GigaCloud Technologie aandelen kopen? Analyse +62,2% Groei | Happy Investors
GigaCloud Technologie aandelen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
10/12/2023
16 min

GigaCloud Technologie aandelen kopen? Analyse +62,2% Groei | Happy Investors

10/12/2023
16 min

In dit artikel behandelen we een analyse van GigaCloud Technologie aandelen. GigaCloud Technologie aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Over GigaCloud Technologie, een toonaangevende marktplaats voor volumineuze goederen

GigaCloud Technology Inc. (GCT) houdt zich bezig met e-commerce van grote pakketproducten. Het bedrijf exploiteert een B2B e-commerce marktplaats die zijn geavanceerde wereldwijde logistieke netwerk en softwaremogelijkheden integreert in één gebruiksvriendelijk platform, dat fabrikanten, voornamelijk in Azië, verbindt met wederverkopers, voornamelijk in de VS, Azië en Europa. Het platform biedt gebruikers een breed scala aan diensten, van productontdekking tot betalingen en logistieke tools, en helpt hen om grensoverschrijdende transacties efficiënt en veilig uit te voeren. GigaCloud Technology richt zich op groot meubilair, huishoudelijke apparaten, fitnessapparatuur en tuinieren. Het bedrijf werd opgericht in 2006, ging in 2022 naar de beurs en heeft zijn hoofdkantoor in Hongkong.

 • Ticker: GCT
 • Instapprijs: $14,5-$15,0
 • Richtprijs: $24,0
 • Potentieel: 62,2%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 1%

Analyse GigaCloud Technologie aandelen

 • GigaCloud Technology exploiteert een B2B e-commerce marktplaats voor grote pakketproducten en biedt haar klanten over de hele wereld een volledig scala aan diensten, van productontdekking tot beveiligde betalingen tot logistieke hulpmiddelen.
 • Verwacht wordt dat de wereldwijde e-commercemarkt de komende jaren zal blijven groeien, hoewel de groeipercentages lager zullen zijn dan tijdens de COVID-19 pandemie en de jaren vóór de pandemie. De markt voor grote pakketproducten zal naar verwachting groeien met dubbele cijfers.
 • Het bedrijf bezit een ontwikkeld wereldwijd logistiek netwerk, versterkt door geavanceerde softwaremogelijkheden, waardoor het kan concurreren met e-commerce giganten zoals eBay en Amazon.
 • De strategie van GigaCloud Technology, gericht op verbetering van groei en winstgevendheid, wierp al in de eerste maanden van 2023 vruchten af, met hoge financiële resultaten in H1 2023.
 • De aangekondigde verhuizing van het bedrijf naar de VS zal naar verwachting eind 2023 zijn afgerond, waardoor het bedrijf onder de Amerikaanse boekhoudnormen zal vallen en de transparantie zal verbeteren.

Waarom GigaCloud Technologie aandelen kopen?

Reden 1. De wereldwijde e-commerce-industrie zal waarschijnlijk blijven groeien

GigaCloud Technology is een pionier op het gebied van wereldwijde end-to-end B2B e-commerceoplossingen voor grote pakketproducten. Het bedrijf exploiteert een B2B e-commerce platform, GigaCloud Marketplace, dat een breed scala aan diensten integreert, van productontdekking tot betalingen tot logistieke tools, in één gebruiksvriendelijk platform, dat fabrikanten, voornamelijk in Azië, verbindt met wederverkopers, voornamelijk in de VS, Azië en Europa, en hen helpt grensoverschrijdende transacties efficiënt en veilig uit te voeren. GigaCloud Technology richt zich op groot meubilair, huishoudelijke apparaten, fitnessapparatuur en tuinieren en is van plan uit te breiden naar huisdierbenodigdheden, auto-accessoires en seizoensdecoratie.

E-commerce in de detailhandel is de afgelopen jaren een van de belangrijkste begunstigden gebleken van de wereldwijde digitalisering, vooral tijdens de COVID-19 pandemie. Volgens Statista steeg de wereldwijde omzet van e-commerce in de detailhandel van $ 2,98 biljoen in 2018 naar $ 5,71 biljoen in 2022, met een indrukwekkend samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 17,7%. Er zijn verschillende meningen over de vooruitzichten van de e-commercemarkt, maar de meesten voorspellen dat de periode van dubbelcijferige groeipercentages voorbij is. De redenen voor deze neerwaartse trend zijn onder andere de wereldwijde economische onzekerheid, de economische uitdagingen van China en een hoge basis van de pandemie-gedreven boom. Forbes voorspelt bijvoorbeeld een CAGR van 9,3% in de verkoop van e-commerce in de detailhandel in de periode 2022-2026, waarbij de totale omzet in 2026 $8,1 biljoen zal bedragen. Het onderzoek van Insider Intelligence gaf echter een conservatievere voorspelling, met een CAGR van 8,8% over dezelfde periode en een totale omzet van $7,6 biljoen in 2026. Niettemin wordt verwacht dat online aankopen in 2026 ongeveer 24% van de detailhandelsverkopen zullen uitmaken, tegenover 20,8% in 2022, omdat klanten gewend zijn geraakt aan winkelen via internet.

gigacloud-technologie

Het belangrijkste segment van GigaCloud Technology - e-commerce verkoop van grote meubels - zal naar verwachting beter presteren dan de e-commerce industrie voor de detailhandel als geheel. Volgens Statista zal dit segment naar verwachting met 71,4% groeien van 210 miljard dollar in 2022 tot 360 miljard dollar in 2027, wat een CAGR van 11,4% betekent. Voor alle doelsegmenten van GigaCloud Technology samen heeft de markt, die e-commerce verkoop van meubels, elektronica en hobby & doe-het-zelf omvat, een groeipotentieel van 68,1% tegen 2027, van $ 1,63 biljoen in 2022 tot $ 2,74 biljoen in 2027. De trend van een grotere vraag naar grote pakketproducten wordt gestimuleerd door de groeiende populariteit van het thuiswerken, het vermogen van mensen om meer tijd te besteden aan hobby's en de lage e-commercepenetratie in grote pakketproducten in vergelijking met kleinere verpakte goederen zoals kleding. Hierdoor zal de vraag naar de marktplaats- en logistieke oplossingen van GigaCloud Technology waarschijnlijk toenemen.gigacloud-technologie-aandelenEen ander veel genoemd onderwerp dat belangrijk lijkt te zijn voor de activiteiten van GigaCloud Technology zijn geografische trends. Ondanks de uitdagingen van China op het gebied van economisch herstel, blijft het land koploper op het gebied van wereldwijde e-commerceverkopen, met een omzet van 3,1 biljoen dollar in 2022, bijna 50% van alle transacties ter wereld. De VS, de op één na grootste e-commercemarkt ter wereld, zal naar verwachting een dubbelcijferige groei van de e-commerceverkoop realiseren in 2023, met een aandeel van 16%. China en de VS worden gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Japan en Zuid-Korea, die respectievelijk ongeveer 4,8%, 3,0% en 2,5% van de e-commerceverkoop in de detailhandel voor hun rekening nemen. Aangezien GigaCloud Technology beschikt over een ontwikkeld netwerk van magazijnen en havens in de VS, het VK, Duitsland en Japan, is het bedrijf goed gepositioneerd om te profiteren van deze trends.

Reden 2. Ontwrichtend bedrijfsmodel dat hardware- en softwaremogelijkheden integreert

GigaCloud Technology heeft uitstekende hardware- en softwaremogelijkheden ontwikkeld, waaronder:

 • End-to-end grensoverschrijdende fulfilment mogelijkheden:
 • Wereldwijd logistiek netwerk, bestaande uit 21 overzeese grootschalige magazijnen in vier landen (de VS, het VK, Duitsland en Japan), met in totaal 4 miljoen vierkante meter magazijnruimte, en beheerd volgens een uniform systeem.
 • Uitgebreid netwerk voor vrachtvervoer, ondersteund door partnerschappen met alle grote vrachtvervoerders en vrachtdienstverleners.
 • Zeetransport, met meer dan 15 laadhavens en 11 bestemmingshavens.

Het bedrijf is gemiddeld in staat om producten binnen een week na hun bestelling aan eindklanten te leveren tegen een vast tarief dat goedkoper is dan de standaardtarieven van FedEx en UPS.

 • Datagedreven softwareframework versterkt door AI en machine learning:
 • Verzamelen van real-time markttrends om een marktanalyse met toegevoegde waarde te bieden aan verkopers/kopers en beter te informeren over de selectie van 1P-inventarissen (productgegevens).
 • Voorraadniveaus optimaliseren om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren (Warehousing-gegevens).
 • Gegevens verzamelen over het koopgedrag en de voorkeuren van consumenten (gegevens van eindklanten).
 • AI toepassen om kredietprofielen op te stellen op basis van verkooprecords, volume en rating die kunnen worden gebruikt voor toekomstige kredietverlengingen (verkopersgegevens).
 • Gegevens verzamelen over het gedrag van kopers, wat gerichte marketing mogelijk maakt (kopersgegevens).gigacloud-technologie-aandelen-analysAl deze entiteiten en tools zijn geïntegreerd in de GigaCloud Marketplace, het belangrijkste product van het bedrijf, dat in januari 2019 is gelanceerd en is ontworpen om de uitdagingen van het bestaande supply chain-model aan te pakken, zoals een buitensporig aantal contactpunten, langere levertijd, beperkte selectie van stock keeping units (SKU's), hoge voorraadkosten, en andere. De uitgebreide B2B-marktplaats van het bedrijf integreert alles wat nodig is voor snelle en efficiënte online grensoverschrijdende transacties, waaronder toegang tot een grote en groeiende catalogus van producten, het doen van betalingen en het afhandelen van verzendingen, allemaal op één plek. Als gevolg hiervan kan GigaCloud Technology de hele toeleveringsketen bedienen en fabrikanten verbinden met wederverkopers, waardoor de logistiek wordt vereenvoudigd en beperkt, de zichtbaarheid van productvoorraden wordt verbeterd en de omlooptijd en transactiekosten worden verlaagd. Dankzij deze geïntegreerde oplossingen kan het bedrijf toegevoegde waarde creëren voor zijn klanten en zo concurreren met grote e-commerceplatforms zoals eBay of Amazon.

Het leveren van diensten via de marktplaats is echter niet de enige inkomstenbron van GigaCloud Technology. Het bedrijf heeft drie inkomstenstromen:

 • GigaCloud 3P. Dit segment genereert inkomsten uit diensten (28,7% van de totale omzet in 2022) door verschillende 3P activiteiten van verkopers en kopers in de GigaCloud Marktplaats. Wanneer een klant een transactie aangaat op de marktplaats, verdient het bedrijf een procentuele commissie (platformdiensten) die varieert tussen 1% en 5%, afhankelijk van de transactiewaarde. Aan de gebruikers van de marktplaats worden ook opslagkosten in rekening gebracht wanneer zij gebruik maken van de magazijnen van GigaCloud Technology voor de opslag van producten, kosten voor "last mile delivery"-diensten en kosten voor zeetransportdiensten.
 • GigaCloud 1P. Naast het faciliteren van transacties op de GigaCloud-marktplaats, koopt het bedrijf hooggewaardeerde producten rechtstreeks in bij fabrikanten en verkoopt deze via de marktplaats. De 1P-business (47,3% van de totale omzet in 2022) vergroot de aanwezigheid van het bedrijf op de markt, creëert meer producten voor kopers en vermindert de voorraadrotatie en logistieke risico's voor verkopers.
 • Off-Platform E-commerce. Dit segment (24,0% van de totale omzet in 2022) genereert ook inkomsten door de verkoop van inventaris. Het verschil met de 1P business is dat GigaCloud Technology in dit geval gebruik maakt van e-commerce websites van derden, zoals Rakuten in Japan, Amazon en Walmart in de VS, en Wayfair in het VK, in plaats van een eigen marktplaats.gigacloud-technologie-analyseGigaCloud 3P en GigaCloud 1P vormen samen de GigaCloud Marktplaats en genereren respectievelijk diensteninkomsten (28,7% van de totale inkomsten in 2022) en productinkomsten, terwijl GigaCloud 1P en Off-platform E-commerce zorgen voor algemene productinkomsten (71,3% van de totale inkomsten in 2022). Deze drie inkomstenstromen vullen elkaar aan om de waardepropositie van het bedrijf voor verkopers en kopers in de GigaCloud Marketplace te verbeteren.

Ondanks de wereldwijde beperkingen in de toeleveringsketen als gevolg van de COVID-19 pandemie, heeft dit bedrijfsmodel bijgedragen aan indrukwekkende groeicijfers van de GigaCloud, een van de snelst groeiende B2B-marktplaatsen voor grote pakketten. Zo zijn de inkomsten van het platform de afgelopen drie jaar verdubbeld, van 182,2 miljoen dollar in 2020 naar 372,3 miljoen dollar in 2022. De bruto goederenwaarde (GMV) bedroeg 518,2 miljoen dollar in 2022, een 2,7-voudige stijging ten opzichte van 190,5 miljoen dollar in 2020, voornamelijk als gevolg van de voortdurende toename van het aantal verkopers en kopers op de marktplaats en hogere uitgaven per actieve koper.gigacloud-technologie-analyse-aandelenVerder had GigaCloud Technology in 2022 560 actieve 3P verkopers en 4.156 actieve kopers op haar marktplaats, wat een stijging op jaarbasis betekent van respectievelijk 46,6% en 16,5%. Het management van het bedrijf verwacht een aanhoudende groei van het aantal actieve kopers, gedreven door verwijzingen van klanten en mond-tot-mondreclame.

Reden 3. Uitgebreide strategie gericht op verbetering van groei en winstgevendheid

GigaCloud Technology heeft een ambitieus plan om verder uit te breiden. Het management van het bedrijf schetst de volgende strategische gebieden:

 • Uitbreiding van de GigaCloud-marktplaats tot een toonaangevende wereldwijde B2B-marktplaats voor grote pakketten. Als gevolg hiervan zullen de inkomsten uit diensten van 3P in de toekomst naar verwachting sneller groeien dan de inkomsten uit producten van 1P, waarbij de inkomsten uit 1P als percentage van de totale inkomsten in de loop der tijd zullen afnemen (71,3% van de totale inkomsten in 2022). 1P zal naar verwachting een belangrijk distributiekanaal blijven voor de eigen inventaris van het bedrijf.
 • Verbreden en diversifiëren van bestaande verkopers- en kopersbasis. GigaCloud Technology is van plan investeringen te doen om de naamsbekendheid te vergroten en meer diensten met toegevoegde waarde te bieden om nieuwe verkopers en kopers aan te trekken en de retentiegraad te verbeteren. De waarde van hun model blijkt uit de groei in GMV van nieuwe en bestaande verkopers en kopers.
 • Uitbreiding van het bestaande aanbod en de productcatalogus. Het management wil klanten aan het platform binden door verschillende initiatieven. Ten eerste zal het gebruik blijven maken van de mogelijkheden voor gegevensanalyse, versterkt door AI-software, om nieuwe tools en diensten te ontwikkelen om extra inkomsten te genereren. Ten tweede is het van plan om betaalde advertentietools uit te rollen die producten promoten op basis van zoekresultaten. Ten derde overweegt het om huisdierbenodigdheden, autoaccessoires en seizoensdecoratie toe te voegen aan de bestaande productcatalogus die meubels, huishoudelijke apparaten, fitnessapparatuur en tuinieren omvat.
 • Anorganische groeikansen door fusies en overnames. Het management van het bedrijf evalueert actief fusies en overnames die mogelijkheden bieden voor versnelde strategische groei en technologische vooruitgang. Omdat GigaCloud Technology in de eerste plaats een technologiebedrijf is, zal het zich voor de rest van 2023 richten op R&D-investeringen in IT, AI en ML.

Deze strategie begint in 2023 al vruchten af te werpen. Ondanks de aanhoudende macro-economische druk zag GigaCloud Technology in Q2 2023 het aantal actieve kopers met meer dan 7% stijgen op jaarbasis, waardoor het kwartaal eindigde op 4.351. De GMV steeg met 42% op jaarbasis tot 182 miljoen dollar en de gemiddelde uitgaven per koper stegen met 24% op jaarbasis tot 139,6 dollar. Hoewel de groei van het aantal nieuwe kopers van kwartaal tot kwartaal vertraagt, slaagt het bedrijf erin zijn vaste klanten te behouden en hun loyaliteit aan het platform te verbeteren. Tegelijkertijd duidt de stijging van de gemiddelde besteding op een groei van het aantal kopers van hoge kwaliteit en hoge volumes, de doelgroep van GigaCloud Technology. Deze klanten zijn vaak langdurige gebruikers van de GigaCloud-marktplaats en een stijging van hun gemiddelde besteding kan de toekomstige financiële resultaten van het bedrijf aanzienlijk verbeteren.

aandelen-gigacloud-technologie

Daarnaast heeft GigaCloud Technology zijn winstgevendheid snel verbeterd, met bijna een verdubbeling van de brutowinstmarge en aangepaste EBITDA-marge in H1 2023 vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dit geeft aan dat het bedrijf het operationele hefboomeffect in zijn model activeert en doorgaat met de verschuiving van een bedrijfssegment met lage marges, zoals het off-platform, naar een structuur met meer winstgevende marges, zoals GigaCloud 3P en 1P.aandelen-analyse-gigacloud-technologie

Bovendien kondigde het bedrijf op 12 september 2023 aan dat het een definitieve overeenkomst had gesloten om Noble House, een toonaangevende distributeur, fabrikant en verkoper van woninginrichting voor binnen en buiten, over te nemen voor $ 85 miljoen in contanten. Een "stalking horse bidder" is een bieder die een eerste deal sluit met een failliet bedrijf om sommige of alle noodlijdende activa over te nemen, dus de deal werd gesloten in verband met de lopende Chapter 11 faillissementsprocedure van Noble House. Het management verwacht dat Noble House's 8.000 SKU's en een sterk supply chain systeem diepgang zullen toevoegen aan GigaCloud Technology's 1P en 3P activiteiten, als aanvulling op het diverse productaanbod, terwijl GigaCloud's B2B platform Noble House's operationele efficiëntie zal verbeteren en verkoopkanalen zal uitbreiden.

Aan de ene kant is er een zekere rationaliteit achter de deal omdat GigaCloud Technology waardevolle activa kan verwerven met een veronderstelde korting, waardoor de inkomsten zullen verdubbelen (in 2022 verdiende Noble House ongeveer $ 490 miljoen aan inkomsten). Bovendien hoeft het bedrijf, met een gerapporteerde cash van 181,5 miljoen dollar per 30 juni 2023, geen vreemd vermogen te gebruiken om de deal te betalen. Aan de andere kant neemt het management het risico om de activa te kopen van een failliet bedrijf dat in de eerste plaats gestabiliseerd moet worden. Aangezien Noble House een privébedrijf is, hebben investeerders meer openbare gegevens nodig om alle voor- en nadelen van de overname volledig te kunnen beoordelen. Toch is de aankoop nog geen uitgemaakte zaak, en aangezien het "stalking horse" de eerste bieder is, behoudt Noble House zich het recht voor om elk hoger en beter bod te accepteren dat het bedrijf tijdens de faillissementsveiling zou kunnen ontvangen.

Reden 4. Aangekondigde verhuizing naar de VS

Zoals vermeld in het Form-20, is GigaCloud Technology Inc. een holdingmaatschappij opgericht op de Kaaimaneilanden, die geen substantiële of directe activiteiten heeft in China of Hongkong. Het hoofdkantoor is echter gevestigd in Hongkong, het wordt gecontroleerd door KPMG Huazhen, een Chinese tak van KPMG, en het rapporteert als een buitenlandse entiteit. Bovendien opereert het bedrijf onder een investeringsstructuur met een VIE (Variable Interest Entity). Deze factoren creëren potentiële extra risico's met betrekking tot investeringen in China en doen twijfels rijzen over de betrouwbaarheid van de gerapporteerde financiële informatie.

In juli 2023 kondigde GigaCloud Technology echter aan dat het zijn hoofdkantoor eind 2023 naar de VS zal verplaatsen. Aan de ene kant lijkt het nieuws veelbelovend voor beleggers omdat het bedrijf niet langer zal rapporteren als een buitenlandse entiteit, maar in plaats daarvan zal rapporteren onder de US GAAP boekhoudnormen als een binnenlands bedrijf en zal worden gecontroleerd door een Amerikaans bedrijf. Aan de andere kant zal er de komende maanden veel onzekerheid blijven bestaan over de vestigingsbeslissing vanwege de huidige spanningen tussen de VS en China en de Chinese regelgeving.

Desalniettemin groeit het bedrijf GigaCloud Technology niet alleen snel, maar genereert het ook positieve kasstromen door een goede omgang met het werkkapitaal. Als het bedrijf erin slaagt de macro-economische tegenwind te weerstaan en doorgaat met de uitgestippelde strategie, zou het de domiciliëringsrisico's kunnen compenseren en beleggers aanzienlijk kunnen belonen.

Financiële analyse GigaCloud Technologie aandelen

De financiële resultaten van GigaCloud Technology over de 12 maanden (TTM) kunnen als volgt worden samengevat:

 • De omzet steeg naar $534,5 miljoen, een stijging van 9,1% ten opzichte van boekjaar 2022, waarbij de groeipercentages van GigaCloud 3P de andere bedrijfssegmenten overtroffen.
 • De brutowinst steeg van $83,1 miljoen in boekjaar 2022 naar $119,2 miljoen TTM. Doordat de kosten van verkochte goederen (COGS) terugkwamen op hun gemiddelde niveau, steeg de brutowinst van 17,0% naar 22,3%.
 • De bedrijfswinst steeg ook met 73% tot $ 60,6 miljoen. De reden voor de stijging is dezelfde - de omzetgroei overtreft de groei van de bedrijfskosten. Dit resulteerde in een stijging van de operationele marge van 7,1% naar 11,3%.
 • Het nettoresultaat verdubbelde bijna naar $47,5 miljoen TTM, waarbij de nettomarge dezelfde dynamiek vertoonde en steeg van 4,9% naar 8,9%.analyse-aandelen-gigacloud-technologieGigaCloud Technology genereert een indrukwekkende kasstroom. De operationele kasstroom steeg van $49,7 miljoen in boekjaar 2022 naar $98,6 miljoen TTM dankzij hogere netto-inkomsten en verbeterde voorraadrotatie. Omdat het bedrijf de kapitaaluitgaven laag houdt, steeg de vrije kasstroom ook van $49,0 miljoen naar $97,9 miljoen.aandelen-gigacloud-technologie-analyse

De financiële prestaties van GigaCloud Technology in H1 2023 worden hieronder weergegeven:

 • De omzet steeg van $ 236,5 miljoen naar $ 280,9 miljoen op jaarbasis.
 • De brutowinst verdubbelde en bedroeg $69,9 miljoen.
 • Het bedrijfsresultaat steeg van $15,7 miljoen in H1 2022 naar $41,3 miljoen in H1 2023.
 • De dynamiek van het nettoresultaat stemt beleggers ook tevreden: $34,3 miljoen in H1 2023 tegenover $10,8 miljoen een jaar geleden.

Dergelijke uitstekende prestaties lijken grotendeels het resultaat te zijn van de terugkeer naar genormaliseerde zeevaarttarieven na de recordhoogten in H1 2022. Als gevolg daarvan stegen de kosten van inkomsten van het bedrijf slechts met 4,2% tot $ 211,0 miljoen in H1 2023. Het management verwacht dat de tarieven voor zeevervoer de rest van het jaar stabiel zullen blijven.aandelen-groei-gigacloud-technologie

GigaCloud Technology heeft een robuuste balans en de totale financiële schuld is extreem laag:

 • De leverage ratio, gedefinieerd als de verhouding tussen de totale schuld en de activa, is 29%, binnen het gemiddelde van 21%-40% in de sector.
 • Op 30 juni 2023 bedroeg de totale schuld slechts $ 0,5 miljoen, een daling ten opzichte van $ 2,5 miljoen in juni 2022. Met gerapporteerde cash en kortetermijninvesteringen van $ 181,5 miljoen resulteerde dit in $ -181,0 miljoen nettoschuld per 30 juni 2023. Hierdoor loopt GigaCloud Technology in de nabije toekomst geen kredietrisico en kan het geaccumuleerde geld investeren in nieuwe groeimogelijkheden en acquisities zonder de financiële stabiliteit op het spel te zetten.
 • De omloopsnelheid van de voorraad voor 2022 bedroeg 5,1x, wat betekent dat het bedrijf zijn voorraad tijdens het jaar gemiddeld om de 72 dagen omdraaide. In de afgelopen vier jaar bedroeg de gemiddelde omloopsnelheid van de voorraad 67 dagen.
 • De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten is onderhevig aan voortdurende schommelingen vanwege verschillende factoren waar het bedrijf geen invloed op heeft, zoals lockdowns en onderbrekingen in de toeleveringsketen, wereldwijde economische onzekerheden, het bestedingsgedrag van huishoudens, etc. In H1 2023 verdiende GigaCloud Technology $38,7 miljoen aan operationele kasstroom, een stijging met een factor 5 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Waardering GigaCloud Technologie aandelen

GigaCloud Technology handelt onder haar branchegenoten door de gemiddelde multiples: EV/Sales - 0,99x, EV/EBITDA - 8,55x, P/FFO - 6,05x, P/E - 11,80x. De korting kan worden veroorzaakt door de huidige Chinese vestiging van het bedrijf en de kleine omvang (small-cap aandeel). GigaCloud Technology is echter beter bestand tegen macro-economische turbulentie, bezit een geavanceerde en effectieve marktplaats, versterkt door AI, heeft veelbelovende groeimogelijkheden en biedt daarom het beste rendement per eenheid genomen risico.

Bedrijf

Ticker

EV/Verkoop

EV/EBITDA

P/FFO

P/E

GigaCloud-technologie

GCT

0,99

8,55

6,05

11,80

W.W. Grainger

GWW

2,32

13,76

21,22

19,88

Zwembad

ZWEMBAD

2,61

17,08

16,44

23,20

Baken Dakbedekking Levering

BECN

0,88

9,07

5,40

15,55

Ferguson Plc

FERG

1,17

11,18

14,29

17,40

MSC Industrial Direct Company

MSM

1,45

8,22

7,87

14,91

Bluelinx Holdings

BXC

0,28

4,09

1,76

6,03

Aangezien de market cap van GigaCloud Technology ongeveer 600 miljoen dollar is, verwijst het naar de small-cap aandelen. De analytische dekking van het bedrijf door investeringsbanken lijkt dus slecht te zijn, met alleen Roth MKM die het koersdoel van GigaCloud Technology verhoogt van $13,0 naar $16,0 per aandeel, per 16 augustus 2023. Gezien de prestaties van het bedrijf en het scenario van vestiging in de VS, ligt de reële marktwaarde van het aandeel op ongeveer $ 24, wat een opwaarts potentieel van 62,2% impliceert.

Belangrijkste risico's GigaCloud Technologie aandelen kopen

 • Een wereldwijde economische vertraging en een traag herstel van de Chinese economie kunnen leiden tot een daling van de inkomsten en winst van GigaCloud Technology, aangezien het platform en de activiteiten als geheel afhankelijk zijn van China als belangrijkste toeleveringsbron.
 • Het risico bestaat dat de aangekondigde redomicile naar de VS wordt belemmerd door de Chinese regelgevende instanties of dat een audit door een Amerikaanse firma tijdens het redomicile-proces een of andere inconsistentie in de boeken aan het licht brengt.
 • Het bedrijf kan negatief beïnvloed worden door politieke spanningen tussen de VS en China. De invoering door de VS van heffingen op Chinese import heeft bijvoorbeeld een negatieve invloed gehad op de kosten van de inkomsten, de vraag naar producten en de inkoopstrategieën van het bedrijf.
 • GigaCloud Technology exploiteert een technologieplatform, zodat de bevredigende prestaties, betrouwbaarheid en beschikbaarheid ervan cruciaal zijn voor de reputatie van het bedrijf en zijn vermogen om klanten te werven en te behouden, evenals het handhaven van adequate klantenserviceniveaus. Bovendien lijkt het gevoelig te zijn voor cyberbeveiligingsbedreigingen die alle bedrijfsprocessen kunnen lamleggen als ze zich voordoen.

En, wat denk jij? GigaCloud Technologie aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën