Hoe ETF Beleggen eToro? Uitleg ETF Kopen en Verkopen
Hoe ETF Beleggen eToro? Uitleg ETF Kopen en Verkopen
ETF Beleggen
Happy Investors
ETF Beleggen
08/09/2021
10 min

Hoe ETF Beleggen eToro? Uitleg ETF Kopen en Verkopen

08/09/2021
10 min

Beste Happy Investor, wil je beginnen met beleggen in ETFs bij eToro? In dit artikel vind je een uitleg over het hoe ETF beleggen bij eToro. Naast praktische tips lees je ook ervaringen voor succesvol ETF beleggen bij eToro. Dit is namelijk veel meer dan enkel het aan- en verkopen 😉. Zo lees je hieronder ook tips over de beste ETFs en hoe je kosten kan besparen.

Onderaan dit artikel vind je ook de video uitleg mocht je dat fijn vinden.

Op naar hoger rendement én lager risico!

Inhoudsopgave:

Beleggen in ETFs bij eToro uitleg: zo kan je Exchange Traded Funds aan- en verkopen
Hoe ETF kopen en verkopen bij eToro
Eenmalig of maandelijks ETFs kopen bij eToro?
ETF Portfolio beheren
Hoe succesvol ETF beleggen bij eToro: koop de beste trackers!
Zelf beleggen in trackers bij eToro of andere beleggers kopiëren?
Kosten ETF beleggen bij eToro

Beleggen in ETFs bij eToro uitleg: zo kan je Exchange Traded Funds aan- en verkopen

Slim dat je wilt beginnen met ETF beleggen bij eToro! De gemiddelde particuliere belegger haalt met ETFs hoger rendement dan met individuele aandelen. Terwijl het risico lager ligt. Straks vertel ik je wat de beste ETFs bij eToro zijn, maar eerst een uitleg over hoe erin te beleggen:

Begin allereerst met het aanmaken van een gratis account bij eToro. Dit duurt circa vijf minuten. Houd je paspoort bij de hand. Na aanmelding kan je geld overboeken via iDeal of PayPal. Het geld zal binnen enkele minuten zijn overgeboekt.

Het inlogscherm ziet er zo uit:

hoe-werkt-etf-beleggen-etoro

Via de zoekfunctie bovenin (nummer 1) kan je ETFs opzoeken. Het is mogelijk om aandelen en ETFs te volgen zonder te kopen (nummer 2). Een watchlist is handig om potentiële beleggingen bij te houden. Tot slot vind je onderaan het inlogscherm je totale portefeuille bij eToro. Meer details hiervan vind je onder het kopje ‘Portfolio’ in het menu aan de linkerkant.

Op dit moment is mijn portfolio nog maar $237. Dit is 0,001% van mijn totaalvermogen. Ik beleg voornamelijk via DEGIRO. Een top aanbieder. Helaas kan ik via DEGIRO niet alle ETFs aankopen die ik wil. Zo zijn er drie van de beste eToro ETFs (zie hieronder) die ik graag wil hebben. In de aankomende jaren wil ik zo’n 20% van mijn totaalvermogen bij eToro beleggen in ETFs (dat zou neerkomen op >60K).

Stel dat je wilt ETF beleggen bij eToro in de Schwab US Dividend Equity (SCHD). In dit geval typ je de volledige naam of de ticker ‘SCHD’. Je krijgt dit scherm:

etf-beleggen-etoro-uitleg

Bij nummer 1 zie je de volledige naam van de ETF. Bij nummer 2 zie je de koersontwikkeling alsook je huidige investering. In dit geval wil je ETF beleggen bij eToro en dus klik je op ‘Handelen’ (nummer 3).

Hoe ETF kopen en verkopen bij eToro

hoe-etf-kopen-verkopen-etoro

Zodra je op ‘Handelen’ klikt verschijnt het scherm van hierboven. Per nummer zal ik uitleggen wat je kan doen.

Nummer 1. Tempo instellen – hier gaat het erom of je een ETF direct wilt kopen bij opening van de markt en/of de marktprijs, of dat je de ETF wilt kopen tegen een limietprijs. De prijs van SCHD is nu $76.62. Stel dat ik deze alleen wil kopen tegen $75. Ik klik dan op ‘Tempo’ en typ $75:

hoe-etf-verkopen-kopen-etoro

Tempo instellen betekent limiet order instellen. Als ik $75 aangeef, zal er een order worden geplaatst. eToro zal deze ETF alleen kopen wanneer de prijs zakt naar $75.

Waarom zou je dit willen doen? Limiet orders kan je gebruiken om aandelen en ETFs automatisch te kopen bij koersdalingen. Zo kan je “buy the dip” automatiseren.

Nummer 2. Bedrag – hier geef je aan voor welk bedrag je wilt ETF beleggen bij eToro. Stel dat je $1000 hebt en 10% daarvan in SCHD wilt beleggen, dan wordt het bedrag $100.

Wat heel handig is bij ETF beleggen bij eToro, is dat je niet verplicht bent om volledige aandelen te kopen. Je kan ook in fracties kopen. In dit geval is één aandeel van SCHD $76.62. Maar in feite kan ik ook voor $50 kopen tegen deze prijs. Dan koop ik dus eigenlijk 0.65 aandeel van SCHD.

De functie van fractionele aandelen kopen is alleen mogelijk bij eToro en NAGA. Bij DEGIRO is dit niet mogelijk.

Nummer 3. Stop Loss – je kan een stop loss inzetten om automatisch te verkopen bij een bepaald bedrag. Dit wil je doen als je niet meer dan, bijvoorbeeld, 20% wilt verliezen op één belegging. Bij laag-risico ETFs is een Stop Loss niet logisch mits je kiest voor lange termijn beleggen.

Nummer 4. Hefboom – je kan bij eToro beleggen in ETFs met CFD’s. De praktische toepassing hiervan is dat je met hefbomen kan werken. Je kan hefboom x2 kiezen bij ETFs. Dit betekent dat als SCHD met 5% stijgt, dat jouw belegging met 10% stijgt. Ik zou je ETF beleggen met hefbomen willen afraden, tenzij je meer gevorderd bent en weet wat je doet. Meer dan 75% van CFD beleggers verliest geld. Hier lees je meer over beleggen in CFD.

Nummer 5. Take Profit – net zoals je automatisch kan verkopen bij koersdaling (stop loss), kan je ook automatisch verkopen bij koersstijging (take profit). Dit zou je willen doen op basis van rendementsdoel. Stel dat je SCHD koopt voor $75. Je bent tevreden bij een rendement van +50%. In dit geval kan je een automatische verkooporder instellen op $112,5.

Het wel of niet toepassen van automatische verkooporders is afhankelijk van jouw doel. Ik wil je wel de tip meegeven dat je de beste beleggingen niet te vroeg moet verkopen. Anderzijds wil je ook niet te laat verkopen. Dit maakt het spelletje van beleggen zo leuk 😉.

hoe etfs kopen etoro

Eenmalig of maandelijks ETFs kopen bij eToro?

Goed bezig! Je bent begonnen met ETF beleggen bij eToro. Dan is nu de vraag hoe verder? Wil je het hierbij laten, of kies je ervoor om maandelijks te investeren in ETFs bij eToro?

Over het algemeen is het periodiek aankopen slimmer voor de gemiddelde particuliere belegger. Deze aankoopstrategie wordt Dollar-Costing-Averaging genoemd. Het houdt in dat je streeft om een gemiddelde aankoopprijs van de markt te krijgen over een lange termijn. Uit meerdere studies is gebleken dat je als particuliere belegger hierdoor hogere rendementen behaalt dan market timing. Bij dit laatste probeer je laag te kopen en hoog te verkopen. Maar het probleem is dat je niet weet wanneer de volgende correctie zal plaatsvinden. En aangezien je een beginner bent, zal je waarschijnlijk een slechte timing hebben.

Houd het simpel. Kies voor maandelijkse inleg. En koop vooral gespreide ETFs wanneer de markt daalt.

Een nadeel bij periodiek beleggen is de hogere transactiekosten. En juist daarom zou je willen beleggen in ETFs bij eToro. Bij eToro kan je namelijk commissievrij handelen in aandelen/ETFs. Dit betekent 0% transactiekosten. Op de lange termijn bespaart dit, letterlijk, honderden euro’s (of meer).

Tip: bij laag-risico ETFs is een maandelijkse inleg logisch. Bij hoog-risico ETFs kan het rendabel zijn om naast de maandelijkse inleg ook “buy the dip” toe te passen. Dan houd je wat cashreserves aan en wacht je op een correctie. Zo combineer je de twee werelden voor potentieel hoger rendement.

Heb je nog geen eToro account? Klik hier voor gratis account aanmaken en start vandaag nog met jouw eerste ETF beleggingen!

ETF Portfolio beheren

tips-etf-etoro

Je bent begonnen met ETF beleggen bij eToro. Op ieder moment kan je inzicht krijgen tot je portfolio. Deze optie vind je aan de linkerkant van het menu. Als je daarop klikt krijg je een scherm te zien zoals hierboven. Op dit scherm vind je jouw posities (nummer 1). Ook zie je of je op winst of verlies (W/V) staat (nummer 2). Via de tandwiel kan je een nieuwe transactie openen. Ook kan je een prijswaarschuwing instellen. Dit is handig. Zo krijg je automatisch bericht bij een (on)gewenste koersstijging of -daling.

Lopende orders

Je ziet ook je lopende orders (nummer 3). Op dit moment heb ik $150 aan orders uitstaan. Om deze in te zien klik ik op de twee pijltjes (nummer 4). Dan zie je:

voorbeeld-etf-portfolio-etoro

Mijn lopende orders zijn ETF SCHD, ARKF en ARKK. De SCHD wil alleen kopen tegen een prijs van $75.20. Op dit moment is de huidige prijs $76.62 (zie afbeelding). Het kan goed zijn dat de koers vanaf nu alleen nog maar stijgt. In dat geval zal deze order nooit uitgevoerd worden. Dan kan ik verhogen indien ik wens. Of ik wacht in de hoop dat de koers ooit beneden de $75.20 zakt. Op dat moment wordt de order automatisch uitgevoerd en heb ik SCHD gekocht.

De ETFs ARKF en ARKK wil ik kopen zodra de markt open is. Het gaat hier om de Amerikaanse beurzen. Die worden geopend vanaf 15:30 Nederlandse tijd. Op dat moment worden deze ETFs automatisch aangekocht tegen de heersende koersprijs (respectievelijk $52.53 en $123.13).

Hoe succesvol ETF beleggen bij eToro: koop de beste trackers!

Het hoe beleggen in ETFs bij eToro is redelijk simpel. Na een paar zelfstandige transacties begrijp je het wel. De “wat” is echter moeilijker. In welke ETFs moet je beleggen voor duurzaam hoog rendement? En tegen welk risico?

Succesvol ETF beleggen bij eToro doe je door te investeren in de beste trackers. Niet iedere tracker presteert even goed. Sommigen geven forse verliezen. Anderen presteren slechter dan gemiddeld.

Succesvol ETF beleggen bij eToro begint door te kiezen voor de beste trackers. Welke dat zijn heb ik in een ander artikel omschreven. Dit is gebaseerd op zorgvuldig onderzoek en vele jaren ervaring.

Meer weten? Dit zijn de beste eToro ETF’s.

Zelf beleggen in trackers bij eToro of andere beleggers kopiëren?

Je kan bij eToro ook andere beleggers kopiëren. Dit wordt AutoCopy genoemd. Met deze functie kan je ook een deel van je vermogen laten beleggen door anderen. Via het menu klik je op ‘beleggers kopiëren’. Vervolgens krijg je een overzicht van goed presterende beleggers:

hoe-beleggers-kopieren-etoro-uitleg

Via de pagina van hierboven kan je zelf filteren en zoeken naar goed presterende beleggers. Als je op een account klikt, kan je ook zijn/haar beleggingen inzien. Wellicht handig voor inspiratie.

Ik ben geen voorstander van AutoCopy. Daarvoor heb ik te veel kennis en ervaring om het niet gewoon zelf te doen. Dit wilt echter niet zeggen dat er (veel) betere beleggers zijn dan jij en ik. Als je meer vertrouwen hebt in een ander, dan kan je daarvoor kiezen. Wees er wel voorzichtig mee en absoluut zeker van je zaak!

Meer weten? Lees hier meer over beleggers kopiëren.

Kosten ETF beleggen bij eToro

Bij ETF beleggen bij eToro heb je meerdere kosten, namelijk:

  • Transactiekosten: 0% bij aandelen/ETFs
  • Kosten geldopname: $5 per keer
  • Kosten inactiviteit: $10/maand indien je 0x inlogt per 12 maanden
  • AutoCopy kosten: spreads en nachtpremies op gekopieerde posities

Dit is belangrijk: je kan 100% gratis ETFs aankopen bij eToro. Dit is van toepassing indien je belegd zonder hefbomen en zonder AutoCopy. Tevens moet je 1x per 12 maanden inloggen. Maar daar zal niemand van wakker liggen 😉. Wél betaal je $5 per geldopname. De oplossing: alleen grote bedragen opnemen wanneer dit absoluut nodig is. Immers, beleggen is een lange termijn activiteit.

Nog belangrijker: beleg nooit met een hefboom middels een CFD. Super verleidelijk, maar gewoon niet doen. Beleg verstandig. Investeer in de beste bedrijven met duurzaam competitief voordeel tegen een eerlijke prijs (t.o.v. de intrinsieke waarde).

Dit zijn de kosten bij een broker zoals eToro. Naast broker kosten, heb je ook beheerskosten. Dit zijn kosten die de uitgever, het management, hanteert in ruil voor haar diensten. Dit is hetzelfde als je gaat bij beleggen bij een andere broker. In ruil voor haar diensten en expertise betaal je een jaarlijks bedrag. Het voordeel aan ETFs is dat zij goedkoop zijn, maar niet gratis! Dit varieert van 1% (heel duur) tot 0,03% (heel goedkoop) per jaar. Dit percentage wordt expense ratio genoemd.

Een volledig overzicht van kosten en voor- en nadelen van eToro lees je in deze eToro review. Daar vergelijken we eToro met andere aanbieders.

Tip: vergelijk eToro met andere brokers. eToro is beslist niet de beste keuze, alhoewel het wel aantrekkelijke functies aanbiedt. Maar dat maakt het nu juist verleidelijk om van alles te doen, behalve verstandig beleggen.

periodiek-beleggen


Video Uitleg

Volledige disclaimer vanuit eToro:

eToro is a multi-asset platform that offers investments in stocks and crypto assets as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and, due to the leverage effect, carry a high risk of losing money quickly. >80% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results. The trading history shown is less than 5 complete years and may not be sufficient as a basis for an investment decision.

Copy Trading is a portfolio management service provided by eToro (Europe) Ltd., which is automated and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission.

Cryptoassets are volatile instruments that can fluctuate greatly in a very short time and are therefore not suitable for all investors. Unlike CFDs, trading in crypto assets is not regulated and is therefore not monitored by any EU regulatory framework.

Reacties
Categorieën