Beleggen in Waarde Aandelen 2024 | 10 Beste Waarde Aandelen
waarde-aandelen-beleggen-uitleg
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
06/09/2022
6 min

Beleggen in Waarde Aandelen 2024 | 10 Beste Waarde Aandelen

06/09/2022
6 min

Beleggen in waarde aandelen? In dat geval volg je de weg van bekende beleggers als Warren Buffet en Peter Lynch. De een investeert in sterke bedrijven voor de lange termijn, de ander investeert voor zowel de korte- als lange termijn. Maar beide zijn opzoek naar Value. En dit is hoe zij hoger dan gemiddeld rendement behalen: waarde aandelen met laag neerwaarts risico en hoog opwaarts potentieel.

In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van waardeaandelen. Ik zal ook uitleggen hoe ik ze zelf vindt (en hoe jij dit ook kan). En tot slot behandelen we voorbeelden van waarde aandelen met momentum.

Op naar duurzaam financieel succes!

Inhoudsopgave

Wat is een waardeaandeel?

beleggen-in-waarde-aandelen

Een waarde aandeel is een aandeel dat wordt verhandeld tegen een prijs die onder zijn intrinsieke waarde ligt. Dit betekent dat de prijs van het aandeel lager is dan de werkelijke waarde van het bedrijf. Waardeaandelen zijn vaak bedrijven die al jaren bestaan, met een gestage omzet- en winstgroei, maar waarvan de aandelen hun volledige potentieel nog niet hebben bereikt.

Beschouw een waardeaandeel als een aandeel in een beursgenoteerde onderneming dat momenteel met een korting verkrijgbaar is: Als je vandaag aandelen van het bedrijf koopt, zal je in een positie verkeren om te profiteren wanneer andere beleggers ontdekken wat zij in de toekomst voorbij laten gaan.

De meest gebruikte term is Value aandelen. Value impliceert toekomstige waarde, omdat de huidige prijs onder de (toekomstige) intrinsieke waarde ligt. Zowel een groot bedrijf die dividend uitkeert als een groeiaandeel kunnen Value aandelen zijn. Maar typisch gezien komen groeiaandelen meestal met een premium op haar aandelenprijs, waardoor de kans op onderwaardering kleiner is. Waarde aandelen vinden we dus meestal in stabiele bedrijven die om wat voor reden dan ook onder haar intrinsieke waarde verhandelen.

Voordelen van waarde aandelen

Waarde aandelen bieden beleggers enkele voordelen, waaronder:

 • Lager risico: als je aandelen van een sterk bedrijf kunt kopen onder haar intrinsieke waarde, dan creëer je een buffer. Deze buffer wordt ook wel margin of safety genoemd. Hoe groter de margin of safety, hoe lager het risico op koersverlies vanaf de aankoopprijs
 • Potentieel hoger rendement: een waarde aandeel kan langere tijd onder haar intrinsieke waarde verhandelen, tot het moment dat de markt erachter komt dat het bedrijf in werkelijkheid meer waard is. Het gevolg is dat men instapt waardoor de aandelenprijs in rap tempo stijgt. Hierdoor behaal je hoger rendement dan ETF beleggen, terwijl het risico acceptabel is
 • Volatiliteit: de volatiliteit is doorgaans lager dan risicovollere assets zoals groeiaandelen, de meeste small cap aandelen, et cetera
 • Dividend: in tegenstelling tot groeiaandelen keren de meeste, maar niet alle, “traditionele” waarde aandelen dividend uit

gratis-cursus-beleggen

Nadelen van waarde aandelen

Niet alle waarde aandelen zijn een goede belegging. Zij kennen enkele nadelen, waaronder:

 • Lage kwaliteit: sommige waarde aandelen zijn goedkoop voor een reden. Dit komt omdat het aandelen zijn van slecht presterende bedrijven die lage kwaliteit bieden. De kans dat dit soort bedrijven in de toekomst groeien is kleiner, en hierdoor is een lagere waardering gerechtvaardigd. In feite zijn financiële ratio’s zoals koers/winst laag, maar verhandelt het aandeel niet onder haar intrinsieke waarde. Dit onderscheidt is moeilijk te maken voor beginnende én gevorderde beleggers
 • Vindbaarheid: écht goede waarde aandelen zijn lastig te vinden, omdat dit meestal de minder bekende bedrijven zijn. De “onder de radar” koopjes die de markt nog niet ontdekt heeft.
 • Geduld: voor sommige waarde aandelen heb je veel geduld nodig. Ze groeien meestal veel trager dan groeiaandelen. Het kan dan ook jaren duren alvorens de koers uitbreekt

Als Happy Investor beleg ik al sinds 2012/2013 in aandelen. Initieel lag mijn focus op risicovolle groeiaandelen. Maar in de jaren raak ik meer gevorderd en mijn vermogen groeit mee. Hedendaags stap ik steeds meer over naar Value aandelen. Hieronder leg ik uit hoe ik die vindt.

Hoe selecteren we de beste Value aandelen

De beste Value aandelen omschrijf ik als volgt: dit zijn aandelen van sterke bedrijven waarvan de prijs onder haar toekomstige intrinsieke waarde ligt. Daarbij scoort het aandeel sterk op meerdere factoren, namelijk (1) waardering, (2) omzet- en winstgroei, (3) winstgevendheid, (4) momentum en (5) EPS revisies op korte termijn.

De combinatie van sterke bedrijven + hoge scoren op deze factoren leidt tot de beste Value aandelen die op zowel korte- als lange termijn hoog rendement kunnen bieden.

Deze factoren noemt men factoranalyse. Dit is hoe portfoliomanagers van investeringsfondsen zoals Robeco handelen. Zij investeren in aandelen die hoog scoren op meerdere factoren, omdat daaruit bewezen is dat het risico relatief lager ligt (vanwege de waardering) en het rendement hoog is (vanwege de toekomstige groei).

Ik heb persoonlijk toegang tot factoranalyse vanuit twee betaalde diensten die rekenmodellen en analyses aanbieden. Maar dit is niet genoeg. Factoranalyse is voornamelijk korte termijn (6 – 12 maanden), terwijl ik het liefst investeer in sterke bedrijven voor de lange termijn. Dit is waarom ik uitgebreide fundamentele analyse toepas om de strategie van het bedrijf te onderzoeken. De cruciale vraag is: heeft dit bedrijf een duurzaam competitief voordeel? Het antwoord zien we ook terug in financiële ratio’s, waaronder de ROE (Return on Equity).

Mijn onderzoek publiceer ik binnen het Happy aandelen abonnement. Hier vind je de beste Value aandelen volgens factoranalyse én fundamenteel onderzoek naar lange termijn potentie. Je kan het abonnement gratis uitproberen om te zien of het iets voor jou is. We halen aantoonbaar hoger rendement dan de AEX en S&P 500.

cursus-beleggen-aandelen

Asymmetrische aandelen (deep Value)

Er is nog een tweede manier om de beste Value aandelen te vinden. Dit noemen ze deep Value. Onze partner Capitalist Exploits werkt op deze manier. Zij zoeken naar asymmetrische beleggingen waarbij het neerwaarts risico zeer klein is (omdat het deep Value biedt), terwijl het opwaarts potentieel heel hoog is.

Zij vinden dit soort aandelen door allereerst op macro-economisch niveau te kijken. Ze zoeken naar sectoren die al jaren verwaarloosd worden. Op termijn vallen hierdoor de zwakkere bedrijven af. Alleen de sterke bedrijven blijven over. Het totale aanbod is echter gereduceerd. Nu kijken zij vanuit hun onderzoek naar dit soort sectoren waarvan de vraag op termijn toeneemt.

Als aanbod is afgenomen en de vraag stijgt, dan betekent dit meer toekomstige winstgevendheid voor de overgebleven bedrijven. Deze bedrijven hebben vaak Value aandelen waarvan de prijs ver onder de toekomstige intrinsieke waarde ligt. Door vóór de kudde in te stappen ben je er vroegtijdig bij. En op die manier is hoog rendement realiseerbaar.

Nu denk je wellicht: waarom “promoot” je ook een andere partij? Mijn doel is om jou te helpen naar financiële vrijheid. Ik ben zelf al 2+ jaar aangesloten bij deze partij, en mijn ervaringen zijn uitermate positief (en als je lid wordt begrijp je waarom). Bovendien biedt Capitalist Exploits gevorderd onderzoek die ik niet kan aanbieden. Daarmee is hun aanbod een verrijking op mijn eigen onderzoek naar de beste aandelen.

Via onderstaande banner krijg je meer informatie over hun werkwijze.

beste-aandelen-laag-risico

10 Beste Waarde aandelen in 2024

Hieronder geven we meer details uit onze analyse van de 10 beste waardeaandelen van dit moment. Een waarde-aandeel is een bedrijf dat tegen een lagere prijs lijkt te worden verhandeld in verhouding tot zijn fundamentals, zoals dividenden, winst of omzet, waardoor het aantrekkelijk is voor waarde-beleggers.

De beste waarde aandelen komen van zeer ondergewaardeerde aandelen die ook nog eens een sterk groeiperspectief hebben op de korte en lange termijn.

Waarde aandelen voor 2024: Federal National Mortgage Association (FNMA)

 1. Factor score: 4.99
 2. Wall Street Ratings: 2.50
 3. Beurswaarde: $5.52 miljard
 4. Dividend: -
 5. Waardering: A+
 6. Groei: A-
 7. Winstgevendheid: A+
 8. Momentum: A+

Waarde aandelen voor 2024: Federal Home Loan Mortgage Corporation (FMCC)

 1. Factor score: 4.98
 2. Wall Street Ratings: 2.00
 3. Beurswaarde: $2.58 miljard
 4. Dividend: -
 5. Waardering: A+
 6. Groei: A-
 7. Winstgevendheid: A+
 8. Momentum: A+

Waarde aandelen voor 2024: Intesa Sanpaolo S.p.A. (ISNPY)

 1. Factor score: 4.96
 2. Wall Street Ratings: 3.00
 3. Beurswaarde: $53.34 miljard
 4. Dividendrendement: 8.64%
 5. Waardering: A+
 6. Groei: A+
 7. Winstgevendheid: A+
 8. Momentum: C+

Waarde aandelen voor 2024: G-III Apparel Group, Ltd. (GIII)

 1. Factor score: 4.94
 2. Wall Street Ratings: 3.33
 3. Beurswaarde: $1.56 miljard
 4. Dividend: -
 5. Waardering: A
 6. Groei: C-
 7. Winstgevendheid: B-
 8. Momentum: A+

Waarde aandelen voor 2024: Forestar Group Inc. (FOR)

 1. Factor score: 4.92
 2. Wall Street Ratings: 4.50
 3. Beurswaarde: $1.69 miljard
 4. Dividend: -
 5. Waardering: A+
 6. Groei: A+
 7. Winstgevendheid: C-
 8. Momentum: A+

Waarde aandelen voor 2024: Manulife Financial Corporation (MFC)

 1. Factor score: 4.92
 2. Wall Street Ratings: 3.64
 3. Beurswaarde: $39.90 miljard
 4. Dividendrendement: 4.87%
 5. Waardering: A
 6. Groei: C
 7. Winstgevendheid: A+
 8. Momentum: B

Waarde aandelen voor 2024: Mizuho Financial Group, Inc. (MFG)

 1. Factor score: 4.92
 2. Wall Street Ratings: 4.00
 3. Beurswaarde: $43.25 miljard
 4. Dividendrendement: 3.71%
 5. Waardering: A+
 6. Groei: B-
 7. Winstgevendheid: A+
 8. Momentum: C-

Waarde aandelen voor 2024: Subaru Corporation (FUJHY)

 1. Factor score: 4.88
 2. Wall Street Ratings: 3.00
 3. Beurswaarde: $13.42 miljard
 4. Dividendrendement: 3.32%
 5. Waardering: A+
 6. Groei: A
 7. Winstgevendheid: B+
 8. Momentum: C

Waarde aandelen voor 2024: SkyWest, Inc. (SKYW)

 1. Factor score: 4.87
 2. Wall Street Ratings: 3.40
 3. Beurswaarde: $2.16 miljard
 4. Dividend: -
 5. Waardering: A
 6. Groei: A
 7. Winstgevendheid: C-
 8. Momentum: A+

Waarde aandelen voor 2024: Enel Chile S.A. (ENIC)

 1. Factor score: 4.86
 2. Wall Street Ratings: 3.50
 3. Beurswaarde: $4.49 miljard
 4. Dividendrendement: 10.61%
 5. Waardering: A+
 6. Groei: A+
 7. Winstgevendheid: A-
 8. Momentum: A-

Wij beoordelen dit als de beste Waarde aandelen voor 2024 voor de korte termijn van 6 tot 12 maanden. Investeer een klein bedrag in ieder beste vastgoedaandeel, tot maximaal 1% per vastgoedaandeel. Houd vast voor 6 of 12 maanden, en verkoop de bundel bij een mooi rendement.

Let op: de beste Waarde aandelen kunnen mogelijk slechter of beter presteren dan het marktgemiddelde. Dit is ook afhankelijk hoe 2024 zal uitpakken voor de aandelenmarkt. Als je gedegen onderzoek wenst, kan je dit zelf doen of je kan onze Happy Aandelen bekijken. Wij analyseren dagelijks waarde aandelen, en realiseren aantoonbaar hoger dan gemiddeld rendement voor onze leden. Samen worden wij financieel vrij, Win-Win!

Reacties
Categorieën