Beste Platform voor Aandelen: Vergelijking Zelf Beleggen
Beste Platform voor Aandelen: Vergelijking Zelf Beleggen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
03/07/2020
6 min

Beste Platform voor Aandelen: Vergelijking Zelf Beleggen

03/07/2020
6 min

Zelf beleggen is steeds meer toegankelijk geworden. Inmiddels zijn er vele platformen voor aandelen waarbij je zelf kan beleggen. Dat is overigens niet alleen in aandelen, maar ook in obligaties, fondsen, ETFs en meer complexere beleggingen zoals turbo’s. Maar met al deze keuze, wat is nu dan het beste platform voor aandelen om zelf te beleggen? In dit kennisartikel deel ik mijn persoonlijke tips en ervaringen met je voor wat het beste platform voor aandelen is.

De term “beste” is voor iedereen anders. De een wil misschien de goedkoopste, terwijl de ander de makkelijkste wilt. Daarom zal ik per behoefte aangeven wat het beste platform is voor zelf beleggen. Dit is gebeurt op basis van jarenlange ervaring en vele vergelijkingen tussen alle platformen. Hieronder lees je het resultaat, dus laten we snel doorgaan!

Beste platform voor aandelen: de goedkoopste

Sommige willen gewoon de goedkoopste. Immers, bij beleggen betaal je transactiekosten. Vroeger waren transactiekosten heel hoog, maar tegenwoordig dankzij het internet wordt dit steeds lager. Dit kan zeer voordelig zijn, met name voor wie vaak aandelen wilt aan- en verkopen. In dit opzicht is het goedkoopste platform voor aandelen de beste keuze voor mensen die willen dagelijks willen aan- en verkopen (day trading) en ook voor mensen die periodiek of maandelijks willen beleggen met kleinere inleg bedragen. Een voorbeeld van dit laatste is het maandelijks of periodiek beleggen in ETF. Dit is een vorm van beleggen waarbij je risico spreidt over vele verschillende aandelen alsook verspreidt over de tijd (door in de dipjes te kopen). Als je dit wilt doen, kan je het beste kiezen voor een platform voor aandelen die het goedkoopste is. Want voor je het weet, tellen de transactiekosten zwaar op.

Update 2021: Flatex is niet langer de goedkoopste. Helaas heeft het platform besloten om de transactiekosten te verhogen. Daardoor is wederom DEGIRO de goedkoopste.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Beste platform voor aandelen: de meest gebruiksvriendelijke

Zojuist hadden we het al even over de DEGIRO. Jarenlang was dit de goedkoopste keuze voor wie zelf wilde beleggen in aandelen. Dat is dus niet langer het geval. Bovendien is DEGIRO overgenomen door Flatex, maar het blijven wel twee afzonderlijke platformen. Alhoewel DEGIRO niet langer de goedkoopste is, is het wel het meest gebruiksvriendelijke platform voor aandelen. Zo beleg ik zelf al jaren via DEGIRO wat je kan teruglezen in mijn artikels over aandelen advies en voorbeelden van mijn beleggingsportefeuille. Qua overzicht is DEGIRO aanzienlijk beter dan Flatex. Niet alleen ziet het dashboard er strakker uit, maar ook kan je veel simpeler en eenvoudiger aandelen, ETFs, obligaties en meer opzoeken. Ook is er een duidelijk overzicht te zien van alle indexen en is er een categorie van dagelijks top nieuws wat relevant is voor beleggen.

Alhoewel DEGIRO niet langer de goedkoopste is, zijn ze wel de op een na goedkoopste. Nog steeds is DEGIRO aanzienlijk goedkoper qua transactiekosten dan Lynx en traditionele banken zoals de Rabobank of ING. Voor meer informatie kan je doorklikken naar dit artikel over beleggen bij DEGIRO, met een complete review van alle voor- en nadelen alsook uitleg over hoe het werkt.

Beste platform voor aandelen: de makkelijkste met ondersteuning van experts

tips beste platform voor zelf beleggen in aandelen

Flatex en DEGIRO zijn voorbeelden van platformen waarbij je geheel zelf kan beleggen. Dit betekent dat je zelf onderzoek dient te doen naar wat de beste investeringen zijn. Denk hierbij aan aandelen tips, maar ook dien je kennis van zaken te hebben over hoe een bedrijf zich gaat ontwikkelen in de toekomst. Als een bedrijf een goede winstgevende positie kan creëren, zal haar aandeel stijgen. Dalen de bedrijfsresultaten, dan zal het aandeel ook dalen.

Als je een meer beginnende belegger bent, kan het daarom wellicht slimmer zijn om te kiezen voor een makkelijker platform voor aandelen. Een beleggingsplatform waarbij je meer ondersteuning en advies krijgt van beleggingsexperts. En een platform waarbij je ook kan beleggen in mixfondsen, die zijn samengesteld door beleggingsexperts. Als dit voor jou de beste platform voor aandelen is, dan kan ik je twee opties aanbevelen: de Binckbank en Robeco.

Beide opties zijn prima, al gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar de Binckbank. Naast dat zij een gebruiksvriendelijk en makkelijk platform hebben, bieden ze ook enkele interessante voordelen. Een voorbeeld hiervan is de Binck Academy, waarin je gratis toegang hebt tot allerlei webinars, ideeën en evenementen. Ook hebben ze enkele handige tools die het beleggen gemakkelijker maken. En bovendien kan je beleggen aan de hand van tips, trends en kansen die de beleggingsexperts van Binckbank je aandragen. Deze toegevoegde waarde vind je niet terug bij online brokers zoals DEGIRO. Tot slot is de klantenservice bij een Robeco of Binckbank aanzienlijk beter.

Meer weten? Via deze referentielink kan je een gratis informatiebrochure downloaden en tot 500 euro welkomstbonus krijgen.

Beste platform voor aandelen: de veiligste voor pensioen opbouw

Een laatste categorie die ik kan bedenken is het beste platform voor aandelen voor als je wilt beleggen voor je kind of voor je eigen pensioen. Dit type van beleggen vraagt weer om een andere tactiek. Een tactiek waarbij je kiest voor laag risico, en het rendement laat groeien in de loop der tijd. Immers, wanneer je veilig pensioen wilt opbouwen middels beleggen is de tijd je grootste vriend.

Het beste platform voor aandelen voor wie online pensioen wilt opbouwen is Brand New Day. Deze organisatie richt zich volledig op mensen die graag extra pensioen willen opbouwen door het investeren van spaargeld. Zo hebben ze kant-en-klare aandelen- en obligatiefondsen waarin je zelf kan beleggen. Dit zijn fondsen waarin meer dan 2.000 verschillende aandelen en mixfondsen zitten, waardoor je maximale spreiding krijgt. Daarbij kan je kiezen van defensief tot en met offensief, in totaal 5 keuzes. Hieronder zie je het behaalde rendement uit het verleden bij Brand New Day. Dit is geen garantie voor de toekomst, maar puur indicatief.

rendement zelf beleggen voor pensioen

Qua gemiddeld rendement tussen 2010 – 2019 scoorde Brand New Day redelijk goed. Zo is de neutrale keuze met bijna 6% rendement een interessante keuze voor als je wilt beleggen voor je eigen pensioen, of misschien voor je kind. Zo hebben ze ook speciale kinderrekeningen waarbij je geld kan beleggen totdat je kind bijvoorbeeld 18 jaar is geworden.

Brand New Day is niet het goedkoopste platform voor aandelen, maar wel de beste in termen van veilig en verantwoord lange termijn beleggen voor je pensioen of voor je kinderen. Voor meer informatie en opties kan je op deze link naar Brand New Day klikken. Op deze manier kan je veilig zelf beleggen voor pensioen!

Wat vind jij het beste platform voor aandelen?

En wat zijn jouw ervaringen met beleggen in aandelen? Deel hieronder in een reactie jouw mening over wat het beste platform voor aandelen is. Zo kunnen we elkaar helpen en wordt iedereen er beter van!

Wekelijks schrijf ik over het bereiken van financiële onafhankelijkheid. Dit betreft niet alleen onderwerpen als beleggen en investeren, maar ook over hoe je meer geld kan verdienen en besparen, over persoonlijke ontwikkeling en ook over ondernemerschap. Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe inzichten, artikels en complete tutorials (how-to) over financiële onafhankelijkheid bereiken? Volg mij dan via de nieuwsbrief en/of Social Media!

Reacties
Categorieën