Snel geld verdienen met tweedehands spullen: handige tips om te cashen!
Snel geld verdienen met tweedehands spullen: handige tips om te cashen!
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
07/14/2019
6 min

Snel geld verdienen met tweedehands spullen: handige tips om te cashen!

07/14/2019
6 min

Een goede manier om snel en geld te verdienen is door het verkopen van tweedehandse spullen. Geld verdienen met tweedehands spullen verkopen is bovendien zeer eenvoudig. Want heb jij ook zo’n mooie zolder die is volgepropt met mooie spullen die je zeer zelden gebruikt? Wanneer ik iets zelden gebruik, vraag ik mij altijd af of ik het wel nodig hebt. Kan je deze spullen niet tweedehands verkopen, om zo makkelijk geld bij te verdienen? Wat als je een aantal spullen tweedehands verkoopt, en je bijvoorbeeld 1000 euro erbij krijgt. Dit zou je dan weer kunnen investeren, waardoor je er over vijf of tien jaar misschien wel een nieuwe auto van kan kopen. Dit is gewoon een kwestie van slim omgaan met geld.

In deze blog leg ik uit hoe je snel geld kan verdienen door de verkoop van tweedehands spullen.

Met welke tweedehands spullen valt er snel geld te verdienen?

Om te beginnen kan je naar de garage of zolder lopen. Grote kans dat hier mooie spullen staan die in prima conditie zijn, maar die je zelden gebruikt. Tegenwoordig kan je vrijwel alles tweedehands verkopen, dus wees creatief. En bedenk ook goed of je iets ook echt thuis nodig hebt, of dat je het misschien niet beter eens in de zoveel tijd kan huren of leasen? Een simpele berekening kan aantonen of je hierdoor snel geld kan verdienen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van hoe je snel geld kan verdienen door de verkoop van tweedehands spullen.

Geld verdienen door verkoop van oude spullen

Oud. Alles wat oud is kan van waarde zijn. Vaak vind je deze spullen op zolder. Dit kunnen ook spullen zijn waarvan je niet eens wist dat ze veel geld kunnen waard zijn. Denk hierbij aan foto’s. Heb je nog oude foto’s liggen van bepaalde locaties of misschien wel je eigen dorp? De juiste foto’s kunnen tot wel honderden euro’s opleveren.

Een ander voorbeeld is antiek bestek. Heb jij nog oud bestek liggen van bijvoorbeeld je oma? Dit kan zomaar behoorlijk wat geld waard zijn. Laat daarom alle oude spullen eens taxeren, en wie weet zitten er wat pareltjes bij als je echt geluk hebt.

BlueOrange banner 300x250

Geld verdienen door verkoop van nieuwe spullen

Je kan ook snel geld verdienen door de verkoop van nieuwe spullen. Dit linkt wellicht gek, maar het is een kwestie van logica. Vaak zie je dat mensen nieuwe spullen kopen die ze helemaal niet nodig hebben. Iets dat je bijvoorbeeld maar eens per jaar koopt, en waardoor het dus eigenlijk goedkoper en voordeliger is om hetzelfde product te huren in plaats van te kopen. Hieronder vind je twee concrete voordelen van hoe je snel geld kan verdienen door de verkoop van nieuwe spullen.

Boeken. Tegenwoordig kan je boeken snel en eenvoudig via bol.com tweedehands verkopen. Een slimme tactiek die ik zelf doe is het kopen van de nieuwste management boeken. Deze lees ik dan direct snel uit, en zet ze daarna weer op bol.com. In dit geval zal je vaak de eerste zijn die een tweedehandse versie online zet van een nieuw boek. Zet de prijs een paar euro’s lager, en mensen kopen het graag mits in goede conditie. Deze tactiek zorgt ervoor dat je veel nieuwe management boeken kan lezen voor vrijwel gratis. En hoe je hier dan geld aan verdient? Dat is logisch: door al het lezen van kennisboeken zal je een enorme persoonlijke ontwikkeling doormaken waardoor je meer geld kan verdienen (eigen bedrijf, promotie, et cetera). Lees daarom ook eens deze blog met onmisbare tips over persoonlijke ontwikkeling.

Een andere manier om snel geld te verdienen is door de verkoop van nieuwe spullen op een tweedehands platform. Dit kan eigenlijk van alles zijn, maar het gaat hier om de truc om ze te vinden. Eigenlijk is het geen truc, maar een kritische vraag. Stel jezelf de volgende vraag bij alle nieuwe spullen in je huis: “heb ik dit product echt nodig?”. Als het antwoord “nee” is, verkoop dan de nieuwe spullen. En investeer dit geld door te beleggen. Dit is de manier om financiele vrijheid te bereiken: het minimaliseren van kosten en het verhogen van je inkomen. Hoe dit precies werkt lees je in deze blog over passief inkomen opbouwen.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Hoe kan ik snel tweedehands spullen verkopen?

In feite zijn er vier manieren om tweedehands spullen te verkopen waardoor je snel geld kan verdienen. De eerste en meeste bekende is Marktplaats.nl. Een ander platform waarop je tweedehands spullen kan verkopen is Bol.com. Bol.com is steeds meer aan het groeien. Ze begonnen met tweedehands boeken verkopen maar inmiddels kan je ook andere producten aanbieden. Naast deze twee platformen is er nog een derde manier om online tweedehands spullen te verkopen voor het snelle geld, namelijk die van Facebook groepen. Je kan je aanmelden bij verschillende Facebook groepen die lokaal zijn. Een gouden tip hierbij is dat er ook wel eens mensen zijn die gratis spullen weg geven via de Facebook groepen. Wie snel handelt kan de gratis spullen ophalen en direct online verkopen via Marktplaats.nl of Bol.com. Snel geld verdienen dus!

Een laatste manier om tweedehands spullen te verkopen is door fysiek op een rommelmarkt te gaan staan. Een tactiek die hierbij kan helpen, maar waarvoor je wel goede producten moet zien te vinden is inkopen op Alibaba.com of Aliexpres.com. Op deze Chinese websites kan je belachelijk goedkoop producten kopen. Zo af en toe zitten er wel pareltjes tussen, die je dan voor bijvoorbeeld 5 euro kan inkopen en kan verkopen tegen 15 euro. Reken maar snel uit, dit is een prima manier om snel geld te verdienen. Dit is echter meerdere mensen opgevallen en tegenwoordig zijn er veel mensen die dat dan ook doen. Daardoor is eerlijkgezegd je kans op slagen minder geworden. Maar wie weet vind je een gat in de markt.

Is snel geld verdienen de beste manier om rijk te worden?

Mijn persoonlijke mening over snel geld verdienen is dat het vaak van korte duur is. Toch zijn er enkele hele goede manieren voor makkelijk geld verdienen. Maar vaak is het een tijdelijk fenomeen, of heb je enorm veel geluk. Ik zeg niet dat het niet mogelijk is, maar om echt rijk te worden door het snelle geld behelst grote risico’s. Een manier om dit te doen is door bijvoorbeeld het begrip FOMO. FOMO staat voor Fear Of Missing Out. Dit bekent dat mensen bang zijn om hun kans te missen om ergens geld aan te verdienen, omdat ze te lang wachten. Dit concept wordt vooral misbruikt in de advertentie / marketing business, waarbij ze werken met tijdelijke acties. Ook kan je met beleggen snel rijk worden dankzij het concept FOMO. Een goed voorbeeld hiervan was de Bitcoin en Altcoins hype gedurende de winter van 2018. Er werden enorme rendementen behaald, maar ook enorme verliezen voor wie instapte op de piek.

Mijn voorkeur gaat daarom uit naar het opbouwen van passief inkomen. Dit concept is tijdrovend, en kost je meestal jaren (tenzij je een heel goed idee hebt). Alleen, als eenmaal het fundament goed staat zal je geld verdienen zonder grote inspanningen. Daarom noemt men het passief: je kan veel geld verdienen zonder er (veel) voor te werken. Hoe je dit doet? Dat lees je in deze blog met een aantal echt werkbare ideeën voor passief inkomen opbouwen. En geloof mij, je kan er veel geld mee verdienen.

Reacties
Categorieën