Hoe kan je online geld verdienen met een website? Uitleg en ideeen!
Hoe kan je online geld verdienen met een website? Uitleg en ideeen!
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
05/13/2019
13 min

Hoe kan je online geld verdienen met een website? Uitleg en ideeen!

05/13/2019
13 min

Online geld verdienen met een website wordt steeds meer populair. En ondanks de grote toename van websites, liggen er nog veel kansen om geld te gaan verdienen met een website. Zo zijn er verschillende soorten websites mogelijk waarmee je op verschillende manieren online geld kan verdienen. En als je de verschillende manieren begrijpt, kan je zelf de bouwstenen in elkaar schuiven en creatief zijn met online geld verdienen via een website. Het grote voordeel aan geld verdienen met een website, is dat je ervan passief inkomen kan maken.

Dus: hoe kan je online geld verdienen met een website? Dat lees je hieronder.

PS: online geld verdienen met een website is slechts 1 van de 11 manieren om veel geld te verdienen. Zo lees je in dit artikel alles over de 11 manieren voor veel geld verdienen die ook echt werken.

Verschillende soorten websites waarmee je online geld kan verdienen

Er zijn verschillende soorten (types) website waarmee online geld kan worden verdiend. Eerst zullen we een aantal van deze soorten uitleggen. Want als je begrijpt wat de opties zijn, stelt dat je in staat om de juiste keuzes te maken voor de type website die je gaat opstarten. Denk dan ook goed na wat voor soort website het beste aansluit op hoe je jouw product of dienst op de markt kan brengen. Hierna gaan we het hebben over de verschillende manieren om online geld te verdienen met websites. Maar nu eerst de verschillende soorten. Dat zijn:

  1. Blog platform
  2. Nieuwspagina
  3. vraag- en aanbod platform
  4. Website voor eigen bedrijf

Hieronder lees je enkele cruciale elementen die van toepassing zijn bij iedere soort website. Leer, en hopelijk kan je hierdoor meer financiële vrijheid bereiken.

1. Blog platform

Een blog opstarten is een simpele en goedkope manier voor het online geld verdienen met een website. Iedereen kan het, en het kost je letterlijk twintig euro per jaar (afhankelijk van je provider). Maar om echt veel geld te verdienen met een blog website vereist een bepaalde kennis en kunde. En vooral ook veel discipline en focus. Het belangrijkste om op lange termijn online geld te verdienen via een blog website is om dé expert te worden over een specifiek onderwerp. Hoe je online geld kan verdienen met bloggen lees je in dit artikel over geld verdienen met bloggen. Klik op de link als je er meer over wilt weten, of lees verder voor de andere mogelijkheden.

HIM Tips voor winstgevende online business beginnen >5000,- euro per maand

Winstgevende online business opbouwen zonder technische skills? De onderstaande producten geven instant succes. Deze tools gebruik ik zelf ook.

>> SEO Website Maken
>> E-Learning Community Maken
>> Gratis E-Boeken SEO, Conversie, Affiliate Marketing
>> Abonnement & Affiliate betaalplatform

De links van hierboven zijn producten van IMU. Deze gebruik ik zelf ook voor mijn website, community en betaalpagina’s. Mijns inziens de beste aanbieder voor iedereen die een winstgevende website wilt lanceren

2. Nieuwspagina

Met een nieuwspagina zijn veel manieren om online geld te verdienen. Hoe je dat doet lezen we hieronder. Nu denk je wellicht “een nieuwspagina, zoals de Telegraaf? Dat lukt toch nooit!”. Maar die gedachte is onjuist. Want het is absoluut mogelijk om zelf een nieuwspagina op te richten. Het advies is namelijk om een heel specifiek onderwerp te kiezen voor je nieuwspagina, waar jij veel kennis over hebt en gepassioneerd over bent. Zo word jij dé informatiebron op het vlak van nieuws rondom dat ene onderwerp. Een voorbeeld zijn de nieuwspagina’s voor cryptocurrency. Toen de bitcoin en andere cryptocurrency een hype werden, popten de nieuwspagina’s uit de grond. Een paar van deze nieuwspagina’s zijn aanzienlijk groot geworden en zetten miljoenen euro’s in omzet om. En voor zo’n nieuwspagina hoef je dus echt geen krant te zijn, toch?

Het belangrijkste om online geld te verdienen via een nieuwspagina als website is om dé informatiebron te zijn over een bepaald onderwerp. Zoekt iemand het laatste nieuws over onderwerp X? Dan moet hij of zij aan jouw website denken!

3. Vraag- en aanbod platform

Online geld verdienen met een website kan perfect via een vraag- en aanbod platform. Dit is een platform waarop je kopers en verkopers samenbrengt. Eigenlijk ben je dus iemand die mensen met elkaar in verbintenis brengt. In tegenstelling tot een blog of nieuwspagina, zal een vraag- en aanbod platform starten meestal een groot startkapitaal vereisen. Maar het grootste voordeel is wel dat zodra het loopt, dat je erg veel geld kan verdienen zonder inspanning. Dus nogmaals, in het begin heb je veel geld nodig qua investering, maar als het dan ook echt gaat lopen dan “loop” je binnen.

Het belangrijkste element bij vraag- en aanbod platformen is volume. Zelf zal je, zeker in het begin, lage marges kunnen innen per verkoop. Dus om veel geld te verdienen met een online vraag- en aanbod platform is een groot volume qua verkooptransacties benodigd. Daarom is het cruciaal dat je veel aanbieders en veel vragers hebt. En vandaar het hoge startkapitaal: in het begin moet je veel adverteren om mensen naar je platform te lokken. Hieronder gaan we hier nader op in.

4. Website voor eigen, bestaande bedrijf

Dit type website heeft niet veel uitleg nodig. Je kan ook online geld verdienen met een website die maar 1 doel heeft, namelijk bezoekers trekken (naar je website) die je kan omzetten tot klant voor je bedrijf. Een voorbeeld is een hovenier met een eenmanszaak die zijn eigen website start om potentiele klanten aan te trekken.

Hieronder leer je hoe je met een website online geld kan verdienen voor of naast je eigen, bestaande bedrijf.

online geld verdienen met website

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Verschillende verdienmodellen voor online geld verdienen met websites

Naast dat je met verschillende soorten websites geld kan verdienen, zijn er ook nog eens verschillende manieren om geld te verdienen met één soort website. Dit laatste noem je een verdienmodel. In een verdienmodel bepaal je hoe je geld gaat verdienen. Hieronder benoem ik enkele punten per type website, zodat je er een goed idee van krijgt hoe het werkt. En als je weet hoe het werkt, kan je er zelf mee aan de slag.

Online geld verdienen met bloggen

Met een blog website kan je verschillende verdienmodellen toepassen. Zo kan je online geld verdienen met influencer marketing, met Google AdSense, met content creatie voor B2B, met e-mail lijsten en met affiliate marketing. Om geld te verdienen met je blogwebsite is het van groot belang dat je vroegtijdig begint aan het opbouwen van een nieuwsbrief. Het krijgen van volgers is niet gemakkelijk, maar zorgt wel voor wekelijkse terugkerende lezers via een waardevolle nieuwsbrief.

In dit artikel lees je alles over hoe je geld kan verdienen met bloggen

Online geld verdienen met nieuwspagina

Ook met een nieuwspagina kan je op verschillende manieren online geld verdienen. Zodra je genoeg maandelijkse bezoekers hebt, kan je kiezen tussen lidmaatschap varianten. Zo heb je een paar opties:

  1. Alleen betalende leden kunnen jouw nieuwsberichten lezen. En bijvoorbeeld de eerste drie artikels zijn gratis te lezen. Voorbeeld: de FD en NRC.
  2. Betalende leden kunnen exclusieve nieuwsartikels lezen, en de normale nieuwsberichten kan iedereen gratis lezen. Voorbeeld: de Telegraaf.
  3. Al het nieuws is gratis te lezen, niemand hoeft ervoor te betalen. Voorbeeld: NU.nl en RTL Z

Als je eenmaal genoeg bezoekers hebt kan je hier weer geld mee verdienen. Denk bijvoorbeeld aan display advertenties, of affiliate linkjes waarvoor je commissie ontvangt. Sponsored content, dat is een promotie artikel waarvoor je geld krijgt, is ook een goede manier om geld te verdienen. Als je een maandelijks bereik van zo’n 5000 bezoekers hebt, en je website genoeg SEO-waarde en autoriteit heeft, dan kan je eenvoudig rond de 100 – 250 euro per gesponsord bericht vragen.

Online geld verdienen met vraag- en aanbod website platform

Een van de moeilijkste manieren om online geld te verdienen is door een tussenpersoon te zijn die vraag en aanbod met elkaar verbind. Een van de moeilijkste ja, maar ook de beste manier om online veel geld te verdienen. Want door een platform te creëren waarop je vraag en aanbod met elkaar verbindt, verdien je geld door zelf niks te doen. Je laat andere mensen voor jou werken, en zo wordt je letterlijk slapend rijk. Maar waarom is het moeilijk? En hoe verdien je er zoveel geld aan? Deze vragen komen zo aan bod, maar eerst volgen enkele voorbeelden van succesvolle vraag en aanbod platformen.

Voorbeelden van vraag en aanbod platformen

Een aantal geschikte en bekende voorbeelden van een succesvolle vraag- en aanbod platform zijn Funda, Marktplaats en Vakantieveiling.nl. Deze vallen eigenlijk onder drie types platformen, namelijk:

  1. Online community
  2. Online veiling
  3. Online marktplaats

De essentie van zo’n platform is dat je vragers en aanbieders laat samen komen op de website. Zoals je lokale markt hebt, is een online platform de landelijke markt. Neem bijvoorbeeld het bedrijf Marktplaats. Dit platform doet het enorm goed, doordat de aanbieders zelf promotie maken voor hun aanbod op Marktplaats. Herken je dit niet ook bij jezelf? Dat wanneer je jouw auto op Marktplaats zet, dat je deze link dan zelf deelt op Social Media? Dat is dus de kracht van zo’n platform. Maar het is heel moeilijk om zo’n platform op te bouwen. Waarom dat zo is, en hoe je het wel kan doen, dat ga ik je nu uitleggen.

Gratis beleggen in crypto’s en aandelen met 0,- euro transactiekosten?

Als je interesse hebt in crypto (en aandelen) beleggen dan mag je NAGA niet missen. Dit is namelijk het nieuwe en trending crypto beleggingsplatform waarop je commissievrij (dus 0 euro transactiekosten) kan traden in crypto’s. Een account aanmaken is gratis. En bovendien krijg je toegang tot heel veel voordelen. Daarbij is het belangrijkste voordeel dat NAGA een alles-in-een beleggingsplatform voor cryptomunten en aandelen is, en dat commissievrij. Ook hebben ze unieke functies, zoals bijvoorbeeld autocopy. Autocopy houdt in dat je snel en eenvoudig alle beleggingen van een professionele belegger kan overnemen. Kortom, op die wijze kan je rendement halen zonder er zelf iets voor te doen. Inmiddels zijn meer dan 600.000 crypto beleggers aangesloten bij het revolutionaire NAGA. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over gratis crypto beleggingsaccount aanmaken en commissievrij handelen met 0,- euro transactiekosten. Of klik op onderstaande banner voor een gratis account zolang dit nog kan

728x90

Waarom het moeilijk is om een online platform op te bouwen, maar hoe je er wel online heel veel geld mee kan verdienen

Het is bijzonder lastig om een succesvol online platform op te bouwen waarbij je vraag en aanbod aan elkaar verbindt. De voornaamste reden dat het zo moeilijk is, is omdat er al veel platformen bestaan voor vrijwel ieder denkbare niche. Een platform kan alleen succesvol worden als er een (groeiende) markt voor is.
Een tweede reden dat het moeilijk is, is omdat het succes valt of staat met volume. Een online platform is alleen interessant als er ook goede en relevante aanbiedingen op staan. Zonder aanbieders, kan je ook geen kopers hebben. En andersom is minstens even waar. Dat is de moeilijkheid: je zal zowel goede aanbiedingen, als de juiste kopers moeten aantrekken. En dan ook nog eens in grote volumes. Want hoe meer aanbiedingen, hoe meer potentiele kopers.

Laat je hier alleen niet door afschrikken, want het meeste geld valt online te verdienen met een goed online platform. Let dus goed op de marktontwikkelingen. Ontstaat er een nieuwe markt waar jij op kan in spelen? Zoals bijvoorbeeld Afrikaanse boeren die financiering zoeken in cryptogeld, en waarvoor geldverschaffers rente ontvangen. Of misschien wel een platform waarop mensen voor elkaar maaltijden kunnen klaarmaken (geen nieuw idee overigens). Maar denk ook aan B2B kansen. Een goed, bestaand voorbeeld is een platform waarop freelancers en bedrijven elkaar kunnen vinden voor interim opdrachten.

Tot slot, waarom en hoe verdien je dan zoveel geld met een online platform? Ook dat is simpel: alles draait om volume. Als voorbeeld nemen we wederom Marktplaats. Marktplaats verdient geld door een kleine commissie op iedere verkoop. Ook verdient het platform geld door advertentie inkomsten. Bijvoorbeeld door bedrijven of particulieren die hun aanbod op de homepagina willen laten zien. Zij betalen dus voor een speciaal plekje. En het allermooiste van dit alles? Eenmaal succesvol zullen aanbieders zelf promotie maken voor jouw platform, door bijvoorbeeld linkjes op hun website of Social Media te plaatsen naar hun aanbod op jouw platform.

Online geld verdienen met website voor het bedrijf

Een laatste manier om online geld te verdienen is om een website op te starten voor je eigen bedrijf. De essentie hierbij is dat de website een promotiekanaal wordt. Een promotiekanaal waarbij je bezoekers aantrekt die je kan omzetten tot klant. Dit laatste noemen ze conversie.

Om online geld te verdienen via een website voor je bedrijf is het belangrijk dat je een positieve Return on Investment (ROI) hebt, en een zo hoog mogelijk conversie percentage. Bij de ROI gaat het erom dat je voor iedere websitebezoeker die je aantrekt via leadgeneratie (dit kan bijvoorbeeld via SEA), je er een positief bedrag aan overhoudt. En met conversie percentage bedoel ik het percentage van alle websitebezoekers die je omzet tot klant. Dit laatste zal ik hieronder nog eens uitleggen, maar eerst kort iets over SEO.

Een gratis methode om geld te verdienen met een website is door middel van SEO. SEO staat voor Search Engine Optimalization. In principe houdt dit in dat door het schrijven van relevante en kwalitatieve content, je gratis bezoekers kunt aantrekken via Google door mensen die zoeken naar informatie over dat onderwerp. Dus als jij een aanbieder bent van oma fietsen, schrijf dan een goed artikel over populaire oma fietsen.

Een voorbeeld hoe je online geld verdient met leadgeneratie via SEA

Een voorbeeldje helpt ons om dit beter te begrijpen: Stel, ik investeer 1000 euro om websitebezoekers aan te trekken. Hierbij heb ik een conversie percentage van 5%. Bij een positieve ROI van 10%, zal ik 10% verdienen op iedere euro die ik investeer. Dan krijgen we dus 1000 x 110% = 1100 euro. Ik heb met mijn online SEA campagne nu dus 100 euro in een nog onbepaalde tijd verdient. En stel nu dat mijn conversie percentage stijgt naar 10%. In dit geval zal ik een hogere ROI halen, van bijvoorbeeld 15% (dit klopt niet, maar het gaat om het idee). Nu verdien ik met mijn online SEA campagne 1000 x 115% = 1150 euro. 50 euro meer dus.

De meest waardevolle tip die ik je kan geven om meer online geld te verdienen via je website met SEA is: relevantie. Hoe hoger de relevantie van jouw advertentie voor advertentie-bekijker, hoe hoger de conversie zal zijn. Als ik op Google zoek naar bijvoorbeeld een gele oma-fiets, dan wil ik een gele oma fiets zien. Als ik dan advertenties tegen kom van een gele wielrenner fiets, is deze niet relevant. Kortom, maak je advertentie zo specifiek mogelijk en zorg er ook voor dat je dat product ook daadwerkelijk aanbiedt op jouw website.

quote over online geld verdienen

Mijn beste tip voor het online geld verdienen met een website

Mijn beste tip om online geld te verdienen is door het samenbrengen van vraag en aanbod. Zoals hierboven beschreven is het misschien wel de moeilijkste optie, waarbij je een lange marathon moet lopen. Maar dat is dus juist de reden. Want als het makkelijk is, zou iedereen het doen. En als iedereen het kan, dan levert het minder op. Dat is een soort van wetmatigheid bij geld verdienen. Hoe moelijker iets is op te bouwen, hoe meer geld je er mee kan verdienen.

Een andere waardevolle tip voor het online geld verdienen is om ervoor te zorgen dat het zoveel mogelijk passief inkomen wordt. Hoe je passief inkomen opbouwt, en wat het inhoudt, lees je in dit artikel dat gaat over passief inkomen opbouwen. Maar de essentie ervan is dat je met zo min mogelijk tijd, zoveel mogelijk geld kan verdienen. Hierbij speelt automatisering (van je website) een cruciale rol.

Volg @happyinvestorsmindset voor meer blogs over financiele vrijheid en persoonlijke ontwikkeling

Ik ben de Happy Investors Mindset begonnen omdat ik erin geloof dat wanneer je meer financiële vrijheid hebt, je meer tijd en energie overhoudt om meer te genieten van een leven vol voldoening. Met meer financiële vrijheid via bijvoorbeeld passief inkomen, zal je ofwel leukere dingen kunnen doen ofwel minder werken en deze tijd gebruiken voor je passie. Zo is de ideale situatie wanneer je werk ook je passie is. Maar vanwege dit geloof schrijf ik dus over financiele vrijheid bereiken. en belangrijke onderdelen daarvan zijn meer geld verdienen, persoonlijke ontwikkeling en business kennis voor zakelijk succes. Zoek in de categorien en ontdek alle blogs.

Sluit jij je aan in bij onze zoektocht naar meer financiële vrijheid voor een meer vrij leven met meer voldoening en tijd? Volg mij dan via @happyinvestorsmindset en schrijf je in op mijn nieuwsbrief voor meer van dit soort blogs.

Reacties
Categorieën