Duurzame Trends Beleggen: 8x Populaire Trends | Happy Investors
Duurzame trends beleggen: 8 trends om niet te missen 2021!
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
03/01/2020
9 min

Duurzame Trends Beleggen: 8x Populaire Trends | Happy Investors

03/01/2020
9 min

Beste Happy Investor, in dit artikel gaan we kijken naar duurzame trends voor beleggen Hier gaan we kijken naar wat echte beleggingstrends zijn voor minstens de komende vijf tot tien jaar. Dus het jaartal 2022 – 2030 ongeveer. Dit maakt het duurzame trends tot beleggen. Want beleggen is niet zo zeer een korte termijn investering, maar vooral een lange termijn strategie om je vermogen te laten groeien.

Laten we snel doorgaan naar 8 duurzame trends beleggen om niet te missen!

8 duurzame beleggingstrends voor financieel succes

Het beleggen in duurzame trends geeft je een hogere kans op positief rendement op de lange termijn. Hieronder vind je een variatie van verschillende duurzame trends in beleggen die ook in de toekomst een interessante investering zijn.

Trends beleggen 1. 5G & Mobile

duurzame trends beleggen

Bij duurzame trends beleggen is het belangrijk om te weten wat het toekomstperspectief is van de ontwikkeling. Sinds 2020 is 5G nog vol in ontwikkeling, en naar waarschijnlijkheid zal 5G pas op volle sterkte zijn vanaf 2022. 5G is een grote trend onder de beleggers, omdat het een totale take-over is van het huidige netwerk. 5G is namelijk niet te vergelijken met 4G. Toen 4G van kracht werd, waren er enkele aanpassingen nodig op het huidige netwerk van 3G. Maar in feite was 4G een leuke verbetering op 3G waarbij we sneller internet krijgen. 5G daarentegen is een andere wereld waarbij het internet bizar veel sneller is. Om dit te realiseren is er een totale aanpassing op het huidige netwerk nodig. Dit betekent dus enorm grote investeringen vanuit bedrijven en overheden.

Een ander sterk argument dat 5G behoort tot de duurzame trends beleggen is dat 5G de basis is voor Internet of Things (IoT). Dit is een systeem waarbij heel veel verschillende apparaten met elkaar kunnen communiceren via het internet. Denk aan al die slimme apparaten bij je thuis. Maar als je iets groter wilt denken, denk dan aan automatisering, machine learning en smart factories. Om dit te realiseren is zeer snel internet nodig, en daar komt 5G in beeld.

De volgende aandelen kunnen interessant zijn bij deze 5G ontwikkeling: Ericsson (ERIC), Nokia (NOK), Cisco Systems (CSCO), Ciena Corp. (CIEN), Broadcom (AVGO), Qualcomm (QCOM), maar ook mobiele aanbieders zoals Apple (AAPL).

beste-aandelen-laag-risico

Trends beleggen 2. Vastgoed beleggen woningen en zorgtehuizen

Ook zijn er duurzame trends beleggen voor in Nederland. De grootste die tevens duurzaam is, is het investeren in vastgoed. Daarbij zijn er twee trends: de alsmaar toenemende vraag op de woningenmarkt en de toenemende vergrijzing waardoor er meer nood is aan zorgtehuizen. De grootste duurzame trends voor beleggen is die van de woningenmarkt. En niet alleen in Nederland, maar eigenlijk in vrijwel alle Westerse landen. Het is namelijk zo: de bevolking neemt toe. Deze mensen hebben zowel werk als een woning nodig. Het meeste werk is te vinden in de grote steden, waar al een groot woningentekort is. Maar de werkgelegenheid blijft stijgen, en de vraag naar woningen stijgt daarmee nog sneller. Conclusie: woningen in grote steden zal de komende jaren in waarde stijgen.

Nu heb je twee opties voor wie wilt rijk worden in vastgoed. Enerzijds kan je zelf een appartement of huis kopen in grote steden. Maar hiervoor heb je veel geld nodig. Ook loop je meer risico als je slechts één pand koopt. En daarnaast heb je veel administratieve rompslomp en contacten met huurders. Een makkelijkere oplossing voor meer passief inkomen, is het investeren in vastgoedfondsen. Hier heb je aanzienlijk minder geld voor nodig, waardoor het een toegankelijkere manier van beleggen is voor beginners (zo is de minimale inleg 1.000 euro).

Een alternatief is beleggen in beursgenoteerde vastgoedfondsen. Dit noemen ze REITs. Meer hierover lees je in dit kennisartikel over beleggen in REITs.

duurzame trends beleggen in vastgoed

Trends beleggen 3. Ethisch beleggen

Een andere duurzame trend bij beleggen is ethisch beleggen. Dit is een overkoepelende term voor bedrijven die meer zorg dragen over de maatschappij. Duurzaamheid (sustainability) is daar een voorbeeld van, maar het gaat nog verder. Zo is het bijvoorbeeld niet ethisch om geld te verdienen aan oorlog. Of wat dacht je van kinderarbeid. Niet bepaald netjes, en ook niet zo goed voor de maatschappij. Voorheen kwamen bedrijven hiermee weg. Nu is alles echter meer transparant, en komen bedrijven er niet langer mee weg. Ook geeft de mens steeds meer om ethisch gedrag. Er wordt niet meer gekocht bij winkels die op een duistere manier hun geld verdienen. Of die oneerlijke condities hebben tegenover hun werknemers.

Ethisch beleggen is een zeer sterke onder de duurzame trends beleggen. De komende twintig jaar zullen vooral bedrijven overleven die een ethisch verdienmodel hebben en bijdragen leveren aan de maatschappij.

PS: een van de beste investeringen voor een betere wereld is die van duurzaamheid. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Zo heb je investeringen in warmtepompen, isolatie, en zonnepanelen binnen enkele jaren terugverdient. Vanaf dat moment blijft het geld genereren, zodat je vrijer kan leven.

Kies voor deze veilige en duurzame investering met mooi rendement van 5 – 7%!

Tip: een goed begin is cruciaal voor financieel succes

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

Trends beleggen 4. Dividend Groei

Dividend groei is een bestaande duurzame trend onder het beleggen maar wordt steeds meer populair onder vooral beginnende en iets gevorderden beleggers. Dividend groei houdt in dat een bedrijf wat dividend uitkeert, ieder jaar meer en meer dividend gaat uitkeren. Zie het alsof je net als vroeger ieder jaar zakgeld krijgt van je oma, en dat dit zakgeld steeds meer wordt. Dit is ook een zeer logische keuze onder alle duurzame trends bij beleggen. Investeren in bedrijven die dividend uitkeren zorgt namelijk ieder jaar voor wederkerende inkomsten. Daarnaast is het zeer sterk signaal wanneer een bedrijf in staat is om haar dividend ieder jaar te laten groeien. Dit betekent namelijk dat:

  1. De jaarbalans van het bedrijf is sterk genoeg om dividend te betalen (ze maken genoeg winst)
  2. Het bedrijf gelooft dat de korte termijn resultaten goed zullen zijn
  3. Het management van het bedrijf denkt aan de aandeelhouders door ieder naar dividend te verhogen

Wil je meer weten over dividend? Lees dan de uitgebreide informatie over dividend beleggen.

Trends beleggen 5. Innovatie

duurzame trends beleggen

Een klassieker wat een beleggingstrend is en blijft, is die van innovatie. Als we spreken over duurzame trends beleggen dan is innovatie het sleutelwoord. Bedrijven die innoveren zijn continue bezig om de markt beter van dienst te zijn. Bedrijven die niet langer innoveren, staan stil in hun ontwikkeling en lopen het risico om te worden in gehaald door de concurrentie. Maar sterk innoverende bedrijven hebben juist een groot voordeel om de concurrentie te slim af te zijn door onderscheidende nieuwe producten en diensten. Als nieuwe beleggingstrend voor 2020 – 2030 kunnen we zeker spreken over de ontwikkelingen rondom Kunstmatige Intelligentie en Machine Learning. Ook is de Cloud industrie een continue groeiende business. En tot slot zijn er goede bedrijven actief binnen de Consumer & Information technologie.

Bedrijven die actief zijn in een van deze duurzame trends beleggen zijn: Nvidia (NVDA), Alphabet (Google), IBM, Microsoft (MSFT), GDS Holdings Limited (GDS), Apple (AAPL) en Amazon (AMZN).

Je kan deze aandelen tegenwoordig commissievrij kopen.

duurzame trends beleggen in aandelen

Trends beleggen 6. Index en ETF beleggen

Index en ETF beleggen is een duurzame opkomende trend voor beginnende beleggers. Beginnen met beleggen hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn. Juist dankzij de ontwikkeling van ETFs, is beleggen zeer toegankelijk geworden voor mensen met een klein vermogen die niet te veel risico willen lopen. Index en ETF beleggen is dan ook de grote reden waarom steeds meer mensen starten met beleggen. Het is namelijk een manier voor laag risico investeren en toch je vermogen te laten groeien. Dat is een veel beter alternatief dan spaargeld aanhouden waar amper spaarrente op zit.

Als je meer wilt weten over deze duurzame beleggingstrends en hoe het werkt, lees dan dit uitgebreide kennisartikel over periodiek beleggen in ETF. Niet alleen leer je dan hoe je dat doet, maar ook hoe je het maximale resultaat kan behalen.

Trends beleggen 7. P2P Lending

P2P Lending staat voor Peer-2-Peer. Deze beleggingstrends is een recente ontwikkeling waarbij men geld kan investeren in particuliere leningen. Dit betekent dus dat je eigen geld uitleent aan andere particulieren. In ruil hiervoor krijg je een rentevergoeding in de vorm van rendement. Ook is het mogelijk om aan bedrijven geld te lenen. Dit alles gebeurt via beveiligde P2P platformen. Het ene platform is beter dan de ander. Zo heb je goede P2P platformen (op mijn website vind je in de categorie ‘P2P beleggen’ daar meer informatie over).

Via deze platformen word je investering beschermd. Dit gebeurt doordat ze zowel Money back als Buy back garantie bieden voor het geval een particulier haar lening niet kan terugbetalen. In dat geval koopt het P2P platform de lening op, en wordt de rente alsnog aan je uitgekeerd.

Met name het rendement is zeer interessant bij deze beleggingstrend. Dit varieert tussen de 9 – 16%, wat een zeer hoog rendement is. Let op: het risico is wel hoger dan bijvoorbeeld de duurzame beleggingstrends van vastgoedfondsen of ETFs. Daarom is het verstandig om slechts een heel klein deel van je spaargeld te investeren in P2P Lending. Breng een gezonde risicospreiding aan 😉.

Meer weten? In dit uitgebreide kennisartikel over beleggen in P2P Lending lees je alles wat je moet weten.

Trends beleggen 8. Groeibedrijven & IPO-Investing

duurzame trends beleggen

Tot slot een laatste duurzame trend voor gevorderde beleggers betreft investeren in groeibedrijven en IPO-investing. IPO staat voor Initial Public Offering. Dit zijn bedrijven die voor het eerst de beurs betreden. IPO investing is niet altijd even slim. Heel vaak zien we dat populaire IPO’s eerst rap stijgen, om vervolgens na een maand of twee veel te dalen. Aan de andere kant kan een IPO zeer interessant zijn wanneer het om echte groeibedrijven gaat.

Groeibedrijven zijn bedrijven die zeer snelle groei doormaken maar nog geen winst maken. Zij investeren dusdanig veel geld in groei, dat ze de eerste jaren geen winst maken. Succesvol beleggen in dit soort bedrijven valt of staat met het feit of ze uiteindelijk de winnaar zijn, en dus winst gaan maken. Dit is een vrij complexe vorm waarbij je verstand van financiële zaken dient te hebben (jaarbalansen, strategie, et cetera). Toch kan het enorme rendementen (en verliezen) opleveren.

Een slimme tactiek is om te investeren in groeibedrijven vóórdat zij de IPO aangaan. Dit noemen ze IPO beleggen. Dit kan je bijvoorbeeld doen via Freedom Finance. De tip is om meerdere IPO’s te investeren zodat je meer spreiding hebt. Een hoger rendement is haalbaar, maar doorgaans is IPO beleggen niet succesvol en derhalve enkel voor gevorderden geschikt.

ipo-beleggen

Wat zijn jouw ervaringen met beleggen in duurzame trends?

Nu we aan het einde van dit artikel zijn gekomen ben ik benieuwd naar jouw ervaringen met beleggen. Welke duurzame beleggingstrends zie jij, en hoe of wanneer ga je daarop inspelen? Laat het mij weten in een reactie hieronder, zodat we er met elkaar over kunnen sparren!

Ook kan je mij volgen via de nieuwsbrief en/of Social Media van meer van dit soort artikels. Zo schrijf ik met veel passie kennisartikels over hoe wij financiële onafhankelijkheid kunnen bereiken. Alles wat hiermee te maken heeft, zoals tips tot (veel) meer geld verdienen en/of sparen, investeren, beleggen, enzovoorts, komt aan bod op dit kennisplatform. Kortom, volg mij en join de weg naar financiële vrijheid!

Reacties
Categorieën