3 Type Aandelen voor Rijk Worden: Buy & Hold
aandelen-voor-rijk-worden
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
11/18/2021
4 min

3 Type Aandelen voor Rijk Worden: Buy & Hold

11/18/2021
4 min

Beste Happy Investor, rijk worden met aandelen is prima mogelijk. Niet zozeer op de korte termijn, omdat dit te veel risico geeft voor wij die beleggen voor duurzaam succes. Maar rijk worden met goede aandelen is beslist haalbaar. Hiervoor heb je een strategie nodig, 20 jaar geduld, een kleine maandelijkse inleg en goede aandelen. De vraag is alleen: wat zijn voor jou “goede” aandelen?

In dit artikel vind je 3 type aandelen voor rijk worden. Tevens kijken we naar tips over hoe te beleggen in dit soort aandelen.

Inhoudsopgave

Disclaimer: beleggen kent risico’s tot geld verlies

3 Soorten Buy & Hold aandelen voor exponentieel rendement

soorten-aandelen-rijk-worden

Meerdere wegen leiden naar Rome. En zo ook bij verschillende soorten aandelen voor rijk worden (met buy & hold). Er zijn drie type aandelen voor rijk worden. De een potentieel sneller dan de ander. Hoe sneller je rijk wilt worden, hoe meer risico je moet nemen. Dit kan ook uitmonden in een potentieel fors verlies.

Is er een betere manier?

Het leven draait om balans. Zo ook bij beleggen. Wellicht kan je door het aanbrengen van balans een duurzamer resultaat halen. Of je kiest voor de veiligere weg van lager risico, dat is doorgaans wel een goede keuze.

Wat zijn de drie type aandelen voor rijk worden?

Deze:

  1. De Groeimonsters (hoog risico)
  2. Value aandelen met sterke EPS groei (neutraal risico)
  3. En de dividendkoning (neutraal risico)

Laten we bekijken hoe we hier het beste mee omgaan.

Aandelen voor rijk worden 1. De Groeimonsters

De beste aandelen voor snel rijk worden zijn groeiaandelen. Dit zijn aandelen van groeimonsters die exponentieel groeien in relatief korte tijdsperioden. Zo lukt het sommige bedrijven om binnen één jaar niet alleen haar omzet te verdubbelen, maar ook meer winst te maken. Het is de combinatie van omzet- en winstgroei die leidt tot een hogere intrinsieke waarde. Oftewel: het bedrijf is meer geld waard.

Wanneer we aandelen kopen tegen een goede prijs, en het bedrijf wordt 2x zoveel waard, dan zou logischerwijze de aandelenprijs x2 gaan. Ons rendement stijgt met +100% in één jaar.

In uitzonderlijke gevallen heb je “groeimonsters”. Denk aan de Amazon’s en Apple’s van deze wereld die in een rap tempo enorm snel groeien. Investeren tegen een juiste aandelenprijs in dit soort groeiaandelen kan op de lange termijn leiden tot x5, x10, x25 of zelfs x50 rendement.

Een investering van €5000 kan groeien naar boven de €100.000. 

Beleggen in unieke groeiaandelen kan ons snel rijk maken. Bedenk wel dat “snel” nog altijd een tijdsperiode van 5 tot 10 jaar betreft. En in veel gevallen kan dit type aandeel ook pijnlijk tegenvallen. Het is een gevaarlijke (risicovolle) strategie die ook kan leiden tot veel geld verlies. 

Immers, het meeste rendement wordt behaalt bij vroegtijdig investeren. In de ontwikkelings- en groeifase. Maar deze fasen hebben ook een hogere kans op falen. En dus kan je bij verkeerde beleggingen ook snel arm worden. 

Meer voorbeelden? Lees dit artikel met opkomende aandelen.

beheerd-beleggen-crypto-vergelijken


Aandelen voor rijk worden 2. Value aandelen met sterke EPS groei

welke-aandelen-kopen-rijk-worden

Het tweede soort aandelen voor rijk worden zijn Value aandelen. Value wordt vaak (alleen) gezien als een aandeel dat goedkoop is. Dat we aandelen kopen tegen een prijs die onder de intrinsieke waarde ligt. Dit is inderdaad de klassieke stijl van Value Investing. Maar Value betekent ook dat een aandeel naar de toekomst waardevol is.

In mijn optiek kunnen ook groeiaandelen Value aandelen zijn. Het gaat om Value. En dat houdt in: toekomstige waarde. Als de toekomstige waarde onderschat wordt en jij vandaag onder die waarde kan kopen, dan heb je een Value aandeel gekocht.

Dit kan dus ook betekenen dat je vandaag een eerlijke prijs betaalt (fair value), maar dat je er bijna zeker van bent dat het bedrijf in de toekomst fors gaat groeien. Dit kan in omzet zijn, maar idealiter in winst.

Oftewel: dit soort bedrijven hebben een sterke toename in Earnings per Share (EPS).

Dit is de beleggingsstijl van Warren Buffet. Hij koopt sterke bedrijven tegen een gunstige aandelenprijs. Vervolgens heeft hij geduld en laat het bedrijf voor hem werken. Met dit type aandelen rijk worden is realistisch, al vergt het expertise en geduld.  

Meer weten over unieke Value (en groei)aandelen? Probeer 14 dagen gratis het Happy Investors aandelen abonnement. Ontvang wekelijks nieuw onderzoek naar unieke aandelen.

Aandelen voor rijk worden 3. Dividendkoning

welke-aandelen-voor-rijk-worden

Het derde type aandeel voor rijk worden is de “dividendkoning”. Hier refereer ik naar de Dividend Aristocrats. Dit zijn bedrijven die 25 opeenvolgende jaren dividend uitkeren. Dergelijke bedrijven zijn in trek bij dividendbeleggers, omdat zij leiden tot consequente dividend-op-dividend. Deze kracht zorgt voor exponentiele vermogensgroei op de lange termijn.

In simpele taal: je wordt langzaam rijk.

Bekende voorbeelden van “dividendkoningen” zijn Coca-Cola, AT&T en Johnson & Johnson. Maar natuurlijk kan je ook kijken naar toekomstige dividendkoningen. Kijk naar bedrijven met een duurzaam verdienmodel en die reeds enkele jaren dividend uitkeren.

Tevens belangrijk bij dit type aandeel voor rijk worden is om te selecteren op dividendgroei. We willen niet alleen bedrijven die ieder jaar dividend uitkeren. We willen vooral de bedrijven die ook ieder jaar haar dividend verhogen.

beleggen-bij-financial-freedom

Hoe investeren in aandelen voor rijk worden

In dit artikel hebben we drie type aandelen voor rijk worden bekeken. Zoals aangeven draait beleggen vooral om balans. Hoe langer je tijdshorizon, hoe meer risico je kan nemen. Wees er echter wel van bewust hoeveel risico je neemt. Dit impliceert dat je de nodige kennis en ervaring hebt.

Ter inspiratie en richtlijn kan je denken aan een portfolio met:

  1. 20% Groeimonsters (jaarlijkse omzet > 50%)
  2. 40% Value aandelen (die vaak dividend uitkeren)
  3. 40% Dividend aandelen (met sterke dividendgroei)

Hoe minder risico je wenst te nemen, hoe lager het aandeel van de “groeimonsters”. Wil je snel rijk worden? Dan zal je meer investeren in groei en minder in de relatief stabiele dividendaandelen.

Aanvullende tip: je hoeft niet 100% van je vermogen in individuele aandelen te beleggen. Je kan er ook voor opteren om, bijvoorbeeld, 50% te investeren in gespreide beleggingen (fondsen) en de overige 50% in aandelen.

Hoe kunnen we hierin het beste investeren?

Ik geef de voorkeur aan een structurele inleg. Lees dit uitgebreide artikel over hoeveel maandelijks beleggen om te leren hoe een kleine, maandelijkse inleg kan leiden tot rijk worden.

Reacties
Categorieën