DEGIRO vs. eToro Vergelijken: de Beste Keuze uit Ervaringen
DEGIRO vs. eToro Vergelijken: de Beste Keuze uit Ervaringen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
06/28/2021
8 min

DEGIRO vs. eToro Vergelijken: de Beste Keuze uit Ervaringen

06/28/2021
8 min

Beste Happy Investor, DEGIRO vs. eToro, wat is de beste beleggingsapp? In dit artikel gaan we DEGIRO vs. eToro vergelijken en geef ik inzicht op de vraag wat voor jou de beste keuze is. Daarbij bekijken we de aanbieders vanuit meerdere aspecten, want wat voor mij aantrekkelijk is kan voor jou niet interessant zijn.

Laten we gelijk beginnen! En stel je vragen/opmerkingen gerust in een reactie onderaan dit artikel 😉.

Let op: het is belangrijk dat je mijn volledige vergelijking tussen DEGIRO en eToro leest. Zo lijkt de een op papier beter dan de ander (bv. omwille lagere kosten), maar gebruikservaring (service, betrouwbaarheid) telt ook zwaar mee. En daarin bekom ik een belangrijke bevinding die voor jou bepalend kan zijn over wie de beste keuze is tussen DEGIRO vs. eToro.

Laten we beginnen!

Inhoudsopgave:

DEGIRO vs. eToro: wie heeft de grootste….
eToro vs. DEGIRO: de grootste verschillen vergelijken
Wie is de goedkoopste broker: eToro of DEGIRO?
Wie is meer betrouwbaar: DEGIRO of eToro?
Conclusie en Samenvatting over eToro of DEGIRO vergelijken

DEGIRO vs. eToro: wie heeft de grootste…

etoro-degiro-vergelijken

Uit mijn jarenlange ervaring tot (lange termijn) beleggen weet ik dat het aanbod een van de belangrijkste criteria is voor succesvol beleggen. Met aanbod doel ik op de hoeveelheid aan aandelen en ETFs die je kan aanschaffen. Hoe meer beschikbare aandelen en ETFs, hoe beter. Dit is beter, omdat het bijzonder frustrerend is wanneer je niet de gewenste aandelen kan kopen omwille gebrek aan aanbod.

Daarom begint mijn eToro vs. DEGIRO vergelijking met de vraag wie de grootste heeft 😉.

DEGIRO heeft het grootste aanbod van aandelen en ETFs. Ze bieden meer dan 50 beurzen wereldwijd aan uit 30 landen. Dit is verreweg een van de grootste aanbieders voor individuele aandelen. Ook is het groter dan eToro, die zelf eveneens een ruim aanbod van 800 aandelen heeft.

Ook qua ETFs heeft DEGIRO meer keuze dan eToro. Zo kan je bij DEGIRO 200 ETFs uit de kernselectie gratis aankopen, en je hebt er nog meer. Bij eToro bieden ze circa 100 ETFs aan die je gratis kan kopen.

Naast aanbod speelt prijs ook een belangrijke rol. Nu heeft DEGIRO hele lage transactiekosten, maar zij zijn niet gratis. eToro daarentegen is wel gratis. Je kan aandelen en ETFs tegen 0% commissie aankopen. Louter op basis van prijs, is eToro een betere keuze voor aandelen en ETFs uit Azië en VS.

Kortom, DEGIRO is de beste keuze voor wereldwijd (en in Europa) beleggen, omdat eToro minder aanbod heeft.

Meer weten? Klik hier voor gratis account aanmaken bij DEGIRO

Meer weten? Klik hier voor gratis account aanmaken bij eToro

Update 2021: belangrijke update is dat twee van mijn beste ETFs genaamd Schwab US Dividend Equity ETF (104 dividendaandelen) en de Vanguard Total World ETF (9000 (!) aandelen wereldwijd) je alleen via eToro kan kopen. Dit zijn twee van de beste ETFs voor beginnende beleggers en de kosten zijn ook zeer laag. Daarmee perfect voor maandelijkse inleg!

commissievrij-beleggen-aandelen-nederland

eToro vs. DEGIRO: de grootste verschillen vergelijken

vergelijking-degiro-met-etoro

eToro vs. DEGIRO vergelijking van Happy Investors Mindset

Ik heb meerdere reviews over eToro, DEGIRO en andere beleggingsplatformen geschreven. Tevens heb ik uitgebreide ervaringen met (voornamelijk) DEGIRO. Op basis van mijn reviews en vergelijkingen heb ik de bovenstaande tabel opgesteld. In die tabel kan je de grootste verschillen tussen eToro vs. DEGIRO vergelijken.

Over het aanbod in aandelen en ETFs hebben we het gehad. Een nog onbenoemd groot verschil tussen DEGIRO vs. eToro, is dat laatstgenoemde ook (20) cryptomunten en CFD’s aanbiedt. Voor crypto’s zijn ze echter wel duur (hoge spreads in vergelijking tot andere beleggingsapps) en CFD’s moet je nooit doen (verlieskans > 75%).

Een ander punt qua aanbod is de hoeveelheid beleggingsopties. Zo biedt DEGIRO het hele spectrum aan: van normale aandelen tot aan warrants. Deze opties voor gevorderde beleggers heb je niet bij eToro. Laatstgenoemde heeft dan weer wel andere opties. Zo blinkt eToro uit op gebied van innovatie. Zij hebben speciale features waaronder CopyTrader, Investment Portfolios en het aankopen van aandelen in fracties. Dit laatste is vooral handig bij een kleine, maandelijkse inleg.

Hieronder gaan we beide beleggingsapps vergelijken op kosten. Maar voordat we dit doen wil ik je een belangrijk verschil tussen DEGIRO en eToro meegeven. Uit mijn onderzoek naar eToro blijkt dat zij veel negatieve recensies ontvangen. Nu heeft DEGIRO ook geen geweldige reviewscore, maar daar klagen mensen vooral over vertraging en oververhitte klantenservice. Bij eToro lijkt er echter iets structureels verkeerd te gaan. Zo spreken sommige recensies over “scam”, “oplichting”, en “ik kan mijn geld niet terugboeken”. Dit zijn alarmerende berichten die je goed in overweging moet nemen.

Update 2021: tot op heden heb ik zelf nog geen last van “scam” gehad…

Meer weten? Lees hier mijn volledige eToro review.

Meer weten? Lees hier hoe beleggen bij DEGIRO werkt.

Wie is de goedkoopste broker: eToro of DEGIRO?

kosten-etoro-degiro-vergelijkenVergelijking Degiro vs. eToro van Happy Investors Mindset


De onderkant van de vergelijkingstabel gaat over wie de goedkoopste broker is tussen eToro of DEGIRO. Hier zien we een paar belangrijke verschillen.

Om te beginnen is er bij eToro een minimale inleg verlaagt naar €50. Het aanmaken een account is wel gratis. En die €50 blijft ook van jou.

Maandelijks bijstorten is bij zowel DEGIRO als eToro gratis. Alleen betaal je wel €5 per geldopname vanuit eToro. Dit zal je moeten willen beperken, door alleen grotere bedragen op te nemen.

En dan de jaarlijkse- en transactiekosten. Hier scoort eToro beter. Zo hanteren ze geen jaarlijkse kosten (zie conditie), terwijl je bij DEGIRO wel €2,50 per jaar per beurs betaalt. En qua transactiekosten is DEGIRO ook duurder. Een overzicht vind je in de tabel. Dus als je bijvoorbeeld een AEX aandeel via DEGIRO wilt kopen, betaal je per transactie €2 + 0,03% over het transactiebedrag.

Alhoewel DEGIRO een van de laagste transactiekosten van Europese beleggingsplatformen hanteert, is eToro toch goedkoper. Bij eToro hanteren ze namelijk 0% transactiekosten voor aandelen en ETFs. Dus in alle gevallen ben je daar goedkoper uit. En al helemaal als je frequent aan- en verkoopt, zoals bij korte termijn handelen.

Wie is de goedkoopste broker? eToro is goedkoper dan DEGIRO.

Meer weten? Klik hier voor gratis account aanmaken bij DEGIRO

Meer weten? Klik hier voor gratis account aanmaken bij eToro

Maar let op: er is meer dan de goedkoopste zijn. Een beleggingsapp moet ook betrouwbaar zijn! En in die vergelijking bekom ik een opvallend inzicht.

Wie is meer betrouwbaar: DEGIRO of eToro?

zijn-etoro-en-degiro-betrouwbaar

Lief meisje in vol vertrouwen met haar begeleider 😉

Wie is meer betrouwbaar? DEGIRO of eToro? Hier trek ik een belangrijke bevinding die mijns inziens cruciaal is voor jouw keuze tot het aanmaken van een beleggingsaccount. Zo lijkt op papier eToro de betere keuze te zijn. Alhoewel zij een kleiner aanbod hebben qua aandelen en ETFs, zijn ze wel goedkoper. Ook bieden ze een paar belangrijke speciale features, die je er gratis bijkrijgt. So far, so good zou je denken.

Maar wat blijkt: de ervaringen met DEGIRO zijn aanzienlijk beter dan bij eToro. Sterker nog, ik bespeur veel negatieve recensies over eToro die betrekking hebben op “scam”, “oplichting”, en “ik krijg mijn geld niet terug”. Dit zijn serieuze reviews die de betrouwbaarheid van eToro ter discussie stellen.

Helaas heb ik te weinig ervaringen met eToro om de betrouwbaarheid te beoordelen. Ja, uiteraard heb ik een account aangemaakt en een en ander getest in de afgelopen perioden. Maar het is niet zo dat ik er al jaren gebruik van maak. Wel heb ik een uitgebreide review over eToro geschreven en daarbij dieper in de klantenrecensies gedoken. Op basis van die informatie zie ik wel heel veel klachten. Zo zijn er tientallen recensies die aangeven dat ze op een of andere manier zijn opgelicht. Sommigen spreken over “aandelen aangekocht zonder toestemming” of “account bevroren”. Dit is nou niet bepaald positieve berichtgeving…

Bij DEGIRO daarentegen heb ik wel zeer veel ervaring. Op mijn 23ste ben ik begonnen bij DEGIRO. Inmiddels 29 jaar en ik beleg met meer dan 150.000 euro via DEGIRO. In al deze jaren heb ik geen problemen ondervonden. Op basis van mijn ervaringen kan ik met veel vertrouwen DEGIRO aanbevelen om te starten. Bij eToro kan ik helaas niet hetzelfde zeggen. De keuze is daarom aan jou.

goedkoop-aandelen-beleggen

Conclusie en Samenvatting over eToro of DEGIRO vergelijken

In dit artikel hebben we een uitgebreide vergelijking tussen beleggingsapps eToro en DEGIRO gemaakt. Vanuit de eerste indruk lijkt eToro aan de winnende hand. Want alhoewel DEGIRO de betere keuze is op vlak van aanbod/hoeveelheid aandelen en ETFs, heeft ook eToro een groot aanbod. Het grote verschil daarbij is dat eToro onderaan de streep een stuk goedkoper kan zijn dan DEGIRO. Zeker voor wie meer frequent aandelen wilt aan- en verkopen. Tevens blijkt dat eToro ook meer innovatieve, gratis functionaliteiten heeft, zoals CopyTrader en het aankopen van fractionele aandelen. Op basis van deze informatie zou je kunnen concluderen dat eToro een betere keuze is.

We hebben het echter ook gehad over service. Op dit vlak scoort eToro dramatisch slecht. Er zijn heel veel negatieve klantenrecensies die aangeven dat eToro een “scam” en “oplichting” is. In hoeverre dat waar is kan je het beste uit eigen ervaring concluderen, maar ik zou de gok niet willen nemen. Immers, als een beleggingsapp betrouwbaar is dan heb je niet zoveel van dergelijke negatieve recensies.

Dit is wel erg jammer, want qua functionaliteit is eToro zeker vooruitstrevend. Maar als klant moet ik de aanbieder wel kunnen en willen vertrouwen.

DEGIRO is eveneens een top aanbieder. Zij hebben een heel groot aanbod aan aandelen en ETFs verspreidt over 50 beurzen wereldwijd. Tevens kan je 200 ETFs gratis aankopen uit DEGIRO kernselectie. Minpunt in vergelijking tot eToro is wel dat DEGIRO niet gratis is, alhoewel ze wel een van de laagste transactiekosten hanteren.

Ik beleg zelf al vele jaren met plezier en volle tevredenheid bij DEGIRO. Inmiddels zijn er meer dan 1 miljoen beleggers bij hen aangesloten.

Meer weten over DEGIRO? Klik hier voor meer informatie

Volledige disclaimer vanuit eToro:

eToro is a multi-asset platform that offers investments in stocks and crypto assets as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and, due to the leverage effect, carry a high risk of losing money quickly. 68% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results. The trading history shown is less than 5 complete years and may not be sufficient as a basis for an investment decision.

Copy Trading is a portfolio management service provided by eToro (Europe) Ltd., which is automated and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission.

Cryptoassets are volatile instruments that can fluctuate greatly in a very short time and are therefore not suitable for all investors. Unlike CFDs, trading in crypto assets is not regulated and is therefore not monitored by any EU regulatory framework.

Reacties
Categorieën