arrow_drop_up arrow_drop_down

Fast Invest Review & Ervaringen: rendement uit leningen

Goed dat je hier terecht bent gekomen om mijn review en ervaringen over Fast Invest te lezen. Zoals je wellicht al weet is Fast Invest een P2P Lending platform. P2P staat voor Pear-2-Pear, en het platform houdt in dat je met geld kan investeren in leningen om hier rendement op te halen. P2P beleggen is een relatief nieuwe manier van investeren. Dat op zich is al interessant voor beleggers die graag hun investeringen spreiden. In dit artikel lees je mijn review en ervaringen over Fast Invest NL. Dit opkomende bedrijf heeft enkele interessante opties als P2P beleggingsplatform, en dit artikel ontdek je welke.

In het kort gaan we kijken naar de volgende zaken:

  1. Wat is Fast Invest NL en hoe werkt P2P Lending?
  2. Hoe werkt beleggen op Fast Invest NL
  3. Wat zijn de voor- en nadelen aan dit platform?
  4. Welke andere P2P Lending platformen zijn er?
  5. Conclusie over P2P Lending via Fast Invest

In dit review artikel lees je over mijn ervaringen met beleggen via Fast Invest, als ook welk rendement je mag verwachten bij deze investeringsoptie.

Update April, 2020: momenteel lijkt Fast Invest problemen te hebben met verwerking van snelle overboekingen. Dit duurt langer dan de normale 3 werkdagen zoals op de website staat vermeldt. Eveneens gaan er geruchten omtrent oplichting, al heb ik nog geen sterk bewijs gevonden dat dit waar is. Vooralsnog ontvang ik rendement uit de leningen, maar blijf nadenken voor jezelf en doe goed onderzoek alvorens ergens in te beleggen. Meer hierover lees je in de conclusie van hieronder.

Wat is Fast Invest NL en hoe werkt P2P Lending

Fast Invest is een aanbieder in Nederland voor P2P Lending. Het principe achter Pear-2-Pear Lending is dat particulieren geld uitlenen aan andere particulieren. De naam zegt het al dus (Pears). Het concept houdt in dat particulieren die opzoek zijn naar leningen, zich kunnen aanmelden op een P2P platform. Dit kan om verschillende redenen zijn. Zo kan het zijn dat deze mensen opzoek zijn naar een lening voor hun bedrijf, voor hun huis, of gewoon voor een korte termijn lening. Hier in Nederland kunnen we ons dat niet zo goed voorstellen. Maar in een land als Denemarken, Finland of Polen kan het voor een particulier goedkoper zijn om geld te lenen via een P2P Lending platform dan via de traditionele bank. Dit heeft alles te maken met het leenstelsel en haar beperkingen, wat verschilt per land.

Als belegger kan je gratis aanmelden op een P2P Lending platform. Uit mijn ervaring met Fast Invest weet ik dat zij een prima keuze voor als je wilt beleggen in leningen aan particulieren. Uit mijn eerdere reviews blijkt dat Fast Invest niet de enige P2P Lending aanbieder is. Echter, vergeleken met andere aanbieders heeft Fast Invest enkele interessante voordelen, waaronder het rendement en de garanties. Met dit laatste word je als belegger beschermd, en dat is wat iedere belegger graag wilt zien! Maar eerst nog even iets over P2P Lending. Want waarom zou je daarin willen investeren?

Wil je beleggen in aandelen, ETF’s, Bitcoin, en meer op een zo goedkoop mogelijke manier? Het beleggingsplatform Etoro hanteert 0,- euro transactiekosten bij aankoop van aandelen. Dat betekent commissievrij en dus gratis handelen. Meer weten? Klik hier voor meer informatie, of klik op de banner hieronder.

beleggingsplatform geen transactiekosten

Waarom beleggen in P2P Lending?

Los van P2P Lending zijn wij als beleggers altijd opzoek naar nieuwe, interessante manieren voor geld investeren. Daarnaast is het interessant om zoveel mogelijk te spreiden. Niet alleen binnen een bepaalde beleggingsvorm, maar ook spreiding tussen verschillende beleggingstactieken. Zo kan investeren via P2P Lending een interessante toevoeging zijn aan een beleggingsportefeuille. En uit mijn review over Fast Invest en mijn ervaringen met deze aanbieder, kan ik vertellen dat het zeker de overwegen waard is.

Zo heeft P2P Lending enkele aantrekkelijke voordelen. Allereerst het rendement. Dit ligt relatief hoog, met een range van tussen de 9 tot 16%. In vergelijking tot andere beleggingsvormen waaronder aandelen en vastgoedfondsen, is dit een gelijkwaardig tot lichtelijk hoger rendement. Zo haal ik zelf een stabiel 8,5% rendement met mijn vastgoedfonds belegging, waarover je alles kan lezen in deze review over Synvest. Dat is het vastgoedfonds waarin ik beleg. Het voordeel bij dit fonds is dat mijn geld wordt verspreid over heel veel reeds verhuurde panden, waardoor het risico lager wordt.

Nu biedt Pear-2-Pear beleggen bij Fast Invest volgens mijn review hetzelfde voordeel van spreiding. Mocht je nieuw zijn in beleggen, dan is een van de vuistregels om te onthouden dat spreiding zorgt voor minder risico. Dit noemen ze diversification in het Engels. Wanneer je je geld spreidt over verschillende investeringen, verklein je het risico dat je geld verliest. Immers, de kans dat alle investeringen floppen is kleiner dan dat slechts een enkele investering flopt. Bij Fast Invest NL kan je het geld verspreiden over meerdere kleine leningen. Dit moet je te allen tijde doen, want zo verklein je het risico op verlies. Dankzij deze tactiek behoort P2P Lending onder een van de bijzondere mogelijkheden voor beleggen met weinig risico.

Samengevat waarom P2P beleggen: hoog rendement, bij relatief minder risico mits je goed spreidt.

Hoe werkt beleggen op Fast Invest NL?

Uit mijn review en ervaringen met Fast Invest weet ik dat beleggen via dit P2P platform kinderlijk eenvoudig is. Er zijn maar twee minimale voorwaarden. De eerste is dat je 18 jaar of ouder dient te zijn, en de andere is een minimale inleg van 1 euro. Je kan een account geheel gratis aanmaken, en ze rekenen ook geen transactiekosten (no hidden fees). Dit bespaart je een hoop transactiekosten in vergelijking tot aandelen kopen via een traditionele bank. Dit is in lijn met de goedkoopste brokers op dit moment voor aandelen, zoals je kan lezen in mijn review over Flatex. Ook Flatex rekent vrijwel geen transactiekosten, waardoor je als belegger in aandelen meer overhoudt.

Je kan je via deze link naar Fast Invest NL ontdekken hoeveel geld je kan verdienen met P2P beleggen. Wanneer je een account aanmaakt, kan je inloggen op het P2P platform. Op dit platform heb je toegang tot de Loan List. Dit is een lijst waarop alle actuele leningen staan waarin je kan investeren. Je kan zien wat voor soort loontype het is, wat de nationaliteit van de lener is, en ook hoeveel je kan investeren tegen welk rendement. Ook kan je de Features zien bij iedere lening. En dit is het cruciale element waarom je juist voor Fast Invest zou moeten kiezen en niet voor een ander P2P Lending platform. Deze Features geven aan of een lening onderhevig is aan MoneyBack en/of BuyBack Guarantee. Hier vertel ik zo wat meer over, maar bekijk eerst eens het onderstaande filmpje met meer informatie.

Wat zijn de voor- en nadelen aan Fast Invest NL P2P Lending?

Uit mijn review en ervaringen met Fast Invest NL, weet ik dat ze twee onderscheidende factoren hebben die dit platform uniek maken. Dit zijn dan ook direct de twee grootste voordelen. Dit zijn namelijk twee garanties vanuit het bedrijf om je geld veilig te stellen. De eerste heet MoneyBack en de tweede is BuyBack. De MoneyBack garantie staat voor het principe dat wanneer jij je geld terug wilt op een lening, je dat binnen 24 uur terugkrijgt. Dit is heel fijn, want zo’n lening kan tot 12 maanden oplopen en daar wil je liever niet aan vastzitten. Dan hebben we ook nog de BuyBack garantie. Dit is de garantie dat Fast Invest jouw compenseert in het geval dat de lener niet op tijd zijn lening aflost plus de rente betaald aan jou. Een lener mag maximaal drie dagen te laat zijn met terugbetalen.

Dit zijn twee grote voordelen die het risico op verlies wederom verkleinen. Andere voordelen zijn:

  • De laagste minimale inleg van alle P2P platformen: vanaf 1 euro
  • Rendement tussen de 9 – 16%
  • Korte termijn leningen van maximaal 12 maanden

Dit laatste voordeel kan je ook als een nadeel zien overigens. Zo zijn er ook P2P Lending platformen waarop je langere leningen van 24 of 36 maanden kan afsluiten. Enerzijds maakt dit het een meer passief inkomen, omdat je er minder omkijken naar hebt. Anderzijds kan dit het risico verhogen mits je er met hoge bedragen in gaat investeren. Ik kan het waarschijnlijk niet te vaak zeggen, maar onthoud goed dat beleggen nooit zonder risico is. Soms spreken we over relatief laag risico, maar dat wil niet zeggen dat er geen risico is. Beleg daarom altijd met geld dat je kan missen, dan zal je er ook geen stress van hebben en meer genieten van de rit 😉.

Uit mijn review en ervaringen met Fast Invest NL en andere P2P Lending platformen kan ik aangeven dat dit een prima keuze is om een deel van je geld in te beleggen. Beleg nooit de volle 100%, want onthoud dat de spreiding ook opgaat tussen de verschillende beleggingstactieken. Zo kan je ook prima rijk worden met vastgoed en zeker ook met aandelen en andere beleggingen. Spreid je geld over deze investeringsmogelijkheden om je risico nog verder te verlagen. Wil je meer weten over Fast Invest? Klik dan op deze link met meer informatie over hoeveel geld je kan verdienen door te investeren op Fast Invest NL. Of klik op de onderstaande banner.

Banner 1200x1200

Zijn er ook andere P2P Lending platformen waarop ik rendement kan krijgen door te beleggen in particuliere leningen?

Ja, er zijn inmiddels behoorlijk wat P2P Lending platformen waarop je kan investeren. De meeste zijn gespecialiseerd in een enkel gebied. En er zijn een paar wereldspelers, waar Fast Invest NL ook bij hoort. Nu heb ik in een ander artikel een goede review geschreven over P2P Lending, als ook een vergelijking van de beste P2P Lending platformen van dit moment. Om dit te lezen ga je naar het volgende artikel over P2P Lending.

Conclusie over P2P Lending via Fast Invest NL

Fast Invest NL was niet mijn eerste ervaring als het aankomt tot P2P beleggen, maar wel een van de betere. In deze review over Fast Invest hebben we gezien dat het een aanbieder is in de wereld van P2P Lending, waarbij je hoog rendement kan krijgen door geld te lenen aan particulieren. Ook hebben we gezien dat beleggen in P2P leningen een mooie aanvulling kan zijn op je beleggingsportefeuille, waarbij je aan risicospreiding kan doen.

Tot slot hebben we in deze review gekeken naar hoe makkelijk je kan investeren via Fast Invest in particuliere leningen, als ook dat ze een paar grote voordelen hebben waaronder de MoneyBack en BuyBack garantie. Al met al een interessante optie om te overwegen. Als jij je eigen ervaring wilt opdoen met P2P beleggen dan is Fast Invest NL een prima keuze. Klik nu op deze link om te berekenen hoeveel geld je kan verdienen met beleggen via particuliere leningen.

Update April, 2020: er gaan geruchten dat Fast Invest een scam zou zijn. De aanname hiervan wordt gemaakt, doordat het lang kan duren voordat er geld wordt gestort en teruggestort vanuit Fast Invest naar je account. Zelf heb ik hier tot op heden nog geen problemen mee ondervonden. De keren dat ik geld liet terugstorten duurde dit wel langer dan normaal. Ze geven aan dat dit 3 werkdagen duurt, bij mij duurde het zo’n 9 dagen. Dus of dit een scam is, daar ben ik nog niet van overtuigd. Maar denk voor jezelf, en maak je eigen keuzes. Beleggen kent altijd risico’s. Lees ook goed de meest recente recensies over Fast Invest om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Was dit artikel behulpzaam? En heb jij ook ervaringen met beleggen in P2P Lending of via Fast Invest? Laat het mij weten in een reactie hieronder zodat we erover kunnen sparren. Ook zou het tof zijn als je dit artikel wilt delen met je vrienden die dit nuttig vinden, bijvoorbeeld via Social Media.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, afgestudeerd in Masteropleidingen over Management en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset community. Sluit jij je aan bij onze reis naar Financiële Vrijheid?
Robin
Door

Robin

op 7 April 2020

Hi, Ik zie dat je review nog niet is aangepast, terwijl iedere normale blog zich aan het terugtrekken is of waarschuwt voor oplichting. Ik wil je nogmgaals vragen om te stoppen met hieraan mee te werken.

Jorik-Vermeulen
Door

Jorik-Vermeulen

op 18 April 2020

Hi Robin, Tijdje inactief geweest, echter nogmaals zelf de meest recente reviews bekeken en ook zelf wederom testen gedaan qua cash withdraw. Een update is toegevoegd aan de conclusie, het klopt dat Fast Invest minder transparant verloopt dan in het verleden. Echter lijkt het nog te voorbarig om over een scam te spreken, al ben ik het met je eens dat men beter een ander P2P platform kan kiezen zolang Fast Invest niet haar betaalwerkwijze op korte termijn verbeterd. Kan je jouw bewijs voor oplichting delen? Mvg, Jorik

J. Regelink
Door

J. Regelink

op 22 May 2020

Het verhaal klinkt te mooi. Het gaat allemaal goed tot het moment komt dat je het geinvesteerde geld terug wil zien op de eigen rekening. Dat begint met een withdraw. Dit wordt dan ingeschreven en zichtbaar gemaakt op de website. Er wordt ook een executiedatum aangehangen waarbij wordt gesteld dat er rente wordt berekend als de betaling later dan deze datum plaatsvindt. Tot zover klinkt het allemaal heel redelijk. Daarna hoor je niets meer. Er volgt geen uitbetaling en als je vraagt of er een nieuwe executiedatum gegeven kan worden dan komen er alleen vage reacties middels een standaard formulering. Ik wacht nu al meer dan een maand. Ik heb inmiddels sterk het gevoel dat ik ergens ben ingetrapt.

Jorik-Vermeulen
Door

Jorik-Vermeulen

op 23 May 2020

Hi Jan, bij mij duurde het ook enkele weken. Inderdaad vrij bijzonder en niet goed. Mijns inziens betreft het dat ze te weinig geld in "voorraad" achterhouden om de mensen uit te betalen zodra gewenst. Daardoor ontstaat er een wachtrij als te veel mensen geld terugtrekken. Het rendement is wel oke, maar het terugvragen van geld zeker niet. Mijn advies is om via Social Media een klacht in te dienen, dan helpen ze je sneller

Reactie plaatsen

Voorkom dat je het gratis boek "Meer Geld Verdienen in Minder Tijd" misloopt!

Mijn boek Meer Geld Verdienen in Minder Tijd telt bijna 100 pagina's met duidelijke en concrete tips over hoe je veel meer geld in minder tijd kan verdienen. Dit is inclusief stappenplan en, uit onderzoek bewezen, de beste tactieken om dit te bereiken. Om mijn kennis en ervaringen met jou te delen, mag je het boek gratis downloaden via onderstaande button. Enjoy!
50%
Download Gratis