Lamb Weston Holdings aandelen kopen? Analyse +31,2% Groei | Happy Investors
Lamb Weston
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
11/01/2023
15 min

Lamb Weston Holdings aandelen kopen? Analyse +31,2% Groei | Happy Investors

11/01/2023
15 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Lamb Weston aandelen. Lamb Weston aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Belangrijke tip: toets het aandeel altijd op diverse factoren. Gebruik de SeekingAlpha Quant ratings voor toetsing op factoranalyse, zodat je de meest gunstig gewaardeerde aandelen binnen de sector koopt.

Over Lamb Weston, leverancier van diepgevroren aardappelproducten

Lamb Weston Holdings Inc. (LW) is een toonaangevende wereldwijde producent van diepgevroren aardappelproducten met toegevoegde waarde. Het is de nummer één productenleverancier in Noord-Amerika en een toonaangevende leverancier op internationaal niveau, met producten die in meer dan 100 landen worden verkocht. Het bedrijf biedt een breed productassortiment, waaronder klassieke friet, extra krokante friet, zoete aardappelen en andere producten. In augustus 2023 was het bedrijf actief in 31 landen. Lamb Weston werd in 2016 een onafhankelijk bedrijf na een afsplitsing van Conagra Brands en heeft zijn hoofdkantoor in Eagle, Idaho.

 • Toegangsprijs: $88,8
 • Richtprijs: $116,5
 • Potentieel: 31,2%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Middelmatig
 • Positiegrootte: 2%

Waarom Lamb Weston Holdings aandelen kopen?

Reden 1. Internationale expansie met focus op snelgroeiende opkomende markten

De diepgevroren aardappelmarkt biedt een gevarieerd assortiment producten voor verschillende consumentenvoorkeuren en culinaire toepassingen. De producten zijn onderverdeeld in verschillende soorten, waaronder Franse frietjes, geribbelde aardappelen, aardappelpartjes, aardappelpuree, aardappelbeslag en andere diepgevroren aardappelproducten die tegemoetkomen aan nichebehoeften. Het gevarieerde productaanbod op de markt stelt voedselproducenten en consumenten in staat om verschillende opties te verkennen, wat de industrie zeer dynamisch en aanpasbaar maakt.

In 2022 bedroeg de wereldwijde vraag naar diepgevroren aardappelproducten 33,4 miljard pond (lbs), een stijging ten opzichte van 28,9 miljard pond in 2017, met een gematigde CAGR van 2,9% in de periode 2017-2022. Het management van Lamb Weston verwacht dat de vraag verder zal toenemen tot naar schatting 36,9-40,7 miljard pond in 2027. Deze prognose suggereert een CAGR van 2,0% tot 4,0%, in lijn met historische groeitrends.

lamb-weston

Volgens Insight Partners zal de markt voor diepgevroren aardappelen in waarde naar verwachting groeien van 65,06 miljard dollar in 2022 tot 92,63 miljard dollar in 2030, wat neerkomt op een CAGR van 4,5% tijdens de voorspellingsperiode.  

Deze groei kan worden toegeschreven aan verschillende belangrijke factoren. Ten eerste wordt de markt ondersteund door de expansie van quick-service restaurants (QSR's) en fast-food outlets die vaak gebruik maken van diepgevroren aardappelproducten voor hun menu-items vanwege hun populariteit en sterke bijdrage aan de winst van restaurants. Ten tweede zijn diepgevroren aardappelproducten door de snelle levensstijl van moderne consumenten een gemakkelijke en tijdbesparende keuze geworden. Ten derde helpen innovaties in productontwikkeling, verpakking en distributie de industrie om tegemoet te komen aan de veranderende voorkeuren van de consument, wat de groei verder stimuleert.lamb-weston-aandelenOntwikkelde markten nemen een aanzienlijk deel van de diepvriesaardappelmarkt voor hun rekening met een totale vraag van 24,4 miljard lbs (73,1%) in 2022. De markten vertoonden een CAGR van 2% in 2017-2022. Terwijl de opkomende markten slechts 26,9% van de wereldwijde vraag naar diepgevroren aardappelen uitmaakten, met 9,0 miljard lbs in 2022, bedroeg hun CAGR ongeveer 5% in dezelfde periode. In vergelijking met ontwikkelde markten als Australië, het VK en de VS is de jaarlijkse consumptie van diepgevroren aardappelproducten per hoofd van de bevolking in opkomende markten gemiddeld 4-5 keer lager, maar ze laten wel hogere groeipercentages zien vanwege de lagere basis.lamb-weston-aandelen-kopenDe uitbreiding van QSR's is een belangrijke factor in het stimuleren van de consumptie van diepgevroren aardappelproducten per hoofd van de bevolking. Door culturele en culinaire eigenaardigheden is de penetratie van QSR's in Latijns-Amerika, Azië en het Midden-Oosten relatief laag vergeleken met ontwikkelde markten. QSR's breiden zich daar echter snel uit, ondersteund door de voortdurende verstedelijking. In 2022-2027 zal de groei van het aantal QSR-eenheden in opkomende markten naar verwachting groter zijn dan in ontwikkelde markten. Zo zal het aantal QSR's naar verwachting groeien met 21% in Brazilië, 12% in Chili, 7% op de Filippijnen en 8% in Saoedi-Arabië.lamb-weston-aandelen-kopenLamb Weston voerde haar internationale activiteiten meestal uit via joint ventures met lokale producenten van diepgevroren aardappelen. Weston verwachtte echter een hogere groei van de vraag in opkomende markten en heeft daarom verschillende strategische overnames gedaan in verband met joint ventures:

 • In juli 2022 verwierf Lamb Weston een extra belang van 40% in haar Argentijnse JV, Lamb Weston Alimentos Modernos S.A. (LWAMSA), voor $42,3 miljoen, waardoor haar belang in LWAMSA steeg naar 90%.
 • In februari 2023 verwierf Lamb Weston het resterende 50%-belang in haar Europese JV, Lamb-Weston/Meijer v.o.f. (LW EMEA), voor €531,6 miljoen ($564,0 miljoen), waarbij 100% van het belang werd geconsolideerd.

Daarnaast heeft Lamb Weston een belang van 75% in een Oostenrijkse JV via LW EMEA en een eigendomsbelang van 50% in Lamb-Weston/RDO Frozen (LW RDO), een JV met RDO Frozen Co, die een aardappelverwerkingsbedrijf in de VS heeft.

Deze twee transacties leverden meerdere strategische voordelen op, waaronder verbeterde logistiek voor export naar het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Azië, geoptimaliseerde transportkosten door één wereldwijde toeleveringsketen, meer internationale expansiemogelijkheden en een verbeterd klantgericht bedrijfsmodel. Als zich aantrekkelijke kansen voordoen, kan Lamb Weston verdere fusies en overnames overwegen.

Bovendien is Lamb Weston van plan om zijn productiecapaciteit uit te breiden en drie aardappelverwerkende fabrieken toe te voegen in de VS (Idaho), Argentinië en Nederland tegen 2025. Hierdoor zal het bedrijf 30 fabrieken bezitten, met een totale jaarlijkse capaciteit van ongeveer 9,0 miljard lbs:

 • 17 fabrieken in Noord-Amerika.
 • 13 fabrieken buiten Noord-Amerika, waaronder zeven in Europa, twee in China, twee in Argentinië en twee in Australië.

lamb-weston-analyseDeze ontwikkelingen laten zien dat het management van Lamb Weston wil inspelen op opkomende markten die steeds aantrekkelijker worden als het gaat om de consumptie van diepgevroren aardappelen.

Reden 2. Flexibel prijsbeleid helpt inflatoire druk te compenseren

In 2022, na de pandemie, zag Lamb Weston een herstel in de verkoop van biologische diepgevroren aardappelen, wat 3,0% bijdroeg aan de omzetgroei in 2022, acquisities niet meegerekend. In 2023 had het bedrijf echter opnieuw te maken met een aanzienlijke daling van de verkoopvolumes van diepgevroren aardappelen, waardoor de opbrengsten met 6% daalden. De daling weerspiegelde grotendeels de inspanningen van het bedrijf om zich terug te trekken uit bepaalde activiteiten met lagere prijzen en marges, terwijl het bedrijf doorging met het strategisch beheren van de klanten- en productmix. In mindere mate droegen eind boekjaar 2023 voorraadafbouw door bepaalde klanten op internationale markten en in bepaalde retailkanalen in de VS bij aan de daling van het verkoopvolume.

Het bedrijf compenseerde het negatieve effect van de lagere omzet echter gedeeltelijk door prijs- en assortimentsaanpassingen. Het effect van prijs- en assortimentswijzigingen bleek uiterst positief en stelde het bedrijf in staat om de omzet met 26% te verhogen. Als gevolg daarvan steeg de netto-omzet in 2023, exclusief de extra omzet door overnames, met 20% ten opzichte van het voorgaande jaar.lamb-weston-analyse-aandelen

De prijsstijgingen zelf hebben de vraag van de consument niet noemenswaardig beïnvloed, omdat de markt voor diepgevroren aardappelen zich onderscheidt door verschillende kenmerken:

 • Inelastische vraag. Diepvriesaardappelproducten worden vaak gekenmerkt door een inelastische vraag, wat betekent dat consumenten niet erg reageren op prijsveranderingen. Dit is te wijten aan het feit dat diepvriesaardappelen beschouwd worden als een basisproduct en consumenten vaak bereid zijn een meerprijs te betalen voor het gemak en de smaakkwaliteiten die ze bieden.
 • Consumentenvoorkeuren. Veel consumenten hebben een voorliefde ontwikkeld voor diepgevroren aardappelproducten en beschouwen deze als een vast onderdeel van hun dieet. Deze loyaliteit aan het product is bestand tegen prijsstijgingen.
 • Beschikbaarheid van vervangingsmiddelen. Er kunnen beperkte substituten zijn voor diepgevroren aardappelproducten die hetzelfde gemak en dezelfde smaak bieden. Dit gebrek aan nauwe substituten kan consumenten minder prijsgevoelig maken.

analyse-lamb-weston

De onlangs gepubliceerde resultaten van Lamb Weston voor Q1 2024 lieten zien dat het autonome verkoopvolume de negatieve trend voortzette, met een daling van 8% op jaarbasis (YoY). Hoewel de omzetdaling op jaarbasis nog steeds negatief is, is de omvang van de daling verbeterd ten opzichte van de daling van 10% in Q4 2023. Het is vermeldenswaard dat de daling van het autonome verkoopvolume in feite lager is dan de gerapporteerde 8% als gevolg van de beëindiging van verschillende klantencontracten, zoals eerder vermeld.

Toch slaagt Lamb Weston er nog steeds in om de effecten van lagere verkoopvolumes te verzachten door prijsmaatregelen. Dankzij het prijsbeleid en veranderingen in het assortiment steeg de omzet met 23%. Hierdoor groeide de netto-omzet, exclusief de extra omzet door overnames, met 15% op jaarbasis. De elasticiteit van de verkoop als reactie op prijsmaatregelen op basis van inflatie in de gehele portefeuille van het bedrijf was dus over het algemeen laag.

Voor boekjaar 2024 verwacht het management van Lamb Weston dat de autonome verkoopvolumes met ongeveer 5% zullen dalen, wat gecompenseerd zal worden door een nieuwe ronde van prijs/mix-acties. De negatieve prognose voor de autonome omzet, die over het algemeen als negatief wordt beschouwd, ondermijnt daarom niet de aantrekkelijkheid van het bedrijf, omdat het nog steeds bestand lijkt tegen inflatoire druk en macro-economische tegenwind in het algemeen. Bovendien, aangezien Lamb Weston meer klanten laat overstappen van meerjarige vaste prijscontracten naar jaarlijkse overeenkomsten, kan deze beslissing op de langere termijn effect hebben, waardoor het bedrijf middelen kan toewijzen aan kanalen die meer waarde genereren en bijdragen aan een stijging van zowel de verkoopvolumes als de prijzen die het kan vragen.

Reden 3. Sterke financiële prestaties en verhoogde vooruitzichten voor boekjaar 2024

Na een solide omzet- en winstgroei in het eerste kwartaal van 2024 verhoogde het management van Lamb Weston de financiële doelstellingen voor het boekjaar 2024:

 • Netto-omzet. Het oorspronkelijke doel was $6,7-$6,9 miljard, terwijl het herziene doel $6,8-$7,0 miljard is, wat een stijging van 27,1%-30,8% op jaarbasis impliceert.
 • Nettowinst. Het oorspronkelijke doel was $725-$790 miljoen, terwijl het herziene doel $800-$870 miljoen is, wat een stijging van 17,8%-28,1% op jaarbasis betekent.
 • Verwaterde winst per aandeel. Het oorspronkelijke doel was $4,95-$5,40, terwijl het herziene doel $5,47-$5,92 is, wat een stijging van 17,5%-27,1% op jaarbasis impliceert.
 • Aangepaste EBITDA. De oorspronkelijke doelstelling was $1,45-$1,52 miljard, terwijl de herziene doelstelling $1,54-$1,62 miljard is, wat een stijging van 25,6%-32,1% op jaarbasis impliceert.

Het management verwacht dat de netto-omzet, exclusief de extra omzet die toe te schrijven is aan de overname van LW EMEA, zal groeien met 6,5%-8,5% en grotendeels zal worden gedreven door prijsacties. De verkoopvolumes zullen naar verwachting onder druk komen te staan door de voortdurende inspanningen van Lamb Weston om de klanten- en productmix strategisch te beheren door bepaalde activiteiten met lagere prijzen en marges te beëindigen en door de aanhoudende verzwakking van de trends in het restaurantbezoek in de VS en andere belangrijke markten als gevolg van macro-economische tegenwind.

Verder verwacht het bedrijf dat de hogere omzet en brutowinst grotendeels de winstgroei zullen aanjagen. De stijging van de brutowinst zal naar verwachting echter gedeeltelijk teniet worden gedaan door hogere verkoop- en algemene beheerskosten, die naar verwachting $765-$775 miljoen zullen bedragen, grotendeels als gevolg van extra kosten die toe te schrijven zijn aan de consolidatie van de financiële resultaten van LW EMEA, de non-cash afschrijving van immateriële vaste activa in verband met de overname van LW EMEA en hogere kosten voor vergoedingen en emolumenten als gevolg van meer personeel.

Wat het investeringsprogramma betreft, is het management van plan om de kapitaaluitgaven de komende jaren verder te verhogen. In boekjaar 2023 bedroegen de kapitaaluitgaven $736,0 miljoen, een stijging van 140% ten opzichte van $306,4 miljoen in boekjaar 2022. De stijging heeft voornamelijk betrekking op investeringen in Lamb Weston's gehakte en gevormde capaciteitsuitbreiding, evenals de bouw van een fritesverwerkingslijn in Idaho en een greenfield fritesverwerkingsfaciliteit in China. Er zijn extra investeringen gedaan om de informatiesystemen en ERP-infrastructuur te verbeteren. Daarnaast betaalde Lamb Weston in boekjaar 2023 $ 610,4 miljoen voor de aankoop van het resterende aandelenbelang in LW EMEA en een extra 40% aandelenbelang in LWAMSA.

aandelen-lamb-weston

In 2024-2025 verwacht het management een verdere toename van de kapitaaluitgaven tot $800-$900 miljoen per jaar, omdat het bedrijf doorgaat met de bouw van fabrieken in China, Idaho, Nederland en Argentinië, evenals met het upgraden van de informatiesystemen en ERP-infrastructuur. De verwachte kapitaaluitgaven voor de periode na 2025 zullen naar verwachting ongeveer 9% van de omzet bedragen, en daarmee dalen naar het niveau van voor de pandemie. Hoewel de hoge kapitaaluitgaven de beschikbare kasmiddelen voor het afbetalen van de schuld van het bedrijf en de uitkering aan de aandeelhouders beperken, zijn deze investeringen noodzakelijk voor de modernisering en verbetering van de productiefaciliteiten. Dit zal naar verwachting op lange termijn de concurrentiepositie van Lamb Weston versterken en de winst verbeteren.

Schuldenlast lijkt echter geen probleem voor Lamb Weston. Op 27 augustus 2023 had het bedrijf een totale schuld van $3.462 miljoen en een nettoschuld van $3.299 miljoen. Gezien de EBITDA van $1.330 miljoen over de afgelopen 12 maanden (TTM), is de verhouding tussen nettoschuld en EBITDA gelijk aan 2,48x (Net Debt/EBITDA - 2,48x), wat tot enige bezorgdheid kan leiden. Echter, 85,8% van de totale schuld van het bedrijf moet worden afbetaald na 2026, terwijl 57,3% van de schuld vervalt na 2029. Daarom zal Lamb Weston op middellange termijn waarschijnlijk geen kredietrisico lopen, terwijl het bedrijf financiële middelen kan toewijzen om haar investeringsprogramma te financieren en de rest aan de aandeelhouders kan uitkeren.

analyse-aandelen-lamb-weston

Lamb Weston kan haar financiële prestaties de komende jaren dus aanzienlijk verbeteren door opnieuw te onderhandelen over contracten met klanten, haar productiecapaciteit uit te breiden, de efficiëntie van de toeleveringsketen te verbeteren en een flexibel prijsbeleid te hanteren. In dit opzicht lijken de bijgewerkte financiële doelstellingen van het bedrijf voor FY 2024 haalbaar.

Financiële analyse Lamb Weston aandelen

De financiële TTM-resultaten van Lamb Weston kunnen als volgt worden samengevat:

 • De inkomsten stegen tot $5.890 miljoen, een stijging van 10,1% ten opzichte van FY 2023.
 • De brutowinst steeg met 15,5%, van $ 1.459 miljoen in FY 2023 naar $ 1.685 miljoen TTM, waarbij de brutomarge licht verbeterde van 27,3% naar 28,6%.
 • Het bedrijfsresultaat steeg ook, met 21,0% tot $1.072 miljoen. De brutowinstmarge steeg van 16,6% naar 18,2%.
 • Het nettoresultaat steeg van $ 1.009 miljoen in FY 2023 naar $ 1.012 miljoen TTM, terwijl de nettomarge daalde van 18,9% naar 17,2%.

In de afgelopen 12 maanden waren de financiële resultaten van het bedrijf grotendeels te danken aan het positieve effect van prijsacties en een verbeterde klanten- en productmix. De autonome verkoopvolumes waren in lijn met de verwachtingen en de verzendtrends verbeterden naarmate Q1 2024 vorderde.analyse-lamb-weston-aandelen

In de afgelopen jaren hebben de kasstromen van Lamb Weston een andere dynamiek laten zien. De operationele kasstroom (FFO) steeg van $ 553,2 miljoen in 2021 naar $ 904,2 miljoen in de afgelopen 12 maanden. De vrije kasstroom (FCF) daalde daarentegen van $389,9 miljoen naar $ -15,3 miljoen in dezelfde periode, als gevolg van de toegenomen investeringen die 5,4 keer zo hoog werden.aandelen-lamb-weston-analyse

De financiële resultaten van Lamb Weston in Q1 2024 worden hieronder weergegeven:

 • De omzet steeg van $1.126 miljoen naar $1.665 miljoen op jaarbasis.
 • De brutowinst schoot omhoog met 82,8% naar $500 miljoen.
 • Het bedrijfsresultaat is bijna verdubbeld van $157 miljoen in Q1 2023 naar $323 miljoen in Q1 2024.
 • Het nettoresultaat verbeterde licht met 1,3% tot $ 235 miljoen in Q1 2024.

De resultaten kwamen hoger uit dan de verwachtingen van analisten. De omzet bedroeg $1.665 miljoen en overtrof daarmee de consensusverwachting van $1.594 miljoen. De aangepaste verwaterde winst per aandeel bedroeg $1,63, boven de consensusraming van $1,09.

aandelen-analyse-lamb-westonDe balans van Lamb Weston kan wat zorgen baren, maar de financiële positie op korte termijn is stabiel:

 • De leverage ratio, gedefinieerd als de verhouding tussen de totale schuld en de activa, bedraagt 53%, wat aanzienlijk hoger is dan het sectorgemiddelde van 24%-41%.
 • Op 27 augustus 2023 bedroeg de totale schuld van het bedrijf $3.462 miljoen, een stijging ten opzichte van $2.741 miljoen in augustus 2022. Met de gerapporteerde cash en kortetermijninvesteringen van $163,3 miljoen resulteert dit in een nettoschuld van $3.299 miljoen per 27 augustus 2023.
 • De TTM rentelasten stegen licht met 4,3% naar $113,9 miljoen vergeleken met $109,2 miljoen in FY 2023. Gezien de TTM EBIT van $1.088 miljoen is de huidige rentedekkingsratio 9,6x, wat bewijst dat Lamb Weston financieel gezond is en tegelijkertijd haar investeringsprogramma kan financieren en kapitaal kan uitkeren aan aandeelhouders.
 • De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten was stabiel in 2020-2022 en steeg met 116,3% in 2023, van $418,1 miljoen in 2022 naar $904,2 miljoen in de laatste 12 maanden.

Waardering Lamb Weston aandelen

Lamb Weston ligt dicht bij de gemiddelde multiples van producenten van diepvriesproducten met EV/Sales op 2,64x, EV/EBITDA op 12,16x, P/FFO op 13,49x en P/E op 12,02x. Op de korte termijn zullen de toegenomen kapitaaluitgaven waarschijnlijk meer druk uitoefenen op de FCF van Lamb Weston. Op de langere termijn wordt echter verwacht dat de investeringen flexibiliteit, kostenefficiëntie en margeverbetering zullen opleveren. Lamb Weston biedt dus het beste rendement per eenheid genomen risico.

Bedrijf

Ticker

EV/Verkoop

EV/EBITDA

P/FFO

P/E

Div. rendement op termijn

Lamb Weston Holdings Inc.

LW

2.64

12.16

13.49

12.02

1.38%

Conagra Brands Inc.

CAG

1.83

9.63

11.22

12.25

5.03%

Kellanova

K

1.54

10.11

11.54

19.84

4.69%

Flowers Foods Inc.

FLO

1.14

11.37

14.32

19.58

4.25%

Nomad Foods Ltd.

NOMD

1.43

8.26

8.10

11.43

-

Hormel Foods Corp.

HRL

1.65

14.61

15.96

20.05

3.43%

De J. M. Smucker Co.

SJM

1.81

9.11

8.00

-

3.68%

Het minimum koersdoel van Stifel, Nicolaus & Company is $115,0 per aandeel, terwijl Jefferies Financial Group Lamb Weston waardeert op $130,0 per aandeel. Volgens de consensus op Wall Street staat de reële marktwaarde van het aandeel op $ 116,5, wat een opwaarts potentieel van 31,2% impliceert.

Deelnemer

Herzieningsdatum

Prijsdoel

Opwaarts potentieel

TD Cowen

12-okt-2023

$125.0

44.5%

Stifel, Nicolaus & Onderneming

11-okt-2023

$115.0

32.9%

JP Morgan Chase & Co.

06-okt-2023

$127.0

46.8%

Jefferies Financiële Groep

06-okt-2023

$130.0

50.3%

De Goldman Sachs Groep

04-Sep-2023

$127.0

46.8%

Belangrijkste risico's Lamb Weston aandelen kopen

 • Een aanzienlijk deel van de kosten van Lamb Weston wordt veroorzaakt door grondstoffen zoals ruwe aardappelen, eetbare olie, granen, zetmeel en energie. Deze grondstoffen zijn onderhevig aan prijsschommelingen en schommelingen in beschikbaarheid veroorzaakt door vele factoren. Verhoogde kosten voor grondstoffen en de toeleveringsketen en andere inputs kunnen de financiële resultaten van het bedrijf negatief beïnvloeden.
 • Het bedrijf Lamb Weston is afhankelijk van de aardappeloogst. Milieu- en klimaatomstandigheden, zoals bodemkwaliteit, vochtigheid en temperatuur, beïnvloeden de opbrengst en kwaliteit van aardappelgewassen. Ernstige weersomstandigheden, waaronder aanhoudende periodes van extreme hitte of kou, tijdens het plant- en groeiseizoen kunnen bijvoorbeeld leiden tot een slechte oogst en beperkte levering.
 • De markt voor diepgevroren aardappelproducten met toegevoegde waarde is zeer concurrerend. De concurrenten van Lamb Weston zijn grote Noord-Amerikaanse en Europese bedrijven die wereldwijd concurreren, lokale en regionale bedrijven, maar ook retailers en foodservice distributeurs met hun eigen merkproducten en huismerkproducten. Meer concurrentie kan leiden tot een lagere omzet of winst.
 • De aanzienlijke schuld van Lamb Weston kan de kasstroom beperken die beschikbaar is om te investeren in de lopende behoeften van het bedrijf en kan het nakomen van de schuldverplichtingen belemmeren. Daarnaast bevatten de leningsovereenkomsten verschillende convenanten met beperkingen die van invloed kunnen zijn op het vermogen van Lamb Weston om haar bedrijf te runnen.

En, wat denk jij? Lamb Weston aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën