Hoe Werkt Beleggen bij DEGIRO? 150K+ Ervaringen DEGIRO 2022
Hoe Werkt Beleggen bij DEGIRO? 150K+ Ervaringen DEGIRO 2022

Hoe Werkt Beleggen bij DEGIRO? 150K+ Ervaringen DEGIRO 2022

Beste Happy Investor, in dit artikel gaan we het uitgebreid hebben over hoe beleggen bij DEGIRO werkt (2022). Ook deel ik mijn DEGIRO ervaringen met praktische voorbeelden voor aandelen en ETF’s. Inmiddels beleg ik nu 7+ jaar bij DEGIRO en heb hier zeer positieve ervaringen over. Mijn vermogen is in de loop der jaren gegroeid van een paar duizend tot boven de 150.000 euro. Natuurlijk ligt dit niet aan DEGIRO, maar wel kan ik via dit platform de aandelen en ETF’s kopen die ik wil (uit mijn onderzoek).

Laten we doorgaan naar hoe beleggen bij DeGiro werkt!

Mijn Ervaringen met DEGIRO Beleggen: Aandelen 2022

degiro-ervaringen-beleggen

Mijn beleggingen bij DEGIRO eind 2021: recentelijk flinke dip gehad en onder de 150K gedaald

In aandelen beleggen via Degiro werkt in principe heel eenvoudig. Allereerst kunnen we een aandeel opzoeken via de zoekfunctie (nummer 1). Dit kan op de gehele naam, of op de afkorting van het aandeel. De afkorting noemen ze ook wel ticker. Zo heb je het aandeel Alphabet, en de ticker is GOOG.

Op de afbeelding vind je aan de linkerkant van het dashboard de optie “aandelen”. Ook via deze weg kan je zelf aandelen bij DEGIRO opzoeken per indexbeurs. Nu heb ik al vele jaren ervaringen met DEGIRO, maar eigenlijk zelf nog nooit deze functie gebruikt. Voor ETFs is deze functie wel nuttig.

Mijn DEGIRO ervaringen met aandelen zijn uitstekend. Ik heb een paar jaar geleden besloten om bij DEGIRO te gaan beleggen omdat zij hele lage transactiekosten hadden. Anno 2022 zijn er veel nieuwe beleggingsapps, waaronder eToro waar je commissievrij kan beleggen. In een uitgebreide vergelijking van eToro met DEGIRO omschrijf ik echter dat ik persoonlijk nog altijd de beste ervaringen met DEGIRO heb. De reden is omdat er méér is dan enkel transactiekosten.

Ik heb positieve DEGIRO ervaringen omdat zij meer dan 50 aandelenbeurzen wereldwijd hebben. Dit is cruciaal voor gevorderde beleggers die méér aandelen willen kopen. Ook heeft DEGIRO veel ETFs, waarvan je er 200 commissievrij kan aankopen. Dit aanbod is echt belangrijker dan je denkt. Wanneer je meer gevorderd raakt, wil je beleggen in de aandelen die jij wilt. Daarin wil je niet gehinderd worden omdat deze “niet beschikbaar” zijn.

Wil je ook een gratis account aanmaken? Klik hier voor gratis account aanmaken. Via die link krijg ik een kleine vergoeding en dat zou ik super waarderen in ruil voor mijn eerlijke ervaringen die ik met je deel. Het kost jou overigens niks extra’s, want account aanmaken is gratis.

ervaringen DEGIRO beleggen

Hoe werkt beleggen bij DEGIRO: ervaringen met ETF’s

degiro-ervaringen-etfs

Hoe DEGIRO beleggen in ETFs werkt

Beleggen bij DEGIRO met ETFs werkt eveneens bijzonder simpel. Zo zie je op de bovenstaande afbeelding dat je via producten > Trackers (ETF’s) vele verschillende ETF’s kan vinden. Het aanbod is hierbij heel groot en divers. Een voorbeeldje is een ETF als 2x Amazon. Dit kan je zien als een mandje waarin twee Amazon aandelen in zitten. Stel dat Amazon op een dag met 1% stijgt, dan zal jouw ETF aandeel met 2% stijgen.

Klinkt goed? Fout!

De beste manier om op de lange termijn rijk te worden is door te beleggen in laag-risico ETFs. Dit zijn “mandjes” met daarin héél veel verschillende aandelen. Zo heb je wereldwijde ETFs waar meer dan 9000 (!) of 3500 (!) aandelen in zitten. Met andere woorden: je investeert je geld indirect in meer dan 3500 bedrijven wereldwijd.

Mijn DEGIRO ervaringen met ETFs zijn prima. Zo heb ik de volgende ETFs in mijn portefeuille:

degiro-ervaringen-etf-beleggen

Happy Investors ETF portefeuille DEGIRO

Let wel op: ik ben een risicovolle belegger. Ik heb momenteel circa 180K aan beleggingen, waarvan bijna 20K in ETFs. Dit is iets meer dan 10% en dat is niet veel. De overige 90% heb ik in aandelen, die ik deel in mijn aandelen abonnement, en in alternatieve beleggingen.

Als jij net begint met beleggen bij DEGIRO en nog weinig ervaring hebt, is het veel slimmer om te kiezen voor laag risico ETFs. Een overzicht hiervan vind je op mijn website (zoek naar “ETF” bij mijn artikelen).

Tip: bij DEGIRO hebben ze de ETF kernselectie. Dit zijn 200 ETFs die je commissievrij (100% gratis) kan aankopen. Dit bespaart je transactiekosten.

Wil je beginnen met ETF beleggen bij DEGIRO? Klik hier voor gratis account aanmaken.

970x250

Hoe werkt beleggen bij DEGIRO: ervaringen met obligaties en beleggingsfondsen

Nu is het goed dat je je verdiept over hoe je kan beleggen bij Degiro. Bij beleggen kan je namelijk ook geld verliezen, en dat gebeurt vrijwel altijd wanneer je niet weet wat je doet. Logischerwijze kan je daarom beter niet risicovol beleggen als je niet weet hoe. Tja, dat spreekt wellicht voor zich en toch maken heel veel mensen deze grote fout.

Een veel veiligere manier om te beleggen wanneer je er zelf geen kennis van hebt (of geen omkijken naar wilt hebben), is via obligaties en beleggingsfondsen.

Via DEGIRO beleggen in obligaties en beleggingsfondsen is heel eenvoudig. In principe kan je via DEGIRO beleggen in heel veel Europese en Amerikaanse obligaties en fondsen. Het gaat er echter meer om dat je moet weten welke obligaties en fondsen je kan kiezen. Zelf ben ik daar geen expert in. Maar dat hoeft ook eigenlijk niet. Als je kiest voor beleggen in fondsen dan kan je dit beter laten doen. Er zijn professionele partijen zoals de BinckBank waar via je kan beleggen in obligaties en beleggingsfondsen. Dit soort partijen kiezen namelijk altijd voor een “veilige” mixfonds.

In feite heb je dus keuze uit twee opties wanneer het aankomt op beleggen in het algemeen.

Als je zelf wilt beleggen kan je het meeste halen uit de juiste ETF’s en/of aandelen, waarbij je prima kan beleggen via DEGIRO. En als je wilt beleggen maar er geen verstand van hebt of totaal geen omkijken naar wilt hebben, kan je beter je geld laten beleggen.

Klik hier voor gratis account aanmaken.

Hoe werkt beleggen bij DEGIRO met Limiet orders en Stop Loss orders?

hoe-werkt-limiet-order-degiro

Wil je beleggen bij DEGIRO met limiet orders en Stop Loss orders? Ook dat is prima mogelijk en werkt naar mijn ervaringen eenvoudig. In het voorbeeld van hierboven kan ik het uitleggen aan de hand van 5 stappen.

Stel dat je een individueel aandeel uit de AEX wilt kopen. In dit geval kiezen we voor ASML. Dus je zoekt ASML op in de zoekfunctie linksboven. Vervolgens klik op je op ASML op de Nederlandse beurs. Nu verschijnt het scherm van op de afbeelding hierboven.

Beleggen bij DEGIRO met limiet orders werkt als volgt:

  1. kies voor ‘koop’ of ‘verkoop’
  2. geef het type order aan, in dit geval dus ‘limiet’
  3. typ het bedrag waarvoor je het aandeel wilt kopen. In dit geval staat de koers op 589 maar we denken dat deze gaat dalen en dus willen we pas kopen tegen een prijs van 570. We zetten de limiet order op 570
  4. geef het aantal aandelen aan dat je wilt kopen
  5. plaats order

Yes, je hebt nu je aandeel of ETF gekocht! Beleggen bij DEGIRO met Stop Loss orders werkt op dezelfde manier als hierboven omschreven. Snel, eenvoudig en effectief.

Klik hier voor gratis account aanmaken.

En, wat zijn jouw ervaringen met DEGIRO beleggen? Heb je nog vragen waar ik je bij kan helpen? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

Over de schrijver
Happy Investors streven naar gelukkig leven op basis van financiële vrijheid, persoonlijke ontwikkeling en duurzaam leven. Wij genieten van het nu, en beleggen voor de lange termijn. Wij helpen je met financieel onafhankelijk worden. Van beginnend tot gevorderd beleggen in aandelen, ETF's, vastgoed en meer, tot aan persoonlijke groei voor duurzaam succes!
Peter
Door

Peter

op 17 Mar 2020

Best thehappyinvestors.nl, Ik heb een simpele maar urgente vraag, help me alsjeblieft. Hoe sluit ik simpelweg een positie op de giro? Een kooppositie bijvoorbeeld. Hartelijke groet, Peter

Jorik-Vermeulen
Door

Jorik-Vermeulen

op 17 Mar 2020

Hoi Peter, Als je gaat inloggen bij DEGIRO, zal je op de homepagine c.q. het dashboard komen. Links bovenin staat een zoekfunctie "Zoek op naam, ISIN of symbool". Stel dat je het aandeel Shell wilt kopen, dan typ je in de zoekfunctie "shell". Vervolgens zie je een aantal suggesties. In dit geval zal het aandeel van Shell bovenaan staan. Klik daarop. Nu kom je op een nieuwe pagina met de koers van Shell waarbij je de prijs kan zien. Halverwege rechtsboven zie je twee knoppen staan; de groene knop KOOP is waarvia je kan kopen Hier kan je nog kiezen uit Limit Order of Market Order. Als je Shell direct wilt kopen voor de huidige prijs, dan vink je Market Order aan en typ je vervolgens in hoeveel aandelen je wilt kopen. Maar stel dat je verwacht dat Shell nog gaat dalen, bijvoorbeeld van 12 euro naar 11,50, dan kan je een Limit Order instellen op 11,50. Als de koers van Shell dan 11,50 waard wordt, zal je automatisch de aandelen kopen. Hopelijk kan je zo de gewenste koopposities uitvoeren ;) Met vriendelijke groet, Jorik

Rachel
Door

Rachel

op 22 Apr 2020

Hai Jorik, Sinds kort handel ik op de Giro, maar ik vind hem veel complexer dan bijvoorbeeld EToro. Je uitleg hierboven was goed duidelijk, maar wat als ik nu ook een stoploss erin wil zetten? Dat moet toch ook kunnen? En is het ook mogelijk om prijsalerts in te stellen, want dat kan ik nergens vinden? Graag hoor ik van je :-) Alvast bedankt!

Jorik-Vermeulen
Door

Jorik-Vermeulen

op 18 May 2020

Hi Rachel, Leuk om te horen! En hoe bevalt het tot nu toe? Een Stop Loss kan je instellen wanneer je een aandeel of ander product wilt kopen of verkopen. Er zijn namelijk vier opties: limiet order, market order, stop loss en stoplimit order Laat het maar weten als je nog andere vragen hebt! Met vriendelijke groet, Jorik

Don
Door

Don

op 23 Sep 2020

Hoi Joris, Erg fijn artikel! Ik ben al een tijdje actief aan het beleggen op DEGIRO en sinds kort begonnen met dat traden. Ik loop tegen een fundamenteel probleem aan bij deze trades; het is me enorm onduidelijk hoe je kunt zien wat de netto opbrengst is wanneer je op (het huidige moment) verkoopt bij de huidige koers. In het productdetailscherm lijkt het (op basis van het veld “ongerealiseerd W/V” of “totaal W/V” dan of je winst maakt, maar ben nu meer dan eens verrast, omdat er dan toch een verlies te zien is op mijn transactieoverzicht. Heb jij ervaring met actief traden en hoe je exact je huidige netto (dus incl. valutakoers en transactiekosten) W/V kunt zien? Ik tast volledig in het duister en het weerhoudt me ervan verder te traden... Veel dank! Don

Don de Lange
Door

Don de Lange

op 23 Sep 2020

Uiteraard “day traden”. Met dank aan autocorrectie 😁

Jorik-Vermeulen
Door

Jorik-Vermeulen

op 23 Sep 2020

Hoi Don, ik begrijp wat je bedoelt echter heb ik hier zelf geen "last" van. Ik beleg namelijk enkel lange termijn, en kan je derhalve niet van goed advies voorzien. Wat ik wel weet, is dat het zeer belangrijk is om goede instructie en training te krijgen in day traden. Dit maakt een groot verschil uit tussen iemand die meer kans op winst maakt, dan iemand die meer kans op verlies maakt. Via deze link https://thehappyinvestors.nl/day-trading-vergelijken/ kan je eens kijken naar de day trading master class. Die is opgesteld door Kevin, die ook live doet day traden zodat je kan volgen wat hij doet. Kevin is een vrij bekwame trader op dat vlak, waar je beslist veel van kan leren. Succes Don! Groeten Jorik

Don
Door

Don

op 23 Sep 2020

Thanks, Ik ga zeker kijken naar de master class! Misschien leuke scoop: ik heb deze vraag neergelegd bij DEGIRO en het lijkt erop dat er een fout zit in de berekening van ongerealiseerde winst/verlies. Ze zijn het aan het uitzoeken en komen er bij me op terug. Zeer pijnlijk en killing als je kleine trades maakt.

Reactie plaatsen

Wil je succesvol beleggen?

Wil je graag beginnen met beleggen en wil je leren van onze 8+ jaar beleggersexpertise? 

Plan een gratis adviesgesprek in

Gratis Boeken & Cursussen

Voorkom fouten die 80% van alle beleggers maken. Download onze gratis boeken en cursussen voor succesvol beleggen. Van het e-boek 'Succesvol ETF Beleggen' tot aan gratis beleggingsstrategie en rekentools. Bekijk alle downloads.
gratis-boek-etf-beleggen

Beleggingsplatformen

Heb je nog geen beleggingsaccount? Kies voor een beleggingsaccount met lage kosten voor beleggen in aandelen & ETF's. Dit bespaart ieder jaar tot honderden euro's (of meer) aan transactiekosten. Wij beleggen via DEGIRO & eToro. Bezoek de brokers voor meer informatie omtrent het actuele aanbod.
periodiek-beleggen-vergelijking