Geld verdienen met Content Platform: Tips & Uitleg
Geld verdienen met Content Platform: Tips & Uitleg
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
01/04/2020
17 min

Geld verdienen met Content Platform: Tips & Uitleg

01/04/2020
17 min

In dit kennisartikel ga je uitgebreid lezen over geld verdienen met content platform. Een content platform is bloggen 2.0. Bloggen is uit, maar een content platform is iets nieuws. Iets waarmee je jezelf kan onderscheiden op het internet, en dus online je geld gaan verdienen. In dit artikel gaan we het hebben over wat een content platform inhoudt en hoe je het opbouwt. Ook kijken we naar hoe je geld kan verdienen middels zo’n kennisplatform. Dit zijn concrete tips waarmee je direct aan de slag kan. En ik weet zeker dat wanneer jij dit artikel helemaal uitleest, je genoeg ideeën en inspiratie hebt om je eigen content platform op te bouwen.

Laten we snel doorgaan.

Hoe bouw ik een content platform op voor online inkomen?

Een content platform, of soms ook wel gezien als blogwebsite, is een uitstekend idee om ​​passief inkomen op te bouwen. Het principe is als volgt: je begint een kennisplatform over een onderwerp waar je goed in bent en waar je passie voor hebt. Over dit onderwerp schrijf je allerlei artikels die je online zet op je content platform. Dit zijn niet zomaar artikels, maar echte kennisartikels waarin je van A tot Z alles uitlegt over een bepaald onderwerp. Bezoekers vinden de artikels via gratis zoekmachines, omdat ze opzoek zijn naar antwoorden of gewoon meer willen lezen over het onderwerp waar jij over schrijft. Via jouw blog geef je waardevolle antwoorden op de vragen van je doelgroep. Om dit te doen moet je dus allereerst weten wat het (1) onderwerp is waarover je gaat schrijven en (2) voor wie je dat doet. Ook zal je (3) moeten weten wat je doel is. Waarom start je dit content platform, en hoe ga je jouw lezers / klanten / bezoekers helpen?

Stel dat je gaat bloggen over vijvervissen. Een slecht voorbeeld is het zeker, maar makkelijk uit te leggen. In dit geval schrijf je dus waardevolle artikels zoals hoe je de vijver kan onderhouden en welk voer je aan welke vissen moet geven. Dit is de basis: waardevolle content die mensen aanspoort om je artikels (helemaal af) te lezen en zelfs te delen via Social Media. De volgende stap is om deze bezoekers om te zetten in geld. Maar je zal eerst moeten werken aan goede content, omdat dit de basis vormt voor het succes van je website. Want hoe meer bezoekers je krijgt, hoe meer van die bezoekers je kan omzetten in betaalde klanten. Hiervoor heb je zelf geen producten nodig.

HIM Tip: online website/business opstarten met >5.000 euro per maand aan winst

Wil je weten hoe ik een succesvolle online business heb opgericht? Dit begint met keihard werken. Dat is alleen niet genoeg. Je moet ook de beste software hebben die jouw online business exponentieel laat groeien. Hieronder vind je de software die ik gebruik. Voor mij heeft het geleidt tot een fulltime online onderneming waar ik van kan leven. Dit kan ik je 100% aanbevelen:

 • Lees mijn Phoenix review en ervaringen over hoe ik +2296% meer bezoekers kreeg in twee jaar
 • Lees mijn Huddle review en ervaringen over hoe ik een winstgevende online cursus en community heb opgericht
 • Lees mijn Plug & Pay review en ervaringen over hoe ik 25% conversie behaal met geoptimaliseerde betaalpagina’s

De links van hierboven zijn producten van IMU. Deze gebruik ik zelf ook voor mijn website, community en betaalpagina’s. Mijns inziens de beste aanbieder voor iedereen die een winstgevend online verdienmodel wilt hebben. Zo heb ik dankzij de software +2296% groei in twee jaar gerealiseerd. En mijn winstgevendheid is +382% gestegen dankzij hogere conversie.

Meer weten over de kwaliteit van alle IMU software? Lees hier al mijn IMU Reviews en Ervaringen

Ook kan je via deze link gratis cursussen downloaden voor SEO marketing, conversie,  community building en Affiliate Marketing downloaden.

imu-software-review

Voorbeelden hoe je geld kan verdienen met bloggen op een content platform

Je kan door bloggen op je content platform op verschillende manieren goed geld verdienen, zoals bijvoorbeeld met (later in dit artikel benoem ik nog meer ideeën 😉):

 • Gerelateerde producten verkopen (dropshipment)
 • E-boeken zelf schrijven en verkopen
 • Affiliate Marketing & (Google) Advertising
 • Sponsored content schrijven

Geld verdienen via dropshipment is een van de ideeën voor passief inkomen. Ook het zelf schrijven van E-boeken voor de verkoop behoeft niet veel uitleg. Als je bijvoorbeeld een content platform over vijvervissen begint, kan je bijvoorbeeld een E-boek schrijven over “vijvervissen onderhouden van A tot Z” of iets dergelijks. Dit E-boek zet je op de website, en via Google maak je advertenties aan om mensen automatisch 24/7 naar je website te lokken om het E-boek te laten kopen. Want, zoals we bij idee 1 van hierboven hebben gezegd: we verdienen meer geld in minder tijd door processen te automatiseren. Laat zoveel mogelijk automatisch verlopen om tijd, energie en geld te besparen.

Wel ga ik in dit artikel nader in op Affiliate Marketing en Sponsored content. Met enige uitleg zal je de waarde gaan inzien van hoe je serieus veel geld kan verdienen door een blog expert te worden binnen een niche. Op basis van deze expertise kan je jouw content platform opbouwen. Alleen zoals met alles geldt: dit kost (meestal) jaren om op te bouwen. Gelukkig kan je een prima start naast je fulltime job maken. En een ander groot voordeel van geld verdienen met content platformen is dat het nagenoeg gratis is om op te starten. Een WordPress website is gratis, en voor een domeinnaam (dat is een www.[naam].nl) met hosting betaal je nog geen 15 euro per jaar.

Geld verdienen met Content platform dankzij Affiliate Marketing

Over Affiliate Marketing kan een apart boek worden geschreven. Dat is ook zo gedaan door vele andere schrijvers. Voor hier zal ik slechts de basis uitleggen. Mocht je er dan serieus mee verder gaan, adviseer ik je om zo’n boek te kopen die van A tot Z uitlegt hoe je geld verdient met Affiliate Marketing. Dit bespaart je een paar jaar van experimenteren en zo leer je van andermans fouten en inzichten. Een Happy Investor is iemand die investeert om de zaken beter te laten lopen. Deze mindset telt voor alles. Gewoon een kwestie van slim omgaan met geld, tijd en energie 😉.

De basis van Affiliate Marketing is dat je zelf een promotiekanaal hebt. In dit geval een content platform, maar Social Media is ook mogelijk. Ik maak even een kleine zijspoor: als je start met een content platform dan houd je het daar nooit bij. Deze breid je logischerwijze uit met Social Media en E-mail marketing. Maar goed, in dit voorbeeld houden we het bij alleen een blog / content platform. Om geld te verdienen aan een kennisblog heb je bezoekers nodig. Heel veel bezoekers. Denk aan minimaal een miljoen bezoekers per jaar voor wie een serieus bak met geld wilt verdienen aan bloggen. Het goede nieuws is dat dit beslist haalbaar is. Het minder goede nieuws is dat het minstens een paar jaar van gedisciplineerde consistente inzet kost, en je moet wel weten hoe het spelletje werkt.

Hoe je succesvol een content platform kan beginnen

In de basis is het niet zo moeilijk om te begrijpen, mits je de juiste kennis ervoor hebt. Zo is kwaliteit de basis van iedere content platform. Je trekt bezoekers aan omdat je goede artikels schrijft die mensen helpt. Met andere woorden: je levert toegevoegde waarde. Maak jezelf relevant!

Nu zijn er twee dingen die je daarna moet doen. De eerste is zoveel mogelijk bezoekers aantrekken. Dit doe je door waardevolle artikels te schrijven met de juiste kennis van SEO. SEO staat voor Search Engine Optimalization. SEO komt erop neer dat je de website en je blogs dusdanig inricht en schrijft dat mensen jou makkelijker kunnen vinden op Google. Als je dit doet, komen je artikels hoger in Google. Dit is de basis en daarop moet je voortbouwen door zoveel mogelijk links naar je website te krijgen. Dit laatste noemt men linkbuilding. Om het kort en bondig te houden, wederom de essentie: hoe meer links van andere gerelateerde websites naar jouw website, hoe meer “aanzien” deze website krijgt in de ogen van Google. Hoe meer aanzien, hoe gemakkelijker het is om hoger in Google te komen.

Het tweede wat je moet doen is zoveel mogelijk bezoekers omzetten tot zowel volgers als klanten. Laat ze bijvoorbeeld inschrijven op je nieuwsbrief. Of laat ze hun e-mail opgeven in ruil voor een gratis E-boek (dit heb je zelf ook vast wel eens gedaan). Vaak is het zo dat een bezoeker maar slechts 1x op je website terecht komt. Als je deze zover krijgt om zich in te schrijven, dan heb je in ieder geval nog een kans tot een tweede contactmoment. Uiteindelijk is het opbouwen van een e-mail lijst super waardevol om extra traffic (bezoekers) naar je website te genereren. En bovendien kan je ook Affiliate marketing toepassen binnen deze e-mail lijst. Zo kunnen goede e-mailtjes tot een specifieke doelgroep je meer dan duizenden euro’s opleveren binnen een dag. Dus hoe doe je dit en hoe werkt Affiliate marketing?

HIM Tips voor winstgevende online business beginnen >5000,- euro per maand

Winstgevende online business opbouwen zonder technische skills? De onderstaande producten geven instant succes. Deze tools gebruik ik zelf ook.

>> SEO Website Maken
>> E-Learning Community Maken
>> Gratis E-Boeken SEO, Conversie, Affiliate Marketing
>> Abonnement & Affiliate betaalplatform

De links van hierboven zijn producten van IMU. Deze gebruik ik zelf ook voor mijn website, community en betaalpagina’s. Mijns inziens de beste aanbieder voor iedereen die een winstgevende website wilt lanceren

Gratis beleggen in crypto’s en aandelen met 0,- euro transactiekosten?

Als je interesse hebt in crypto (en aandelen) beleggen dan mag je NAGA niet missen. Dit is namelijk het nieuwe en trending crypto beleggingsplatform waarop je commissievrij (dus 0 euro transactiekosten) kan traden in crypto’s. Een account aanmaken is gratis. En bovendien krijg je toegang tot heel veel voordelen. Daarbij is het belangrijkste voordeel dat NAGA een alles-in-een beleggingsplatform voor cryptomunten en aandelen is, en dat commissievrij. Ook hebben ze unieke functies, zoals bijvoorbeeld autocopy. Autocopy houdt in dat je snel en eenvoudig alle beleggingen van een professionele belegger kan overnemen. Kortom, op die wijze kan je rendement halen zonder er zelf iets voor te doen. Inmiddels zijn meer dan 600.000 crypto beleggers aangesloten bij het revolutionaire NAGA. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over gratis crypto beleggingsaccount aanmaken en commissievrij handelen met 0,- euro transactiekosten. Of klik op onderstaande banner voor een gratis account zolang dit nog kan

728x90

De werking van Affiliate Marketing en hoe je daar geld mee kan verdienen

Affiliate marketing lijkt een beetje op dropshipment. Je maakt promotie voor iemand anders haar producten. Het enige wat je doet is zelf een blog schrijven. Om bij de vijvervissen te blijven: we schrijven een artikel over speciaal visvoer voor goudvissen zodat ze heel oud worden (hoe oud kan een goudvis eigenlijk worden?). Heb je de blog eenmaal gepubliceerd, dan komen bezoekers gratis terecht op je artikel via zoekmachines. Hun lezen het artikel en zien opeens een blauwe link staan over dat je onderzoek hebt gedaan en tot de conclusie bent gekomen dat type X het beste goudvissen voer is. Bezoekers zien dan een aantrekkelijke tekst, zoals iets als “de langste levensduur voor je goudvissen bereik je met het speciale visvoer type X”. Deze blauwe link is een Affiliate link van bijvoorbeeld Daisycon waarvoor je commissie krijgt.

Stel dat je een commissie van 10% krijgt van iedere verkoop. Dus wanneer nu een bezoeker op de blauwe link klikt, en hij of zij koopt een zak met visvoer van 50 euro, dan krijg jij 10% commissie daarover. Bij iedere klik verdien je dan 5 euro. Dan wordt het een kwestie van rekenen. Stel dat je drie uur nodig hebt voor het schrijven van dat artikel. En dat je op twee jaar tijd zo’n 5000 bezoekers aantrekt op dat artikel, waarvan 10% doorklikt. Dat zijn dan 500 leads. En stel dat 10% van deze leads zo’n zak visvoer a 50 euro koopt. Dan heb je de website 50 klanten bezorgt. Hiervoor krijg jij 50 x 5 = 250 euro commissie. En dat in drie uur tijd, wat omgerekend 83 euro per uur is. En nu komt het mooiste: waarom laat je iemand anders niet het artikel schrijven voor 50 euro. Zonder te werken kan jij 200 euro aan dat artikel verdienen.

Meer geld in minder tijd verdienen

Affiliate marketing is een manier om meer geld in minder tijd te verdienen via je content platform. Maar voor niks komt de zon op: deze methode vergt eerst jaren van grote inspanning alvorens je er door extra geld verdienen kan. Dus als jij 20, 30 of 40 jaar bent, dan kan je bij met deze methode lekker vroeg met pensioen. En dat is echt zo, want als jij meer dan een miljoen bezoekers per jaar op je website hebt dan verdien je alleen met Affiliate marketing al een grote zak geld. En daar komen andere inkomstenbronnen zoals advertising, gratis producten die bedrijven opsturen, betaalde links plaatsen voor bedrijven en Sponsored Content nog eens bij. Sponsored Content is ook zo’n interessante manier om veel geld te verdienen middels een content platform.

Geld verdienen met Content platform dankzij Sponsored Content

Een andere manier om geld te verdienen via blogs is om gesponsorde artikelen te schrijven. In jargon noemen ze dit Sponsored Content. Bedrijven zijn namelijk bereid om geld te betalen voor linkbuilding en naamsbekendheid. Bij linkbuilding gaat het erom dat het bedrijf een URL mag plaatsen op jouw website. Deze URL verwijst dan naar de website van het bedrijf. Hiermee krijgt het bedrijf niet alleen naamsbekendheid en extra bezoekers, maar ook wordt hun website “sterker”. Dit wordt Domein Autoriteit (DA) genoemd, en is een belangrijke graadmeter voor Google om te bepalen hoe betrouwbaar een website is.

Wanneer jij een website hebt, dan geldt hoe hoger je Domein Autoriteit, hoe meer geld je voor een link kan vragen. Een DA van rond de 20 is zo’n 100 euro waard per link. Maar een DA van 40 is al zo’n 200 euro waard, en een DA van 60 is gemakkelijk boven de 500 euro waard. Het is alleen nog niet zo eenvoudig om überhaupt al een DA van 20+ te krijgen. Dus reken je zelf nog niet te rijk.

Wel kan je makkelijk geld verdienen dankzij Sponsored Content

Zoals je weet denk ik graag na over hoe je meer geld in minder tijd kan verdienen. Met een content platform kan dat dankzij Sponsored Content uit te besteden aan een freelance blogger. Deze blogger schrijft dan de blogs voor jou, in plaats van dat jij zelf de blogs schrijft. Misschien ken je wel iemand die graag blogs schrijft in zijn of haar vrije tijd. Zo is 25 euro per blog een vrij goede betaling wanneer de freelance blogger dit in minder dan een uurtje kan schrijven (en geloof mij, dat kan makkelijk). Maar goed, dan heb je snel geld verdient op een artikel waar jij 100, 200 of misschien wel 500 euro voor hebt gekregen. Dat is pas snel geld verdienen! Interessant, maar om hoeveel artikels gaat het dan per maand?

Sponsored Content deals komen helaas niet zomaar uit de lucht vallen. Je kan je aanmelden bij verschillende platforms om meer Sponsored Content samenwerkingen te krijgen, maar daarbij kan je rekenen op “maar” zo’n 1 tot 4 artikels per maand. Dit is afhankelijk van je website en je Domein Autoriteit. Dus om nog meer geld te verdienen zullen we het proces anders moeten aanpakken. En dat kan.

Een voorbeeld hiervan is door een freelance blogger in te huren die je betaalt voor het gehele proces. Stel dat jij 150 euro per artikel of link krijgt. Geef de freelance blogger dan bijvoorbeeld 100 euro voor het hele proces: van acquisitie tot publicatie. Daarbij is het de bedoeling dat deze freelance blogger actief opzoek gaat naar samenwerkingen voor Sponsored Content, en dat hij of zij de artikels kant-en-klaar aanlevert. Stel nu dat deze freelance blogger per maand 10 nieuwe deals kan binnenhalen. Dan is je inzet hiervoor minimaal (af en toe een artikeltje online zetten), maar je verdient wel 500 euro extra per maand!

Is het dan echt zo makkelijk om geld te verdienen met bloggen?

Nee. Het is zeker niet makkelijk om echt veel geld te verdienen met een content platform. Maar het is beslist mogelijk! En het allermooiste aan het opstarten van een eigen kenniswebsite is dat je dit eenvoudig naast je fulltime job kan doen. Het kost je een paar jaar extra, maar zo kan je risicoloos en met plezier (zonder stress) je eigen kennisplatform opbouwen. Bovendien leer je er enorm veel van, want het hebben van een eigen blog is vergelijkbaar met een eigen onderneming. Ook zal je toch af en toe wel wat research moeten doen zodat je kennis van zaken hebt om zowel nieuwe artikels te schrijven als je huidige artikels te verbeteren. Een leerzaam proces op zichzelf en zo kan je nog sneller rijk worden in loondienst!

De waarheid is dat het opbouwen van een content platform (blog) in de eerste jaren een zeer tijdrovende bezigheid is. Daar zal niet veel tegenover staan. Je begint pas goed geld te verdienen vanaf het tweede of derde jaar. Maar hier ligt nu juist precies de grote kans! Doordat het opbouwen van een blog of content platform zo’n lang proces is, beginnen veel mensen er niet aan. Zij kunnen simpelweg niet de juiste discipline opbrengen om structureel iedere week 1 of 2 artikels te publiceren, en dat 1, 2 of 3 jaar lang achter elkaar. Rijk worden doe je echt niet dankzij de makkelijke dingen die iedereen kan bereiken 😉.

Een goede basis, hard werken, en zelfdiscipline. Dat is hoe je rijk wordt!

Dus wat gebeurt er als jij wel de discipline kan opbrengen? En dat jij wel de juiste kennis en passie hebt voor de artikels die je schrijft? Wanneer je consistent de focus legt op je content platform, zal je na het derde of vierde jaar een explosieve groei doormaken. Als je gedurende drie jaar zo’n 10 uur per week volledige focus hebt op het schrijven van artikels voor je kenniswebsite, dan is het zeer realistisch om 10.000 tot 30.000 maandelijkse bezoekers per maand bereiken. Geloof mij, ik kan het weten na het opbouwen van twee content platformen waarvan deze er eentje is! Ook ik doe dit parttime, maar zou nu inmiddels wel kunnen omzetten tot fulltime mijn geld verdienen met thuiswerken. PS: hier vind je nog meer ideeën voor thuis werken om je geld te verdienen.

Natuurlijk komt er wel iets meer bij kijken dan alleen artikels schrijven. Als je zeer bedreven raakt in SEO, en ook in E-mail Marketing, dan kan je serieuze explosieve groei realiseren. Maar consistente focus en discipline zijn een keiharde must. Je mag niet verzwakken. Blijf erin geloven, blijf inzet tonen, en binnen de kortste keren begin je met geld verdienen.

Naast focus en zelfdiscipline zal je ook creatief moeten zijn. Zoek bijvoorbeeld mensen die voor je artikels willen schrijven. Hetzij tegen betaling, hetzij gratis. Vraag bijvoorbeeld je vrienden om een keertje een artikel te schrijven die relevant is voor je blogplatform. Of werk samen met andere bloggers en bedrijven. Dit is een tactiek die ik in het eerste jaar van mijn blog www.loisir.nl zelf heb toegepast. (omdat ik veel kennis heb opgedaan van SEO kon ik het maximale uit deze artikels halen. SEO kennis is een absolute must bij bloggen!).

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Geld verdienen met kenniswebsite doe je niet zomaar…

Naast creatief zijn, focus en discipline hebben en ook kennis hebben van SEO, Affiliate Marketing en E-mail Marketing zijn er nog wat andere aandachtspunten van belang. Eentje hiervan is dat je beter kan beginnen in een niche (kleine doelgroep) waar je kennis van en passie voor hebt. Begin klein en specifiek, en bouw daarna geleidelijk aan uit naar grotere doelgroepen. Stel dat je een passie hebt voor sport. Je houdt van voetbal. En je vindt het vooral leuk om de Premier League in het Verenigd Koninkrijk te volgen. Richt je blog dan op puur de Premier League. Of misschien nog meer specifiek, door te schrijven over de keepers in de Premier League. Zodra je meer en meer bezoekers krijgt kan je gaan experimenteren met andere onderwerpen. Bijvoorbeeld verdedigers binnen de Premier League. Wat het ook is, wordt eerst de expert binnen je niche alvorens je uitbreidt. Dit haakt weer in op het stukje focus. Focus leidt tot succes.

Nu kan dit misschien allemaal wat veel lijken. Je moet kennis hebben van vele zaken. Maar eigenlijk valt dit best mee. En het is ook geen hogere wiskunde. Iedereen kan het leren met een beetje inzet. Begin gewoon stapje voor stapje, en zet doelen voor jezelf. Voor je het weet heb je het onder de knie. Maar je moet wel een plan van aanpak hebben en dan gewoon starten. Gewoon starten, stapje voor stapje, en kijken hoe het gaat. En dan vooral doorgaan. Niet opgeven, maar structureel focus en discipline tonen.

Pas meerdere inkomstenbronnen toe op je Content platform om veel geld te verdienen

Tot slot, om op een duurzame manier veel geld aan je content platform te verdienen kan je meerdere inkomstenbronnen genereren. Hieronder een overzicht van enkele inkomstenbronnen die mogelijk zijn via een blog:

 • Affiliate Marketing
 • E-mail Marketing
 • Sponsored Content
 • E-boeken (betaald)
 • Display Marketing (betaalde banners)
 • Google Adsense (interessant bij hoge volumes)
 • Overige betaalde samenwerkingen: zoals spreker worden omwille je expertise, of betaald gastschrijver voor andere websites, et cetera.

Met mijn eigen content platforms haal ik de grootste verdiensten uit Affiliate Marketing en Sponsored Content (circa 80% van het totaal). Afhankelijk van je website en strategie zal je het meeste geld uit een van de bovenstaande inkomstenbronnen halen. Een voorbeeld bij een overige betaalde samenwerking kan zij dat een bedrijf je inhuurt voor het schrijven van hun artikels. Bijvoorbeeld omdat ze jouw schrijfstijl goed vinden.

Om geld te verdienen met een content platform is het belangrijk om te blijven experimenteren en open te staan voor nieuwe ideeën. Want je zal niet de eerste zijn die grote bekendheid werft dankzij een blog. Deze persoon wordt dan gezien als een expert binnen zijn of haar niche, en kan worden uitgenodigd voor lezingen, presentaties, en meer. Maar goed, reëel is wel dat deze kansen zich pas gaan aandienen nadat je zo’n drie tot vijf jaar fulltime aan je kennisplatform werkt. Bovendien is de zakenwereld keihard. Als je niet beter presteert dan anderen, om wat voor reden dan ook, zal je niet succesvol worden. Doe daarom iets wat je leuk vindt, want in zware tijden houdt dat je op de voet 😉. Immers, als je rijk wilt worden kan je beter kiezen voor geld investeren. Want rijk worden met beleggen is aanzienlijk makkelijker dan met een content platform.

Reacties
Categorieën