Meer succes in carrière door effectief werken: tips die je niet mag missen!
Meer succes in carrière door effectief werken: tips die je niet mag missen!
Ondernemerschap
Happy Investors
Ondernemerschap
01/26/2019
10 min

Meer succes in carrière door effectief werken: tips die je niet mag missen!

01/26/2019
10 min

Iedereen wilt in een zekere zin meer succesvol zijn. Het behalen van succes in een carrière is echter niet vanzelfsprekend. Zo is succes niet alleen maar gekoppeld aan hard werken en intelligent zijn. Dit zijn belangrijke factoren, maar meer succes in carrière behaal je ook door slimmer te werken. Met andere woorden: door effectief werken. Effectief werken is het niet hetzelfde als efficiënt werken. Het verschil is het makkelijkste uit te leggen aan de hand van een voorbeeld: stel je voor dat je een ladder hebt. Het is jouw doel om met deze ladder de top van je carrière te bereiken. Je hebt dus succes wanneer je de top bereikt, in dit geval. Nu maakt het een wezenlijk verschil uit of je heel erg snel de ladder beklimt, maar een verkeerde top bereikt. Dus je beklimt de verkeerde figuurlijke berg. In plaats daarvan kun je beter op voorhand goed uitzoeken hoe je de top bereikt, en dus in een keer juist de top van je carrière te bereiken.

Meer succes in carrière behaal je door zowel effectief als efficiënt te werken. Maar in onze ogen is effectief werken veel belangrijker. Effectief werken betekent het behalen van je doel. Efficiënt werken is meer optimalisatie van je werk op een tijdsgunstige manier. Zo kan je erg efficiënt werken, maar niet je doel bereiken. Door effectief te werken behaal je succes in carrière omdat je jouw doelen bereikt. Nu schreven we eerder al een kennisblog over hoe je al jouw doelen bereikt, maar in dit artikel gaan we in diepgang bekijken hoe we effectief werken om zo meer succesvol te zijn.

Als je meer succes wilt hebben omdat je zo meer geld verdienen kan, dan raden we je aan om ook onze blog over het bereiken van financiele vrijheid te lezen. En ook dit artikel over passieve inkomsten opbouwen.

Hoe werk ik effectiever voor meer succes?

Oké, we zullen dus meer succesvol zijn in een carrière door effectief te werken. Maar hoe werk ik effectief? Hoe kan ik effectiever werken? Om deze vragen te beantwoorden gebruiken we de kennis uit een jarenlang onderzoek dat is beschreven in het boek Great at Work. In deze kennisblog zullen we in hoofdlijnen de kennis uit dit boek halen. Maar wil jij echt succesvol zijn in je carrière? Dan zou je zeker het boek Great at Work eens moeten lezen.

meer succes in carriere halen

Een succesvolle carrière door heel effectief te werken

Het boek gaat over hoe top performers minder doen, beter werken en meer bereiken. Het onderzoek gaat dus over mensen die heel succesvol zijn in hun carrière, en hierdoor alleen nog maar meer succesvol worden. Het onderzoek is verricht op basis van enorm veel data over hoe je slimmer kunt werken, wat succesvolle mensen op het werk doen en nog veel meer. Uiteindelijk zijn er uit al deze data zeven principes gefilterd. Zeven adviezen die je kan volgen om effectiever te werken. Volgens het onderzoek zul je al succesvoller worden als je slechts een van de adviezen opvolgt. Maar hoe meer adviezen je ervan opvolgt, hoe effectiever en succesvoller je zult worden in je carrière.

PS: Effectief werken is een van de 8 fundamentele tips voor carriere maken zonder diploma.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

7 adviezen voor meer succes in carrière

De zeven adviezen zullen we hier kort samenvatten, en verder in dit artikel in diepgang uitwerken. De adviezen voor effectiever werken voor meer succes in je carrière zijn:

 1. Doe minder, en wees obsessief
 2. Herdefinieer je werk
 3. Doe niet enkel leren, maar gebruik de “learning loop”
 4. Passie EN zingeving (purpose)
 5. Sterke kampioenen
 6. Vecht en verenig
 7. De twee zonden van samenwerking

Laten we nu stap voor stap doornemen wat deze adviezen inhouden. De adviezen zullen ervoor zorgen dat we de beste van de klas worden. De star performer, de top performer. Die ene collega die uitmuntend presteert en altijd de beste resultaten levert. Wanneer je meer succes in carrière wilt, dan zijn dit dus zeer waardevolle adviezen!

Nogmaals: dit betreft een samenvatting. Ben je serieus, dan zul je je meer moeten verdiepen. En dan raden we aan om hier het boek Great at Work te kopen. Overigens is Great at Work niet het enige boek over effectiviteit en beter presteren op het werk. Ook het bekende boek van S. Covey over 7 habits of highly effective people is een zeer waardevol boek voor mensen die meer succesvol in hun carrière willen worden.

Doe minder, en wees obsessief

Vroeger heerste vooral de gedachte dat je heel hard moet werken om succesvol te zijn. Hoewel hier enige waarheid in zit, word je niet meer succesvol door enkel en alleen hard te werken. Zo blijkt uit onderzoek dat je beter presteert op het werk wanneer je 50 in plaats van 40 uur gaat werken, maar je gaat niet beter presteren als je 60 in plaats van 50 uur gaat werken. Dus meer werken is tot een zekere hoogte bepalend voor hoe goed je presteert op het werk.

In plaats van hard te werken kan je slimmer werken door minder te doen. Je kunt beter presteren door meer focus te leggen op die taken in het werk die het meeste opleveren. Dit is ook volgens het populaire boek over de 80/20 principe. Dit principe stelt dat slechts 20% van je activiteiten, 80% van het resultaat opleveren. Maar je moet nog een stap verder gaan. Naast focus moet je ook obsessief werken aan deze focuspunten. Dus niet minder uur werken, maar het aantal uur dat je werk concentreren op slechts een paar waarde toevoegende activiteiten op het werk.

In het boek worden enkele praktische tips gegeven. Zoals bijvoorbeeld te leren om “nee” te zeggen tegen je baas. Het meer en meer opnemen van werk en druk op je schouders zorgt ervoor dat je minder effectief wordt in hetgeen dat je doel is. Focus op je doel, en werk hier obsessief aan.

tips voor meer succes in carriere

Herdefinieer je werk

Hierboven beschreven we dat meer werken niet per definitie
meer succes in carrière zal opleveren. Wanneer je al vijftig uur per week
werkt, is het wijzer om je werk te herdefiniëren. Centraal staat hierbij om te
achterhalen welke activiteiten in je werk de meeste waarde toevoegen. Waarde
ontstaat door voordelen te creëren voor anderen. Zo zijn er vijf manieren om
meer waarde toe te voegen op het werk:

 1. Elimineer activiteiten die geen waarde toevoegen (kansloze vergaderingen)
 2. Doe meer tijd besteden aan de activiteiten waarvan je weet dat ze veel waarde toevoegen
 3. Creëer nieuwe activiteiten die waarde toevoegen
 4. Verbeter de kwaliteit van bestaande activiteiten
 5. Voor huidige activiteiten sneller en goedkoper uit (kostenbesparing)

Meer succes in carrière zal behaalt worden door degene die
altijd denken in waarde toevoegen. Wanneer jij waarde toevoegt, zul je van
betekenis zijn voor anderen.

HIM Tip: online website/business opstarten met >5.000 euro per maand aan winst

Wil je weten hoe ik een succesvolle online business heb opgericht? Dit begint met keihard werken. Dat is alleen niet genoeg. Je moet ook de beste software hebben die jouw online business exponentieel laat groeien. Hieronder vind je de software die ik gebruik. Voor mij heeft het geleidt tot een fulltime online onderneming waar ik van kan leven. Dit kan ik je 100% aanbevelen:

 • Lees mijn Phoenix review en ervaringen over hoe ik +2296% meer bezoekers kreeg in twee jaar
 • Lees mijn Huddle review en ervaringen over hoe ik een winstgevende online cursus en community heb opgericht
 • Lees mijn Plug & Pay review en ervaringen over hoe ik 25% conversie behaal met geoptimaliseerde betaalpagina’s

De links van hierboven zijn producten van IMU. Deze gebruik ik zelf ook voor mijn website, community en betaalpagina’s. Mijns inziens de beste aanbieder voor iedereen die een winstgevend online verdienmodel wilt hebben. Zo heb ik dankzij de software +2296% groei in twee jaar gerealiseerd. En mijn winstgevendheid is +382% gestegen dankzij hogere conversie.

Meer weten over de kwaliteit van alle IMU software? Lees hier al mijn IMU Reviews en Ervaringen

Ook kan je via deze link gratis cursussen downloaden voor SEO marketing, conversie,  community building en Affiliate Marketing downloaden.

imu-software-review

Doe niet enkel leren, maar gebruik de “learning loop”

De learning loop gaat over hoe je leert, en niet over
hoeveel je leert. Met andere woorden: het gaat dus om de kwaliteit van je
leren. Zo kan je de kwaliteit van leren verhogen door continue om feedback te
vragen wanneer je in een leerproces zit. Zo kan je doelgerichter leren en zul
je de juiste zaken sneller beheersen. Volgens het boek Great at Work zal je het meest effectief leren door kleine
leerdoelen te stellen voor hetgeen dat je wilt leren. Wil je bijvoorbeeld meer
uit een vergadering halen? Speel dan met de manier waarop je een vraag stelt.
Welke vraag werkt het beste? En zodra het beter gaat, maak deze vraag dan nog
beter voor meer resultaat.

Een andere waardevolle tip is dat effectieve leerlingen een grotere competentie opbreken in kleinere leerdoelen. Maak iets groots eerst heel klein en concreet, en probeer dat eerst te beheersen alvorens je de volgende stap maakt.

In dit artikel van een psychologenpraktijk lees je alles over effectief leren.

Passie EN zingeving

De afgelopen jaren is steeds meer bekendheid gegeven aan het
volgen van je passie. Maar het enkel volgen van je passie kan ook een hele zware
test zijn. In plaats daarvan is het slimmer om je passie te combineren met zingeving.
Zingeving ontstaat meestal wanneer je waarde toevoegt aan anderen of jezelf. Door
deze combinatie zul je meer resultaat bereiken, en als gevolg hiervan nog meer
energie krijgen.

Wanneer je jouw passie wilt volgen en omzetten tot een
onderneming, bedenk dan goed hoe je geld gaat verdienen. Het hebben van een
passie is goed, maar er moet ook vraag zijn vanuit de markt. Zijn er mensen die
willen betalen voor je passie? En zo ja, waar zijn ze dan naar opzoek? Vaak zie
je dat mensen die hun passie omzetten tot een waarde toevoegend bedrijf, al
snel financiële vrijheid bereiken. Zij verdienen namelijk veel geld door de juiste
waarde aan de markt aan te bieden.

Sterke kampioenen

Voor succes in carrière zul je ook moeten leren hoe je mensen kan overtuigen. Het beïnvloeden van mensen is noodzakelijk om jouw eigen doelen te verwezenlijken. Wanneer jij je doelen bereikt, zul je meer succes hebben. Doelen bereiken geeft dus ook meer succes op het werk. Om mensen te overtuigen is meer nodig dan doorzettingsvermogen en passie voor het lange termijn doel. Om mensen te overtuigen zul je niet alleen de rationele argumenten moeten presenteren.

Kampioenen in het werk, de top presteerders in het bedrijf,
zijn mensen die anderen overtuigen door zowel het rationele als het emotionele
in hun voordeel te gebruiken. Enkel rationele argumenten zal niet altijd
doorslaggevend zijn. Maar daarentegen zijn argumenten die emoties aanwakkeren
bij anderen veel sterker. Maar hoe doe je dit?

Mensen overtuig je door in de eerste plaats te denken vanuit hun perspectief. Wat zijn de wensen van de ander? Welke emoties leven sterk bij deze persoon? Door specifiek hierop in te spelen zul je emoties aanwakkeren bij de anderen. Vervolgens zul je deze persoon moeten inspireren met hoe jouw oplossing waarde toevoegt aan zijn of haar doelen en wensen. Maar er zijn ook nog andere tactieken die je helpen om mensen te overtuigen. Alles hierover lees je in detail in het boek van Great at Work.

Vecht en verenig

Dit advies gaat over meer resultaat bereiken in
vergaderingen en team meetings. Het advies behelst dat je de resultaten van een
vergadering maximaliseert door debat en eenheid te stimuleren. Eerst zul je een
goede discussie moeten houden, waarin iedereen zijn kritische mening kan
verkondigen. Maar zodra men er aan uit is, moet iedereen ook echt achter de
gemaakte keuze staan. Op deze manier heeft iedereen de kans gehad om zijn
standpunt te uiten. Hierbij ga je dan als team opzoek naar het beste argument.
En het beste argument is dat argument dat het beste is voor het bedrijf in haar
geheel. Door het hebben van hevige discussie met een gediversifieerde groep,
zul je het beste resultaat bereiken. En dan is de noodzaak dat iedereen achter
de keuze staat, en vol eraan gaat werken.

hoe haal ik meer succes in carriere

De twee zonden van samenwerking

Het laatste advies voor effectiever werken om zo meer succes
in carrière te behalen gaat over samenwerking. Zo denkt men dat meer
samenwerking altijd maar beter is, maar dat is niet waar. Te veel samenwerken
is even slecht als te weinig samenwerken. Te veel samenwerken zorgt ervoor dat
iedereen te druk bezig is met het geven van meningen, waardoor er minder echt
werk verricht kan worden.

Om dit te voorkomen stellen de schrijvers van het boek voor
om gedisciplineerd samen te werken. Dit houdt in dat men zorgvuldig kiest
wanneer men wel of niet samenwerkt. Enkele activiteiten die hierbij helpen zijn
het bepalen van een business case over het wel of niet samenwerken, of het
belonen van mensen op basis van resultaat van een samenwerking. (en dus niet belonen
puur op basis van samenwerken alleen. Het moet ook resultaat leveren)

Conclusie over effectief werken voor meer succes op het werk

Door het toepassen en beheersen van deze zeven adviezen over effectief werken zul je veel meer succes op het werk behalen. Een succesvolle carrière behaal je niet door enkel hard te werken. En ook niet door louter intelligentie. Je zult naast hard werken, consistent werken en intelligenter worden, ook effectief moeten werken. Door het opvolgen van deze adviezen zul je effectiever worden en meer succes op het werk behalen. Door nog succesvoller te worden adviseren we je ook om altijd te blijven werken aan je doelen, en te blijven leren. Persoonlijke ontwikkeling is de basis voor succes in carrière en in het leven.

Reacties
Categorieën