Hibbett aandelen kopen of niet? Analyse +52% Groei | Happy Investors
analyse-groeiaandelen-hibbett
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
07/12/2023
6 min

Hibbett aandelen kopen of niet? Analyse +52% Groei | Happy Investors

07/12/2023
6 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Hibbett  aandelen . Hibbett  aandelen  kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over Hibbett, een verkoper van sportartikelen

Hibbett (HIBB) is een detailhandelaar in sportschoenen, kleding en accessoires van enkele van de beste merken ter wereld, waaronder Nike, Adidas, Jordan en Under Armor. Het bedrijf heeft winkels in gebieden met weinig aanbod. Hibbett is opgericht in 1945 en heeft zijn hoofdkantoor in Birmingham, Alabama.

 • Ticker: HIBB
 • Toegangsprijs: $36,35
 • Richtprijs: $55
 • Potentieel: 52%
 • Potentieel dividendrendement: 2,8%
 • Horizon: 9 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Analyse Hibbett groeiaandelen

Het afgelopen decennium was een uitdagende periode voor small-cap beleggers, omdat de Russell 2000 index ver achterbleef bij de S&P 500, met jaarlijkse rendementen van respectievelijk 10,13% versus 13,34%. Volgens Neuberger Berman vertegenwoordigen small-cap bedrijven vandaag de dag slechts 1,3% van de totale kapitalisatie van de Amerikaanse aandelenmarkt, bijna het laagste percentage in 100 jaar en ver onder het historisch gemiddelde. De vergelijkbare waardering van kleinere aandelen - gebaseerd op de mediaan P/E (TTM) en exclusief niet-renderende bedrijven - bevindt zich ook op een historisch dieptepunt.

Het verkleinen van de kloof en de terugkeer naar normale marktniveaus zou een belangrijke rugwind kunnen zijn voor small-cap beleggers. We hebben een lijst samengesteld van drie bedrijven die naar onze mening gezonde financiële prestaties leveren en het beste rendement per eenheid aanvaard risico kunnen bieden:

 • Hibbett (HIBB)
 • Titan International (TWI)
 • SunPower Corporation (SPWR) 

Hieronder vindt u de beschrijving van een beleggingsidee over Hibbett. Vergelijkbare ideeën over Titan International en SunPower Corporation vindt u in onze aandelen analyses en blogs over small cap aandelen

Waarom Hibbett groeiaandelen kopen of niet?

Hibbett verkoopt sportkleding en schoeisel van de beroemdste merken in het lagere marktsegment en streeft daarbij naar de beste service. Dankzij deze aanpak is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speciaalzaak zonder winkelcentra en een van de tien grootste sportkleding- en schoenenwinkels in de VS.

Ondanks zijn omvang en sterke positionering heeft Hibbett sinds het begin van het jaar ongeveer de helft van zijn marktwaarde verloren. Macro-economische tegenwind leidde tot een lagere vraag en dus een tragere verkoop. Hibbett's voorraden begonnen zich op te bouwen tegen hoge prijzen te midden van een stijgende inflatie. Als gevolg daarvan kwamen de marges en de kasstroom van Hibbett onder druk te staan, waardoor het management van het bedrijf de verwachtingen voor de omzet en de winst per aandeel voor het hele jaar verlaagde.hibbett-aandelen

Ondanks tegenwind blijft Hibbett redelijke bruto- en operationele marges houden en zet het bedrijf zich in voor zijn groeistrategie gericht op het uitbreiden van de fysieke aanwezigheid van het bedrijf en het verbeteren van de e-commerce klantervaring.

De aanpak van Hibbett om nieuwe winkels te openen als onderdeel van een clusterexpansie wordt gezien als een slimme strategie. Door nieuwe winkels te openen in de relatieve nabijheid van bestaande locaties kan het bedrijf profiteren van schaalvoordelen op het gebied van logistiek, marketing en management. Dankzij deze aanpak kon het bedrijf in 2022 37 nieuwe winkels openen. Op dit moment heeft het bedrijf 1.133 winkels, waarvan 932 onder de naam Hibbett, 185 onder de naam City Gear en 16 onder Sports Additions. Het management is van plan om jaarlijks 40-50 winkels te openen.hibbett-groeiaandelenMet behoud van de omzet per vestiging op het huidige niveau kan Hibbett dus alleen door het openen van nieuwe winkels jaarlijks met ongeveer 3% groeien. De verkoop in dezelfde winkel zal echter waarschijnlijk stijgen als de marktomstandigheden normaliseren.

Het bedrijf besteedt veel aandacht aan omnichannel en vergroot actief het aandeel van online verkopen. De ontwikkeling van het e-commerce segment is een van de belangrijkste doelen van Hibbett omdat de doelgroep van het bedrijf geconcentreerd is in landelijke gebieden, waar voor de opkomst van marktplaatsen relatief weinig concurrentie was.

Het management van Hibbett wil de ervaring van klanten vóór de aankoop verbeteren door het zoeken naar producten gemakkelijker te maken, terwijl het ook hun ervaring na de aankoop wil verbeteren door de snelheid van de orderverwerking te versnellen. In 2022 groeide de online verkoop van Hibbett met 14% j-o-j en met 115% j-o-j ten opzichte van het pre-pandemische niveau. Het bedrijf heeft nog steeds ruimte voor verdere groei in e-commerce, met online verkopen die op dit moment goed zijn voor ongeveer 15% van de totale omzet tegenover een sectorgemiddelde van 30%.

Financiële Analyse Hibbett groeiaandelen

De financiële prestaties van Hibbett over de laatste twaalf maanden (TTM) kunnen als volgt worden samengevat: 

 • De TTM-omzet bedroeg $1,74 miljard, een stijging van 1,8% j-o-j.
 • De brutowinst daalde licht van $601,9 miljoen naar $598,7 miljoen. De brutomarge bedroeg 34,41% vergeleken met 35,23% voor het jaar.
 • De bedrijfswinst bedroeg $ 163,6 miljoen tegenover $ 168,4 miljoen aan het einde van het jaar. De brutowinstmarge daalde van 9,86% naar 9,40%.
 • Het nettoresultaat daalde van $128,1 miljoen naar $124,6 miljoen. De nettomarge daalde van 7,50% naar 7,16%.hibbett-analyse
 • De operationele kasstroom daalde van $77,0 miljoen naar $21,4 miljoen als gevolg van groei in voorraden en netto werkkapitaal.
 • De vrije kasstroom daalde van $14,2 miljoen naar -$39,6 miljoen.hibbett-analyse-aandelenHet management van het bedrijf verwacht dat de omzet zal groeien met 0%-2% en dat de nettowinst per aandeel $7-$7,75 zal zijn in 2023. In de vorige prognose werd uitgegaan van een groei van de netto-omzet in het mid-single digit bereik (4,5%-6,5%) en een winst per aandeel van $9,5-$10.

We blijven optimistisch over Hibbett. Het bedrijf laat een betere veerkracht zien dan andere kleding- en schoenenretailers die tijdens de pandemie als winnaars uit de bus kwamen en nu te maken hebben met hoge basiseffecten. De bijgewerkte prognose van het management van Hibbett gaat uit van een daling van de vergelijkbare omzet met 2,45% in het midden van de prognosebandbreedte. Het is vermeldenswaard dat 70% van de voorraad en 69% van de netto-omzet van Hibbett afkomstig is van Nike. In het laatste kwartaal overtrof Nike de omzetverwachtingen van analisten, wat duidt op een aanhoudende vraag naar de producten van het bedrijf.

Hibbett heeft een gezonde balans met een totale schuld van $ 103,6 miljoen, geldmiddelen en kasequivalenten van $ 26,9 miljoen en een nettoschuld van $ 76,7 miljoen, wat neerkomt op 0,37x EBITDA (Net Debt / EBITDA - 0,37x).

Waardering Hibbett groeiaandelen

De tegenwind is te hoog ingeschat in de huidige marktwaarde van het aandeel. Hibbett wordt verhandeld tegen een aanzienlijke korting ten opzichte van zijn belangrijkste concurrenten op de volgende multiples: EV/Sales - 0,31x, EV/EBITDA - 2,59x, P/E - 3,85x, FWD P/E - 4,75x.hibbett-aandelen-analyseHet minimale koersdoel van investeringsbanken dat is vastgesteld door Bank of America is $ 35 per aandeel. Benchmark schat HIBB bovendien op $ 80 per aandeel. Volgens de consensus op Wall Street is de reële marktwaarde van het aandeel $55, wat een opwaarts potentieel van 51,3% impliceert.hibbett-groeiaandelen-analyse

Belangrijkste risico's Hibbett aandelen kopen

 • Hibbett is te afhankelijk van een beperkt aantal leveranciers om de productlijn van het bedrijf samen te stellen. Als Nike, Adidas of Under Armor hun detailhandelsbeleid herzien, kan het voor het bedrijf moeilijk worden om een aanbod op te bouwen. Het is vermeldenswaard dat de bovengenoemde leveranciers zich richten op de ontwikkeling van directe verkoop, wat betekent dat ze kunnen concurreren met Hibbett.
 • Het bijgewerkte advies van het management van Hibbett gaat uit van een lichte daling van de vergelijkbare omzet en marges. Als het management zijn verwachtingen opnieuw bijstelt, zullen de aandelen waarschijnlijk onder druk blijven staan.
 • Een verdere verslechtering van het macro-economische klimaat kan leiden tot een daling van de financiële prestaties van Hibbett, wat tot uiting zou komen in de marktwaarde van het aandeel.

En, wat denk jij? Hibbett  aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën