aan Princeton University als hoogleraar economie.

Volgens academische onderzoeken analyseert Malkiel verschillende populaire beleggingsbenaderingen, zoals technische analyse en fundamentele analyse, in de context van hun toepassingen in de echte wereld. Hij concludeert dat, voor de meeste beleggers, het aannemen van deze tactieken zou resulteren in slechtere resultaten in vergelijking met passieve strategieën. Dit is een serieuze uitspraak. Het betekent dat 90% van ons beter kan investeren in gediversifieerde ETF’s in plaats van te streven naar de beste aandelen. Er zijn echter andere boeken die dit tegenspreken (zie hieronder), indien beginnende beleggers gebruik maken van belangrijke fundamentele data.

Beste beleggingsboeken: De Essays van Warren Buffett

Dit boek is een compilatie van brieven aan aandeelhouders van Warren Buffett's meest succesvolle beleggers gedurende vele decennia. Deze brieven zijn niet alleen verhelderend, maar geven ook een intiem kijkje in Buffetts beleggingstheorie en -stijl. Ook geeft het inzicht in zijn opvattingen over management, competitief voordeel, en andere onderwerpen. Iedere belegger zou moeten leren over Buffet. Zijn Essays behoren tot de beste boeken over beleggen. Er zijn beleggers die hoger rendement dan Warren hebben behaald, maar hij is de koning van lange termijn beleggen.

In deze brieven worden alle fundamentele ideeën van value investing besproken. Denk aan het bestuderen van kasstroomoverzichten, balansen en resultatenrekeningen, en dat in eenvoudige bewoordingen uitgelegd. Ze geven ook aan hoe een aantal veelgemaakte fouten die beleggers maken, vermeden kunnen worden en bevatten een lijst van de belangrijkste kenmerken die men in een succesvolle onderneming zou moeten aantreffen.

Beste boeken over investeren en geld: The Psychology of Money

Dit boek werd oorspronkelijk gepubliceerd op 8 september 2008, door Morgan Housel. De auteur deelt in zijn boek The Psychology of Money 20 verhalen die de unieke manieren weergeven waarop individuen over geld denken. Financieel management, met inbegrip van investeringen en persoonlijke financiën, wordt vaak onderwezen als een op wiskunde gebaseerd beroep. Dit is echter niet het geval. Geldzaken worden vooral gedreven door emotionele keuzes. En daar gaat dit boek over.

Dit is een van de beste boeken over slim omgaan met geld. Meer van dit soort boeken? Lees ons overzicht met de beste boeken voor financiële vrijheid.

cursus-beleggen-aandelen

Beste beleggingsboeken: Beating the Street

Dit boek werd geschreven door Peter Lynch in 1994. Bij Fidelity Investments was Peter Lynch de beste fondsbeheerder. Hij overtrof elke andere beheerder van beleggingsfondsen voor of na hem in termen van prestaties. In zijn beste boek over beleggen legt hij uit hoe hij winnende aandelen ontdekte door onderzoek te doen en te vertrouwen op zijn instinct in verschillende bedrijven en industrieën. Lynch legt uit hoe je een sterke beleggingsfondsstrategie bedenkt, inclusief zijn stapsgewijze strategieën voor het selecteren van aandelen, en hoe een individuele belegger beter kan presteren dan aandelenexperts. Er is volgens Lynch geen reden waarom een beginnende belegger niet succesvol kan investeren in aandelen. In zijn boek legt hij uit hoe.

Beste boeken over investeren: Rijke Pa, Arme Pa

Rich Dad, Poor Dad is een van de beroemdste en beste boeken over beleggen aller tijden. Geschreven door Robert Kiyosaki. Dit boek helpt ons te begrijpen hoe we welvarend worden dankzij het beleggen in vastgoed. Maar het is meer dan dat. In essentie gaat het over het leren om je geld te investeren in plaats van het uit te geven. Dit gaan van belastingen tot aan een team van experts opstellen. Robert deelt tijdloos advies uit zijn eigen ervaring van het hebben van zowel een rijke en arme vader.

laten-beleggen-vergelijker-2022

Beste boeken over investeren: The Simple Path to Wealth

The Simple Path to Wealth is geschreven door JL Collins en zeker een van de beste boeken over beleggen voor beginners. Ik zou dit boek kunnen samenvatten door te verwijzen naar het maken van fouten. Om succesvol te zijn in beleggen, moet je simpelweg geen fouten maken. Vermijd fouten, en je zal winnen. Mensen denken echter dat ze de markt kunnen verslaan door ofwel de timing ervan of het selecteren van individuele aandelen. Door dit te doen, maken ze fouten, verliezen ze geld en presteren ze slechter dan een indexfonds. Dit boek geeft aan hoe je zo eenvoudig mogelijk kan beleggen, om fouten te voorkomen en een solide jaarlijks rendement te behalen.

gratis-aandelen-kopen

Beste boeken over beleggen: The Financiel Diet

Deze bestseller over persoonlijke financiën is geschreven door auteur Chelsea Fagan. The Financial Diet is een boek over persoonlijke financiën voor niet-financiële mensen. The Financial Diet helpt je bij het maken van een budget, het begrijpen van investeringen, en het beheren van krediet. Het gaat over je garderobe, je financiële relatie tot aan het voedsel dat je eet.

Chelsea Fagan heeft een team van specialisten ingeschakeld om te helpen met de beste financiële beslissingen te nemen, en ze begrijpt dat effectief geldbeheer verder gaat dan sparen. Kortom, ze behandelt alle hedendaagse financiële kwesties die betrekking hebben op beleggen.

Beste boeken over beleggen: One Up On Wall Street

Dit boek is geschreven door Peter Lynch in 1989. Peter Lynch en John Rothchild laten in hun beleggingsboek zien hoe iedereen de aandelenmarkt kan verslaan door er op een andere manier naar te kijken. Ze zeggen dat als het op beleggen in aandelen aankomt, particuliere beleggers veel voordelen hebben ten opzichte van experts en instellingen. Als gevolg daarvan kunnen zij profiteren van hun expertise uit het verleden.

Ze leggen in eenvoudige bewoordingen uit hoe je de long shots van de “no-shots” kunt onderscheiden door alleen maar naar de financiële gegevens van een bedrijf te kijken. Het meest aansprekende aspect van dit boek is de pragmatische aanpak. Het bevat veel voorbeelden uit de praktijk, waardoor het zowel voor beginnende als ervaren beleggers eenvoudig te leren is.

Wat is jouw beste boek over beleggen? Laat het ons weten in d

Reacties
Categorieën