Spiritueel Geld: Omgaan met Geld en Spiritualiteit, Tips
spiritueel-geld
Persoonlijke Ontwikkeling
Happy Investors
Persoonlijke Ontwikkeling
02/25/2022
7 min

Spiritueel Geld: Omgaan met Geld en Spiritualiteit, Tips

02/25/2022
7 min

Is het mogelijk om geld en spiritualiteit, het fysieke en het metafysische met elkaar in evenwicht te brengen? Veel mensen denken dat spiritueel zijn betekent dat je al je bezittingen moet opgeven en een kluizenaar moet zijn. Dat is echter verre van waar. Zo zijn veel beroemde miljonairs zeer spiritueel en hebben veel geld. Sommigen van hen (zoals Oprah Winfrey en Jim Carrey) schrijven hun succes toe aan hun spirituele en persoonlijke ontwikkeling.

Dus, ja! Het is mogelijk om geld en spiritualiteit met elkaar te verzoenen. Hier lees je over de relatie tussen spiritualiteit en geld en hoe ze elkaar kunnen versterken. Laten we dit spiritueel geld noemen.

Spiritueel geld is energie

"Als je de geheimen van het universum wilt vinden, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie." – Nikola Tesla

Wat betekent spiritueel geld? Alles wat we via onze zintuigen ervaren is niet meer dan verschillende golven, zoals elektromagnetische golven (licht) of mechanische golven (geluid). Onze hersenen ontvangen en decoderen die informatie via elektrische impulsen/golven. Eenvoudig gezegd: alles in het universum is energie. Overal in de kosmos zijn dingen aan het “trillen”. Elk voorwerp in het universum heeft een specifieke frequentie. Althans, dit is een spirituele denkwijze.

Zelfs je gedachten en gevoelens hebben energie. Geluk, vrede en vreugde vibreren op een hogere frequentie. Zorgen, verdriet, angst of woede vibreren op een lage frequentie. Vanuit een spiritueel perspectief is geld ook energie. In die zin is geld de fysieke manifestatie van “overvloedsenergie”. Zie het als spiritueel geld, dan ga je er anders naar kijken.

Dus, hoe krijg je meer van die energie? Hoe krijg je meer spiritueel geld?

Gelijksoortige energie trekt gelijksoortige energie aan, volgens de wet van aantrekking. In die zin zegt de spirituele leer ons dat we ons moeten afstemmen op de frequentie van overvloed om overvloed aan te trekken. de meeste mensen “trillen” echter op de frequentie van schaarste. Deze mensen denken altijd aan schulden en financieel gebrek.

Esther Hicks zei: "Waar je je op concentreert groeit" en geld werkt ook op die manier. Als je altijd denkt aan wat je tekort komt, zul je geen nieuwe mogelijkheden vinden tot geld verdienen. In plaats daarvan zul je eraan wennen dat je geen geld hebt. Wanneer je je richt op wat je hebt en je dankbaar voelt, zul je altijd meer manieren vinden om geld te verdienen. Je stemt jezelf af op overvloed in plaats van schaarste.

Ook als je niet in deze spirituele leer gelooft, is er alsnog logica te vinden. De logica is dit: denk veel aan geld en geloof erin dat er genoeg is, ook voor jou. Hoe vaker je hieraan denkt, hoe meer kansen je gaat zien om geld te verdienen. Grijp die kansen. Trek dat spirituele geld aan! 😉

gratis-aandelen-kopen

Je uiterlijke wereld is een weerspiegeling van je innerlijke wereld

spiritueel-geld-tips

De law of attraction stelt ook dat je aantrekt wat je bent. Bijvoorbeeld, het maakt niet uit hoe goed een dag is. Wanneer je laag “trilt”, zul je je alleen richten op het negatieve en jezelf onbewust in ongunstige omstandigheden brengen.

Maar als er slechte dingen gebeuren, en je trilt hoog, zul je je richten op oplossingen en ontberingen zien als kansen om te groeien. Op die manier zul je negatieve gebeurtenissen gemakkelijk te boven komen en je vervolgens in positieve omstandigheden bevinden. Dit noemen ze ook wel het beschikken over een Groei Mindset.

Met andere woorden: je oogst wat je zaait, en hetzelfde geldt voor geld.

Als je bijvoorbeeld een negatieve relatie met geld hebt, zul je gedachten hebben als "geld is de wortel van alle kwaad", of overtuigingen als "geld verdienen is moeilijk". Elke keer als je naar je werk gaat, zul je klagen, en je zult regelmatig merken dat je te veel geld uitgeeft.

Aan de andere kant, een positieve relatie met geld begint met wat je van binnen hebt. Jij ziet mogelijkheden waar anderen problemen zien. Het gaat allemaal om positieve mindset.

cursus-beleggen-aandelen

Spiritueel omgaan met geld: het is belangrijk je af te vragen waarom

spiritualiteit-en-geld

Spiritueel geld betekent je afvragen waarom en waarvoor je geld nodig hebt. Veel mensen werken de hele tijd hard om geld te verdienen. Dat gebeurt omdat deze maatschappij ons leert dat succesvol zijn betekent dat je veel geld hebt. We jagen ons hele leven achter geld aan. En als we sterven, realiseren we ons dat we nog steeds ongelukkig zijn. Dit is worst case scenario.

Dat gebeurt bij sommigen van ons omdat we niet weten waarom we werken om geld te verdienen. We doen het omdat iedereen het doet. Dat is mechanisch leven. Zijn we hier alleen om rekeningen te betalen? Om geboren te worden, te groeien, geld te verdienen en te sterven?

Het leven is veel meer dan geld, en spiritualiteit erkent dat. Natuurlijk, geld is tot op zekere hoogte pure noodzaak. We kunnen niet om het feit heen dat we voedsel en onderdak nodig hebben. Er is ook niets mis met (veel) geld verdienen. Het probleem is dat we het soms onbewust doen. We weten niet wat we met al dat geld willen doen. We jagen het alleen na omdat de maatschappij ons heeft geleerd dat dat het juiste is om te doen.

Mensen vergaren geld in de veronderstelling dat het hun problemen zal oplossen, maar vaak creëert het alleen maar meer problemen. Geld verdienen om indruk te maken op anderen of om je een vals gevoel van veiligheid te geven is geen bewuste manier om het te gebruiken. Dat is geen spiritueel geld.

Als je altijd angstig bent om meer en meer geld te krijgen, is het probleem niet extern. Het bestaat in jezelf. Spiritualiteit leert ons om bewust te leven. Dat betekent ook bewuste relaties hebben, bewust eten, en natuurlijk bewust met je geld omgaan.

Heb je veel geld? Dat is niet erg. Heb je weinig geld? Ook dat is oké. Het belangrijkste is dat je hebt wat je nodig hebt om te leven. En gebruik de rest verstandig.

Zo zien wij vanuit Happy Investors veel grote voordelen aan het bereiken van financiële vrijheid. Waarom? Omdat geld het beste rendement geeft, namelijk: vrijheid. Laat geld voor jou werken en koop daarmee vrijheid. Doe wat je echt wilt. Ontwikkel je passie en werk aan betekenisvolle relaties.

commissievrij-beleggen-etf

Spiritualiteit helpt je om beperkende overtuigingen met geld te herkennen

spiritueel-omgaan-met-geld

Spiritueel geld betekent dat je er anders over gaat denken. We hebben veel beperkende overtuigingen die onze gedachten, gevoelens en acties beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld gelooft dat je niet goed genoeg bent, zal die overtuiging alles in je leven beïnvloeden. Het word je werkelijkheid.

Vaak krijgen mensen die overtuigingen mee vanuit familie, gemeenschap en school. En veel van die overtuigingen hebben te maken met geld. Ouders kunnen bijvoorbeeld tegen hun kinderen zeggen: "Geld is de wortel van alle kwaad", "Rijke mensen zijn slecht", of nog erger: "Geld verdienen is moeilijk". Die overtuigingen gaan naar het onderbewustzijn.

Die overtuigingen beperken mensen op alle mogelijke manieren. Spiritualiteit is een reis van zelf-ontdekking en het stelt je in staat te herkennen wat je beperkt en los te laten wat je niet langer dient.

Als je gelooft dat je al perfect bent of dat je goed bent zoals je bent, is verbetering niet mogelijk. Spiritualiteit betekent eerlijk zijn tegen jezelf en veranderen wat je moet veranderen om een beter mens te worden en een gelukkiger leven te leiden. Zo werkt ook spiritueel geld. Misschien heb je al genoeg. Of misschien heb je iets meer nodig.

laten-beleggen-vergelijker-2022

Spiritueel geld: je hoeft geen balans te vinden tussen het spirituele en geld. Ze zijn hetzelfde.

Er is zoiets als spiritueel geld. Soms denken mensen dat geld verdienen en een spiritueel leven leiden twee verschillende dingen zijn. Dat is echter niet noodzakelijkerwijs waar. We tonen aan dat er zoiets is als spiritueel geld. Oftewel: spiritueel omgaan met geld. Zo zijn er bijvoorbeeld ook manieren tot spiritueel beleggen, waarbij spiritueel denken kan leiden tot beter resultaat met beleggen.

Spiritualiteit stelt je in staat om een positieve verandering in je leven te creëren, een transformatie van binnenuit. Wanneer je je ego en je beperkende overtuigingen loslaat, heeft dat een krachtig effect op je gedrag en je mindset.

In die zin zul je bewuster en meer mindfull worden in elk aspect van het leven. Die verandering zal ook je uitgavenpatroon en je relatie met geld beïnvloeden.

Als je verandert, begint alles om je heen te veranderen. Het zou dus geen verrassing zijn als je meer geld zou gaan verdienen. En dat is niet het enige. Je zal je ook dankbaarder voelen voor wat je hebt. Je voelt de overvloed op alle mogelijke manieren. Dit is stiekem de snelste manier tot rijk worden.

Spiritualiteit laat je zien hoe je de relatie met jezelf kan verbeteren. Hier hoort spiritueel geld dus bij. Wanneer je in verbinding staat met je “hogere” spirituele zelf, zal je een betere relatie hebben met je fysieke lichaam, vrienden, familie, geld, en de maatschappij in het algemeen.

Als je niet zeker weet waar te beginnen, kun je jezelf een moment van de dag geven om te mediteren en te genieten van het heden. Maak contact met je essentie, leer je geest tot rust te brengen, en concentreer je op wat er hier, op dit moment, gebeurt.

Wees geduldig. De spirituele reis is een proces, maar neem de eerste stap en je zal een verschil beginnen te zien!

Reacties
Categorieën