Hoe Investeren in Waterstof? Tips en 3 Groeiaandelen!
Hoe Investeren in Waterstof? Tips en 3 Groeiaandelen!
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
10/31/2020
7 min

Hoe Investeren in Waterstof? Tips en 3 Groeiaandelen!

10/31/2020
7 min

Beste Happy Investor, de nood aan verduurzaming neemt alsmaar toe. Wereldwijd zijn overheden gericht op een milieuvriendelijkere wereld, waarbij klimaatbeheersing hoog op de agenda staat. Zo heeft de Europese Unie zeer strenge eisen wat betreft CO2 reductie in het jaartal 2030. Er wordt massaal geld gepompt in de duurzame economie, en vooral groene bedrijven profiteren hiervan. Een van de opkomende ontwikkelingen binnen dit thema is waterstof. Beleggen in waterstof kan mogelijk zeer lucratief worden voor op de lange termijn. Maar hoe te investeren in waterstof?

Hieronder vind je tips over hoe investeren in waterstof, met daarbij drie interessante groeiaandelen die haar verdienmodel richten op waterstof. Laten we snel doorgaan!

Note: weet jij nog winstgevende kansen om te investeren in waterstof? Laat het mij dan weten in een reactie hieronder zodat we dit artikel nog meer compleet kunnen maken.

Inhoudsopgave:

Waarom beleggen in waterstof?
Waterstof vs. wind- en zonne-energie
Groeiaandelen om te investeren in waterstof

Waarom beleggen in waterstof?

De case voor waarom beleggen in waterstof is snel gemaakt. Waterstof heeft de potentie om een duurzame energiebron te vormen waardoor we de CO2 uitstoot drastisch kunnen verlagen. Dit draagt bij aan een beter milieu en kan ook bijdragen aan de oplossing tot klimaatbeheersing. Dat momenteel de aarde aanzienlijk sneller opwarmt door de extra vrijkomende CO2 dankzij de bedrijvigheid van de mens, is nu niet bepaald bevorderend voor onze kinderen en alle generaties daarna.

Investeren in waterstof kan leiden tot een beter klimaat. Dit komt doordat waterstof op moment van schrijven voor minimaal vijf toepassingen kan worden ingezet, namelijk:

  • Transport
  • Openbaar vervoer
  • Omzetten naar energie (denk aan brandstofcellen)
  • Verwarming van gebouwen dankzij waterstof toepassen op warmtenet
  • Processen met hoge temperaturen

Waterstof is bij uitstek geschikt voor het opwekken van hoge temperaturen. Wellicht dat in de toekomst hier nog andere toepassingen bijkomen. Wat in ieder geval zeker is, is de potentie in transport en openbaar vervoer op de meer korte termijn (1 – 5 jaar). Zo is een van de interessante groeiaandelen die we hieronder gaan bekijken, volledig gericht op transport en openbaar vervoer.

Het is evident dat je zou willen investeren in waterstof omdat dit in potentie bijdraagt aan een schonere en duurzame wereld. Bovendien kan het ook je leven veranderen. Je kan namelijk rijk worden met beleggen. En aangezien waterstof nog redelijk in haar kinderschoenen staat, kan het zomaar zijn dat je er een enorme financiële klapper door kan maken. Maar let wel: de volle potentie van waterstof is nog onzeker, en kan pas op haar vroegst worden behaald op de meer lange termijn.

goedkoop-aandelen-beleggen

Waterstof vs. wind- en zonne-energie

Waar veel mensen op hopen bij het beleggen in waterstof, is eenzelfde ontwikkeling als bij wind- en zonne-energie. Deze laatstgenoemde duurzame energiebronnen hebben in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. En dat heeft vele beleggers bepaald geen windeieren gelegd. In potentie kan waterstof eveneens een grote groei doormaken. Derhalve kan het dus zeer interessant zijn om te investeren in waterstof.

Let op dat wind- en zonne-energie ook hand-in-hand met waterstof kunnen gaan. Dankzij wind- en zonne-energie is het namelijk mogelijk om groene waterstof te maken. En dit is zeer belangrijk omdat waterstof niet altijd duurzaam is. Een interessant artikel genaamd vijf mythes over waterstof leert ons namelijk dat er drie soorten waterstof zijn, namelijk:

  • Grijs: waterstof geproduceerd uit aardgas waarbij voor elke kilo watergas bijna tien kilo CO2 vrijkomt
  • Blauw: waterstof geproduceerd uit aardgas waarbij alle vrijgekomen CO2 wordt opgeslagen onder de grond
  • Groen: duurzame waterstof geproduceerd uit groene stroom van wind- en zonne-energie, waarbij geen CO2 vrijkomt

Op dit moment is het nog niet mogelijk om op een schaalbare manier groene waterstof te produceren. Er is simpelweg nog geen winstgevend verdienmodel voor, omdat het enorme kapitaalinvesteringen vraagt. Alleen de allergrootste bedrijven hebben hier het vermogen voor. Of het is de overheid die de investering maakt.

In tegenstelling tot waterstof is zonne-energie wel een duurzame bron waarin je kan beleggen. Wil je weten hoe? Klik hier voor meer informatie overinvesteren in zonne-energie en draag bij aan een duurzame wereld.

vastgoed beleggen met weinig geld

Groeiaandelen om te investeren in waterstof

Onderaan dit artikel vind je overige investeringsmogelijkheden. Maar eerst gaan we kijken naar drie interessante groeiaandelen die hoog rendement op de lange termijn kunnen leveren. Let er wel op dat de onderstaande groeiaandelen uiterst risicovol zijn. Zij hebben een groot potentieel, waarbij je kan denken aan honderden tot duizenden procenten rendement. Echter, als het verdienmodel niet winstgevend wordt zal het aandeel zomaar al haar waarden kunnen verliezen. Met als gevolg dat je al je geld kwijt bent.

Wil je meer weten over groeiaandelen? Lees dan hier alles over beleggen in groeiaandelen.

Ballard Power Systems – investeren in waterstof voor transport en openbaar vervoer

investeren-waterstof-aandelen

Een relatief klein groeibedrijf binnen de waterstof is Ballard Power (BLDP). Het bedrijf produceert brandstofcelproducten die geschikt zijn voor onder meer zware motoren. Momenteel richt Ballard Power Systems zich op het leveren van brandstof oplossingen gebaseerd op waterstof. Daarbij leveren ze aan steeds meer bedrijven, waaronder het Chinese WeiChai. Deze partij gebruikt de technologie van Ballard om haar bussen op waterstof te laten rijden.

Kijkende naar de koersontwikkeling van Ballard Power over de afgelopen vijf jaar, dan zien we enorme groei. Zo is de koers met meer dan 800% gestegen. Maar de potentie van Ballard is nog steeds groot. Het bedrijf heeft momenteel een beurswaarde van circa 3,5 miljard. In vergelijking tot andere bedrijven is dit nog relatief klein. Het nadeel is wel dat Ballard Power nog steeds verliesgevend is. Er is nog geen aantoonbaar winstgevend verdienmodel, en dat maakt het behoorlijk risicovol. Ballard kan een interessante manier zijn tot investeren in waterstof, maar het risico is wel heel hoog 😉.

Let op: op moment van schrijven heeft de aandelenmarkt een gigantische vlucht naar boven toe genomen. Er is sprake van een serieuze overwaardering. Een persoonlijke les uit mijn jarenlange ervaring met beleggen is door heel geduldig te zijn. Investeer alleen wanneer een aandeel een koopje is. Immers, niemand houdt er te van om te veel te betalen (met potentieel veel rendementsverlies als gevolg).

Meer weten over deze aandelen? Bekijk hier een update van de beste waterstofaandelen

Plugpower

investeren-in-waterstof

Ook Plug Plower is ontwikkelaar en producent van fuell cell solutions met waterstof. Denk hierbij aan vrachtwagens, heftrucks, maar ook vliegtuigen zijn op de langere termijn mogelijk. Plug Power kan een interessant groeiaandeel zijn ter investering in waterstof. Wel is op moment van schrijven het aandeel enorm gestegen, en dat lijkt buitenproportioneel te zijn. De recente kwartaalcijfers toonden een groei van 20% aan. Dat is geen rechtvaardiging voor zon’ enorme koersvlucht. Maar goed, de tijd zal het leren. Voor op de langer termijn kan het wel een interessante investering zijn.

Zowel PlugPower als Ballard Power Systems zijn aandelen die je kan kopen via DEGIRO. Lees hier alles over beleggen met DEGIRO.

970x250

Powercell Sweden

Tot slot hebben we nog Powercell Sweden als groeiaandeel tot investeren in waterstof. Ook dit bedrijf is gelijkaardig met Ballard Power en PlugPower. Het is belangrijk dat je eerst gaat verdiepen in deze bedrijven alvorens je besluit erin te investeren. Waterstof is een interessante belegging, maar bevindt zich momenteel wel in een kleine bubbel. Er zijn hoge verwachtingen, maar er zijn niet veel bedrijven die al een winstgevend verdienmodel binnen waterstof hebben gecreëerd.

Voor 90% van de beleggers is het verstandiger om te beleggen in minder risicovolle investeringen. Denk hierbij aan indexfondsen of ETFs. Op die wijze kan je namelijk eenvoudig en snel een grote risicospreiding aanbrengen onder duizenden verschillende aandelen. Zekers, bij groeiaandelen heb je een kans op ongekend hoge rendementen. Maar de kans tot verlies is ook groot. Wellicht is het voor jou veel meer interessant om gewoon wat meer aan de veilige kant te zitten. Kies voor structureel vermogen opbouwen. Kies voor beleggen in ETFs als je geen verstand hebt van risicovolle groeiaandelen!

Hoger Rendement en Lager Risico? Tip: Asymmetrisch Beleggen!

Wat als je hoger rendement kan halen terwijl je minder risico loopt. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het niet, met dank aan asymmetrisch beleggen. Dit zijn investeringen waarbij de potentiële winst groter is dan het potentiële verlies. De enige manier voor asymmetrisch beleggen is als je heel veel kennis en ervaring hebt. Dit is voor gevorderde professionals en wordt ook wel toegepast bij de grootste beleggingsfondsen met een minimale inleg van miljoenen.

Ik ben zelf geen specialist in asymmetrisch beleggen, maar ken wel een zeer goede partij. Ik ben aangesloten bij hun Membership. Dat heeft een hoog prijskaartje, maar de kwaliteit is zeer hoog en geeft unieke kansen tot winstgevende investeringen. Dit zijn echte professionals. Daarbij hebben ze ook een gratis nieuwsbrief waarin ze één keer per week meesterlijke tips en onderzoeken voor asymmetrisch beleggen met ons delen.

Wil je meer informatie? Klik hier voor meer informatie en de gratis nieuwsbrief.

Een paar laatste woorden

Top dat je dit gehele artikel over investeren in waterstof hebt gelezen! Ik hoop dat je er veel van hebt kunnen leren. Voor meer van dit soort artikels kan je mij volgen via de nieuwsbrief en/of Social Media. Dagelijks schrijf ik over het bereiken van financiële onafhankelijkheid, met onderwerpen zoals geld verdienen en -besparen, beleggen, investeren, en ook over persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Begin jij samen met mij de reis naar financiële onafhankelijkheid? Schrijf je dan vrijblijvend in op de nieuwsbrief, samen met meer dan 3.650 mensen die net als jij financiële vrijheid willen bereiken.

Aangezien ik over beleggen schrijf is er een wettelijke verplichte disclaimer: Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Er kunnen geen rechten worden verleend aan dit artikel. Mocht je nu nog meer advies willen, stel dan je vragen via een reactie onderaan dit artikel! En het delen van dit artikel met je vrienden zal zeer gewaardeerd worden door mij.

Reacties
Categorieën