Hoe Train Je Een Miljonairs Mindset? 9 Tips als Miljonair Denken
miljonairs-mindset
Persoonlijke Ontwikkeling
Happy Investors
Persoonlijke Ontwikkeling
03/25/2022
8 min

Hoe Train Je Een Miljonairs Mindset? 9 Tips als Miljonair Denken

03/25/2022
8 min

Beste Happy Investor, iedere miljonair beschikt over een zekere mindset. Een manier van denken waardoor zij enorm rijk zijn geworden. Wil je miljonair worden? Dan is het nuttig om een miljonairs mindset te trainen. Je kan deze ontwikkelen dankzij concrete, dagelijkse acties. In dit artikel vind je 9 tips voor het ontwikkelen van een miljonairsmentaliteit.

Op naar financiële onafhankelijkheid!

9 Tips om je Miljonair Mindset te trainen

 miljonairs-mindset-ontwikkelen

Hier zijn negen acties die je kan ondernemen als je een miljonairs mindset wilt trainen. Begrijp dat iedereen miljonair kan worden. Omstandigheden zoals intelligentie, afkomst en natuurlijke talenten kunnen je sneller miljonair maken. Maar zelfs als je dergelijke omstandigheden mist, kun je nog steeds miljonair worden. Sterker nog, er zijn er veel verhalen over conciërges die multimiljonair zijn. Hoewel ze niet geschoold waren, hadden ze wel een miljonairsmentaliteit.

Ze waren dankbaar met wat ze hadden. Ze werken met passie en plezier. En ze investeren allemaal geld voor de lange termijn. Rendement-op-rendement accumuleren voor exponentiële groei. Miljonairs denken meestal niet aan geld, dat is van ondergeschikt belang.

beste-aandelen-laag-risico

1. Vind je Why

Sommige mensen willen veel geld hebben omdat ze op TV zien dat miljonair zijn je “cool” maakt en dat je niet hoeft te werken. Ook Social Media maakt mensen behoorlijk gek. Maar dat is niet het type mensen dat miljonair wordt. Sterker nog, aan de meeste miljonairs kan je niet afzien dat zij miljoenen bezitten.

Als je iets wilt bereiken, moet je weten waarom je het wilt.

Je pad naar succes vinden betekent dat je misschien om 4 uur 's ochtends moet opstaan, veel ‘nee’ te horen krijgt en niet naar een feestjes moet gaan op vrijdagavond. Als je redenen vindt om het te doen, zult je het doen. Als je dat niet doet, zal je vroeg of laat opgeven.

Miljonair worden is een lange termijn doel. Je moet een duidelijke, specifieke reden hebben waarom je miljonair wilt worden. Zal het je echt gelukkig maken? Word je er een beter mens van? Zullen anderen er beter van worden?

Wat voor invloed hoop je te hebben? Wat zijn de voordelen van het bereiken van zoveel geld, en, misschien nog belangrijker, wat zijn de nadelen van het niet bereiken ervan? Als we onze visie en "waarom" over anderen laten gaan, neemt de hoeveelheid geïnspireerde actie die we zullen ondernemen om het te bereiken exponentieel toe.

Een miljonairs mindset trainen houdt in dat je miljonair worden niet als doel neemt. In plaats daarvan streef je naar een hoger gelegen doel. Dit is je Ikigai.

2. Vind je Ikigai en word er uitzonderlijk goed in

 miljonair-mindset-trainen

Het voelt niet als werk als je plezier hebt in wat je doet. Geld zal ongetwijfeld naar en door je stromen als je plezier hebt in wat je doet. Zelfs als je momenteel een baan of carrière hebt waar je niet van houdt, kan het veranderen van hoe je erover denkt je hele perspectief veranderen.

In plaats van te klagen over je baan, zie het als iets dat je helpt om te komen waar je wilt. Breng leven in je huidige positie en verander je mindset zodanig dat je je baan waardeert omdat het je in staat stelt te doen waar je van houdt.

Als je miljonair wilt worden, moet je een manier vinden om geld te verdienen. Als je een nieuw bedrijf wilt starten, zorg er dan voor dat je houdt van wat je doet. Het gaat veel werk kosten, en als je er niet van houdt, zal het makkelijker zijn om op te geven.

Het vinden van je passie is niet genoeg voor een miljonairs mindset. Je moet je Ikigai vinden. Dit is een Japans concept dat betekent dat je doet wat (1) je leuk vindt, (2) waar je goed in bent, (3) wat de wereld nodig heeft en (4) waar je voor betaald kunt krijgen.

De wereld beloont alleen als je hoge waarde levert. Een miljonairsmentaliteit betekent dat je jouw Ikigai ontwikkelt en er uitzonderlijk goed in wordt. Alleen de allerbeste kunnen premium tarieven vragen.

gratis-aandelen-kopen

3. Word vroeg wakker

Tom Corley, auteur en financieel planner ondervroeg 233 selfmade miljonairs over hun dagelijkse gewoonten en vergeleek de antwoorden met die van niet-miljonairs. Wat hij vond was verbazingwekkend.

Een van de meest genoemde gewoonten van miljonairs was vroeg opstaan.

In Corley's studie kwam bijna de helft van de selfmade miljonairs minstens drie uur voor het begin van hun werkdag uit bed. Velen van hen gebruiken hun vrije tijd om aan persoonlijke projecten te werken, hun dagen te plannen of te sporten.

Als je om vijf uur 's ochtends opstaat om de drie belangrijkste taken van je dag uit te voeren, kun je de controle over je leven terugwinnen. Als je vroeg opstaat, ziet de dag anders. Je dag zal langer en productiever aanvoelen. Mensen met een miljonairs mindset begrijpen dit.

4. Leer geld te investeren

Hard werken is niet genoeg. Een miljonairs mindset houdt in dat je slim leert werken. Slim omgaan met geld is noodzakelijk voor wie miljonair wil worden. Daarom heeft elke miljonair een mindset om te investeren. Laat geld voor je werken. Dit gebeurt 24/7, zonder fysieke arbeid te leveren. Bovendien groeit geld op de lange termijn exponentieel dankzij succesvol beleggen.

Elke miljonair heeft bovengemiddelde kennis van beleggen.

cursus-beleggen-aandelen

5. Verander je relatie met geld

 miljonairs-mindset-trainen

Het ontwikkelen van een miljonairsmentaliteit betekent dat je moet veranderen hoe je geld ziet.   Stel je voor dat geld een persoon is. Als je er een hekel aan hebt, zul je onbewust vermijden om in de buurt te zijn. Je zegt misschien: "Maar ik hou van geld!", en iedereen zegt dat ze van geld houden. Echter, velen van ons hebben beperkende overtuigingen over geld.

Als iemand gelooft dat geld verdienen moeilijk is, zal hij de verschillende opties die er zijn om meer geld te verdienen niet herkennen. Ze zullen altijd vast blijven zitten aan het idee dat geld verdienen moeilijk is.

Maar hoe zit het met mensen die geobsedeerd zijn door geld verdienen? Als je altijd denkt: "Ik moet meer geld verdienen," zet je geld verder van je af.

Bang zijn om niet genoeg geld te verdienen is onderdeel van een “schaarste mentaliteit”. Als je een schaarste mindset hebt, kun je geen miljonair worden. Het is alsof je erg aanhankelijk wordt als je met iemand uitgaat. Als je bang bent om geld te verliezen, zal je niet de juiste beslissingen nemen.

Dus, je moet geld zien als je vriend, als iemand die er altijd is om je te helpen. Dit is een radicaal verschil tussen een schaarste mindset en een miljonairs mindset. De laatste ziet geld als een spel om er meer van te maken. Soms win je, en soms verlies je.

Probeer elke dag te gaan zitten en je gedachten te onderzoeken. Vraag jezelf af waar ze vandaan komen. Je zult veel beperkende overtuigingen identificeren die je ervan weerhouden om miljonair te worden.

6. Wees dankbaar

Het beoefenen van dankbaarheid is een van de beste manieren om je schaarste mindset te veranderen. Wanneer je leert om dankbaar te zijn, is het alsof je je focus verandert. In plaats van je te richten op wat je mist, richt je je op wat je hebt. Voordat je gaat eten, vertel jezelf hoe gelukkig je bent dat je eten op je bord hebt. Voordat je naar bed gaat, wees dankbaar voor het dak boven je hoofd. Wees dankbaar voor je familie en vrienden.

Wanneer je voortdurend dankbaar bent voor alle dingen in je leven, train je jezelf om je bewust te worden van je hulpbronnen en hoe je er het beste van kunt maken. Dit is essentieel voor een miljonairs mindset.

Een ander voordeel is dit: wie dankbaar is hoeft minder (te kopen). Hierdoor houd je meer geld over. Geld dat je kan beleggen in aandelen of andere assets. Zodoende kan je meer rendement maken en eerder miljonair worden.

periodiek-beleggen

7. Denk in kansen en oplossingen

 miljonair-mindset-tips

Als je een miljonairsmentaliteit wilt ontwikkelen, moet je oplossingen zien waar anderen problemen zien. Wanneer dingen uitdagend worden, en de meeste mensen pakken het in en gaan naar huis, weet de miljonair mind dat er altijd een oplossing is, en het maakt niet uit hoe groot het probleem of de uitdaging is, het is een zegen in vermomming. Zelfs mislukking heeft voordelen waar je in de toekomst profijt van zult hebben.

Het helpt om positief denken te ontwikkelen. Positief zijn leidt tot een meer open geest. Op die manier kun je gemakkelijker kansen spotten. Lees meer over een positieve mindset ontwikkelen.

8. Beoefen meditatie en mindfulness

Veel miljonairs en miljardairs noemen dagelijkse meditatie als een van hun sleutels tot succes (bron: onderzoek Forbes.com). Meditatie stelt je in staat om in het heden te zijn, je geest vrij te maken van kansloze en/of negatieve gedachten.

De moderne wereld is vol afleidingen die ons hinderen tot het aanboren van ons volledige potentieel. Als je mediteert, kom je in contact met je ware zelf, wat essentieel is bij het nemen van beslissingen.

Ophrah mediteert 20 minuten, twee keer per dag. Jack Dorsey mediteert ’s ochtends. Het is het eerste wat hij doet. Ray Dalio, de oprichter van Bridgewater Associates, zei: "Meditatie, meer dan wat dan ook in mijn leven, was het grootste ingrediënt van elk succes dat ik heb gehad."

Sceptisch? Probeer het zelf! Zelfs tien minuten per dag kan al een verschil maken. Ga zitten in een comfortabele houding, sluit je ogen en haal adem. Adem diep in, houd je adem in, adem langzaam uit. Herhaal dit zo vaak als nodig is.

Als je je gedachten naar de toekomst of het verleden laat gaan, heb je er geen controle over. Meditatie is als een fitnessruimte voor de geest. Het stelt je in staat om je te concentreren en te ontspannen.

Een ander aspect van miljonairs mindset is om volledig in het nu te zijn en acties uitvoeren met volle overtuiging. Geef het maximale, ook in kleine activiteiten, en je zal exponentieel groeien.

9. Doe alsof je al miljonair bent

Je moet jezelf en je dromen vertrouwen. Als je dat niet doet, zullen ze geen werkelijkheid worden. Dus, als je jouw miljonairsmentaliteit wilt trainen, begin dan te handelen alsof je al miljonair bent. Wees overtuigd van jezelf.

Hoe? Besteed aandacht aan alle welvaart die je al hebt. Je vrienden, familie, baan, het eten dat je eet, het dak boven je hoofd, de zonsondergang. We vergeten vaak de kleine dingen in het leven, en dat zijn juist de dingen die ons het rijkst maken. Begin ook te handelen zoals een miljonair zou doen. Neem beslissingen alsof je miljonair bent. Je bent wat je denkt.

Miljonair zijn gaat om mindset. Train je miljonairsmentaliteit. Vind je Ikigai en word er uitzonderlijk goed in. Leer beleggen en laat geld voor jou werken. Wees dankbaar met alles wat je hebt. En leef en onderneem met volle overtuiging.

Reacties
Categorieën