Hoe Werkt Beleggen bij DEGIRO? 150K+ Ervaringen DEGIRO 2022
Hoe Werkt Beleggen bij DEGIRO? 150K+ Ervaringen 2021
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
01/11/2020
6 min

Hoe Werkt Beleggen bij DEGIRO? 150K+ Ervaringen DEGIRO 2022

01/11/2020
6 min

Beste Happy Investor, in dit artikel gaan we het uitgebreid hebben over hoe beleggen bij DEGIRO werkt (2022). Ook deel ik mijn DEGIRO ervaringen met praktische voorbeelden voor aandelen en ETF’s. Inmiddels beleg ik nu 7+ jaar bij DEGIRO en heb hier zeer positieve ervaringen over. Mijn vermogen is in de loop der jaren gegroeid van een paar duizend tot boven de 150.000 euro. Natuurlijk ligt dit niet aan DEGIRO, maar wel kan ik via dit platform de aandelen en ETF’s kopen die ik wil (uit mijn onderzoek).

Laten we doorgaan naar hoe beleggen bij DeGiro werkt!

Mijn Ervaringen met DEGIRO Beleggen: Aandelen 2022

degiro-ervaringen-beleggen

Mijn beleggingen bij DEGIRO eind 2021: recentelijk flinke dip gehad en onder de 150K gedaald

In aandelen beleggen via Degiro werkt in principe heel eenvoudig. Allereerst kunnen we een aandeel opzoeken via de zoekfunctie (nummer 1). Dit kan op de gehele naam, of op de afkorting van het aandeel. De afkorting noemen ze ook wel ticker. Zo heb je het aandeel Alphabet, en de ticker is GOOG.

Op de afbeelding vind je aan de linkerkant van het dashboard de optie “aandelen”. Ook via deze weg kan je zelf aandelen bij DEGIRO opzoeken per indexbeurs. Nu heb ik al vele jaren ervaringen met DEGIRO, maar eigenlijk zelf nog nooit deze functie gebruikt. Voor ETFs is deze functie wel nuttig.

Mijn DEGIRO ervaringen met aandelen zijn uitstekend. Ik heb een paar jaar geleden besloten om bij DEGIRO te gaan beleggen omdat zij hele lage transactiekosten hadden. Anno 2022 zijn er veel nieuwe beleggingsapps, waaronder eToro waar je commissievrij kan beleggen. In een uitgebreide vergelijking van eToro met DEGIRO omschrijf ik echter dat ik persoonlijk nog altijd de beste ervaringen met DEGIRO heb. De reden is omdat er méér is dan enkel transactiekosten.

Ik heb positieve DEGIRO ervaringen omdat zij meer dan 50 aandelenbeurzen wereldwijd hebben. Dit is cruciaal voor gevorderde beleggers die méér aandelen willen kopen. Ook heeft DEGIRO veel ETFs, waarvan je er 200 commissievrij kan aankopen. Dit aanbod is echt belangrijker dan je denkt. Wanneer je meer gevorderd raakt, wil je beleggen in de aandelen die jij wilt. Daarin wil je niet gehinderd worden omdat deze “niet beschikbaar” zijn.

Wil je ook een gratis account aanmaken? Klik hier voor gratis account aanmaken. Via die link krijg ik een kleine vergoeding en dat zou ik super waarderen in ruil voor mijn eerlijke ervaringen die ik met je deel. Het kost jou overigens niks extra’s, want account aanmaken is gratis.

ervaringen DEGIRO beleggen

Hoe werkt beleggen bij DEGIRO: ervaringen met ETF’s

degiro-ervaringen-etfs

Hoe DEGIRO beleggen in ETFs werkt

Beleggen bij DEGIRO met ETFs werkt eveneens bijzonder simpel. Zo zie je op de bovenstaande afbeelding dat je via producten > Trackers (ETF’s) vele verschillende ETF’s kan vinden. Het aanbod is hierbij heel groot en divers. Een voorbeeldje is een ETF als 2x Amazon. Dit kan je zien als een mandje waarin twee Amazon aandelen in zitten. Stel dat Amazon op een dag met 1% stijgt, dan zal jouw ETF aandeel met 2% stijgen.

Klinkt goed? Fout!

De beste manier om op de lange termijn rijk te worden is door te beleggen in laag-risico ETFs. Dit zijn “mandjes” met daarin héél veel verschillende aandelen. Zo heb je wereldwijde ETFs waar meer dan 9000 (!) of 3500 (!) aandelen in zitten. Met andere woorden: je investeert je geld indirect in meer dan 3500 bedrijven wereldwijd.

Mijn DEGIRO ervaringen met ETFs zijn prima. Zo heb ik de volgende ETFs in mijn portefeuille:

degiro-ervaringen-etf-beleggen

Happy Investors ETF portefeuille DEGIRO

Let wel op: ik ben een risicovolle belegger. Ik heb momenteel circa 180K aan beleggingen, waarvan bijna 20K in ETFs. Dit is iets meer dan 10% en dat is niet veel. De overige 90% heb ik in aandelen, die ik deel in mijn aandelen abonnement, en in alternatieve beleggingen.

Als jij net begint met beleggen bij DEGIRO en nog weinig ervaring hebt, is het veel slimmer om te kiezen voor laag risico ETFs. Een overzicht hiervan vind je op mijn website (zoek naar “ETF” bij mijn artikelen).

Tip: bij DEGIRO hebben ze de ETF kernselectie. Dit zijn 200 ETFs die je commissievrij (100% gratis) kan aankopen. Dit bespaart je transactiekosten.

Wil je beginnen met ETF beleggen bij DEGIRO? Klik hier voor gratis account aanmaken.

970x250

Hoe werkt beleggen bij DEGIRO: ervaringen met obligaties en beleggingsfondsen

Nu is het goed dat je je verdiept over hoe je kan beleggen bij Degiro. Bij beleggen kan je namelijk ook geld verliezen, en dat gebeurt vrijwel altijd wanneer je niet weet wat je doet. Logischerwijze kan je daarom beter niet risicovol beleggen als je niet weet hoe. Tja, dat spreekt wellicht voor zich en toch maken heel veel mensen deze grote fout.

Een veel veiligere manier om te beleggen wanneer je er zelf geen kennis van hebt (of geen omkijken naar wilt hebben), is via obligaties en beleggingsfondsen.

Via DEGIRO beleggen in obligaties en beleggingsfondsen is heel eenvoudig. In principe kan je via DEGIRO beleggen in heel veel Europese en Amerikaanse obligaties en fondsen. Het gaat er echter meer om dat je moet weten welke obligaties en fondsen je kan kiezen. Zelf ben ik daar geen expert in. Maar dat hoeft ook eigenlijk niet. Als je kiest voor beleggen in fondsen dan kan je dit beter laten doen. Er zijn professionele partijen zoals de BinckBank waar via je kan beleggen in obligaties en beleggingsfondsen. Dit soort partijen kiezen namelijk altijd voor een “veilige” mixfonds.

In feite heb je dus keuze uit twee opties wanneer het aankomt op beleggen in het algemeen.

Als je zelf wilt beleggen kan je het meeste halen uit de juiste ETF’s en/of aandelen, waarbij je prima kan beleggen via DEGIRO. En als je wilt beleggen maar er geen verstand van hebt of totaal geen omkijken naar wilt hebben, kan je beter je geld laten beleggen.

Klik hier voor gratis account aanmaken.

Hoe werkt beleggen bij DEGIRO met Limiet orders en Stop Loss orders?

hoe-werkt-limiet-order-degiro

Wil je beleggen bij DEGIRO met limiet orders en Stop Loss orders? Ook dat is prima mogelijk en werkt naar mijn ervaringen eenvoudig. In het voorbeeld van hierboven kan ik het uitleggen aan de hand van 5 stappen.

Stel dat je een individueel aandeel uit de AEX wilt kopen. In dit geval kiezen we voor ASML. Dus je zoekt ASML op in de zoekfunctie linksboven. Vervolgens klik op je op ASML op de Nederlandse beurs. Nu verschijnt het scherm van op de afbeelding hierboven.

Beleggen bij DEGIRO met limiet orders werkt als volgt:

  1. kies voor ‘koop’ of ‘verkoop’
  2. geef het type order aan, in dit geval dus ‘limiet’
  3. typ het bedrag waarvoor je het aandeel wilt kopen. In dit geval staat de koers op 589 maar we denken dat deze gaat dalen en dus willen we pas kopen tegen een prijs van 570. We zetten de limiet order op 570
  4. geef het aantal aandelen aan dat je wilt kopen
  5. plaats order

Yes, je hebt nu je aandeel of ETF gekocht! Beleggen bij DEGIRO met Stop Loss orders werkt op dezelfde manier als hierboven omschreven. Snel, eenvoudig en effectief.

Klik hier voor gratis account aanmaken.

En, wat zijn jouw ervaringen met DEGIRO beleggen? Heb je nog vragen waar ik je bij kan helpen? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

Reacties
Categorieën