Hoe kan ik meer succes behalen in het leven? Dankzij deze gouden tip!
Hoe kan ik meer succes behalen in het leven? Dankzij deze gouden tip!
Persoonlijke Ontwikkeling
Happy Investors
Persoonlijke Ontwikkeling
05/03/2019
11 min

Hoe kan ik meer succes behalen in het leven? Dankzij deze gouden tip!

05/03/2019
11 min

Je wilt succes behalen in het leven. Oké, goed. Laten we beginnen met wat succes behalen voor jou betekent. Dus stel jezelf de vraag: wanneer ben ik succesvol? Want pas als je weet wanneer je succesvol bent, kan je het realiseren. En succes komt in vele vormen. De een wilt financieel onafhankelijk worden door het opbouwen van passief inkomen. En de ander is succesvol wanneer hij of zij veel teruggeeft aan de maatschappij. Hoe dan ook, in alle gevallen behaal je succes dankzij mindset. En niet zomaar een mindset, maar een groei mindset.

Een groei mindset is iets dat de laatste tijd steeds populairder wordt om te benoemen, maar eerlijkheidshalve is het een zeer logisch en evident principe voor gedreven mensen.

Met een groei mindset kan ook jij ieder succes behalen die je wenst. Hoe? Dat lees je hieronder, waarbij we drie punten behandelen:

 1. Wat is een groei mindset?
 2. Hoe behaal je meer succes dankzij een groei mindset?
 3. Wat zijn basis eigenschappen voor succes behalen?

Wat is een groei mindset, en wat heb ik eraan?

Alvorens we gaan leren hoe we succes behalen dankzij een groei mindset, zal ik kort beschrijven wat een groei mindset voor mij persoonlijk inhoudt. Voor mij betekent het hebben van een groei mindset dat je altijd opzoek bent naar persoonlijke ontwikkeling. Je probeert altijd opzoek te gaan naar mentale en fysieke groei.

Met mentale groei doel ik op het continue leren en kennis vergaren. Succes behaal je namelijk alleen als focus, discipline en skills hebt. Als een van de drie elementen ontbreekt, dan wordt het bijzonder lastig om succes te behalen. Iemand die mentale groei wilt doormaken richt zich dan ook minimaal op deze drie eigenschappen. Focus en discipline is moeilijker om te trainen, maar het is zeker mogelijk. En skills krijg je door continue te leren en te experimenteren. Kortom, gewoon starten en wees niet bang om te falen.

Ook fysieke groei is belangrijk. Hoe wil je een marathon gaan lopen zonder een fit lichaam? Succes behalen doe je niet als sprinter, maar als marathon loper. Dankzij een fit lichaam zal je meer energie hebben. Maar nog veel belangrijker is dat je veel meer zelfvertrouwen hebt. Zelfvertrouwen bepaalt of je wel of niet op de voorgrond durft te treden, of je wel of niet die uitdaging aan neemt, of je wel of niet durft op te staan na een grote val (lees: fout).

Kort samengevat, een groei mindset behelst voor mij wanneer je continue probeert te leren en alles ziet als een uitdaging (met een optimistisch tintje). Stel jezelf open, durf te vragen, en wees vooral niet bang maar zie het als een leermoment.

meer succes behalen in het leven

Gratis beleggen in crypto’s en aandelen met 0,- euro transactiekosten?

Als je interesse hebt in crypto (en aandelen) beleggen dan mag je NAGA niet missen. Dit is namelijk het nieuwe en trending crypto beleggingsplatform waarop je commissievrij (dus 0 euro transactiekosten) kan traden in crypto’s. Een account aanmaken is gratis. En bovendien krijg je toegang tot heel veel voordelen. Daarbij is het belangrijkste voordeel dat NAGA een alles-in-een beleggingsplatform voor cryptomunten en aandelen is, en dat commissievrij. Ook hebben ze unieke functies, zoals bijvoorbeeld autocopy. Autocopy houdt in dat je snel en eenvoudig alle beleggingen van een professionele belegger kan overnemen. Kortom, op die wijze kan je rendement halen zonder er zelf iets voor te doen. Inmiddels zijn meer dan 600.000 crypto beleggers aangesloten bij het revolutionaire NAGA. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over gratis crypto beleggingsaccount aanmaken en commissievrij handelen met 0,- euro transactiekosten. Of klik op onderstaande banner voor een gratis account zolang dit nog kan

728x90

Hoe iedereen meer succes behaalt dankzij een groei mindset

Het hebben van een groei mindset vormt de basis. Dit is het fundament waarop je gaat bouwen en hoe je de werkelijkheid ervaart. Een voorbeeld is de optimist versus de pessimist. Stel dat beide personen hetzelfde doel willen bereiken. Maar ergens halverwege is er een grote tegenvaller. In deze situatie zal de pessimist dit eerder zien als een bevestiging dat hij of zij het niet verdient (of iets dergelijks). Maar de optimist zal de tegenvaller percipiëren als een leuke uitdaging. Als een kans om van te leren. Dus wie denk je dat zijn of haar doel eerder bereikt? Kortom, wie van de twee zal meer succes behalen?

De groei mindset, events zien als een leermogelijkheid, vormt de basis samen met jouw definitie van succes. Dit laatste zal eenvoudiger zijn dan het eerste, dus zorg op zijn minst dat je weet wanneer je succesvol bent. En gaande weg zal je de groei mindset kunnen versterken en ontwikkelen.

Naast de basis zijn er nog een paar andere belangrijke benodigdheden die je helpen bij het behalen van succes. Welke dat zijn vind je hieronder, maar let op dat dit niet op volgorde staat of iets dergelijks. Het is een stappenplan. het is enkel een beschrijving van benodigdheden die noodzakelijk zijn als een soort van ingrediëntom succes te behalen.

Naast jouw definitie van succes en het toepassen van de groei mindset zijn andere benodigdheden voor succes onder meer, maar niet uitsluitend tot:

 1. Het stellen van doelen met een plan van aanpak
 2. Verhoog je standaard
 3. Visualiseer je succes
 4. Tevredenheid is je grootste vijand
 5. Keiharde focus en discipline
 6. Survival of the fittest

Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen?

Wil jij meer succesvol worden?
Wil jij rijker worden?
Wil jij leren beleggen als gevorderden?

Klik hier voor SILVER & GOLD Membership. Dit is waar jij direct toegang tot kan krijgen:

 • Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen
 • Onbeperkt toegang tot Silver en/of Gold Community
 • Meer dan 70 uur trainingvideo’s en worksheets voor rijker worden en succesvol beleggen
 • En nog veel meer…

Wat heb je te verliezen? Investeer vijf minuten in jezelf om meer informatie over het membership te lezen.

Het stellen van doelen met een plan van aanpak

Wanneer je begint met de vraag wanneer je succesvol bent, dan is het antwoord vaak een verre stip op de horizon. Ofwel, een lange marathon. Als je zonder doelstellingen en een plan van aanpak vertrekt, dan kan het een zeer lange reis worden. Zo is een plan van aanpak nodig om effectief te zijn. Want door effectief te werken zal je eerder je doelen bereiken en dus eerder succesvol zijn. In dit artikel lees je alles over meer succes door effectief werken.

Naast een plan van aanpak heb je doelstellingen nodig. Zo werkt het om een lange reis in kleinere stukjes te knippen, zodat je ook op korte termijn kleine successen kan behalen. Dit is belangrijk voor de motivatie, want het brein raakt ongemotiveerd wanneer je op korte termijn geen succes boekt. Maar als je echt alles wilt weten over hoe je meer succes kan behalen dankzij het stellen van doelen, dan moet je beslist dit artikel lezen over doelen bereiken in 9 stappen.

Verhoog je standaard

De standaard verhogen is heel belangrijk voor de mindset en je zelfbeeld. Je kan dit vergelijken met de lat hoger leggen. Alleen leg je de lat hoger door hogere doelstellingen, en de standaard verhoog je door van jezelf te eisen dat je beter verdient. Je verdient meer, je verdient beter. En als je daar echt in gelooft (want het is waar), dan zal je ook anders in het leven staan. Je zal van het leven eisen dat je meer verdient, en automatisch zal je daar harder voor gaan werken. Mensen met een externe locus of control zien dit als het lot, maar mensen met een interne locus of control zien het als hun recht waar ze invloed op kunnen uitoefenen. Mensen met een interne locus of control zijn typisch meer succesvol, omdat ze zelf de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen succes. Zij verhogen de standaard voor zichzelf.

Tevredenheid is je grootste vijand

Dit heeft ook met het bovenstaande te maken. Als jij een lage standaard voor jezelf hebt, dan zal je eerder tevreden zijn in het leven. Tevredenheid is de grootste vijand voor mensen die meer succes willen behalen. Let op: ik zeg niet dat tevreden zijn slecht is, maar in de context van meer succes behalen zorgt tevredenheid voor minder snelle voortgang. Uiteraard kan je zeer tevreden zijn wanneer je al jouw doelen hebt bereikt. Dan is het maar de vraag hoe hoog je de lat legt.

Maar nog even terugkomende op tevredenheid: als je tevreden bent dan zal je niet de drang voelen om echt hard te werken voor je doelen. Iemand die ontevreden is maakt zichzelf boos. Die is gefrustreerd en neemt geen genoegen met de huidige situatie. Een ontevreden persoon is bereid om hard te werken om zijn of haar situatie te veranderen. Kortom, ontevredenheid kan een motivator zijn om meer succes te behalen. En zelf heb je hier invloed op door je standaard te verhogen en de lat nog hoger te leggen.

Visualiseer je succes

Het visualiseren van succes is een enorme stimulans voor het brein. Het werkt zowel bewust als met name onbewust. Wanneer jij iedere dag 10 minuten de tijd neemt om echt je succes te visualiseren, dan zal je jouw brein letterlijk trainen om naar dat succes toe te werken.

Een ander groot voordeel van visualiseren is dat je er goed over nadenkt hoe succes er nu eigenlijk uitziet voor jezelf. Dit helpt bij het definiëren van je succes zoals hierboven aangehaald. Maar het is vooral een enorme motivatie om jezelf continue te herinneren aan het feit waarom je iets doet. Net zoals ik mijzelf continue blijf herinneren waarom ik geloof en werk aan de Happy Investors Mindset (het doel is om meer financiële vrijheid te bereiken zodat je meer kan genieten van een leven met meer voldoening omdat je tijd over houdt voor zaken waar je echt gepassioneerd over bent).

Nu kan ik mij voorstellen dat je behoefte hebt aan een antwoord op de vraag hoe je succes kan visualiseren. Welke methodes, technieken en tools zijn er? Mijn advies is om te beginnen met onderstaande video, en daarna zelf op Youtube te zoeken naar succes visualisatie of iets dergelijks.

Focus en Discipline zijn cruciaal voor succes behalen

Zoals je hebt gemerkt zijn alle basis eigenschappen voor succes die ik tot nu toe heb behandeld, gekoppeld aan mindset. Maar dat is het ook: de basis. De basis is om je mindset (geest en brein) te trainen om succes te behalen. Dat begint met een sterk verlangen naar succes. Vervolgens zal je moeten geloven dat je dit succes verdient (want waarom niet?). En daarna is het tijd om aan je succes te werken. Maar aan de basis van werken aan succes liggen focus en discipline.

Er zijn meerdere wetenschappelijke studies gedaan naar het behalen van succes. En bij de belangrijkste factoren staan focus en zelfdiscipline vrijwel overal bovenaan. Focus houdt niet anders in dan continue je vizier scherp op het doel hebben staan. Je blijft continue werken aan dat ene doel. Start je bijvoorbeeld een bedrijfje? Begin dan met één doel, zoals bijvoorbeeld een webshop opbouwen. Start niet door zowel een bedrijfspand én een webshop op te bouwen. Dan is het beter om eerst het een, en dan het ander als doel te stellen. En zo merk je dat je ook nog eens effectiever zal zijn door de onverdeelde aandacht.

Zelfdiscipline lijkt voor zich zelf te spreken: wees niet zielig, wees niet flauw. Succes behalen betekent altijd keihard werken. Vind je je leven zwaar? Zielig. Denk je dat je het moeilijk hebt? Iedereen heeft het moeilijk. Overal zijn smoesjes en excuses te vinden. De succesvolle mensen relativeren en zetten tegenslagen om in kansen om te leren en erdoor te groeien. Zo zal degene die continue met discipline blijft werken aan zijn doel, succes behalen.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Survival of the fittest

Je hebt vast en zeker wel van deze term gehoord. De essentie van survival of the fittest is dat de soort met de beste overlevingskans, is de soort die zich het beste kan aanpassen aan de omgeving. Dat kan dus kracht zijn, zoals veel mensen denken, maar ook andere eigenschappen zoals bijvoorbeeld snelheid of intelligentie. Zo is intelligentie de onderscheidende factor die de homo sapian de dominerende soort op aarde heeft gemaakt. Dus… terug naar de relevantie. Surivival of the fittest is relevant omdat je meer succes zal boeken als je je kan aanpassen aan de omgeving. De omgeving is continue in verandering, en wanneer jij je het beste kan aanpassen wanneer dat nodig is, deste hoger je kans tot succes.

Maar let op: want paradoxaal genoeg kan je ook mega succesvol zijn door juist tegendraads met de maatschappij te zijn. Dat is helemaal waar, maar persoonlijk vind ik dit wel een uitzondering op de regel. Alleen als je echt sterk gelooft in je purpose, moet je vasthouden. Zelfs als de omgeving dat heel anders ziet. Dit gezegd hebbende, is je kans op succes hoger wanneer je jezelf aanpast aan de omgeving. Het is een simpele kansberekening.

Kortom, blijf jezelf ontwikkelen en aanpassen aan de omgeving maar behoud ook vaste lijn aan je principes en in hetgeen je gelooft (je purpose). Een uitstekende manier om dit te doen is jezelf continue blijven ontwikkelen door opleidingen, cursussen en zelfstudie.

Volg @happyinvestorsmindset voor meer blogs over financiele vrijheid en persoonlijke ontwikkeling

Ik ben de Happy Investors Mindset begonnen omdat ik erin geloof dat wanneer je meer financiële vrijheid hebt, je meer tijd en energie overhoudt om meer te genieten van een leven vol voldoening. Met meer financiële vrijheid via bijvoorbeeld passief inkomen, zal je ofwel leukere dingen kunnen doen ofwel minder werken en deze tijd gebruiken voor je passie. Zo is de ideale situatie wanneer je werk ook je passie is. Maar vanwege dit geloof schrijf ik dus over financiele vrijheid bereiken. en belangrijke onderdelen daarvan zijn meer geld verdienen, persoonlijke ontwikkeling en management kennis voor zakelijk succes.

Sluit jij je aan in bij onze zoektocht naar meer financiële vrijheid voor een meer vrij leven met meer voldoening en tijd? Volg mij dan via @happyinvestorsmindset en schrijf je in op mijn nieuwsbrief.

Reacties
Categorieën